skadiv כתב:
ברור שכל הגרפים מראים על נקודת המינימום בשנת 2008-2009 כי זה היה שיא המשבר.
זאת כל הפואנטה. אתה טוען שזה אקראי לחלוטין ששיא המשבר היה כשבוש עזב את הבית הלבן. אני שואל את עצמי איך זה יכול להיות. אם בוש לא היה רע לכלכלה (זה הטיעון שלך, לא?) ואובאמה הוא אסון לכלכלה, אז איך זה ששיא המשבר היה כשאובאמה החליף את בוש. לפי הלוגיקה הזאת, מנהל גרוע יותר יעמיק את המשבר, לא יחלץ את המדינה ממנו. לפי הלוגיקה שלך, שיא המשבר צריך להיות בשיא תקופתו של אובאמה, או אולי הוא עכשיו, כשהחוב הלאומי האמריקני הוא הגדול בהיסטוריה. אז איך זה מסתדר עם זה שכל הנתונים, ואפילו אתה, מסכימים ששיא המשבר היא לפני 6.5 שנים.
ציטוט:
אני שוב אומר, עם קצב הנפקה כמו שהוא היה, בטווח הקצר כולם שמחים וכל המדדים עולים. עסקים לא נסגרים, יש עבודה, יש שירותים. בטווח הבינוני והארוך זה דרך בטוחה למשבר עוד יותר גדול שממנו לא ברור איך יוצאים. נכון, בחצי השנה האחרונה ההנפקה הצטמצמה, אבל זה משום שהרבה מדינות (בראשן סין) הפסיקו לקנות את ה-TREASURIES שלהם, ובעיקר משום שאם אתה לא יכול להוריד יותר את הריבית, האפקטיביות של ההנפקה הזאת יורד.
אני עוד פעם שואל את עצמי איך אתה שם לב לדברים שאף אחד אחר לא שם לב אליהם. הדולר האמריקאי חזק, מה אומר שמשקיעים מאמינים בו, הריבית על אגרות חוב ממשלתיות, כולל כאלו לטווח הארוך, בירידה, מה שאומר שהמשקיעים מאמינים ביכולת הפרעון של ממשלת ארה"ב, שוק ההון בעליה, מה שאומר שהמשקיעים מאמינים בכלכלה האמריקאית. אפשר להמשיך. זה מוזר לי שכולם לא מבחינים בהתרסקות הקרובה.
ציטוט:
והערה אחרונה לגיא, הובילה 6 מעצמות לחתום על הסכם? באמת? הרשה לי גם כאן להיות סקפטי. קודם כל, אני לא צריך לספר לך שגם בוש העביר יוזמות שנויות במחלוקת של ארה"ב שמועצת הביטחון באו"ם העבירה פה אחד, כן?
לא ממש. את המהלך הכי משמעותי מבחינת מדיניות חוץ, הפלישה לעיראק, הוא לא הצליח להעביר במועצת הבטחון. זה אפילו לא היה רוסיה וסין. צרפת הייתה בדרך להטיל על זה וטו. הוא הצליח לקבל תמיכה מחדש רק להחלטות לסגת מעיראק. הקואליציה שפלשה לעיראק אגב כללה 4 מדינות, שזה הישג מרשים. הקואליציה שהחזיקה בעיראק (שגם, לא בדיוק הייתה מפוארת במיוחד) התפרקה לבוש בין הידיים. במשך שנים טוני בלייר היה המנהיג המשמעותי היחיד בעולם ששיתף עם בוש פעולה במהלכים המרכזיים של מדיניות החוץ שלו.
ציטוט:
אם כבר ההישג שלו היה בהטלת סבבי הסנקציות, אבל זה נושא אחר.
זה לא נושא אחר. זה בדיוק, אבל בדיוק, אותו נושא. כי כשאתה אומר "אם נניח מדברים מתוך נקודת מבט (כד כמה שאפשר) אובייקטיבית על מצב היחסים של ארה"ב עם הכוחות בעולם...זה על הפנים" אז אתה צריך להסביר איך זה, אם היחסים של ארה"ב עם הכוחות בעולם על הפנים, שאובאמה הצליח להטיל סנקציות על איראן, בגיבוי בינ"ל, כולל של עצרת הבטחון, וכולל עם סין ורוסיה, ברמות שלא היו מעולם. יהיה מי שיחשוב שזה לא ממש מסתדר עם התמונה שאתה מצייר של "יחסים על הפנים".
ציטוט:
בריטניה, צרפת ובטח שגרמניה, בעניינים שלא נוגעים להן ישירות, תעשנה כל מה שארה"ב תגיד להם.
ראשית, בטח לזה נוגע להן, לפחות כלכלית אם לא בטחונית. חשוב מזה, איך כל זה מסתדר עם (א) צרפת, בתקופת בוש, מאיימת להטיל וטו על כל החלטה במועצת הבטחון שתאפשר פלישה לעיראק (ואם לגרמנים היתה זכות וטו הם היו עושים את אותו הדבר). ו(ב) זה שאובאמה הוביל את "היחסים של ארה"ב עם הכוחות בעולם" למצב שמתארים אותם כ"על הפנים". יכול להיות שהיחסים עם אירופה אפילו השתפרו בתקופת אובאמה והם לא "על הפנים".
ציטוט:
סין מתה לקבל גישה לנפט האיראני.
ובכל זאת היא הצטרפה לסקנציות. מעניין.
ציטוט:
ורוסיה ביחסים טובים עם אירן וגם אם היה לה משהו נגד ההסכם, אין לה את הרצון והכוחות שוב להכנס ראש בראש לקונפליקטים מיותרים עם המערב.
היא ביחסים טובים עם איראן ובכל זאת היא תמכה בסנקציות? זה מוזר. והיא לא רוצה להכנס לקונפליקט עם המערב, למרות שאובאמה הוביל את היחסים ל"על הפנים"? מרתק.
שמע, אני לא יודע. לכאורה, ההסבר הפשוט הוא שבתקופת אובאמה ארה"ב נטלה שוב את המנהיגות העולמית ולכן היא הצליחה בדיפלומטיה נבונה ליצור קואליציה לקידום המטרות הבין-לאומיות העיקריות שלה ושהיא מצליחה לגרום למדיניות אחרות, כולל מדינות גדולות וחזקות, להצטרף להרבה מהמהלכים האלו מכיוון שהיחסים בינה לבין ידידותיה (ואפילו יריבותיה), אינם "על הפנים". אבל אולי אני טועה. אחרי הכל, בתקופת בוש פולין ואוסטרליה היו שתיים מארבע המדינות שהשתתפו בפלישה לעיראק. מי יודע איפה המדינות האלו עומדות באשר למהלכים של ממשל אובאמה כיום? אולי היחסים עם פולין הדרדרו בתקופת אובאמה.
ציטוט:
רק אם הוא יצליח לדחוף את ההסכם הטרנס אטלנטי, אוכל להגיד שהוא עשה משהו.
אם הTPP זה מה שיעשה לך את זה, אז אתה יכול להכין את השמפניה. הוא חצי עובדה מוגמרת.