תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 19:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 11:13 
רדנקו כתב:
בוריס כתב:
ראצ'ו כתב:
red pepper כתב:
השאלה העיקרית באמת אם הוא הגבוה היקר מבין השניים שנביא או לא

אמור להיות הגבוה הפחות יקר (ובגלל זה נושא העבירות קצת פחות קריטי). חתם לעונה כשלהפועל יש אופציה לעונה נוספת.

אם זה כך אז החתמה מעולה
שחקן ברמה הזאת שהוא שנות אור ממימון זה שדרוג עצום, נושא העבירות גם פחות קריטי
אני מרוצה, רק שיגיע לקו הקדמי מישהו כמו אופייבו/יוטר

איך הגעת לזה שהוא שנות אור ממיימון ממש לא ברור לי.
זה שחקן המדד הממוצע העונתי שלו היה שלילי, וההשפעה שלו על המשחק כשהוא במגרש היתה -6.6 נקודות. כלומר השפעה שלילית.

איזה קל לשקר ולעוות נתונים ולחפש רק ללכלך כל הזמן.
היה לו מדד של 9.9. רביעי בקבוצה למרות שמבחינת דקות הוא שביעי.
הקבוצה שלו הייתה בתחתית הטבלה, מן הסתם יש להם פלוס מינוס שלילי. אלא שלמרות שהסה"כ של הקבוצה הוא -10, כשהוא היה על המגרש המצב היה טוב יותר.
אין לי מושג איך הוא יהיה ואני לא מבין מקצועית פה כמו אחרים, אבל לא צריך לחפש ללכלך ולשקר בכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 11:29 
מדד מינוס פלוס זה מדד משקר ואין מה להתייחס אליו בכזו רצינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 11:32 
ראצ'ו כתב:
רדנקו כתב:
בוריס כתב:
ראצ'ו כתב:
red pepper כתב:

אמור להיות הגבוה הפחות יקר (ובגלל זה נושא העבירות קצת פחות קריטי). חתם לעונה כשלהפועל יש אופציה לעונה נוספת.

אם זה כך אז החתמה מעולה

זה שחקן המדד הממוצע העונתי שלו היה שלילי, וההשפעה שלו על המשחק כשהוא במגרש היתה -6.6 נקודות. כלומר השפעה שלילית.

הקבוצה שלו הייתה בתחתית הטבלה, מן הסתם יש להם פלוס מינוס שלילי. אלא שלמרות שהסה"כ של הקבוצה הוא -10, כשהוא היה על המגרש המצב היה טוב יותר.
אין לי מושג איך הוא יהיה ואני לא מבין מקצועית פה כמו אחרים, אבל לא צריך לחפש ללכלך ולשקר בכוח.

בדיוק, די כבר עם הדמגוגיה בלירה הזו
איך אתה משווה אותו למימון, הוא שחקן אתלט, נייד שמסוגל לרוץ, להטביע, לסיים חזק וגבוה בצבע, לעלות לאלי הופ בניגוד למימון שצריך טרמפולינה בשביל להטביע
מעבר לזה שהוא יותר גבוהה ממימון גם יותר פינישר ממנו, קליעת וו מאוד יעילה ומשחק פוסט סביר פלוס
הוא שחקן לא פחות טוב מגרמיס סמית או שון אוואנס או כל זר זול שמגיע לליגה, אחלה החתמה ושיהיה בהצלחה
נקווה שהגבוה הבכיר והיקר יהיה לא כמו יינסי

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: וולי ג'דאג' חתם - WALLY JUDGE
הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 11:42 
רדנקו איך יכול להיות מדד ממוצע שלילי עם 9 ו-7 ב-24 דקות... אין חיה כזאת (תחפש לא תמצא).
אם הוא היה כזה גרוע הוא לא היה סוגר עונה ובטח שהוא לא היו רוצים להחתים אותו לעוד עונה.
שנה ראשונה אחרי קולג׳ זו שנה קשה מאוד לזרים בליגות חזקות, ואם הוא הצליח בה באופן יחסי זה סימן טוב. יש הרבה שנכשלים בה (כמו סקוט וקרמייקל) וזה לא בהכרח אומר שהם לא יצליחו בהמשך, כי עקומת השיפור גדולה בשלב הזה.
מה שמדאיג אם כבר זו קריירת המכללות שלו שהיא חלשה. באיטליה יחסית לרוקי הוא היה סבבה.

סה״כ כמו שבוריס אומר זה די מתאים לטייפקאסט של הזר הגבוה הזול שקבוצות מביאות בתחילות שנה, והוא הרבה פחות מוגבל ממיימון.
אני חושב שהוא קצת פחות אתלט ממה שחושבים, הוא היה אתלט אדיר בתיכונים ובשנה-שנתיים הראשונות בקולג׳ (רמות NBA גבוהות) אבל הוא הוסיף 10-15 ק״ג מאסה וזה פגע לו בניתור. עדיין אתלט טוב מאוד אבל לא ברמות של ג׳וש לדעתי. נראה באיזה conditioning הוא יגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 11:53 
אחד הדברים שהטרידו אותי בשנה שעברה היה שכמעט לא ראינו משחק ריצה - מתפרצות, התקפות מעבר וכו' - אלו התקפות עם אחוזי הצלחה גבוהים.
השחקן החדש נראה מתאים למשחק ריצה - ויתכן שגם קטש מנסה לחזק את התחום אצלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 11:54 
שלוש הערות
1. למיימון היו מספרים טובים יותר בקולג'. לא שזה אומר כלום על הרמה שלו אל מול ג'אדג'
2. לפחות מבחינת סוג השחקן זה משהו שאני יותר מתחבר אליו. גבוה אתלטי, שיכול גם לסיים מעל הטבעת.
3. אני כן חושב שזה שפזארו רצתה אותו לעונה נוספת אומר משהו. וצריך להזכיר שבאיטליה גם בליגה השניה יש זרים מצויינים שהופכים לכוכבים באירופה.

בשורה התחתונה: ינחת, נראה אותו, נשפוט, נתרשם, נקטר. החתמת זר זה לא חתונה לכל החיים. כמו שיש סיכוי שהוא יישאר שנתיים (מאחל לו ולהפועל), יש סיכוי שהוא יוחלף לפני פתיחת העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 12:09 
בוריס, ראית אותו משחק? מאיפה לעזאזל אתה יודע שהוא לא פחות טוב מג'רמיס סמית' (שחקן בינוני) או משון אוונס (שחקן חלש)?
וגם אם כן, מה בדיוק טוב בזה?

סיימתי עכשיו לראות משחק שלו מעונת הסניור ולא מאוד התרשמתי.
בצד החיובי, נתונים פיזיים מצוינים, מאוד אתלטי, גבוה וחזק. חוץ מזה ידיים די טובות ופינישר לא רע.
בצד השלילי, שחקן מאוד מאוד לא אינטליגנטי. לא סוגר לריבאונד הגנה, לא שומר טוב, מסתבך בעבירות. הרבה האסל אבל מעט יסודות.
בעיני ג'וש אוונס זה כמה רמות מעליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 12:10 
ראצ'ו כתב:
רדנקו כתב:
בוריס כתב:
ראצ'ו כתב:
red pepper כתב:

אם זה כך אז החתמה מעולה

נכון. אני משקר ומלכלך בכוונה. כנראה התבלבלת בינינו. אני זה שכתב שקאונסיל היה בחמישיה של הביג איסט.
מה שאני כותב זה בדיוק מה שכתוב באתר של הליגה האיטלקית בפרופיל שלו. כל אחד יכול לקרוא את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 12:12 
רק שזה לא כתוב באתר של הליגה האיטלקית.
אם כבר מדברים שם על יחס אסיסטים-חטיפות לעומת איבודים.
*תלמד לקרוא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 12:30 
אתה חייב להבין שלא כל הזרים טובים
כל קבוצה אבל כל קבוצה מביאה לאורך השנה, או לחלק מהשנה איזה זר זול בד"כ גבוה אם זה מימון, אוואנס, ג'רמיס סמית, וויל קולמן, טוני איזלי
וג'אדג' יושב טוב על העמדה הזו, הוא לא גלדיאטור או שחקן שובר שוויון אבל הוא השחקן הפחות יקר מבין הגבהים והוא יותר מלגטימי ואף ראוי לעמדה הזו, הוא עונה על הרבה דברים שהיה חסר להפועל השנה, אתלטיות, משחק מעבר (רץ את המגרש, ראינו אותו בסרטון מייצר לבדו נקודות קלות מה שהפועל לא עשתה אף לא פעם אחת העונה ), אנרגיות, ריבאונדר
אולי הוא לא ג'וש אבל הוא לא רחוק וזה בסדר, שיהיה בהצלחה

"תסתכלו על הקהל הזה, שבא לראות אותנו בכל שבוע וממלא את בלומפילד, שהולך איתנו לכל מקום גם בחו"ל, ולא מפסיק לעודד. ככה אנחנו צריכים להראות, מאוחדים וביחד, אנחנו צריכים להחזיר להם את החיוך והכבוד". וואליד באדיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 12:35 
בוריס כתב:
אתה חייב להבין שלא כל הזרים טובים
כל קבוצה אבל כל קבוצה מביאה לאורך השנה, או לחלק מהשנה איזה זר זול בד"כ גבוה אם זה מימון, אוואנס, ג'רמיס סמית, וויל קולמן, טוני איזלי
וג'אדג' יושב טוב על העמדה הזו, הוא לא גלדיאטור או שחקן שובר שוויון אבל הוא השחקן הפחות יקר מבין הגבהים והוא יותר מלגטימי ואף ראוי לעמדה הזו, הוא עונה על הרבה דברים שהיהחסר ללהפועל השנה, אתלטיקה, משחק מעבר (רץ את המגרש, ראינו אותו בסרטון מייצר לבדו נקודות קלות מה שהפועל לא עשתה אף לא פעם אחת העונה ), אנרגיות, ריבאונדר
אולי הוא לא ג'וש אבל הוא לא רחוק וזה בסדר, שיהיה בהצלחה

יש דבר אחד משותף למיימון, שון אוואנס, ג'רמיס סמית', וויל קולמן ואיזלי. כולם שחקנים שאסור בשום פנים ואופן שיהיו זרים בהפועל. אם אתה מביא זר שאתה יודע מראש שזו פחות או יותר הרמה שלו - אז אל תחתים.
אני בטוח שבהפועל מאמינים שג'אדג' יהיה יותר טוב מזה. אחרת לא היו מחתימים אותו כל כך מוקדם.
והגיעהזמן להפסיק לדבר במונחים של "הזר הרביעי". כאילו הוא פחות חשוב. אם הפועל רוצה להצליח היא צריכה ארבעה זרים שכולם שחקנים חמישייה. זה לא הליגה הגרמנית שמביאים 6 זרים ואתה לא מרגיש אם שניים הם סתם רול פליירים לא משמעותיים. בהפועל, בליגת העל, צריכים להיות ארבעה זרים טובים. תורמים. יכולים לעשות נקודות. ארבעה שחקני חמישייה לכל דבר ועניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 12:45 
כל מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 14:05 
סמל אישי של המשתמש
מה שהכי מדאיג אותי זה שהחתמנו עוד פעם זר לספסל שיכול לשחק רק בעמדת הסנטר.
אני חושש שקטש לא למד כלום ועוד פעם נבזבז שני זרים רק על עמדה 5 וחור עצום בעמדה 4 עם שני ישראלים בינוניים במקרה הטוב שלא יכולים להתמודד מול אף זר.
ככה לא נגיע לשום דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 14:10 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
בשורה התחתונה: ינחת, נראה אותו, נשפוט, נתרשם, נקטר. החתמת זר זה לא חתונה לכל החיים.

זה מה שאני טוען כל הזמן,
רק שהשנתיים האחרונות הרגו אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 14:11 
יש שחקנים משלימים טובים ושחקנים משלימים לא טובים. אני לא חושב שמכוונים לשחקן בינוני אלא פשוט לשחקן משלים (וזה נכון שהיו כאן לא מעט בינוניים מינוס, אבל זה לא מחייב).
אם הזר הזול שלנו הוא סנטר פותח באיטליה ולא רוקי בשקל וחצי זה כבר שדרוג משמעותי. יש כמה דברים שהם כישלון יחסית ידוע מראש בשנים האחרונות בליגה (רוקיז, שחקנים בסגנון לא מתאים כמו סטרץ׳ 4, שחקנים לא אגרסיביים ו/או לא אתלטיים) והוא לא עונה על הקריטריונים האלה, כך שמבחינתי יש לו סיכוי להצליח. הוא לא מהשחקנים שאני בהכרח הכי מחזיק מהם (אחרת היה ברשימה :SMOKE: ) אבל נראה. אתלטיות ואגרסיביות אלו שתי התכונות הכי חשובות כדי להצליח פה ואת זה יש לו, לגבי השאר הזמן יגיד.
אם הוא באמת יהיה הזר הזול (שנה שעברה אמרו את זה על ריון בראון ובסוף בא מיימון) אז מבחינתי באמת יש פה שינוי בחשיבה ובהשקעה לגבי הזרים.

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 29 יוני 2015, 14:15, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 14:12 
יובל כתב:
אני חושש שקטש לא למד כלום ועוד פעם נבזבז שני זרים רק על עמדה 5 וחור עצום בעמדה 4 עם שני ישראלים בינוניים במקרה הטוב שלא יכולים להתמודד מול אף זר.
ככה לא נגיע לשום דבר.

באתרי הדראפט הוא מוגדר כפאוואר פורוורד. הוא יוכל לשחק ליד עוד גבוה. הוא גם אמור להיות שחקן נייד. כלומר לא כמו מיימון.
בכל מקרה - כמו שכתבתי קודם, זו לא חתונה לכל החיים. הוא יגיע, יתאמן, ואני מקווה שבניגוד לשנים עברו, אם הוא לא יהיה מתאים הוא יוחלף בשחקן אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 14:12 
סמל אישי של המשתמש
אגב, לפי הראיון עם קטש כולם חוץ מגייטס היו ה"זר הזול".
הוא אמר שסקוט 60 ומיימון 50-60.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 14:31 
יובל כתב:
ככה לא נגיע לשום דבר.

מה שהוא למד זה לפחות להביא גבוה שמתאים לשחק פיק אנד רול. שנה שעברה לא היה לנו אחד כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
גם מההחתמה של אוונס בזמנו לא מאד התפעלו פה. דיברו על כך שזה שחקן שלא כ"כ מתאים לליגה, וסיינה לא רצו אותו כזר שישחק רק באירופה אפילו, והוא משלים ומוגבל ואנערף. והיום זה שחקן מוביל בלגיה האיטלקית. אז אולי בכ"ז קצת נרגיע. אולי פעם אחת קצת יורידו את מפלס המרמור וההיסטריה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 15:08 
ראשית, לא מבין את ההגיון להביא תחילה את השחקן המשלים. כדאי לבנות תחילה את הסגל עם הזרים המובילים (ובתקווה גם ישראלי מוביל נוסף) ואז להשלים בשחקן הרביעי בהתאם לנק' החלשות בקבוצה.
האם אומר שמוותרים מראש על הנסיון להביא את רוברט רות'בארט ?

לגבי השחקן עצמו, על פניו נראה כמו עוד זר שחולף בליגה ואחרי שנה אף אחד לא זוכר אותו. לא מצטיין במיוחד בשום קטע של המשחק.

מעבר לנתוני הקליעה והריבאונד הבינוניים, בסרטון מוקדש קטע לאסיסיטים אבל בליגה האיטלקית היו לו בממוצע רק 0.3 אסיסטים למשחק כאשר השיא הוא 2 אסיסיטים במשחק אחד בלבד. כלומר, אפס משחק בין גבוהים ואינטליגנציית משחק נמוכה.
מהירות וידיים ארוכות אבל בממוצע 0.4 חסימות למשחק בלבד(בליגה האיטלקית).
ממעט להגיע לקו העונשין 2 בלבד בממוצע למשחק (גייטס ואפילו קרטיס קליי כ- 5 למשחק) וקולע באחוזים נמוכים.

בצד הזכות, שחקן מאד אתלטי דבר שחסר לנו בעונה שעברה, בייבי הוק חביב ושוב נראה קצת האליהופס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 15:41 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
יובל כתב:
ככה לא נגיע לשום דבר.

באתרי הדראפט הוא מוגדר כפאוואר פורוורד. הוא יוכל לשחק ליד עוד גבוה. הוא גם אמור להיות שחקן נייד. כלומר לא כמו מיימון.
בכל מקרה - כמו שכתבתי קודם, זו לא חתונה לכל החיים. הוא יגיע, יתאמן, ואני מקווה שבניגוד לשנים עברו, אם הוא לא יהיה מתאים הוא יוחלף בשחקן אחר.

אני מכיר את אתרי הדראפט וזה לא אומר כלום. האתרים האלה בוחנים את השחקנים כפרוספקטים ל-NBA ולא לליגה הישראלית, וההגדרות לעמדות שם נגזרות קודם כל מהנתונים הפיזיים של השחקן ביחס ל-NBA. שחקן במימדים של ג'אדג' כמעט בחיים לא יוגדר שם כסנטר כי אין לו סיכוי לשחק בעמדה הזאת ב-NBA, גם אם הסקיל-סט שלו הוא לחלוטין של סנטר. למעשה רוב הסנטרים הזרים פה בליגה מוגדרים באתרים האלה כפורוורדים (מיימון, אוונס, קלי, קרמייקל, ג'וליאן רייט מוגדר שם כ-3/4 ופה משחק סנטר, מי שרק תרצה). שחקן עם היכולות והנתונים הפיזיים של ג'אדג' לא יכול לשחק בעמדה אחת מאשר עמדה 5 אצלנו. גם אוונס היה שחקן נייד ומאוד אתלטי והוא היה סנטר לכל דבר בליגה הזאת.

מבחינת רזומה זה יפה להביא בתור הזר הזול שחקן שנתן עונת רוקי טובה באיטליה (שעם כמה שהרמה שם ירדה זו עדיין ליגה יותר טובה מהליגה הישראלית), אבל אם הגבוה הבכיר יותר יהיה גם סנטר ולא שחקן עם איכויות של פורוורד (ולפי העבר הקרוב של קטש הוא מעדיף לבנות את הקבוצה סביב סנטר) זו עוד פעם תהיה בנייה עקומה של הסגל. גם אני לא אוהב דרך אגב שמחתימים זר (ועוד אחד שאמור להיות משלים) לפי שיודעים מה הסגל הישראלי ואילו זרים צריך להביא כדי להשלים אותו.

לפחות לפי הנתונים הפיזיים שלו זה שחקן עם פוטנציאל פיק אנד רול טוב, אני אנסה לתפוס משחק או שניים שלו מהעונה באיטליה ולבחון את האיכויות שלו קצת יותר לעומק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 16:15 
מחזור ראשון נגד ברינדיזי

משחק באמצע העונה בחוץ מול אורלנדינה

מחזור אחרון על ההישארות בליגה נגד קזרטה (קזרטה ירדה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יוני 2015, 16:39 
beny כתב:
ראשית, לא מבין את ההגיון להביא תחילה את השחקן המשלים. כדאי לבנות תחילה את הסגל עם הזרים המובילים (ובתקווה גם ישראלי מוביל נוסף) ואז להשלים בשחקן הרביעי בהתאם לנק' החלשות בקבוצה.
האם אומר שמוותרים מראש על הנסיון להביא את רוברט רות'בארט ?

לגבי השחקן עצמו, על פניו נראה כמו עוד זר שחולף בליגה ואחרי שנה אף אחד לא זוכר אותו. לא מצטיין במיוחד בשום קטע של המשחק.

מעבר לנתוני הקליעה והריבאונד הבינוניים, בסרטון מוקדש קטע לאסיסיטים אבל בליגה האיטלקית היו לו בממוצע רק 0.3 אסיסטים למשחק כאשר השיא הוא 2 אסיסיטים במשחק אחד בלבד. כלומר, אפס משחק בין גבוהים ואינטליגנציית משחק נמוכה.
מהירות וידיים ארוכות אבל בממוצע 0.4 חסימות למשחק בלבד (בליגה האיטלקית).
ממעט להגיע לקו העונשין 2 בלבד בממוצע למשחק (גייטס ואפילו קרטיס קליי כ- 5 למשחק) וקולע באחוזים נמוכים.

בצד הזכות, שחקן מאד אתלטי דבר שחסר לנו בעונה שעברה, בייבי הוק חביב ושוב נראה קצת האליהופס.

בני, סקוט בעונה הראשונה שלו באירופה עשה 4.6 נק' למשחק (29 משחקים) עם סטטיסטיקה מזעזעת בכל תחום בערך. אם היינו יושבים פה ומנתחים ככה את הסטטיסטיקה שלו לפני שהגיע אז היה נראה כמו פלופ מהסרטים.
אוונס הגיע לפה אחרי עונה של 5.4 נק' למשחק (42 משחקים) בדי ליג, ליגה שבה כל מטאטא יורה ושחקנים מנפחים מספרים, ועוד באחוזים נוראים לגבוה (46%). שוב, אם היינו מתחילים לייחס חשיבות לכל נתון שלו שם לא היה לזה סוף.
גם הסטטיסטיקה של קרלון בעונה הראשונה שלו בדי ליג לא היתה מאוד מרשימה (שיחק בשתי קבוצות עם ממוצע מצטבר של 10 נק' בערך באחוזים גרועים) ודיברו על זה שהוא מגיע בתור הזר הרביעי לספסל.
ואלו דוגמאות מאוד רלוונטיות כי זה די משקף עונה ראשונה מחוץ לקולג' אצל הרבה שחקנים. על אף אחד מהם כנראה לא היית חושב שהוא יהיה יותר מ-"עוד זר שחולף בליגה".

כל התחום הזה מאוד מורכב וצריך פרספקטיבה וגם קצת ענווה עם כל התחזיות. אני שוב אומר שיחסית לעונת רוקי בליגה חזקה, הסטטיסטיקה של ג'אדג' טובה מאוד, ואפילו הייתי אומר מפתיעה בהתחשב בקריירת המכללות המאכזבת יחסית שלו. אני משתדל לעקוב אחרי כל הרוקיז המבטיחים בליגות הבכירות, והרבה רוקיז שנחשבו הרבה יותר מבטיחים ממנו לא שרדו חצי עונה (גם בקבוצה שלו שחקנים כמו ג'ובונטה רדיק וקנדל וויליאמס, וגם בליגה האיטלקית בכלל). ושוב, הקבוצה שלו מאוד רצתה אותו לעונה נוספת בליגה הבכירה (היחיד מבין 5 הזרים שהם ניסו להחתים לעונה נוספת), אז רע הוא בטוח לא היה. אני בטח לא חושב שאפשר לתת כל מיני תחזיות שלא יזכרו אותו והוא לא מצטיין בשום תחום וכו', זה נראה לי מוקדם.

אני מנסה להתייחס קודם כל לכמה דברים יחסית אובייקטיביים וזה סגנון של שחקן (יש סגנונות שמתאימים יותר לליגה ויש כאלה שפחות), תכונות פיזיות/אתלטיות (כמעט בלתי אפשרי לזר להצליח פה בלי איזשהו שילוב של אגרסיביות ואתלטיות - בכל התפקידים) ושלב בקריירה (סטטיסטית רוקי זה הכי גרוע, שחקני שנה שניה-שלישית זה ה-upside הכי גדול). כמובן אחר כך נכנס גם מקום סובייקטיבי של התרשמות משחקן, תחושה אישית, איזשהו עיבוד של הרקורד שלו, התאמה לקבוצה ואלף דברים קטנים. ג'אדג' לפחות מבחינת הפרמטרים האובייקטיביים בחלק הראשון עובר. בפן של ההתרשמות האישית כבר כתבתי שהוא לא שחקן שהתרשמתי ממנו בצורה יוצאת דופן, אבל גם לא ראיתי אותו מספיק. נראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יוני 2015, 00:09 
עד כמה שזה שווה משהו, יש לי כמה אנשי Rutgers שרופים כאן בעבודה, והם כולם מחזיקים ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יולי 2015, 08:35 
מפלצת 4 כתב:
עד כמה שזה שווה משהו, יש לי כמה אנשי Rutgers שרופים כאן בעבודה, והם כולם מחזיקים ממנו.

איפה אתה עובד?!?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2015, 03:09 
סמל אישי של המשתמש
ראיתי שני משחקים שלו מהעונה האחרונה באיטליה - המשחק באמצע העונה נגד אורלנדיה שהיה משחק ממוצע שלו, והקרב על ההישארות במחזור האחרון שהיה אחד המשחקים הכי טובים שלו כל העונה, וההתרשמות שלי ממנו הייתה בסך הכל בסדר. הסקירה של פז עליו בעמוד הראשון די משקפת אבל אני אנסה לפרט קצת יותר.

הדבר הראשון ששמים לב אליו זה שהוא באמת אתלט מעולה. אכן נראה שהוא איבד לא מעט מהאתלטיות המפלצתית שלו כנער בתיכון, בעיקר הניתור, אבל הוא עדיין קופץ גבוה, רץ מאוד מהר את המגרש ועם רגליים מאוד זריזות יחסית לגודל שלו, גם לא נראה שהוא מתעייף מהר. זה הופך אותו לפוטנציאל אדיר בעיקר בהגנה: הוא יכול לתקוף חזק בפיק אנד רול, לצאת לקלעים, לקבל גארדים בחילופים ולהתמודד איתם יפה באחד על אחד, אבל גם יש לו את הגודל לשמור בפוסט. כבר השוו אותו הרבה לג'וש אוונס שמחוץ לצבע שמר נהדר, אבל לדעתי זה קצת "לא חוכמה" אם אתה פורוורד דקיק שלא יכול לשים גוף בצבע (במיוחד אם התכונות שלך בהתקפה מכריחות אותך לשחק כסנטר) - ואם אתם זוכרים, לא מעט סנטרים חגגו עליו בפנים, משחקנים טכניים ואגרסיביים כמו מרכוס דאב ועד סנטרים שפשוט היו גדולים עליו פיזית כמו גייטס. בכל אופן בחזרה לג'אדג', מעבר לתכונות האתלטיות שלו הוא גם נראה מאוד מחויב, לא מתעצל ולא שומר כוחות, הראשון לרדת להגנה, מאוד אקטיבי. הבעיה איתו, וזו בעיה מאוד גדולה, היא שהוא מממש מעט מאוד מהפוטנציאל שלו בתור שחקן אתלטי, פשוט כי הוא שחקן מאוד לא חכם. חילופים, עזרות ורוטציות לא נכונים ולא במקום, לא יודע מתי לקפוץ (בגלל זה הוא לא מהווה איום חסימה), שחקנים בורחים לו, סל ופאול לא מחוייבים. מזה גם נובעת בעיית העבירות שלו, אבל לדעתי זה הסימפטום היותר שולי, הבעיה היותר גדולה היא כשזה עולה בסלים. אם רוצים להסתכל על הצד החיובי אז אלה הדברים שהכי ניתנים לשיפור, במיוחד אצל שחקן צעיר, בניגוד ליכולות אתלטיות שזה נתון מוחלט וגם יותר מאופי וגישה לדעתי, כמו שנכווינו העונה.

מבחינה התקפית הוא לא יותר משחקן משלים כמו שכבר אפשר היה להבין, אבל עם פוטנציאל להיות שחקן משלים טוב. הוא נראה כמו שחקן פיק אנד רול לא רע, אוהב לחסום ולהתגלגל מהר, אבל מצד שני הוא גם לא איום כזה גדול. הוא אתלט טוב שמסוגל להטביע, אבל כאמור הוא איבד מהאקספלוסיביות שלו והוא לא מהסוג של אוונס שאפשר להעיף בשבילם כדורים לאיזור הטבעת והם כבר יסתדרו. מבחינת מספרית, היו לו 0.8 הטבעות למשחק העונה ולשם השוואה לאוונס היו 2.2 העונה באיטליה ו-1.8 אצלנו. ממה שראיתי גם אין לו חורים בידיים סטייל קרטיס קלי שהופך אותו לשחקן בלתי אפשרי בפיק אנד רול, אבל גם לא איזו משאבת כדורים עם קואורדינציה יוצאת דופן. היכולת שלו לסיים בצבע, שזה יהיה המבחן הכי חשוב שלו בתור סנטר משלים, כרגע לא יותר מסבירה. יש לו סייז ואתלטיות כך שיותר קשה להגנה להפריע לו בזריקה, אבל הטאץ' שלו לא מדהים, ויעידו על כך גם האחוזים הבינוניים מהשדה. הוא מחפה על כך בריבאונד התקפה, כולל על החטאות שלו (אני כבר רואה את הפרשנים שונאי הזרים אומרים עליו שהוא מאלה שמחטיאים בשביל לקחת את הריבאונד). אבל אני משוכנע שבליגה שלנו יהיה לו הרבה יותר קל לסיים בגלל היתרון בסייז בהשוואה לליגה האיטלקית. יש לו גם קליעה סבירה מחצי מרחק ובייבי הוק נחמד כמו שאפשר היה לראות בסרטון מימי המכללות, אבל צריך להבין שאלה זריקות באחוזים נמוכים (וזה חשוב בכדורסל המודרני שהולך לכיוון של יעילות ובחירת זריקות), ואם השחקן לא מתמחה בזריקות האלה אז הן פשוט לא יעילות גם אם הוא מבצע אותן ברמה סבירה. מקסימום צריך לקחת אותן פעם בכמה זמן בשביל שההגנה לא תרמה ותתן לו שלושה מטר לזרוק או תחליף עליו אוטומטית, אבל בטח שאין מה לבנות על זה בתור נשק קבוע. יש לו גם נטייה קצת להשתולל, עם עבירות תוקף וזריקות לא לעניין, הוא יצטרך למתן את זה. האחוזים שלו מהקו לא מדהימים, אבל הוא גם ככה לא שחקן מטרה ששולחים אותו לקו וכל עוד האחוזים שלו נשארים באיזור ה-55 עד 60 לפחות, שזה יותר יעיל מזריקה מהשדה, זה נסבל בעיניי עבור סנטר. בסך הכל סקורר הוא בטוח לא יהיה, אבל להיות שחקן משלים יעיל של נגיד 13 נקודות למשחק באחוזים גבוהים יש לו סיכוי בהחלט טוב אם הוא ינצל את היתרון הפיזי שלו בליגה הזאת ויעשה את התפקיד שלו כמו שצריך.

הנקודה הכי חזקה שלו היא הריבאונד וזאת התכונה שהוא בוודאות יביא ברמה הכי גבוהה. גבוה, פיזי מאוד, מנתר, הולך על כל כדור, עושה בוקס אאוט כמו שצריך. העונה הוא היה אחד הריבאונדרים הכי טובים בליגה האיטלקית, אמנם "רק" מקום 12 בריבאונדים למשחק אבל זה אך ורק בגלל שהוא לא שיחק הרבה דקות, רוב אלה שלקחו יותר ממנו גם שיחקו יותר ורובם גם לקחו פחות ריבאונדים פר דקה. אם שחקן כמו מיימון, שהוא גם נמוך וגם לא מסוגל לקפוץ מעל עיתון, לקח בליגה הזאת ריבאונדים בקצב גבוה מאוד רק על כוח ולחימה, שחקן כמו ג'אדג' שיש לו בנוסף לכך גם את הנתונים ישלוט בריבאונד בלי בעיה. אין לי ספק שאם הוא שורד כאן לאורך זמן, וגם מקבל את הבמה ומשחק מספיק דקות, יש לו סיכוי טוב להיות הריבאונדר הכי טוב בליגה.

הגבוה השני שיבוא לידו כבר יהיה חייב להיות בהתאם לסגל הישראלי, אבל כמובן שבכל מקרה נצטרך להביא שחקן ברמה יותר גבוהה ובעיקר סקורר יותר טוב. אם לא מצליחים להביא ישראלי יותר בכיר ונשארים עם יהונתן, אז הזר השני צריך להיות פורוורד שיכול לשחק 4 ליד ג'אדג' ו-5 ליד יהונתן, דיימון סימפסון כזה. אם מביאים את כדיר למשל אז צריך להביא שחקן לעמדות 3-4 עם קליעה מבחוץ, אין טעם להביא עוד שחקן פנים. לדעתי אם איכשהו רות'בארט נשאר מחוץ למכבי וירושלים (אני לא מבין למה שירושלים תקח את כדיר ולא אותו, אבל נניח שזה קורה) אז אני מסכים עם מה שהוקיץ' כתב באשכול אחר, ההחתמה הזאת באמת מיותרת כי בסגל של 7 שחקנים בערך יש לך שני שחקנים שלא יכולים לשחק מחוץ לעמדת הסנטר.

אני חושב ה-best case שלו הוא דווקא איליי הולמן לעניים - מפלצת בריבאונד, עם נוכחות הגנתית, יכול לשמור כמעט כל שחקן בליגה, מביא הרבה מלחמה, ובהתקפה מנצל את היתרון בנתונים הפיזיים שלו על כל הליגה כדי להיות שחקן משלים מאוד יעיל. במקרה כזה הוא יהיה שחקן יותר טוב ממה שאוונס היה אצלנו ושחקן שלם יותר בעמדת הסנטר, בזכות הריבאונד והיכולת לשמור בצבע. במקרה הגרוע הוא יהיה לדעתי סוג של ג'רון מיימון רק הרבה יותר גדול ואתלטי - שחקן שרוצה מאוד, אבל שילוב רע של שחקן לא מוכשר מצד אחד וגם לא חכם מצד שני שפשוט לא יספיק. הרבה יהיה תלוי ביכולת שלו להבין את המשחק יותר טוב, לחתוך את כמות הטעויות שלו ולהפוך לשחקן בשל, כי כל השאר כבר פחות או יותר ידוע (אף אחד לא ייקח לו את האתלטיות והמלחמה, ולשחקן מוכשר התקפית הוא כבר כנראה לא יהפוך). בהתחשב בזה שאת הנתונים הפיזיים יש לו, זו שנה שנייה שלו ומבחינה סטטיסטית עקומת השיפור באה לידי ביטוי בתקופה הזאת, והעונה הלא רעה שהוא נתן בליגה קצת יותר טובה מהליגה הישראלית, יש לו סיכוי טוב לעשות את קפיצת המדרגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2015, 03:13 
סמל אישי של המשתמש
מאוד מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2015, 13:45 
לא יודע יובל, ההתרשמות שלי הייתה הרבה פחות חיובית.
אמנם הנתונים הפיזיים שלו אדירים וההאסל שהוא נותן אמור לבוא לידי ביטוי בארץ אפילו יותר מאשר באיטליה, אבל חוץ מזה אין שם הרבה.
כשאתה מביא שחקן כל כך מוגבל אתה מצפה שלפחות אינטליגנציית המשחק שלו תחפה על זה כמו אצל ג'וש. לצערי ג'אדג' הוא שחקן לא חכם בלשון המעטה ומכאן נובעת גם כמות העבירות הגדולה.
מעבר לזה ההגנה שלו נוראית. כל מי שרוצה עושה עליו סל, הוא לא יודע לחסום (ולמרות זאת קופץ כל הזמן) והוא לא סוגר לריבאונד הגנה. למזלו הוא מספיק ארוך ואתלט כדי לקחת כמות גדולה של ריבאונדים למרות זאת.
הכי גרוע בעיני זה שהמוגבלות שלו לא מאפשרת לך גיוון ותמרון מבחינת הרכבים. הוא יכול לשחק חמש ורק חמש.
אין ספק שהוא יתן תפוקה בכל מה שקשור לריבאונד, נקודות זבל ופיניש בצבע, אבל בעיני זה לא מה שאנחנו צריכים ולא ברור לי למה כל כך מיהרו להחתים אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יולי 2015, 13:49 
סמל אישי של המשתמש
אדום תלאביבי כתב:
מפלצת 4 כתב:

איפה אתה עובד?!?!
איפושהו באיזור ניו יורק

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: