ערן כתב:
צריך להיות ריאליים. גם בתסריט הכי אופטימי - שבו מגיעים בלם בכיר, קשר התקפי טוב, רייכרט וחלוץ - כך או כך נהיה עם 11 שחקנים חדשים לגמרי על המגרש, שאם אני לא טועה היחידים ששיחקו שם אחד עם השני זה הרוש ואבו-עביד, וספורי-יחזקאל-ביטון. מוסיף לזה מאמן חדש וזר. הקבוצה הזו, גם עם ניצוצות הפוטנציאל שקיימים בה, לא תשחק כדורגל שוטף עוד הרבה זמן. השאלה היא איך מונעים - ואם אפשר בכלל למנוע - את הלחץ שעלול להתעורר בעקבות זה. כי התקשורת תנפח, כי הקהל ייגרר, כי המאמן ישמע ואיך דברים כאלה נגמרים אנחנו יודעים. לדעתי עדיין צריך לכוון גבוה מבחינת שלושת-ארבעת השחקנים שצריכים להביא, אבל במקביל צריך להוריד קצת ציפיות. גם אם כל הרכש יגיע, מאוד יכול להיות שזה אנחנו וקרית שמונה על מקום 4.
מה זאת אומרת יכול להיות? מה ציפית, שהפועל ירוצו לאליפות העונה?
את רב השחקנים שהגיעו אף אחד פה לא מכיר, גם הישראלים. המטרה בעיניי, מעבר לשחקנים שחותמים, היא לעשות קבוצה שתשתפר במהלך העונה. קבוצה שתהיה מאומנת ותהיה בסיס לשנים הבאות.
כל הדיבורים גם סביב משחקי האימון על התוצאות ועל היריבות הם לא רלוונטים. שאני הסתכלתי על המשחקי איצון מעבר לכל שחקן כזה או אחר שצריכים לחיזוק מפריעים לי דברים הרבה יותר בסיסיים כמו העובדה שהפועל במשך שני משחקים לא עשתה התקפה אחת שהעבירו בה 5 מסירות רצופות שהן לא בשליש המגרש של הפועל.
שחקנים לא משחררים כדור בזמן, מנסים ללכת עם הראש בקיר, מעיפים כדורים למעלה בלי צורך (גם לא תחת לחץ).
שחקן כמו ספורי (שאני מודה שאני כן חושב שיכול לצאת ממנו משהו) לא קיבל החלטה אחת נכונה בשני משחקים. אחת!! הכל הפוך. זה תמיד אך ורק על המאמן. אז עוד מוקדם מדי, ואני לא יודע מה הוא מנסה לתרגל בנתיים, אבל יש דברים שהם מעבר לעניין של זמן וחיבור וזה איך שחקן חושב ואיך קבוצה עושה פעולות בסיסיות של הנעת כדור.