תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 22:07

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הגז
הודעהפורסם: 28 דצמבר 2014, 16:43 
אף פעם לא הלך לנו איתו.
פירוק המונופול או יציבות רגולטורית
דה מארקר או גלובס
מה בכלל הולך כאן או ראצ'ו בוא לפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 דצמבר 2014, 17:00 
נו מה הולך? כרגיל מזיינים אותנו בלי וזלין ובונים תודעה כוזבת במקביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הגז
הודעהפורסם: 28 דצמבר 2014, 23:09 
ציטוט:
העיתונות הכלכלית: האם ברגע האמת היא משרתת את הטייקונים?
בשבוע שעבר נאלצו העיתונים לחשוף את ה-DNA האמיתי שלהם

http://www.themarker.com/news/1.2522917

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 דצמבר 2014, 14:31 
https://www.facebook.com/ShellyYachimovich?fref=nf

הנאום של שלי היום בכנסת.
לדעתי לא מספיק סותר את כל הטענות, אבל עדיין- תותחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מאי 2015, 13:22 
דייויד גילה
אפ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מאי 2015, 22:00 
נגמר הסרט של המדינה הזאת
לא פחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מאי 2015, 23:14 
אני חושב שאנשים ממהרים מידי לגבש דעה נחרצת בלי שיש להם את הכלים למדוד את המצב כמו שהוא.
לא נראה לי שההסכם המתגבש הוא בדיוק מה שהמדינה היתה צריכה ויכולה להשיג - והעובדה שרוב האנשים שמדברים בעד ההסכמים ברדיו נשמעים כמו סוחרי מכוניות משומשות לא בדיוק עוזרת, אבל עדיין אני לא אובדני כמוכם וחושב שכל אלה שקופצים טיפה מגזימים.

מבין כל ההסברים והפרשנויות שניסיתי להבין (עובדות אין כל כך), הדבר העיקרי שנשמע לי הגיוני וסביר היה בפרק הזה, ובמיוחד החלק המודגש - שהתייחס ל"קללת אוצרות הטבע" שמשום מה אף אחד מאלו שמתנגדים להסכם לא העלה אבל זו בגדול הכוונה שלהם.
(אין בפורום הצמדה לשמאל)
ציטוט:
DUBNER: You are familiar I’m sure with the idea of the natural-resource curse that economists and other social scientists talk about. And it turns out that a lot of countries around the world that do have a lot of oil and mineral reserves tend to be some of the most unstable, undemocratic countries in the world. I understand that you’ve been an advisor to governments including those of Libya, Iraq, Azerbaijan, Venezuela on how to handle the revenues of natural resources, presumably how to set up their own sovereign wealth funds, can you talk about trying to solve that puzzle?
SKANCKE: Yeah, so it is true that on average, countries that have natural resources tend to do worse than countries that don’t have natural resources. So that is of course a bit paradoxical in the sense that at the outset you would think that natural resources are sort of an extra added bonus that would make you better off. If you go behind those numbers and look a little bit and introduce a second sort of explanatory variable, which is some indicators of quality of institutions, you actually see that it’s more correct I think to think of oil and gas, natural resources, as sort of an amplifier in the sense that those countries that are relatively well-governed and have good institutions and find oil do even better afterwards. But those that are poorly governed to start with, and have weak institutions and find natural resources do even worse. So in many ways this is not a resource curse as much as an institutional curse. And the problem I think is that…if you have weak institutions to start with, they are simply not able to handle the demands of a large natural-resource sector because the pressure on the institutions becomes so large, because the level of conflict in society increases, because there is much more to fight over, and you really need strong institutions to sort of broker between different political factions and have institutions that give you stability even in shifting political climate. And I think that is a real curse in a sense. It’s not the oil in itself.

בכל אופן, החשש העיקרי שלי הוא שהכלכלה תהיה כל כך תלויה במחירי הגז בייצוא לעולם, שכל תנודה קטנה במחיר לרעתם תגרום לחברות הגז לכופף את הרגולציה עוד ועוד, ויאיימו לפטר אלפי עובדים בחברות האחרות שלהם בארץ או לצמצם את החוזים מול הספקים המקומיים (לדעתי נובל כבר איימה בזה) או לסגור הכל וללכת כמו שהם עושים עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 06:47 
סמל אישי של המשתמש
קללת אוצרות הטבע זה בעיקר בולשיט שאנשים בעולם המפותח מספרים לעצמם בשביל להרגיש טוב עם עצמם.
רוב הדוגמאות שמביאים לזה זה מדינות שנדפקו בתחת מהקולוניאליזם, אימפריאליזים ו\או המלחמה הקרה. עכשיו אתה יכול לבוא ולהגיד שאם אין לאיראן נפט, ה CIA לא מארגן להם הפיכה שם, מה שנכון, אבל זה קצת כמו להאשים את המחשוף של אישה בזה שאנסו אותה וגם לא ממש רלוונטי לישראל.

יש מדינות שניהלו את אוצרות הטבע שלהן רע והן קיבלו תוצאות רעות, יש שינהלו אותן טוב וקיבלו תוצאות מצויינות.

בכל מקרה, לא מצאתי ממש פרטים על ההסכם, אבל משגע אותי שהחברות אשכרה מאיימות שהן לא יקדחו. יאללה יאללה, על מי אתם מאיימים?
לא רוצים? לא צריך, קדימה, חברה בבעלות ממשלתית, כמו בנורווגיה (וזה מה שצריך לעשות בכל מקרה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 06:57 
גם נורבגיה בסיבוב הראשון ניהלה את הגז שלה בצורה רעה וגרמה לכלכלה שלה להיות כל כך תלויה בנפט ובגז שברגע שהמחיר ירד היא התרסקה.

אני חושב שצריך להיות ריאליים ולהבין שאין שום סיכוי שבעולם שהממשלה הנוכחית תקים איזה משהו ישראלי לגמרי ותקח את כל הכסף לרווחה ולחינוך. אני חושב גם שהאיום של חברות הגז שלא יקדחו הוא איום שמבוסס על זה שממשלת ישראל הנוכחית רוצה להיות זו שתקבל את התמלוגים הראשונים, ולא מהפחד שהגז יעלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 06:58 
סמל אישי של המשתמש
עוד אין הסכם, עוד עובדים על המתווה.
אם אתה רוצה, זה מאוד שטחי, אבל יש את זה:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001038967

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 07:12 
אם מישהו יכול להסיק מסקנות לפי הבולטים האלה, שיהיה בריא.

בכלל העיתונות הישראלית עושה עבודה רעה מאוד בלהציג את החלופות הריאליות, יעני מה קורה בעולם, והאופוזיציה לא מציגה קו אחיד אלא רק נכנסת בתשובה, שזה דיי טפשי.

ההתפטרות של דיוויד גילה היא לא סוף העולם כמו שמנסים להציג אותה, זה לא הסוציאליסט האחרון שעמד עם האצבע בסכר ולהציג את זה כך זה ילדותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 07:33 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
גם נורבגיה בסיבוב הראשון ניהלה את הגז שלה בצורה רעה וגרמה לכלכלה שלה להיות כל כך תלויה בנפט ובגז שברגע שהמחיר ירד היא התרסקה.

אני חושב שצריך להיות ריאליים ולהבין שאין שום סיכוי שבעולם שהממשלה הנוכחית תקים איזה משהו ישראלי לגמרי ותקח את כל הכסף לרווחה ולחינוך. אני חושב גם שהאיום של חברות הגז שלא יקדחו הוא איום שמבוסס על זה שממשלת ישראל הנוכחית רוצה להיות זו שתקבל את התמלוגים הראשונים, ולא מהפחד שהגז יעלם.

הממשלה לא תעביר כסף לרווחה וחינוך בכל מקרה.
וזה שאין סיכוי שהממשלה הנוכחית תעשה את זה לא אומר שלא צריך להזכיר לציבור שיש אלטנרטיבות הרבה יותר טובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 09:51 
כן, אבל המרחק בין זה לבין כל התגובות הראשונות באשכול הזה פלוס ההיסטריה בפייסבוקים דיי גדול.
יש הבדל גדול בין "הלך עלינו" לבין היינו עושים את זה אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 11:17 
סמל אישי של המשתמש
אני מסכים איתך לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 11:23 
לפי רינו צרור כחלון הוציא עצמו מהדיונים בגלל קרבתו לקובי מימון, מי שיאהב אותו יגיד שהוא הגון, מי שלא יגיד שהוא הפקיר את הציבור בידי נתניהו כדי להשאר 'נקי'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 17:54 
לא תתפוס אותי כתב:
לפי רינו צרור כחלון הוציא עצמו מהדיונים בגלל קרבתו לקובי מימון, מי שיאהב אותו יגיד שהוא הגון, מי שלא יגיד שהוא הפקיר את הציבור בידי נתניהו כדי להשאר 'נקי'

גם אוהביו לא יוכלו להתעלם (או שבעצם כן) מהעניין הפעוט הזה שרק לפני כמה חודשים הוא הבטיח לטפל במונופול הגז גם כאשר עימתו אותו ישירות עם נושא קובי מיימון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 18:03 
יאיר גרסת הרחוב. אפס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 18:04 
סמל אישי של המשתמש
הוקיץ' כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

גם אוהביו לא יוכלו להתעלם (או שבעצם כן) מהעניין הפעוט הזה שרק לפני כמה חודשים הוא הבטיח לטפל במונופול הגז גם כאשר עימתו אותו ישירות עם נושא קובי מיימון.

בטח שיוכלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 19:41 
1. אף אחד מאיתנו לא באמת מספיק מבין בנושא הזה בשביל להביע דיעה נחרצת.
אז נכון שהישראלים תמיד בטוחים שהם מבינים בבטחון יותר מרמטכל, מבינים בכלכלה יותר מנגיד בנק ישראל, מבינים ברווחה יותר ממנכל הביטוח הלאומי ומבינים בכדורגל יותר ממאמן הנבחרת. ועדיין, הנושא הזה של הגז הוא סופר-מורכב וסבוך עם 1,001 פרמטרים שאנחנו לא באמת מכירים. להביע דיעות נחרצות לכאן או לכאן זה אמנם מאוד ישראלי, אבל לא רציני.

2. דייויד גילה הוא אדם רציני מאוד, אבל הוא די בעמדת מיעוט פה. ראשי משרד האנרגיה וראשי משרד האוצר, שאלה אנשי מקצוע ולא מינויים פוליטיים, תומכים בהסדר שהושג.
אז נכון שדייויד גילה נגד, ואני בטוח שיש לו סיבות טובות, אבל זה שהוא חושב אחרת לא אומר שהיה אפשר להשיג הסדר טוב יותר. אני בטוח שההסדר הזה לא מושלם, אבל בחיים צריך לפעמים להתפשר על ה-2nd best מאשר להילחם על 1st best שלא ריאלי להשיג אותו.

3. בלי קשר, כחלון יצא אפס עם הזיג-זג שלו, אבל ככה זה אצל כל הפוליטקאים ומי שציפה שכחלון יהיה שונה - טיפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 19:41 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
יאיר גרסת הרחוב. אפס

למה רחוב?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 20:08 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

2. דייויד גילה הוא אדם רציני מאוד, אבל הוא די בעמדת מיעוט פה. ראשי משרד האנרגיה וראשי משרד האוצר, שאלה אנשי מקצוע ולא מינויים פוליטיים, תומכים בהסדר שהושג.
אז נכון שדייויד גילה נגד, ואני בטוח שיש לו סיבות טובות, אבל זה שהוא חושב אחרת לא אומר שהיה אפשר להשיג הסדר טוב יותר. אני בטוח שההסדר הזה לא מושלם, אבל בחיים צריך לפעמים להתפשר על ה-2nd best מאשר להילחם על 1st best שלא ריאלי להשיג אותו.

3. בלי קשר, כחלון יצא אפס עם הזיג-זג שלו, אבל ככה זה אצל כל הפוליטקאים ומי שציפה שכחלון יהיה שונה - טיפש.

2. אשרי המאמין . מנכ"לים הם האם אמא של המינויים הפוליטים. הכפופים להם בהחלט רואים לאן נושבת הרוח חלקם זורמים עם הרוח בהשקפתם וחלקם צוללים כדי שהרוח תעבור.

3. נכון שמי שציפה שזה יהיה שונה עם כחלון לא חכם. ובכל זאת יש זגזוג ויש לשקר במצח נחושה. וכחלון שיקר במצח נחושה.
יש תשובות שהן מתחמקות כמו שנתן למשל הרצוג בבחירות לגבי הליכה לממשלה עם הליכוד ויש לשקר במצח נחושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 20:21 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

2. אשרי המאמין . מנכ"לים הם האם אמא של המינויים הפוליטים. הכפופים להם בהחלט רואים לאן נושבת הרוח חלקם זורמים עם הרוח בהשקפתם וחלקם צוללים כדי שהרוח תעבור.

3. נכון שמי שציפה שזה יהיה שונה עם כחלון לא חכם. ובכל זאת יש זגזוג ויש לשקר במצח נחושה. וכחלון שיקר במצח נחושה.
יש תשובות שהן מתחמקות כמו שנתן למשל הרצוג בבחירות לגבי הליכה לממשלה עם הליכוד ויש לשקר במצח נחושה.

נערי האוצר למיניהם בעיקר לא רוצים לעצבן ולסגור דלתות לכסף הגדול של המעסיקים הבאים שלהם אחרי תום השירות הציבורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 20:36 
אדום אופטימי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

לגבי מנכ"לים אתה אולי צודק, אבל המנכ"לים לא מנהלים לבד. יש שורה שלמה של אנשי מקצוע בכירים בכל משרד, והם ממש לא מינויים פוליטיים.
לא שמעתי אף אחד באוצר או במשרד האנרגיה שמתנגד למתווה הזה. היחיד ששמעתי אותו זה ירון זליכה, שהיה באוצר לפני 15 שנה והוא תמיד אומר רק דברים שליליים.
זה טבעי שתהיה יותר מדעה אחת, דייויד גילה חושב אחרת מכולם וזה בסדר גמור, אבל לא פוסל אוטומטית את ההסדר שהושג.

בכל מקרה, אני חוזר שוב על עמדתי שלא אתה, לא אני ולא אף אחד מהחכמים בפורום הזה לא מספיק מבין בתחום הזה בשביל להביע דעה נחרצת לכאן או לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 21:17 
Officer Barbrady כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
יאיר גרסת הרחוב. אפס

למה רחוב?

יותר נגיש ועם פחות ססמאות בשקל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 21:30 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אז נכון שהישראלים תמיד בטוחים שהם מבינים בבטחון יותר מרמטכל, מבינים בכלכלה יותר מנגיד בנק ישראל, מבינים ברווחה יותר ממנכל הביטוח הלאומי ומבינים בכדורגל יותר ממאמן הנבחרת. ועדיין, הנושא הזה של הגז הוא סופר-מורכב וסבוך עם 1,001 פרמטרים שאנחנו לא באמת מכירים. להביע דיעות נחרצות לכאן או לכאן זה אמנם מאוד ישראלי, אבל לא רציני.

אנחנו לא מבינים כלום, אבל יודעים לקרוא. לפעמים הדברים מורכבים יותר ולפעמים פשוטים יותר.
האמת מאוד פשוטה. מזיינים אותנו.
אני מסכים שמסיבות רבות, הפתרון לא פשוט. http://www.themarker.com/dynamo/1.2533584

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 21:53 
אוגוסטוס היל כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אנחנו לא מבינים כלום, אבל יודעים לקרוא. לפעמים הדברים מורכבים יותר ולפעמים פשוטים יותר.
אני מסכים שמסיבות רבות, הפתרון לא פשוט. http://www.themarker.com/dynamo/1.2533584

כתבה מעניינת, שבאמת תומכת בעמדתו של דייויד גילה.
מצד שני, באותו דה מרקר כתוב שאפילו בתוך רשות ההגבלים עצמה, גורמים בכירים מאוד חשבו אחרת מדייויד גילה:

http://www.themarker.com/markets/1.2644442
http://www.themarker.com/law/1.2644433

אז מה כל זה אומר? מה שאמרתי מלכתחילה - שזה נושא מאוד מורכב, יש דעות לכאן ולכאן ואין פה CLEAR CUT לגבי מה נכון ומה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 22:00 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום אופטימי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

לגבי מנכ"לים אתה אולי צודק, אבל המנכ"לים לא מנהלים לבד. יש שורה שלמה של אנשי מקצוע בכירים בכל משרד, והם ממש לא מינויים פוליטיים.
לא שמעתי אף אחד באוצר או במשרד האנרגיה שמתנגד למתווה הזה. היחיד ששמעתי אותו זה ירון זליכה, שהיה באוצר לפני 15 שנה והוא תמיד אומר רק דברים שליליים.
זה טבעי שתהיה יותר מדעה אחת, דייויד גילה חושב אחרת מכולם וזה בסדר גמור, אבל לא פוסל אוטומטית את ההסדר שהושג.

בכל מקרה, אני חוזר שוב על עמדתי שלא אתה, לא אני ולא אף אחד מהחכמים בפורום הזה לא מספיק מבין בתחום הזה בשביל להביע דעה נחרצת לכאן או לכאן.

אני מסכים איתך שאני בהחלט לא מספיק מבין בתחום ולכן למרות שהסקלרוזה שולטת בי לא הבעתי דעה בנושא .
לא טענתי שהעובדים הבחירים הם מינויים פוליטים. כן כתבתי דברים אחרים ולדעתי מאוד ברורים. ממזמן הפסקתי להתייחס יותר מידי ברצינות למושג" אנשי מקצוע" כבאמת כאלה. לצערי לרבים יש מד כיוון רוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 22:42 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

כתבה מעניינת, שבאמת תומכת בעמדתו של דייויד גילה.
מצד שני, באותו דה מרקר כתוב שאפילו בתוך רשות ההגבלים עצמה, גורמים בכירים מאוד חשבו אחרת מדייויד גילה:

http://www.themarker.com/markets/1.2644442
http://www.themarker.com/law/1.2644433

אז מה כל זה אומר? מה שאמרתי מלכתחילה - שזה נושא מאוד מורכב, יש דעות לכאן ולכאן ואין פה CLEAR CUT לגבי מה נכון ומה לא.

אנו חושב שהוויכוח הוא טקטי ולא עקרוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מאי 2015, 23:51 
שמע, אם כל פעם שיש טיפה ביקורת היא תיבלע בתוך ים של בכיינות, אף אחד לא יצליח להבין כלום ואי אפשר יהיה להתקדם. מבחינתי נושא הגז בכלל לא נוגע לשר האוצר או לכל שר אחר פרט לראש הממשלה, בדיוק כמו נושאים מהותיים אחרים כמו הסדר הקבע עם הפלסטינים. הוא יכול להתייעץ עם כל המשרדים, אבל ממש משנה מה יש לשר האוצר עם הנסיון של השבועיים לומר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2015, 04:18 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

זה לא כזה מסובך כמו שעושים מזה.
אם היו באים מתוך כוונה להסביר את הנושא ואת הפתרונות האפשריים בשפה פשוטה, זה משהו שרוב האזרחים היו יכולים להבין בלי יותר מדי בעיות.
אבל הם לא רוצים, ובגלל זה תמיד מסבכים את זה, ובגגל זה תמיד זה חצי בסוד, תמיד תסמוך עלי אני מומחה, ככה הרבה יותר קל להם לגנוב אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: