עומרי קנדה כתב:
Noam כתב:
עומרי קנדה כתב:
gigs כתב:
אני חושב שצריך לשים סוף לכל נושא רייכרט, הפועל לא ציריכם לשלם עליו יותר מ500 K יורו. אסור להשתגע על שחקן אחד
שעוד לא הוכיח כלום בליגה הזו כמו פעם (ראו מקרה אלרואי כהן). בטוח שלא מיליון יורו!
מכב* מריצה סכומים בתקשורת לקראת הבוררות,אין מה להתרגש.
שנה אחרי שהם שילמו 900 אלף שקל אף אחד לא יפסוק להם פי 5.
שילמו 900 אלף שקל על 50 אחוז מה"כרטיס", לפי צנציפר גם קנו מרייכרט עצמו את החצי השני תמורת סכום גבוה יותר, שחקן שיושב על חוזה של 200 אלף דולר לעונה ל5 שנים שרוצה להפר אותו בצורה חד צדדית.
מיליון יורו זה סכום מאוד הגיוני להחלטת בורר.
אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך, תמשיך לומר בבטחון דברים שאין לך שום סימוכין אליהם.
את כל הסתירה שלך אתה מבסס על שורה בכתבה של לוציפר.
אני מתייחס לעובדות, ולפי העובדות שאני מתייחס אליהן לא נראלי שייפסקו יותר מ500-600 אלף דולר, אם כל הכרטיס שלהם זה כבר משהו אחר.
אני ואתה יודעים את אותן עובדות, רק שאני לא אומר בפסקנות ש"אין מה להתרגש" וש"אף אחד לא יפסוק מיליון דולר".
כאן גם משתלב מה שאני רוצה לומר לברונו קונטי. פסק הדין של הבורר הוא לא השווי של השחקן, הוא שקלול של מכלול פרמטרים שאמורים לקבוע את המחיר שבו הוא יכול להשתחרר מהחוזה שלו בקבוצה. אז מן הסתם, לשחקן בעל משכורת גבוהה וחוזה ארוך הבורר אמור לפסוק פיצויים גבוהים יחסית. נניח, לצורך העניין, שזהבי היה רוצה ללכת לבוררות ולהשתחרר ממכבי. באמצע שנה שעברה הבורר היה קובע סכום X. מאז קרו 3 דברים: הוא האריך את החוזה, שדרג את השכר בצורה משמעותית, והפך להיות קפטן. אם היום אותו בורר צריך לקבוע מחיר הוא כנראה יקבע מחיר פי 2 יותר גבוה, משהו לא פרופורציונלי בכלל לשווי של השחקן. זאת אמנם השערה בלבד, אבל יכול להיות אפילו יותר מ5 מיליון יורו במקרה כזה. אמנם ה"מחיר" של השחקן נשאר אותו מחיר, אבל הנסיבות השתנו. ככה גם עם רייכרט.
בכל מקרה, אני לא יודע כמה הבורר יפסוק, ואני גם לא מתיימר לדעת, כי יש המון דברים בעומק הנושא שלא אני ולא אתם יודעים. אם באמת רייכרט הקליט את ג'ורדי ויש לו מידע "חם" עליו, אז יכול להיות שהוא באמת מחזיק אותו בביצים ואז הוא ישחרר אותו בלי בוררות אפילו. יכול להיות שהוא יכפיל ב4 את האופציה שהייתה לנו עליו ויחלק ב50% ש(אולי) שייכים למכבי, ויכול להיות שהוא יחליט שעל פרוספקט של הנבחרת הצעירה עם חוזה של מיליון דולר ל5 שנים הוא קובע תג של 1.8 מיליון.
כל אחת האופציות היא סבירה לפחות במידה של לא לפסוק בביטחון ש"אין מה להתרגש" ממנה.