תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 23:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

הבעיה שלך עם הדת היהודית
אידיאולוגית/תיאולוגית- אני אתאיסט ולכן לא מתחבר לדתות באופן כללי. 65%  65%  [ 49 ]
פוליטית- היהדות מזוהה עם הימין הקיצוני והכהניזם. 12%  12%  [ 9 ]
תרבותית- היהדות מזוהה עם קמעות ואמונות תפלות, עם אוכלוסייה נחשלת ונבערת. 8%  8%  [ 6 ]
אני אדם מאמין וקרוב ליהדות, אין לי בעיה עם הדת. 15%  15%  [ 11 ]
סך הכל הצבעות : 75
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הבעיה שלך עם הדת היהודית
הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 01:30 
אם נסתכל בתוך גבולות האורתודוכסיה, אני ואופיסר רחוקים כמו מזרח ומערב.
איני מזדהה כמעט עם שום הודעה שלו, וכשאני מזדהה זה רק באופן חלקי.

וכמובן כשהתכוונתי ציבור ימני-תורני-משיחי כוונתי הייתה לציבור הדתי לאומי.

וכשאני אומר משיחי כוונתי היא לא רק ציפייה למשיח אלא לפעול למען הבאתו בכלים מעשיים מתוך אמונה שההתחלה כבר הייתה.
אינני חושב שאופיסר יכול להזדהות עם הגדרה כזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

///

נערך לאחרונה על ידי MANDALA בתאריך 25 יוני 2015, 22:19, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

///

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

///

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

///

נערך לאחרונה על ידי MANDALA בתאריך 25 יוני 2015, 22:19, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

///

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

///

נערך לאחרונה על ידי MANDALA בתאריך 25 יוני 2015, 22:19, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

///

נערך לאחרונה על ידי MANDALA בתאריך 25 יוני 2015, 22:18, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

///

נערך לאחרונה על ידי MANDALA בתאריך 25 יוני 2015, 22:18, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 03:21 
סמל אישי של המשתמש
נראה מה אופיסר יגיד. :SMOKE:

ולא צריך להתרגש... :ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 13:01 
סמל אישי של המשתמש
לא חותר להבאת המשיח ע"י "כלים מעשיים", ואכן אני מאמין שהציבור הדתי לאומי רחוק שנות אור מהציבור החרדי. אפילו הציבור החרד"לי רחוק שנות אור. תופעה ידועה ומקובלת אצל הד"לים היא הורדת הכיפה בצבא(או קצת אחרי) וקיצור החצאית לחצאית של דיסקוטקים. במקרה הטוב הם נשארים חילונים, במקרה הרע הוא הופכים להיות רבנים ליברלים שפורצים גדרות. אני לא יכול להסביר אפילו כמה פעמים בתקופה האחרונה ראיתי את הפרדוקס של אישה נשואה ד"לית עם כיסוי ראש ומכנסיים. הימנים משיחיים אוהבים לשיר על "עם הנצח", אבל אפילו אצלהם הבן לא נראה כמו האבא והאבא לא נראה כמו הסבא.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 13:09 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
אני אכן אנטי-ציוני, אבל לפני שתשמח- הרב זוננפלד זצוק"ל, מראשי העדה החרדית בירושלים בתקופת המנדט, היה מארגן הפגנות חריפות נגד הציונים. המופתי של ירושלים פנה אליו בבקשה להתחבר ולהפגין ביחד, "שנינו מתנגדים לציונים", אמר. הרב סירב ואמר: "אתה נגד מה שיהודי בציונות, אני נגד מה שגויי בציונות".

כאמור, אני שמח רק על זה אתה מודה בזה בפומבי. הגיע הזמן שיהיה ברור שגם היהדות התורנית וגם הימין המשיחי מתנגדים לציונות ואם יתנו להם כוח הם יביאו גם לסיומה (לא הסיום הנכון, אבל רוב האנשים בכלל לא רוצים שזה ייגמר).
מצד שני אני די משוכנע שאתה לא תוותר על משהו שמגיע לך מהמדינה או משהו כזה וכמו כן לא תמרוד בחוקיה, ככה שכל האנטי שלך שווה לתחת והוא מהשפה אל החוץ.

http://www.haaretz.co.il/blogs/shaharilan/1.2665671

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 13:37 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
אני אכן אנטי-ציוני, אבל לפני שתשמח- הרב זוננפלד זצוק"ל, מראשי העדה החרדית בירושלים בתקופת המנדט, היה מארגן הפגנות חריפות נגד הציונים. המופתי של ירושלים פנה אליו בבקשה להתחבר ולהפגין ביחד, "שנינו מתנגדים לציונים", אמר. הרב סירב ואמר: "אתה נגד מה שיהודי בציונות, אני נגד מה שגויי בציונות".

כאמור, אני שמח רק על זה אתה מודה בזה בפומבי. הגיע הזמן שיהיה ברור שגם היהדות התורנית וגם הימין המשיחי מתנגדים לציונות ואם יתנו להם כוח הם יביאו גם לסיומה (לא הסיום הנכון, אבל רוב האנשים בכלל לא רוצים שזה ייגמר).
מצד שני אני די משוכנע שאתה לא תוותר על משהו שמגיע לך מהמדינה או משהו כזה וכמו כן לא תמרוד בחוקיה, ככה שכל האנטי שלך שווה לתחת והוא מהשפה אל החוץ.

http://www.haaretz.co.il/blogs/shaharilan/1.2665671

אני יודע שיש חרדים שלא מקבלים את השלטון הציוני וכו' וכו'.
אבל הם, בניגוד לכאלה שרק מקשקשים, לא לוקחים כסף מביטוח לאומי, לא פונים לבתי המשפט או לרשויות במקרה הצורך, וכו' וכו'.
אם גם אתה לא מוכן לקחת מהמדינה כסף או שווה כסף, אם גם אתה מתמרד כנגד חוקיה ולא מוכן לשרת אותה (צבא, תשלום מסים וכו' וכו') סטייל נטורי קרתא - אז אני חוזר בי על שרמזתי שאתה צבוע, כי אתה לא.
אם אתה מזיין את המוח על זה שהמדינה זה שלטון הגויים אבל בכל זאת לוקח ממנה כסף, מקבל ממנה שירותים וממלא אחר חוקיה - אז אתה צבוע, גם אם יש מפלגה שלמה של צבועים שחושבים כמוך (ואפילו אם יש למפלגה הזאת עיתון).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 14:04 
סמל אישי של המשתמש
אם מהגויים מותר לקחת כסף ושירותים, גם מהישראלים מותר לקחת כסף ושירותים. נכון שיש חלק קטן שלא לוקח כסף(וכל הכבוד לו על זה), אבל כל גדולי הדור נתנו הסכמתם לדבר הזה(כולל תשלום מיסים למדינה). אני לא צבוע, אני רוצה לחיות בא"י ויש כאן שלטון נוכרי שכופה עליי את החוקים שלו. כשהחוקים של השלטון הזה מתנגשים עם התורה באופן גס, אני נלחם(ראה ערך צבא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יוני 2015, 14:14 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אם מהגויים מותר לקחת כסף ושירותים, גם מהישראלים מותר לקחת כסף ושירותים.
2. נכון שיש חלק קטן שלא לוקח כסף(וכל הכבוד לו על זה), אבל כל גדולי הדור נתנו הסכמתם לדבר הזה(כולל תשלום מיסים למדינה).
3. אני לא צבוע, אני רוצה לחיות בא"י ויש כאן שלטון נוכרי שכופה עליי את החוקים שלו. כשהחוקים של השלטון הזה מתנגשים עם התורה באופן גס, אני נלחם(ראה ערך צבא).

1. כאמור, לא חשבתי שאתה מאלה שמוכנים לשאת בהשלכות של הבחירות שלהם. היה לי ברור מלכתחילה שאתה גם לוקח מה שנותנים לך וגם תזרוק זין כשיבקשו ממך משהו.
2. אז יש כאלה שלא מתחשבים בגדולי הדור, וכל הכבוד להם על זה? חשבתי שהרעיון הפוך. ואגב, טיעונים כמו "אבל הגננת, דודה שלי אמרה שזה בסדר" זה קצת מתחת לרמה שלך אפילו.
3. לקרוא לכל האמור לעיל "לא צבוע" זה קצת מוזר. אלא אם כן "לא" זה איזה ראשי תיבות מסתוריים מהקבלה שהכוונה שלהם זה בעצם "כן, אחושרמוטה".

ואגב, אני אשתדל להזכיר לך את יחסך למדינה כמו שהצהרת עליו פה בפעם הבאה שתקרא למישהו "בוגד\גיס חמישי", או שתפקפק בתחושת השייכות של מישהו למדינה, או שתבוא בדרישות בסגנון "הכרזת נאמנות" או משהו כזה. (הייתי מסייג עם משהו כמו "אם תהיה מספיק צבוע כדי לדראוש דברים כאלה", אבל הדיון הנוכחי כבר הדגים שצביעות אינה זרה לך)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: