תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 06:42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 514 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: המדינה הדו לאומית
הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 12:10 
20 כתב:
100% אנטי ביתר ממחיש היטב איך לצמק את השמאל לארבעה מנדטים. ובמיוחד איך השמאל הזה מנותק מהשורשים ההיסטוריים שלו. זה בסדר כמובן, ואולי זה גם ראוי ומוסרי ונכון יותר, אבל זה בעיקר מנותק

מי שמנותק זה השמאלבן שיושב במרכז ומפנטז שהערבים והמזרחים והאתיופים וכל "מלחכי העשב" ייעלמו יום אחד, ולא שם לב איך לאט לאט ההגמוניה הנצחית שלו הולכת
להיגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 12:16 
סמל אישי של המשתמש
JR12 כתב:
teknoboy כתב:
JR12 כתב:
טכנובוי,אם רק היית פוגש מדי פעם ערבים אמיתיים ממוצעים(לא סטודנטים לתואר זיבי בחו"ל..)והיית יודע מה הם באמת חושבים על אנשים כמוך.. :LOL2:

עוד אחד שחושב שהוא יודע עליי משהו.
שלא לדבר על זה שמסתבר שכמה מחבריך הטובים ביותר הם ערבים, אז בכלל.

מתנשא,גזען(הם יודעים טוב מאד כמה הם ילדים אוטיסטים בעינייכם),הזוי..
מדינה דו לאומית אתם רוצים?חח,בינתיים ערבים ויהודים גרים ביחד,עומדים ומזיעים ביחד בתור לסופר ולביטוח הלאומי,דווקא בערים בעלי רוב ימני מובהק..

אז היית צריך אייזה שבוע או עשרה ימים עד שלקחת את ההנחות הקדומות שיש לך עליי, הכפלת בדעות הקדומות שיש לך על הערבים, הוספת קצת מהיכולת הפרשנית יוצאת הדופן שלך, ובסוף יצא לך ומשפט שהוא טמטום מוחלט.
כל הכבוד.

אגב, אוטיסט זה לא קללה (מהשימוש שלך במילה לא בטוח שאתה בכלל מבין מה הפירוש שלה, אבל חשבתי שכדאי שתדע שגם מי שלא מבין את המילה הזאת לא אמור להשתמש בה כקללה, זה לא מכובד).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 12:24 
100%anti beitar כתב:
20 כתב:
100% אנטי ביתר ממחיש היטב איך לצמק את השמאל לארבעה מנדטים. ובמיוחד איך השמאל הזה מנותק מהשורשים ההיסטוריים שלו. זה בסדר כמובן, ואולי זה גם ראוי ומוסרי ונכון יותר, אבל זה בעיקר מנותק

מי שמנותק זה השמאלבן שיושב במרכז ומפנטז שהערבים והמזרחים והאתיופים וכל "מלחכי העשב" ייעלמו יום אחד, ולא שם לב איך לאט לאט ההגמוניה הנצחית שלו הולכת
להיגמר.

בדיוק, השמאל הזה סיים את התפקיד שלו. תודה ושלום ויאללה ביי. חוץ מזה שצריך להחזיר שטחים, אין לי כלום משותף עם גרבוז וקוטלר וחבריהם. אחר כך מתפלאים איך שמאלנים מצביעים למפלגות של הערבים.הן לא מושלמות, אבל זה עדיף מהזבל הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 12:25 
סמל אישי של המשתמש
אמיר אני שמח שהנעמת את השהות בפורום.

OK

אבל מעבר לזה לא לגמרה ירדתי לסוף דעתך.
היום במדינת ישראל יש כ מליון +- ערבים לא יהודים (רובם מוסלמים אך חלקם דרוזים וחלקם נוצרים)*
חלק מהמליון הזה נמצא בטירה שהינה עיר ישראלית לכל דבר, לבוז'י אין בעיה שיהיה ראש ממשלה מטירה, מאחר והוא ישראלי.
הבעיה של בוז'י זה שהיה ראש ממשלה פלשתינאי, ראש ממשלה מטול כרם, או מבקאה אל שרקיה או מכל מקום אחר שמוגדר כפלשתין.

* אני חושב שהצ'רקסים לא ערבים אבל יכול להיות שאני טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 12:26 
הצ'רקסים מוסלמים שאינם ערבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 12:36 
19 כתב:
100%anti beitar כתב:
20 כתב:

להיגמר.

בדיוק, השמאל הזה סיים את התפקיד שלו. תודה ושלום ויאללה ביי. חוץ מזה שצריך להחזיר שטחים, אין לי כלום משותף עם גרבוז וקוטלר וחבריהם. אחר כך מתפלאים איך שמאלנים מצביעים למפלגות של הערבים.הן לא מושלמות, אבל זה עדיף מהזבל הזה.

אני מתקשה לצטט ואז להגיב כי לא ממש מתחשק לי להגן על האנשים האלה, אבל לא ברור לי איזה שמאללבן (שמעו, זה חרא גזעני, אבל שיהיה) מפנטז שהמזרחים והאתיופים "נעלמים", מאיזה שמאלן בדיוק שמעתם שהוא חושב שהוא בהגמוניה, אבל זה נשמע מההודעות שלכם כאילו איזה יופי- טופי של תהליכים המדינה הזאת עוברת, וזה לא שאנחנו נמצאים בהידרדרות עם הראש ישר לתוך התהום. כאילו נחתתם פה היום מהירח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 12:37 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

OK

היום במדינת ישראל יש כ מליון +- ערבים לא יהודים (רובם מוסלמים אך חלקם דרוזים וחלקם נוצרים)*
חלק מהמליון הזה נמצא בטירה שהינה עיר ישראלית לכל דבר, לבוז'י אין בעיה שיהיה ראש ממשלה מטירה, מאחר והוא ישראלי.
הבעיה של בוז'י זה שהיה ראש ממשלה פלשתינאי, ראש ממשלה מטול כרם, או מבקאה אל שרקיה או מכל מקום אחר שמוגדר כפלשתין.

בספירת הרוב היהודי של בוז'י פלסטינים מטירה ופלסטינים מטול כרם נספרים אותו דבר, ולכן שאתה מדבר על רוב יהודי, אתה לא יכול פתאום להגיד "ישראלים".
רבאק, במדינה הדו לאומית כולם יהיו ישראלים, נכון?

אני חושב שאתה קצת מיתמם פה, יעני לפי הלוגיקה הזו אם היית עושה מדינה דו לאומית והיה נבחר לך פלסטינאי מסכנין זה לא היה מפריע לבוז'י (או לאנשים שהוא מנסה לשכנע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 13:01 
סמל אישי של המשתמש
19 תודה.

במדינה דו לאומית כנראה לא יהיו כאן בכלל ישראלים כולם יהיו פלשתינאים.
אני חושב שבמתכונת הקיימת בוז'י לא מתנגד לרה"מ ערבי מוסלמי, ולראיה יש כאלו במפלגתו.

בכלל אני חושב שאנחנו מבצעים אובר פררשנות ואובר דרמה מכל דבר על מנת "להאדיר" את שמינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 14:30 
ואם נעצור לרגע מאיך השמאל הצבוע מרשה לעצמו להבין למה העם הזה לא מוכן לקבל ראש ממשלה פלשתינאי,
נחזור ל2015 ונראה איך המדינה נראית אחרי שסיימנו את התפקיד שלנו:

https://www.facebook.com/NewsDarom/phot ... =1&theater

פחות מ24 שעות, 2000 שיתופים, אלפי לייקים, אבל הכי כיף זה לקרוא תגובות.
הכי מעניין אותי, זה איך זה עדיין לא מקבל ביטוי בקלפי. החבר'ה האלה עדיין מצביעים ביבי, למרות שכל מה שיותר מתון מברוך מרזל זה שמאלני בשבילם.
זה כנראה יקח עוד איזה קנדציה או שתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2015, 15:15 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
ItaiH6 כתב:
אני לא יודע אם היא בסדר בהגדרה או לא. כל אחד יחליט בשביל עצמו.
מי שרוצה מדינת לאום יהודית בסדר עם זה שזו תהיה מדינת לאום יהודית עם רוב יהודי ועקב כך סביר להניח שגם ממשלה יהודית ואפליה לטובת יהודים בלא מעט תחומי חיים.
כל השאר זה סתם קנטרנות, קטנוניות ווכחנות שווא.

אתה לא יודע אם גזענות זה בסדר?
ש"כל אחד יחליט בעצמו"?

ותגיד לילד ערבי שנולד בטירה שזו קנטרנות וקטנוניות לשאול למה הוא לא ראוי להיות ראש ממשלה ולמה הוא צריך לקבל אפליה נגדו במדינה שלו שהוא נולד בה רק בגלל המוצא האתני שלו, אני בטוח שהוא יבין.

אתה מעייף.
אני מעדיף לקחת מקדחה ולקדוח לעצמי חור באמצע המצח מאשר להמשיך להתווכח עם מישהו שמתווכח רק לצורך ויכוח אז תודה על הדיון ה"מרתק". פה הוא נגמר.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 יוני 2015, 06:33 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

OK

אני לא יודע להגיד על בוז׳י ישירות, אבל הוא פחות הנושא, אלא יותר האופי של המפלגה שלו.
אני מאמין שרוב אנשי המפלגה, ורוב מוחלט מקשר המצביעים שלהם, לא יהיו מוכנים לקבל ראש ממשלה מוסלמי ערבי-ישראלי, ובטח שלא יתמכו באחד כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 יוני 2015, 09:01 
ראיון מעניין של יאיר לפיד עם ג'פרי גולדברג http://www.theatlantic.com/internationa ... an/396803/
אסטרטגיית ההפחדה מהמדינה הדו-לאומית מתחילה להכות שורש (אחרי נאום הרצליה של בוז'י)

Lapid: Israel cannot try to absorb 3.5 million Palestinians and remain a Jewish and democratic state. What we need to do is separate from the Palestinians. There is a reason I’m not using the word peace. The majority of Israel says, “You know what? If it’s about peace, we don’t want what [former Israeli President] Shimon Peres used to call the ‘new Middle East.’” And you look at the new Middle East, the one we have, and I’m not very enthusiastic about it. But on the other hand, there are a lot of possibilities that weren’t there before. I’m advocating, among other things, a regional summit, and the fact that the Middle East has changed has also opened up some opportunities.

We have to do something, because time is not on our side. We can’t absorb 3.5 million Palestinians. If we won’t do anything in the next two years or three years, they will come to us and say, “OK, we realize there’s not going to be a Palestinian state. Let’s vote!” If we say no, we’re not a democracy. If we say yes, we’re not a Jewish state. I want to live in a Jewish state.

Goldberg: So far the only thing that saves Israel is shortsightedness in the Palestinian political class.

Lapid: True.

Goldberg: Like tomorrow, they could wake up and say, “Give us the vote in Israel,” and that would precipitate a crisis.

Lapid: And I want my country to have a policy, and it should be proactive. I want it to be Zionist, I want it to be security-oriented.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 06:25 
אסטרטגיית ההפחדה מהמדינה הדו-לאומית ממשיכה בדרך להפוך לכלי המרכזי של המחנה-ציוני.

אתמול בישיבת הכנסת לרבין, אמר הרצוג
"מי שגורל מדינת ישראל יקר לו, חייב לנפץ את ההזיה הגורסת כי בארץ ישראל השלמה יוכלו היהודים להשליט את רצונם על מיליוני פלסטינים. זה לא יקרה. יצחק רבין ניסה למנוע מישראל להיות ישראסטין"

דיסקין מדבר על זה הרבה.

בשורה התחתונה, זה הסיכוי היחיד. לשכנע שהליכוד משת"פ של אבו-מאזן להביא למדינה דו-לאומית.
לא בטוח שזה יספיק. בשבת דיברתי עם חברה חכמה בדרך כלל ומצביעת עבודה-לפיד, שהסבירה לי שמדינה פלסטינית היא איום קיומי על ישראל.
עדיין זה הסיכוי היחיד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 08:32 
סמל אישי של המשתמש
מה שהרצון אמר זה מעניין

הוא בעצם אומר שבפתרון שתי המדינות ישראל מתכוונת להשליט את רצונה על הפלסטינים, וזה יעבוד כי הם רק 20%..

נפלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 08:59 
עם 20% יש, אולי, איזשהו, סיכוי להיווצרות רצון משותף של אזרחי מדינת ישראל.
עם 40%-55% אין.
אתה חושב אחרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 09:25 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
מה שהרצון אמר זה מעניין

הוא בעצם אומר שבפתרון שתי המדינות ישראל מתכוונת להשליט את רצונה על הפלסטינים, וזה יעבוד כי הם רק 20%..

נפלא.

"אנחנו רוצים להמשיך לדפוק את הערבים וזה יהיה יותר קל אם יהיו פחות מהם" זו פחות או יותר העמדה הרשמית של מפלגת העבודה עוד מהימים שהיא היתה מפא"י.
20 כתב:
עם 40%-55% אין.
אתה חושב אחרת?

אתה טוען שיהודים יהיו מוכנים ללכת יותר לקראת האזרחים הערביים של המדינה אם יהיו פחות מהם או שהערבים יוותרו על הרצונות שלהם במקרה כזה?
כי אני ממש לא רואה את זה קורה.
אני בהחלט מסכים שככל שהרוב היהודי יהיה גדול יותר יהיה יותר קל לו להשליט את רצונותיו על המיעוטים, ויכול להיות שבסיטואציה שקיימת היום זה המקסימום שאפשר לקוות לו, אבל אני לא ממש רואה איך יוצא מזה משהו משותף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 09:33 
אמיר כתב:
אדום נחמד כתב:
מה שהרצון אמר זה מעניין

נפלא.

"אנחנו רוצים להמשיך לדפוק את הערבים וזה יהיה יותר קל אם יהיו פחות מהם" זו פחות או יותר העמדה הרשמית של מפלגת העבודה עוד מהימים שהיא היתה מפא"י.
20 כתב:
עם 40%-55% אין.
אתה חושב אחרת?

אתה טוען שיהודים יהיו מוכנים ללכת יותר לקראת האזרחים הערביים של המדינה אם יהיו פחות מהם או שהערבים יוותרו על הרצונות שלהם במקרה כזה?
כי אני ממש לא רואה את זה קורה.
אני בהחלט מסכים שככל שהרוב היהודי יהיה גדול יותר יהיה יותר קל לו להשליט את רצונותיו על המיעוטים, ויכול להיות שבסיטואציה שקיימת היום זה המקסימום שאפשר לקוות לו, אבל אני לא ממש רואה איך יוצא מזה משהו משותף.

אם X = הסיכוי להיווצרות רצון משותף של אזרחי ישראל כש-20% מהם פלסטינים
ו-Y = הסיכוי להיווצרות רצון משותף של אזרחי ישראל כש-45% מהם פלסטינים

אז Y=0,
ו- X>Y

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 09:49 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:

אז Y=0,
ו- X>Y

אנחנו מתווכחים בקטע של מועדון דיבייט או שאנחנו מדברים על מציאות פרקטית בשטח?
כי אני באמת לא רואה מצב שבו נוצר לך רצון משותף בין היהודים והערבים בישראל.
רבאק, ישראל קימת כבר כמה שנים טובות, לא תמיד היו אפילו התנחלויות, והיא לא עשתה שום צעד שמראה שיש לה רצון להגיע לזה, יתרה מכך, האנשים היחדים שמוכנים לדבר על זה כאשכרה מטרה נמצאים במה שקוראים לה פה השמאל הרדיקלי (קרי: שמאלה ממרצ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 10:24 
אמיר כתב:
20 כתב:

אז Y=0,
ו- X>Y

אנחנו מתווכחים בקטע של מועדון דיבייט או שאנחנו מדברים על מציאות פרקטית בשטח?
כי אני באמת לא רואה מצב שבו נוצר לך רצון משותף בין היהודים והערבים בישראל.
רבאק, ישראל קימת כבר כמה שנים טובות, לא תמיד היו אפילו התנחלויות, והיא לא עשתה שום צעד שמראה שיש לה רצון להגיע לזה, יתרה מכך, האנשים היחדים שמוכנים לדבר על זה כאשכרה מטרה נמצאים במה שקוראים לה פה השמאל הרדיקלי (קרי: שמאלה ממרצ).

אנחנו מתווכחים בקטע של מועדון דיבייט או שאתה באמת חושב שאין הבדל בין מדינה דו-לאומית לבין שתי מדינות?

מדהים איך ביבי ניצח אותך וגרם לך לאבד כל תקווה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 10:58 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:

אנחנו מתווכחים בקטע של מועדון דיבייט או שאתה באמת חושב שאין הבדל בין מדינה דו-לאומית לבין שתי מדינות?

אני בהחלט חושב שיש הבדל, אני רק לא חושב שההבדל הולך להיות שהיהודים פתאום הולכים להתחשב ברצונות של המיעוט הערבי בא"י (לפחות יותר ממה שהם עשו עד עכשיו).
אתה באמת רואה סיטואציה שזה הולך לקרות?

ואם אנחנו כאן, אני חושב שההבדל המרכזי הוא שפתרון שתי המדינות מאפשר לרוב היהודי להמשיך להחזיק בזכויות היתר שלו, ונראה לי שזה בדיוק מה שהרצוג כיוון אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 11:01 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
20 כתב:

אני בהחלט חושב שיש הבדל, אני רק לא חושב שההבדל הולך להיות שהיהודים פתאום הולכים להתחשב ברצונות של המיעוט הערבי בא"י (לפחות יותר ממה שהם עשו עד עכשיו).

ואם אנחנו כאן, אני חושב שההבדל המרכזי הוא שפתרון שתי המדינות מאפשר לרוב היהודי להמשיך להחזיק בזכויות היתר שלו, ונראה לי שזה בדיוק מה שהרצוג כיוון אליו.

למה אתה צריך לשער אם יהיה הבדל או לא?
הרצוג במילותיו אמר שהמטרה היא להשליט את רצון היהודים על המיעוט הערבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 11:16 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אמיר כתב:
20 כתב:

למה אתה צריך לשער אם יהיה הבדל או לא?
הרצוג במילותיו אמר שהמטרה היא להשליט את רצון היהודים על המיעוט הערבי.

לא, הוא לא.
הוא אמר שהימין טועה ובמדינה דו לאומית אי אפשר להשליט את הרצון שלנו על הפלסטינים, בטח ובטח לאור העובדה שכרגע אנחנו במסלול הבטוח לקראת מיעוט יהודי בין הים לירדן.
זה יקח שלוש או חמש או שבע שנים, אבל זה יגיע.
אין אף התייחסות לכך שהצד השני של המפה רוצה להשליט את הרצון שלו על הערבים. נראה לי די ברור שהמטרה שלנו כמדינה יהודית ודמוקרטית זה שיהיה רוב יהודי במדינה עם זכויות מלאות לכלל האזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 11:22 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

לא, הוא לא.
הוא אמר שהימין טועה ובמדינה דו לאומית אי אפשר להשליט את הרצון שלנו על הפלסטינים, בטח ובטח לאור העובדה שכרגע אנחנו במסלול הבטוח לקראת מיעוט יהודי בין הים לירדן.
זה יקח שלוש או חמש או שבע שנים, אבל זה יגיע.
אין אף התייחסות לכך שהצד השני של המפה רוצה להשליט את הרצון שלו על הערבים. נראה לי די ברור שהמטרה שלנו כמדינה יהודית ודמוקרטית זה שיהיה רוב יהודי במדינה עם זכויות מלאות לכלל האזרחים.

אתה מיתמם.
אתה חושב שמדינה יהודית, איך שלא תגדיר את זה (ובאמת מגיע פרס מפעל חיים למלפלגת העבודה על זה שהיא מצליחה לדבר על זה כל הזמן בלי להסביר בדיוק מה זה) זה משהו שערביי ישראל ירצו בו רק אם הם יהיו פחות מ 20% מאזרחי ההמדינה?

מאז ומעולם רוב יהודי תמיד היתה מטרה של הציונות, בדיוק בגלל שהם הבינו שאין שםו סיכוי שערביי ישראל יתמכו במדינה יהודית, והם עדיין רצו לשחק בדמוקרטיה.
וזה בדיוק הטיעון של הרצוג עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
קובי, תהיה לי בריא
הרצוג לא יצא נגד הצורך של הציונות *להשליט את רצון היהודים על המיעוט הערבי*. איך אני יודע את זה? כי הוא מתייחס לגודל המגזר הנגדי. אי אפשר יהיה לעשות את זה *בגלל* שהם יהיו 40 אחוז מאזרחי המדינה.

בפועל, זה אפילו לא נתון לויכוח. הציונים מימין ו'משמאל' רואים כערך עליון מדינה יהודית, שאינהרנטית משליטה את רצון היהודים על המיעוט הערבי. אז מה אתה מכחיש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 11:37 
kobster כתב:

אני שומע את הסיפור על מיעוט יהודי כבר יותר משלושים שנה, ועדיין לא הבנתי למה זה משנה.

באיזה מוסר מעוות 55% מדכאים 45% זה טוב, ו-45% מדכאים 55% זה רע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 12:34 
צריך שוויון אמיתי בין כולם. מדינה אחת, שתי מדינות, פחות מעניין. הגורל של היהודים והפלסטינים קשור בכל מקרה. רק צריך לזכור שהקמת מדינה פלסטינית מחייבת פינוי התנחלויות, זה משהו שנראה לכם ראלי? גם לא בטוח שהוא מוסרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
מה זה אומר לא מוסרי? מוסר זה דבר סובייקטיבי.
אנחנו מנסים להכפיף את עצמנו לסט ערכים, ועל פיהם אנחנו מחליטים האם משהו מוסרי עבורנו או לא, כשברור שלעתים נאלץ להקריב ערך אחד עבור ערך אחר.

בהנתן שהמתנחלים מלכתחילה שם בחטא, כשהעמדה הרשמית של המדינה היא להחזיק בשטחים כקלף מיקוח, אני לא רואה בעיה ערכית לפנות אותם
עם זאת, אם מישהו יציע להשאיר אותם שם, אני לא אתווכח איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 13:08 
ההתנחלויות הן חטא בדיוק כמו שכל התנועה הציונית היא חטא (בעיניי). ובדיוק כמו שהנוכחות של יהודים בתוך הקו הירוק היא עובדה מוגמרת שאי אפשר להשיב לאחור ככה גם ההתנחלויות. אתה כנראה לא יכול לפנות אותן בלי מלחמת אזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 13:24 
100%anti beitar כתב:
ההתנחלויות הן חטא בדיוק כמו שכל התנועה הציונית היא חטא (בעיניי). ובדיוק כמו שהנוכחות של יהודים בתוך הקו הירוק היא עובדה מוגמרת שאי אפשר להשיב לאחור ככה גם ההתנחלויות. אתה כנראה לא יכול לפנות אותן בלי מלחמת אזרחים.

ישראל מתייחסת אחרת.
בתוך הקו הירוק היא מחילה את החוק הישראלי
מעבר לקו הירוק היא לא מספחת ולא מחילה את החוק הישראלי.

לגבי מלחמת אזרחים: אני חושב שאתה טועה: לפחות לפי גוש קטיף

נערך לאחרונה על ידי 20 בתאריך 27 אוקטובר 2015, 13:30, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2015, 13:25 
סמל אישי של המשתמש
אני לחלוטין מכיר בעובדה שיש גלגלים שכבר לא יסתובבו לאחור.
קיום ציוני בישראל זו עובדה מוגמרת, וכנראה גם רוב ההתנחלויות (אבל לא כולן).
עם זאת, לגרש יהודים מחבל הארץ הזה זה לא כמו מדינה שמזיזה יהודים ממקום למקום.

חוץ מזה, את זה ניתן לפתור בקלות - פשוט ישראל תגיד למתנחלים שזה הגבול החדש, ומי שרוצה יכול לחזור חזרה. גבולות זזו לכל אורך ההסטוריה בכל העולם, ותושבי האזורים הבעייתיים נאלצו לחיות עם המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 514 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: