Jugband כתב:
יובל היקר, לחפש רומנטיקה ומשמעות זה קצת פאסה, לא? לצורך הדוגמה אפשר לטעון שהפועל גם הצטרפו לציר הרשע עם החתמת עודד קטש, המכביסט הכי גדול שהיה פה בעשרים שנה האחרונות.
גם זו תהיה טענה מגוכחת כי אתה מפספס את הנקודה שכולם בשוק הם אופורטוניסטים ומכביסטים להשכיר. הליגה פה רקובה במישורים הרבה יותר עמוקים משיריון לאינטרטוטו או חבירה לנבלות לצורך החזרת הסדרות.
הפועל, וכל מי שחשוב לו הכדורסל הישראלי, צריכים לפעול לקידום השיוויון בדרכים אחרות.
רק על קצה המזלג אני אציין את הברור: קידום עקרון תקציב מקסימום לקבוצה, שכר מקסימום לשחקנים, דראפט לשחקני נוער, רישיון לשחק בליגות הבכירות לקבוצות שהוכיחו את יכולתן בתחום המשאבים, הקהל והמתקנים;
ועוד אלף ואחד דוגמאות שעובדות מעולה בליגה הטובה בעולם. רק בדרך הזו אתה תשיג שיוויון, ולא באמצעות ביטול שיריון x או שיריון y, לא באמצעות שיטת גביע במשחקי אליפות ולא דרך הגבלת מספר הזרים בסגל. אתה מפנה את הזעם שלך לכיוון הלא נכון- כי כרגע כל מה שציינתי, וזה מה שידוע לכולנו, לא יכול לקרות, בגלל שליטת העקרונות המכביסטים בקרב מקבלי ההחלטות. במצב כזה אני יכול להבין את אורי אלון ואת הגישה של ההנהלה של ירושלים.
לפי מה שאני זוכר, יובל הוא מהראשונים כאן שטוען שהמלחמה נגד השיריון ליורליג היא מיותרת וזה לא מביא שיביא את השיוויון.
וברור שאם הייתה תקרת שכר ושאר הדברים שהזכרת, היה אפשר לקיים ליגה גם בלי פיינל-פור, אבל זה לא המצב, זה הפיתרון הזמני הכי הוגן.
רק לא הבנתי במה אתה בדיוק מסכים עם אורי אלון והסמרטוטים מירושלים? הם בעד סדרות, אין להם שום בעיה עם שיריון למכבי או לעצמם והם לא אמרו שום דבר על תקרת שכר. אז מה אתה מבין אצלם בדיוק?