mbracha כתב:
יובל כתב:
החור שיהיה באמצע אם משאילים את לינגאנה, יהיה יותר גדול מהחור שיש כרגע בחוד. פינטילי ורייכרט לבד, ומתחתיהם ברוטציה שחקני נוער, זה לא עובר. זאת עמדה עם פציעות, עם השעיות (רייכרט בעונה שעברה ספג אדום + 5 צהובים ב-10 משחקים), עמדה שצריך לעשות בה חילופים תוך כדי משחק, שצריך אפשרות לשחק עם שלושה קשרים באמצע. שלושה שחקנים ברמת הרכב ראשון, זה הכיסוי הנדרש לשתי העמדות במרכז המגרש.
ולא שהאופציות בשוק הישראלי לחיזוק בקישור האחורי, בהנחה שמשאילים את לינגאנה, יותר טובות מהאופציות בהתקפה. אפילו פחות טובות.
להשאיר את לינגאנה, ולהביא את החלוץ הישראלי הכי נורמלי שזמין בשלב הזה, זה הרע במיעוטו בסיטואציה הקיימת.
כרגע בקישור כולו יש לך 6 שחקנים ששווים הרכב: פינטילי, לינגאנה, בומבה, אנטל, רייכרט ואלטמן. בכל סיטואציה בה אתה משחק עם ארבעה קשרים אתה בעצם מושיב על הספסל שני שחקנים מתוך השישה האלו, את רייכרט לא הבאת במיליון יורו כדי להושיב על הספסל ואתה בטח לא במצב בו אתה יכול להרשות לעצמך להחזיק זר בקבוצה כשהוא לא בתמונת ההרכב. נניח את אלטמן אתה מספסל או משחק איתו כחלוץ שני, אתה עדיין צריך להחליט אם אתה מושיב על הספסל זר או מיליון יורו, זו לא החלטה פשוטה. נכון שהספסל לא עמוק כרגע בעמדת הקישור, אבל אני מאמין שבדיוק בגלל זה הדיבורים על נאסר שיחד עם ספורי והרכש הקטן שעשו בשחקני קישור זולים יכולים להוות אופציות סבירות מאוד מהספסל.
אשאל אותך כך - אם לא היו מביאים את לינגאנה מלכתחילה ושאר הסגל היה היום כמו שהוא, באיזו עמדה היית מחליט לאייש את הזר החמישי שלך?
כל הפסקה שלך מבוססת על הנחה שאנחנו משחקים עם ארבעה קשרים, רק שלא הבנתי על מה היא מבוססת... מן הסתם הכוונה שנשחק עם חמישה קשרים וחלוץ אחד כמו ששיחקנו בכל המשחקים עד עכשיו.
ואני לא מושיב שניים מהשישה שציינת על הספסל, וגם לא אחד כשאני משחק עם חמישה קשרים, מהסיבה הפשוטה שכמעט אף פעם לא כולם יהיו כשירים וזמינים, ולהניח כזה דבר זה גרוע מאוד. בממוצע, כל משחק בין אחד לשניים מהם יהיה פצוע או מורחק או לא זמין מסיבה כזו או אחרת, וזה בלי להתייחס למצבים שיש כמה חיסורים במקביל.
אפילו במצב שכולם כשירים ב-100% (שזה נדיר), וכולם בכושר טוב (שזה גם לא עניין של מה בכך, להזכיר כמה שחקנים מצוינים על הנייר נראו רע על המגרש?), אני שם קישור של פינטילי, לינגאנה, רייכרט, בומבה ואנטל. הגיבוי שיש כרגע בסגל לקישור הזה הוא המינימום הנדרש, לא יותר מזה.
אתה מתעלם גם מהעובדה שגם אם יש גיבוי טוב לקישור ההתקפי בסגל (נגיד אם מביאים את נסאר, שאני לא בטוח שזה יקרה), הוא לא רלוונטי לסוגיית הקישור האחורי. סגל שהשחקנים היחידים בו שיכולים לשחק בקישור האחורי הם פינטילי, רייכרט, רז נחמיאס וניר לקס, זו בעיה הרבה יותר גדולה מבחינת עומק מאשר חוד שיש בו את דודו ביטון, עוד איזה שמעון אבוחצירה ושחקנים מהנוער, על משבצת אחת. לכן, לשאלה שלך, אם לינגאנה לא היה חתום, בהחלט הייתי חושב שעוד זר לקישור האחורי חשוב יותר מחלוץ כרגע.
וברור שהשמיכה קצרה וזה יוצר בעיה בחוד, אי אפשר להתעלם מכך. לדעתי הבעיה היא פחות העומק ויותר הרמה. הרבה קבוצות שמשחקות עם חלוץ אחד, לא מחזיקות בסגל יותר משני חלוצים על המשבצת הזאת, פלוס עוד קשר שיכול לחלטר כחלוץ (אנטל כזה) ושחקני נוער, זאת לא הבעיה. הבעיה היא שצריך להמר שלפחות אחד משני חלוצים כמו דודו ביטון ושמעון אבוחצירה, שנתנו כל אחד עונה-שתיים טובות בקריירה, יתנו עונת שיא. בעיניי ההימור הזה הוא הרע במיעוטו. ללכת לעונה כששני הפתרונות היחידים שלך לקישור האחורי הם פינטילי ורייכרט, זה אפילו לא הימור בעיניי, כי אין לזה איך להצליח (כשהבעיה שלי היא לא איתם אלא שאין מתחתיהם כמעט כלום).