pogi כתב:
mbracha כתב:
הפועל נפלה עם חלוצים זרים (ובכלל עם זרים שלא שיחקו לפני כן בישראל) בעיקר כי כבר שנים יש לנו בעלימים שמקצים לטובת העניין הזה סביב ה- 1.90 ש"ח, את הכסף הגדול הורידו תמיד על שמות ישראליים שכנראה ימשכו מנויים ולא על שחקן שבאמת ישדרג קבוצה. בנוסף לזה, שרשרת המאמנים הישראליים שהיו לנו בהרבה שנים האחרונות נגועים במחלה של המאמן הישראלי המצוי - הבאת שחקנים זרים בעסקה סיבובית עם סוכן. אני לא מדבר על אף אחד ספציפית ולא מוציא דיבתו של איש, זה נאמר בכלליות וסופר על כך לא מעט בתקשורת ה"אלטרנטיבית" (הרי לא תקרא על זה תחקיר מעמיק בוואן או בספורט5).
כרגע בהפועל יש גם בעלים שאכפת לו באמת להעמיד קבוצה ראויה, גם אנשי מקצוע שעושים רושם של מקצוענים וכאלו שבאים לעבוד, ובנוסף לזה למיטב ידיעתנו יש יכולת תקציבית להקצות שכר של 300 אלף דולר לחלוץ ישראלי (אפקטיבית זה הרבה יותר מכך במושגים של זר, בוודאי כשסוגרים חוזה ביורו). לא חסר חלוצים מצויינים באירופה שאתה יכול להנחית פה בסכומים כאלו, והסיכוי שלך ליפול עם שחקן עם קבלות הם דיי נמוכים. אם הצלחנו להביא לפה שמות כמו בומבה ופינטילי אין שום סיבה בעולם שלא תוכל להביא חלוץ בקליבר דומה, מהליגה הרומנית או מליגות אחרות (עם מה שקורה ביוון הייתי מנסה להביא דווקא שחקן משם).
לפעמים צריך להסתכל גם על דברים בצורה קצת יותר רחבה וללמוד מההיסטוריה יחד עם מערכות הסקאוטינג וכל מה שמסביב.
ב15 שנה האחרונות לא נחתו בישראל חלוצים ברמה גבוהה (וזו עובדה, הסיבה לכשלון של כל אחד לא כל-כך משנה). לא בקבוצות המליונים של מכבי ובית"ר, לא בחיפה ולא אצלנו. החלוצים שכן היו סבירים היו דווקא כאלה שהגיעו ב1.90 לקבוצות קטנות ומשם עברו לגדולות.
אם מאז ימי קוביקה שאלוי וכו' לא נחת פה חלוץ "זר תותח" אז אולי זה אומר משהו.
כמובן שאתה תמיד יכול לשחק אותה ולהנחית מישהו שיתברר כסקורר על. אבל כנראה שהסיכויים לא גבוהים.
מה שאני טוען זה שבשלב הזה עדיף ללכת על "בטוח" (יחסית כמובן) ולהביא מישהו שכן מכיר את הליגה ואנחנו כן יודעים פחות או יותר מה נקבל ממנו, גם אם לא מדובר בתיירי הנרי הבא.
דרך אגב,
אני מזכיר שעונה אחרי שכמעט ירדנו ליגה כמעט זכינו באליפות עם יבואה (חלוץ שירד ליגה) ולאלא (חלוץ מהליגה הלאומית).
עונה אחר כך הבאנו דאבל עם שכטר (חלוץ שהגיע מקבוצת אמצע טבלה פה).
ככה שלא תמיד צריך להנחית פה "לגיונרים" מהליגה הרומנית ב400 אלף דולר או לשבור את הראש ואת הקופה על "זרים תותחים" שאי אפשר לדעת מה נקבל מהם.
פריצה היה במכבי, דבאלשווילי בחיפה, רוברטו קולאוטי (לא מזכיר את יעקובו לפניו, אמרת 15 שנה) שהגיע גם לקדנציה נוספת במכבי, רומולו (שהגיע לבית"ר כזרתותח והוכיח את עצמו, גם אם בהמשך הקריירה שלו התדרדר בגלל פציעות), סטפן שצ'פוביץ', מנגה (הגיע לר"ג אמנם, אבל לא כשחקן 1.90 אלא כזרתותח ולכן זו הייתה השאלה מפרטיזן), מאיוקה (שהגיע אמנם כפרוספקט למכבי, אבל הם ידעו מה הם מביאים). אני בטוח שיש עוד לא מעט דוגמאות שאני לא זוכר, ואני מאמין שבצוות המקצועי של הפועל כיום יש אנשים שמסוגלים לאתר ולהביא שחקנים באותו קאליבר.
ואגב, מאיוקה זה שחקן שאנחנו בהחלט יכולים להביא לפה, חזר לסאות'המפטון מהשאלה לעונה אחרונה בחוזה שלו ולא נראה שבונים עליו במיוחד.