תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 23:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

הבעיה שלך עם הדת היהודית
אידיאולוגית/תיאולוגית- אני אתאיסט ולכן לא מתחבר לדתות באופן כללי. 65%  65%  [ 49 ]
פוליטית- היהדות מזוהה עם הימין הקיצוני והכהניזם. 12%  12%  [ 9 ]
תרבותית- היהדות מזוהה עם קמעות ואמונות תפלות, עם אוכלוסייה נחשלת ונבערת. 8%  8%  [ 6 ]
אני אדם מאמין וקרוב ליהדות, אין לי בעיה עם הדת. 15%  15%  [ 11 ]
סך הכל הצבעות : 75
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 מאי 2015, 02:26 
סמל אישי של המשתמש
אם המטרה של השפה המדוברת שלהם היתה היבדלות, למה מלכתחילה היא גרסא של השפה המקומית, במקום לדבר בינם ובין עצמם בשפת היהודים שהיא עברית, ושרק מי שצריך ילמד גם את השפה המקומית וישתמש בה רק כשהוא מתקשר עם לא יהודים.
אם המטרה שלהם היתה לבדל את עצמם הם היו יכולים להמשיך ללבוש לבוש יהודי מסורתי. במקום זה הם בחרו להפוך את הלבוש שבמקרה כל מי שהיה סביבם לבש ללבוש המסורתי שלהם, ומאז זה הלבוש היהודי המסורתי שמשמש אותם כדי לבדל את עצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 31 מאי 2015, 09:20 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

רד אין בלאד, אני לא מחרחר מלחמה, אני שומר על היהדות האותנטית כפי שאני רואה אותה. אני אמשיך להתלונן על שנאת חרדים ואתה יכול להמשיך לנפנף אותי, זה טבעי. הכלל של ואהבת לרעך כמוך הוא כלל נהדר וחשוב, אבל בדומה לכלל של כיבוד הורים- הוא מתבטל כשזה מגיע לפגיעה בתורה. בכל זאת, תרבות צריכה להגן על עצמה והיא לא יכולה לעשות את זה ע״י קבלת רעיונות שמכרסמים בה.

שוב, לפי ההגיון שאתה הצבת פה, כל זרם ביהדות שרוצה לקבל לגיטימציה צריך לשאוף לחסל את היהדות החרדית, לא?
זה אומר שכל מי שלא חרדי, צריך לשנוא את החרדים, לא?

איך זה לא לחרחר מלחמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2015, 09:33 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
"עם שינויים מהותיים פה ושם"

רד אין בלאד, אני לא מחרחר מלחמה, אני שומר על היהדות האותנטית כפי שאני רואה אותה. אני אמשיך להתלונן על שנאת חרדים ואתה יכול להמשיך לנפנף אותי, זה טבעי. הכלל של ואהבת לרעך כמוך הוא כלל נהדר וחשוב, אבל בדומה לכלל של כיבוד הורים- הוא מתבטל כשזה מגיע לפגיעה בתורה. בכל זאת, תרבות צריכה להגן על עצמה והיא לא יכולה לעשות את זה ע״י קבלת רעיונות שמכרסמים בה.

המודגש הוא התשובה לשאלה ששאלת, הבעיה שלי עם הדת היהודית.
בנוסף לעוד כמה כמובן..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הבעיה שלך עם הדת היהודית
הודעהפורסם: 31 מאי 2015, 14:22 
סמל אישי של המשתמש
גוי ששומר שבת חייב במיתה
הנה דוגמא לעוד דבר מזוויע שנובע ישירות מהמקורות ושבוודאי שיש לי בעיה איתו
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 4449942415

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2015, 14:34 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
גוי ששומר שבת חייב במיתה
הנה דוגמא לעוד דבר מזוויע שנובע ישירות מהמקורות ושבוודאי שיש לי בעיה איתו
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 4449942415

הילד שלה התגייר לפני צילום התמונה כך שהמצולם יהודי כשר, אפשר להירגע.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2015, 14:37 
סמל אישי של המשתמש
זה לא קשור לעובדה שלא ידעתי קודם: גוי ששבת חייב במיתה.
היהדות היא דת חולנית ודוחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2015, 14:41 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
זה לא קשור לעובדה שלא ידעתי קודם: גוי ששבת חייב במיתה.
היהדות היא דת חולנית ודוחה.

בדקתי ברפרוף.
על פניו לא רק שחל איסור על הגוי להמציא לעצמו מצוות או להתחיל "לעסוק בתורה" או בכלל להתיימר להיות יהודי, יש עליו גם איסור כללי לקחת לעצמו יום מנוחה.
מלבב.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 31 מאי 2015, 14:42 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
אם המטרה של השפה המדוברת שלהם היתה היבדלות, למה מלכתחילה היא גרסא של השפה המקומית, במקום לדבר בינם ובין עצמם בשפת היהודים שהיא עברית, ושרק מי שצריך ילמד גם את השפה המקומית וישתמש בה רק כשהוא מתקשר עם לא יהודים.
אם המטרה שלהם היתה לבדל את עצמם הם היו יכולים להמשיך ללבוש לבוש יהודי מסורתי. במקום זה הם בחרו להפוך את הלבוש שבמקרה כל מי שהיה סביבם לבש ללבוש המסורתי שלהם, ומאז זה הלבוש היהודי המסורתי שמשמש אותם כדי לבדל את עצמם.

נתחיל מההתחלה- העברית נאסרה לדיבור ע"י הרומאים. היהודים אימצו את הארמית וכך החל להתקבע המעמד של העברי כשפה של קודש בלבד ולא של ענייני חולין. כשהם התיישבו באיזור השבטים הגרמאניים, הם החלו לפתח שפה ייחודית להם שתשלב בין עברית ושפת המקום- גרמנית. את הקונספט של עברית כשפת קודש בלבד הם שימרו.
לבוש, על אף שחשוב, הוא לא מצווה מן התורה. המצווה היחידה שקשורה בלבוש היא ציצית(וזה פריט הלבוש היחיד שמיועד להבדיל אותך מהגויים ע"פ ההלכה). היהודים אימצו לבוש צנוע, שחור-לבן שעומד בדרישות ההלכה ומאז ועד היום הם דבקים בו. אני סבור שאם תבחן ציורים של יהודים לאורך השנים, לא תראה ממש הבדל בלבוש בינם לבין הגויים. ההיבדלות הפיזית(תחומי מחיה נפרדים, בתי לימוד נפרדים, תרבות נפרדת) הרבה יותר חשובה מהלבוש.

רד אין בלאד, אני חושב שזה ככה כלפי כמעט כל רעיון חדש שמנסה לקבל הכרה. אנחנו מדברים כאן על דבר מהותי- עבודת האלוהים וקיום העולם, אי אפשר לטעות כאן. אי אפשר לנהוג בקלות ראש כלפי רעיונות חדשים, שהרי לפי התיאולוגיה היהודית, היסחפות המונית של יהודים אחרי רעיונות שגויים של מובילה לחורבן.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2015, 18:44 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
apu כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
אם תראה לי דבר כזה תקבל מה שאתה רוצה
היהדות דיברה עוד בזוהר שנכתב לפני 2000 שנה על כדור הארץ שהוא עגול.

יש הרבה מקורות שמדברים על כך שלעולם יש קצה, שהוא מוחזק על יסודות פיזיים, והרבה שטויות על "ארבע כנפות" ודברים שדי תומכים במודל הגיאוצנטרי.
ספר הזוהר נכתב לפני 700-800 שנה, כלומר מילניום וחצי אחרי שכבר ידעו שכדור הארץ עגול, אז לא רק שהוא לא רלוונטי, אלא גם מופיעים של דברים הרבה יותר גרועים (עולמות תחתונים).

ארבע כנפות הארץ, צפון דרום מזרח מערב או שנבטל אותם?
בשום מקור תורני לא תראה שלעולם יש קצה והוא מוחזק על יסודות פיזיים (פילים). הזוהר מדבר על עולמות רוחניים כולל עולם רוחני מקביל (איינשטיין וזה), אתה מדבר על אמונות שרווחו דווקא ע"י העמים מסביב, ודאי לא ע"י היהדות.
והזוהר נכתב ע"י רשב"י לפני קרוב ל-2000 שנה
זה עוד הרבה יותר מצחיק מענין הכדור

http://1vsdat.org/index.php/2010-07-21- ... 7%9B%D7%9C
ציטוט:
אומרת המשנה: דור הפלגה אין להם חלק לעולם הבא וכו'.
שאלים: במה חטאו בני הדור הפלגה (דור בוני מגדל בבל)?
אמרו בבית מדרשו של רבי שילא: כך אמרו בוני המגדל: נבנה מגדל ונעלה לרקיע ונכה אותו בקרדומות כדי שיזובו מימיו.
צחקו עליהם בארץ ישראל: אם כן, שיבנו את המגדל על הר, שהוא גבוה יותר.[1]

פשוט פנינה. בבית מדרשו של רב שילא הבבלי האמינו שבוני מגדל בבל חטאו כיוון שהם שאפו לבנות מגדל גבוה שהעומדים עליו יוכלו להכות בקרדומים את הרקיע הקשיח ולגרום למים שמעל לרקיע לזלוג דרך הסדקים שיפערו בו.

חכמי ישראל לא פסלו את הפירוש הבבלי לסיפור מגדל בבל בתואנה שאין מעלינו שום רקיע קשיח. חלילה. גם הם הרי הכירו את הפסוק 'וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים אֶת הָרָקִיעַ וַיַּבְדֵּל בֵּין הַמַּיִם אֲשֶׁר מִתַּחַת לָרָקִיעַ וּבֵין הַמַּיִם אֲשֶׁר מֵעַל לָרָקִיעַ'[א] אבל אותם הצחיקה המחשבה שהרוצים לטפס לרקיע הקשיח יבנו מגדל בבקעה ולא במרומי הר שנמצא הרבה יותר קרוב ליעד אליו הם רוצים להגיע.

לא נוכל להתעלם מהעובדה שרבני המאה השלישית לספירה עדיין חשבו שמעל ראשינו נטוע רקיע קשיח אליו ניתן להגיע באמצעות מגדל גבוה במיוחד, בין אם הוא נבנה בבקעה ובין אם הוא נבנה על הר כלשהו.
על קיומו של הרקיע הקשיח הרבנים למדו מפסוקי התורה. אותם הפסוקים שנכתבו כביכול על ידי אותו האל לימדו את אותם הרבנים גם אינספור הלכות ודקדוקי הלכות.
כיצד עלינו להתייחס להלכות הללו כשכבר ידוע לנו שאין מעלינו שום רקיע קשיח?
כיצד עלינו להתייחס לאל שחושב שבעולם שהוא אמור היה לברוא יש איזה שהיא מחיצה קשיחה שמבדילה בין המים העליונים למים התחתונים?
כיצד עלינו להתייחס לכל מי שמאמין במקורם האלוהי של כל המיתוסים הנושנים הללו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 08:14 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

רד אין בלאד, אני חושב שזה ככה כלפי כמעט כל רעיון חדש שמנסה לקבל הכרה. אנחנו מדברים כאן על דבר מהותי- עבודת האלוהים וקיום העולם, אי אפשר לטעות כאן. אי אפשר לנהוג בקלות ראש כלפי רעיונות חדשים, שהרי לפי התיאולוגיה היהודית, היסחפות המונית של יהודים אחרי רעיונות שגויים של מובילה לחורבן.

אתה מנסה להסביר לי למה זה לגיטימי, אבל זה לא הפואנטה.
בין אם זה מוצדק או לא, בין אם זה מובן או לא, אתה בעצם אומר לכל מי שהוא לא חרדי שאם הוא רוצה לקבל הכרה הוא צריך לשנוא את החרדים ולהלחם בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 11:01 
סמל אישי של המשתמש
מדהים איציק, איך מזה הם מסיקים את מה שהם מסיקים. כנראה שהרצון להתנגח בדת גובר על שכל ישר, הבנת הנקרא ומעט ציניות.

אמרו בבית מדרשו של רבי שילא: כך אמרו בוני המגדל: נבנה מגדל ונעלה לרקיע ונכה אותו בקרדומות כדי שיזובו מימיו

כך אמרו בוני המגדל כאמור.
בציניות האופיינית הם הציעו להם שיבנו אותו כבר על הר במקום על בקעה, כדי לחסוך לעצמם טרחה.

אז אחד מביא לי את הנצרות כדי להצדיק טענות והשני את זה. נו שוין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 11:09 
אורנה אוסטפלד כתב:
מדהים איציק, איך מזה הם מסיקים את מה שהם מסיקים. כנראה שהרצון להתנגח בדת גובר על שכל ישר, הבנת הנקרא ומעט ציניות.

אמרו בבית מדרשו של רבי שילא: כך אמרו בוני המגדל : נבנה מגדל ונעלה לרקיע ונכה אותו בקרדומות כדי שיזובו מימיו

כך אמרו בוני המגדל כאמור.
בציניות האופיינית הם הציעו להם שיבנו אותו כבר על הר במקום על בקעה, כדי לחסוך לעצמם טרחה.

אז אחד מביא לי את הנצרות כדי להצדיק טענות והשני את זה. נו שוין

העצלנות שלך מרשימה. לך ללינקים, תקרא, כולם מהתנ"ך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 11:20 
סמל אישי של המשתמש
כאמור, אתה לוקח את התנ"ך שלא בשפתו המקורית ומביא לי שם טעויות. אני לא מדבר על זה שאין שם שום עומק של דרש, רמז וסוד.
בתנ"ך בעברית אין טעויות ואם סיפורו של יוסי שריד לא עשה עליכם (ועליו) רושם, כנראה שכלום כבר לא יעזור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 11:40 
סמל אישי של המשתמש
אם האל שכתב את התורה ידע שהעולם עגול, יכל לרשום זאת. זה לא קשה לכתוב את זה.
במקום זאת הוא רשם כל מיני דברים אחרים חסרי כל קשר למציאות.
ואז כן, בתור מאמין שקורא את השטויות האלה ורוצה להדחיק את העובדה שמדובר בבערות, אז אתה מחוסר ברירה מדבר על דרש רמז וסוד.
מה שטוב בפרשנויות זה שאפשר לקחת מילה רנדומלית בתורה ולפרש ממנה גם את כל תורת היחסות הכללית וגם כל תורת שדות קוונטית שהיא, ואז לטעון שהכל כבר היה שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 12:16 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
אם האל שכתב את התורה ידע שהעולם עגול, יכל לרשום זאת. זה לא קשה לכתוב את זה.
במקום זאת הוא רשם כל מיני דברים אחרים חסרי כל קשר למציאות.
ואז כן, בתור מאמין שקורא את השטויות האלה ורוצה להדחיק את העובדה שמדובר בבערות, אז אתה מחוסר ברירה מדבר על דרש רמז וסוד.
מה שטוב בפרשנויות זה שאפשר לקחת מילה רנדומלית בתורה ולפרש ממנה גם את כל תורת היחסות הכללית וגם כל תורת שדות קוונטית שהיא, ואז לטעון שהכל כבר היה שם

איציק, עולם מלשון העלם. נעשה את זה יותר קל, למה שהקב"ה לא יתגלה לנו, כולם יראו אותו ואת כוחו ויאמינו? אפילו אתה...
ואז היכן הבחירה? נהיה סוג של רובוטים למעשה
בכל מקרה, ראיתי מספיק דברים "לא הגיוניים" כך שלא מדובר במקרה רנדומלי או שתיים. לך תסביר את החילוניים שראו דברים שקרו בעולם הזה כשהם היו למעשה מתים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 12:26 
סמל אישי של המשתמש
העולם הוא מאד הגיוני. כל תופעה בעולם שאני מכיר היא בהתאם לחוקי הפיזיקה. זה לא משהו מיוחד לי, העולם המדעי בקונצנזוס בענין.
אם אתה ראית דברים לא הגיוניים זה מעיד כנראה על בעיה קשה בהגיון שלך או חוסר משמעותי בידע שלך.
להשליך מתופעות שאתה לא מבין שהדת המטומטמת והכי גזענית בעולם של ימינו צודקת בגזענות שלה זה מראה בעיקר על הצורך שלך לקבל ערך מגזענות במקום ממי שאתה באמת.
להאמין שנולדת עם נשמה יהודית מיוחדת (שהופכת אותך ליותר טוב מ 99.8% משאר בני האדם) ושמובטח לך אינסוף זמן בגן עדן שם ישרתו אותך אלפי גויים נחותים זו בעיה נפשית שלך. אין שום דבר שקורה בעולם שיכול להוכיח לך כזה דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 12:34 
סמל אישי של המשתמש
אז בעיניך זה שיוסי שריד ראה בדיוק מה שקרה ברכב בזמן שלא היה לו דופק, נשימה והוא היה עם עיניים עצומות, זה דבר הגיוני ע"פ אמות המידה שלך? טוב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 12:38 
סמל אישי של המשתמש
לבני אדם יש דמיון מפותח. זה אחד היתרונות שלהם על שאר מיני החיות.
אם אתה חושב שאני צריך להתייחס לתיאורים הפיוטיים של אדם כאל עובדה מדעית ממנה עלי להסיק מסקנות על העולם, אז קצת הגזמת.
אם הוא היה מתעורר כשבאמתחתו תרופה לסרטן או הידע לשדה אנטי כבידה והוא היה אומר שמלאך נתן לו את הידע הזה (שאין לאף אדם אחר כיום), אז הייתי נאלץ לתת לו את הכבוד המגיע.

הרי אם אני הייתי עכשיו מתאר לך את המפגש שלי עם זאוס ונפטון ומבטיח לך שאלי יוון העתיקה הם האלים האמיתיים, לא היית מאמין לי, נכון?
אם כן אז אני מבטיח להשקיע בתיאור הספרותי. אני אשתדל לרגש אותך עד שתרוץ לעשות אורגיות בטוגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 12:52 
סמל אישי של המשתמש
דמיון? אני יכול להבין שהכל חלום כשהוא או אחרים מדברים על מה שראו כביכול למעלה. האור והמנהרה והשופטים ומה לא.
האיש. בזמן שהיה מוגדר כמת ע"פ כל קנה מידה, סיפר מה הוא ראה באותו הזמן ברכב. וכמוהו עוד אלפים, בארץ ובעולם, שראו הכל מחוץ לגוף שלהם וסיפרו את זה באופן מדויק להפליא.
אני מבין שקשה להתמודד עם זה, זה אומר שיש עולם הבא ויש נשמה ומי צריך לחקור ולגלות עוד שיש אלוהים? הנוחות הרבה יותר נעימה. מאחל לך רק טוב מכל הלב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 13:01 
סמל אישי של המשתמש
יש אלפי סיפורים דומים עם הבטחות דומות לאמינות של אנשים שדיברו עם ישוע ועם חייזרים ומה לא.
מי שקשה לו עם היותו חיה פשוטה שהמוות מצפה לה שמח להאמין למי שמבטיח לו סיכוי להתגבר על זה.
כשמישהו מתאר סיפור זהה ושהוא דיבר עם ישוע אתה תפסול את זה כי הנצרות טפשית בעיניך, אבל אם הוא ידבר עם הרבי מלובביץ אתה תאמין לו.
אותי יותר מפליאות הופעות קוסמים כמו של דייויד קופרפילד, ואני לא יודע איך הוא עושה את זה, אבל אני יודע שאפשר לעבוד על אנשים כשמאד רוצים.
מכאן ועד להסיק שיש תופעות על טבעיות הדרך רחוקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 13:37 
סמל אישי של המשתמש
טוב, אלוהים עדי שאני עושה מאמצים אדירים לשבת על הידים ולא להיכנס לדיון הלא נגמר הזה...
אבל רק לעניין תעלת האור שאוסטפלד מתעקש להיתלות בה. יש כבר הסבר מדעי די מוכר לעניין.
לא ניכנס לפרטים, בגדול, כשהדם מפסיק להגיע למוח והפעילות המוחית מצטמצמת (ולכן גם האותות מהסיבים הנזליים והטמפורלים) אז בהתחלה יש תופעה שנקראת ראיית מנהלה (Tunnel vision) וככל שהראייה מצטמצמת מה שנשאר זה רק אור שנכנס וזה נדמה כמו מנהרה ארוכה.

עכשיו תמשיכו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 14:40 
סומך כתב:
טוב, אלוהים עדי

<פה חשדתי.jpg>

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2015, 17:50 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:

אתה מנסה להסביר לי למה זה לגיטימי, אבל זה לא הפואנטה.
בין אם זה מוצדק או לא, בין אם זה מובן או לא, אתה בעצם אומר לכל מי שהוא לא חרדי שאם הוא רוצה לקבל הכרה הוא צריך לשנוא את החרדים ולהלחם בהם.

הספרדים והתימנים לא היו חרדים כשהגיעו לארץ והחרדים קיבלו אותם ואת הדרך שלהם כלגיטימיים. החסידות לא הייתה חלק מהעולם היהודי וגם אותה קיבלו כלגיטימית(אחרי מאבקים רבים).
מי שהוא לא חרדי הוא חילוני\אתאיסט ועם זה אין בעיה של לגיטימציה(יש בעיה תיאולוגית, אבל זה נושא אחר). הבעיה מתחילה כשיהודים מסויימים לא מוכנים להיקרא אתאיסטים ומתחילים להיות רפורמים וקונסרביטיבים. בזמן האחרון נוצרה בעיה גם עם אורתודוקסים מודנים, שלא מקבלים עליהם את הדרך החרדית כדרך האידיאלית לדבקות באלוהים. הבעיה היא לא עם זה שהם מקיימים חלק מהמצוות(או לא מקיימים כמעט בכלל), אלא עם זה שהם מקיימים חלק מהמצוות ומנסים למסד את זה כדרך האידיאלית.
כשאתה עובר על החוק אתה עבריין ועם זה החברה נערכת להתמודד, כשאתה מנסה למסד את העבירה על החוקים ולסחוף אחרים- אתה אנרכיסט, ואת זה היהדות לעולם לא תקבל.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יוני 2015, 17:49 
סמל אישי של המשתמש
ושוב, אתה מנסה להסביר את הסיבה לדעה שלך, אבל הסיבה לא חשובה, אלא עצם קיום הדעה.
לטענתך, כל מי ששואף להגדרה עצמית כיהודי בצורה שאינה תואמת את תפישת החרדים, צריך לשנוא את החרדים ולשאוף להעלמתם.
זה אתה אמרת. אתה זה שמצדיק ומטפח את שנאת החרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 14:47 
סמל אישי של המשתמש
עוד מהגמרא נקבע כלל ש"עם הארץ" שונא תלמידי חכמים. רבי עקיבא, אחד הגדולים בהיסטוריה היהודית, מתאר את השינאה העזה שלו ללומדי תורה(עד בעצמו נהיה לומד תורה). לא מפתיע אותי שיהודים לא חרדים ישנאו יהודים חרדים, זה המחיר שמשלמים. היום יש נשים לא יהודיות בארה"ב, שקוראות לעצמן רבות(מלשון "רבה") ומחתנות גברים עם גברים והכל בחסות התנועה הרפורמית. מוכן שישנאו אותי מאשר להגיע למצב הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 15:31 
סמל אישי של המשתמש
אין בעיה.
אבל תבין שאתה מחרחר שנאה וכל הדיבורים שלך על אהבת חינם הם בולשיט (וכן, אני יודע, התורה קודמת וכו׳),
ושלא תעיז להתלונן כאן עוד על שנאת חרדים, כי זו אג׳נדה שאתה מקדם במודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 15:51 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
אין בעיה.
אבל תבין שאתה מחרחר שנאה וכל הדיבורים שלך על אהבת חינם הם בולשיט (וכן, אני יודע, התורה קודמת וכו׳),

הוא כבר אמר לך שזה לא ישתנה.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 16:40 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
אין בעיה.

אוקיי, נראה לי שהגענו להסכמה. אולי פרט לעובדה של אהבת חינם או לא, הרי בחיים האמיתיים כבר יצא לי לפגוש רפורמים והם יעידו שחלילה לא התייחסתי בחוסר כבוד או בשנאת חינם. בפורום הכל יותר קיצוני מאשר בחיים האמיתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 17:19 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
red in blood כתב:
אין בעיה.

אוקיי, נראה לי שהגענו להסכמה. אולי פרט לעובדה של אהבת חינם או לא, הרי בחיים האמיתיים כבר יצא לי לפגוש רפורמים והם יעידו שחלילה לא התייחסתי בחוסר כבוד או בשנאת חינם. בפורום הכל יותר קיצוני מאשר בחיים האמיתיים.

אז כמה מחבריך הטובים ביותר הם רפורמים?
והם זורמים עם זה שאתה מכריז תחת כל עץ רענן שהם לא יהודים?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 יוני 2015, 18:47 
סמל אישי של המשתמש
אין לי חברים רפורמים(לצערי כמה מחברי המשפחה המורחבת הם רפורמים, וכשהייתי ילד נכחתי בכמה מהאירועים שלהם). מבחינה טכנית, רבים מחברי הקהילה בארה״ב הם גויים. חלקם עושים תהליך שהם קוראים לו גיור(כל קשר בינו ובין הגיור האמיתי מקרי בהחלט) וחלקם אפילו לא מתיימרים לעבור תהליך כזה(שהוא כולו למראית עין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: