ציטוט:
[ אלי טביב על האוהדים שהתפרעו בבלגיה: "חארות, חיות, דפוקים, חולים בראש" יושב ראש בית"ר ירושלים, שאיים לעזוב את המועדון לאחר התפרעות אנשי ארגון "לה פמיליה" במשחק בשרלרואה בשבוע שעבר, יורה חזרה: "לא בא לי להישאר רגע עם החיות האלה, גועל נפש. הלכתי לבעלים של שרלרואה ואמרתי לו 'אלה חוליגנים'". טביב מדבר לראשונה גם על היעד המודיעיני שבמשטרה חושדים שניסה לחסל אותו: "לרצוח בנאדם בגלל אגו? עד כדי כך?" דורון הרמן | עודכן 21:41 23/07/2015
אלי טביב מוריד את הכפפות: יושב ראש בית"ר ירושלים הספיק בשנה האחרונה לחטוף הרשעה המלווה בעבודות שירות על הכאת אוהד ולהינצל מנסיון רצח כושל, אבל נראה ששום דבר לא הרגיז אותו כמו ההתנהגות של אוהדי בית"ר ירושלים בשבוע שעבר, במשחק בשרלרואה במוקדמות הליגה האירופית. "תקשיב טוב, איזה אנשים חיות, אתה לא מבין", הוא אומר לחדשות 10. "חארות, חארות, חארות, אנשים רעים. אני לא מבין איזה חיות יש במדינה הזו, איזה חינוך קיבלו בבית שלהם. באתי אליהם מהגדר, מתוך המגרש לכיוון שלהם, אמרתי 'תפסיקו, נקבל קנס גדול'. אה, חיות, אתה רואה אותם, מה זה חיות, צועקים, משתוללים... גועל נפש. אנשים חולים, מה אתה רוצה? אנשים חולים בראש. זה אנשים לא נורמלים, דפוקים, לא בא לי להישאר פה רגע עם החיות האלה, מה זה התביישתי. הלכתי לבעלים של שרלרואה, התנצלתי אמרתי אלה חוליגנים, אני נורא מצטער. הוא עשה לי ככה עם הידיים"
. "ברקת הוא ראש עיר של קוקטיילים" טביב היה שמח להיעזר בניר ברקת, ראש עיריית ירושלים, אבל לטענת טביב, ברקת לא באמת מעוניין לשים קץ לאלימות של "לה פמיליה". "ניר ברקת פחד מהם, הוא לא עשה כלום כל השנים, לא עשה כלום", מטיח טביב. "הכי קל לו לפנות למשטרה ולומר 'אני מקציב כסף נגד האלימות והגזענות' - יושבים לך 20 שוטרים ביציע שלהם, וכל מי שמתפרע וכל קריאה גזענית, פשוט עוצרים אותו וזה הפיתרון. איך ג'וליאני ניקה את הרחובות? עם משטרה. ברקת הוא לא ראש עיר חזק אלא של קוקטיילים. תן לו להצטלם עם שחקני קולנוע, ראשי ממשלה, מדינאים. אני לא מבין איך הוא נבחר שוב".
טביב נוהג לומר ש"אין לו אויבים" שוב ושוב. המציאות כנראה אחרת. ראש היחידה המרכזית במשטרת תל אביב, ירון קלדס, הציג את התרחיש הבא: יעד מודיעיני רתח על טביב בשל עסקת בית"ר, טביב פגע בכבודו ופנה לעבריין ישראל קדושים כדי להוציא לפועל את החיסול. הוא גייס את שירן דהרי, החשוד בירי, ואת הנהג דימה שנשבר והודה בפני מדובב משטרתי ונשבר, ובדרך הפיל את שותפיו. "אם לא הייתי קונה את בית"ר, הכל היה מתמוטט" "הרוסי, ראיתי אותו מפוחד, ממש מפוחד, בפעם הראשונה שלא עצרו אותו הוא לא נראה מפוחד", מדבר טביב, "דהרי, ראיתי אותו, זה בריון! בא עם חולצה צמודה, רוצה להראות לכולם את הגוף שלו, כמה בריון הוא".
איש העסקים מדבר לראשונה גם על אותו יעד מודיעיני. "שאלו אותי מה היה לי איתו, לא יכולתי לחדש להם כלום. הוא אף פעם לא פנה אליי. לא דרש ממני כסף, אף פעם לא. דיבר איתי לפני רכישת בית"ר. בהתחלה כשרצו למכור את בית"ר ראיתי את הסכומים ואמרתי לו 'לא מתאים לי'. וככה ירדתי מזה. אם עוצרים אותו, וויי וויי וויי, איזה מכה בשבילו, אם זה הוא בכלל. הוא תמיד היה לבוש, חבל לך על הזמן, היה לו את הפורש, מכונית, מה זה בסטייל... אם זה הוא. אבל מה, לבוא לרצוח בן אדם בגלל אגו? עד כדי כך? אם לא הייתי קונה את בית"ר, הכל היה מתמוטט".
http://m.nana10.co.il/article/1139208?s ... rvice=10tv