kobster כתב:
אלפקה חצי צודק. עדיף להירגע עם אווירת הסקנדל או פסטיבל, הסגל לא הושלם ועדיין יש בו 2 חורים רציניים (בלם וחלוץ) שהם חלק מעמוד השדרה של כל קבוצה.
בהחלט אפשר לפרגן על ההתנהלות ועל צורת החשיבה, רואים שמאחורי כל צעד יש חשיבה לטווח ארוך ותוכנית מסודרת ולא שליפה מהשרוול וסתימת חורים כמו שהתרגלנו לראות בשנים האחרונות. בעיקר צריך לפרגן לכבירי ושותפיו שהחזירו לנו את ההתרגשות מהכדורגל, 180 מעלות מהדיכאון והאדישות שאכלו אותנו מבפנים כקהל. רק שימשיכו ככה.
ברור שהוא עוד לא הושלם. הרי איש לא מצפה שביום אחד יחתמו 6-7 שחקנים.
מצד שני, גם די ברור שאף אחד, נסתר או גלוי, לא ישפוך מיליוני שקלים ויצא במסע רכש כזה רק כדי לבנות קבוצה בלי חלוץ רציני ובלי בלם שני.
אני לא באופוריה שהפועל תתמודד על האליפות כבר בעונה הקרובה אבל אני כן אופטימי שעד סוף החודש הפועל תחתים גם בלם וגם חלוץ.
לדעתי, העיכוב נובע בשל "גזרת שהר" - אם יצליחו להחזיר אותו אז יביאו בוודאות בלם זר. אם לא, ייתכן ויצטרכו לחשוב בכיוון של חלוץ זר ובהיעדר בלם ישראלי מתאים, ייאלצו אולי להשאיל את לינגאנה כדי לפנות מקום לבלם זר ואז לחפש קשר אחורי ישראלי מתאים. גם מורכב. יש גם סיכון (תיאורטי בעיקר אבל קיים) שפינטילי לא יקבל בזמן שחרור מפיפ"א מהקבוצה הסעודית שלו והפועל תיאלץ לוותר עליו. ועוד לא התייחסתי לאופציה של רייכרט, הגם שככל שהזמן עובר אני יותר ויותר סקפטי לגביו, כי הרמן מבין כיום שאם יש איום על ההגמוניה של מכבי זה מגיע דווקא מהפועל המתהווה ולאו בהכרח מחיפה או בא"ש, ואין לו שום כוונה לחזק את היריבה הגדולה בשחקן כמו רייכרט.
בכל מקרה, כך או כך אין לי ספק שכרגע ממתינים לתשובות שונות מכל מיני גורמים וכשהתמונה תתבהר מנדיונדו יוכל להודיע לכבירי את מי הוא רוצה כבלם ומי כחלוץ וכמו שהפועל מתנהלת כיום, אני לא חושב שיחכו למחנה האימונים בגרמניה כדי "לבחון" שחקן זר אלא יחתימו עד אז בלם וחלוץ שיצאו עם הקבוצה למחנה.