תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 22:33

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: 98 נקודות במשחק פליאוף ביתי
הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 05:08 
יובל כתב:
בסדר, לא שומר, שמענו עליכם.
איך אפשר לשמור בקבוצה שהגבוהים שלה הם גייטס, יהונתן, קלי, מיימון ומתן? שכל פיק אנד רול עם גייטס, יהונתן וקלי הגארד צריך לשמור שני שחקנים? שצריך לתת מרחק לשחקן היריב ולהמר על הזריקה מבחוץ כי אין איום חסימה מינימלי בפנים אז צריך למנוע חדירה בכל מחיר? לימונד וסקוורר, שני שומרים מצוינים, נראו בקבוצה הזאת פחות טוב הגנתית מאשר סקוט.
בחצי הראשון של העונה, כשעוד איכשהו נראינו כמו קבוצה, סקוט נתן הצגות הגנתיות גדולות, אבל מה לעשות, זיכרון קצר. בחצי השני של העונה הוא נראה פחות טוב כמו כל הקבוצה. להגיד על סקוט (שחקן ההגנה של ה-ACC שגם שיחק עונה בליגה הספרדית למרות שהתקפית הוא היה שם נון-פקטור) שהוא לא שומר זה מנותק מהמציאות.

לא אמרתי שהוא לא שומר (אחד היחידים שכן שומר בקבוצה - מתן, סקורר ורביב), פשוט הוא לא שומר כזה טוב. אני מצפה מהשחקן השומר המוביל שלי שיעבוד עם הרגליים ולא רק ינופף עם הידיים, ולא ייתן לבר טימור לעבור אותו בכדרור מתי שבא לו. אני מצפה מכזה שחקן גם שיידע לווסת את עצמו ולא להשקיע כ"כ הרבה אנרגיה בהתחרפנות מיותרת מול המתקיף. גם רוב השלשות של הלפרין היו עליו הערב.
הוא שחקן מצוין, ובלי ספק השחקן הכי טוב שלנו העונה. אבל הוא מאוד בוסרי עדיין ולא התקדם בכלום מתחילת העונה - רק הבריא מפציעה. בהשוואה לקרלון לדוגמא - קרלון היה הרבה יותר אפוי, גם הגנתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 05:39 
סמל אישי של המשתמש
לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 06:16 
סקוט מתאמץ ורוצה ומשקיע, אבל שומר גדול הוא לא היה העונה. הוא שומר טוב על שחקנים ספציפיים. הוא שומר בינוני ומטה על גארד מהירים שעוברים אותו די בקלות.
לגבי הלא התקדם. מה לעשות, הוא לא התקדם במילימטר מבחינת היכולות שלו. ואדגיש: האשמה היא לחלוטין על המאמן ולא על סקוט. סקוט השתפר במספרים שלו כי בתחילת העונה היה פצוע ולא היה כל כך בקצב. אבל בפרמטרים של המשחק הוא לא התקדם בכלל: הבנת המשחק שלו נותרה גרועה וגם קבלת ההחלטות. הובלת הכדור לא השתפרה. ניהול המשחק לא השתפר. הוא פשוט נכנס לכושר ועשה מספרים יפים.
ושוב, הוא שחקן מצויין וכישרון ענק. והדברים שאני כותב הם עדות לכישלון של עודד קטש, לא לכישלון של סקוט. כי סקוט ממש לא נכשל העונה וצריך לממש עליו את האופציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 06:24 
סמל אישי של המשתמש
דניאל א כתב:
יובל כתב:
איך אפשר לשמור בקבוצה שהגבוהים שלה הם גייטס, יהונתן, קלי, מיימון ומתן? שכל פיק אנד רול עם גייטס, יהונתן וקלי הגארד צריך לשמור שני שחקנים? שצריך לתת מרחק לשחקן היריב ולהמר על הזריקה מבחוץ כי אין איום חסימה מינימלי בפנים אז צריך למנוע חדירה בכל מחיר? לימונד וסקוורר, שני שומרים מצוינים, נראו בקבוצה הזאת פחות טוב הגנתית מאשר סקוט.
בחצי הראשון של העונה, כשעוד איכשהו נראינו כמו קבוצה, סקוט נתן הצגות הגנתיות גדולות, אבל מה לעשות, זיכרון קצר. בחצי השני של העונה הוא נראה פחות טוב כמו כל הקבוצה. להגיד על סקוט (שחקן ההגנה של ה-ACC שגם שיחק עונה בליגה הספרדית למרות שהתקפית הוא היה שם נון-פקטור) שהוא לא שומר זה מנותק מהמציאות.

לא אמרתי שהוא לא שומר (אחד היחידים שכן שומר בקבוצה - מתן, סקורר ורביב), פשוט הוא לא שומר כזה טוב. אני מצפה מהשחקן השומר המוביל שלי שיעבוד עם הרגליים ולא רק ינופף עם הידיים, ולא ייתן לבר טימור לעבור אותו בכדרור מתי שבא לו. אני מצפה מכזה שחקן גם שיידע לווסת את עצמו ולא להשקיע כ"כ הרבה אנרגיה בהתחרפנות מיותרת מול המתקיף. גם רוב השלשות של הלפרין היו עליו הערב.
הוא שחקן מצוין, ובלי ספק השחקן הכי טוב שלנו העונה. אבל הוא מאוד בוסרי עדיין ולא התקדם בכלום מתחילת העונה - רק הבריא מפציעה. בהשוואה לקרלון לדוגמא - קרלון היה הרבה יותר אפוי, גם הגנתית.

זיכרון קצר. אי אפשר לשפוט אותו לפי המשחקים האחרונים שבהם אף שחקן לא תפקד. אף שחקן כמעט לא יכול לבלוט הגנתית בקבוצה לא מתפקדת, זה על גבול הבלתי אפשרי. לך תראה משחקים מהחצי הראשון של העונה שהוא נתן תצוגות הגנתיות גדולות, למשל את הניצחון בדרבי, ותגיד שהוא לא שומר טוב.
אין מה להשוות לקרלון. הרי גם קרלון לא השתפר בכלום מתחילת העונה עד סופה, הוא היה אלוהי מהרגע הראשון. זה נטו הבדלים של כישרון. תן לסקוט גם עוד 20 שנה להשתפר והוא ייראה פחות אפוי ויותר בוסרי ממה שקרלון הראה אצלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 07:08 
סמל אישי של המשתמש
הסריחו את הפרקט!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 07:57 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
סקוט מתאמץ ורוצה ומשקיע, אבל שומר גדול הוא לא היה העונה. הוא שומר טוב על שחקנים ספציפיים. הוא שומר בינוני ומטה על גארד מהירים שעוברים אותו די בקלות.
לגבי הלא התקדם. מה לעשות, הוא לא התקדם במילימטר מבחינת היכולות שלו. ואדגיש: האשמה היא לחלוטין על המאמן ולא על סקוט. סקוט השתפר במספרים שלו כי בתחילת העונה היה פצוע ולא היה כל כך בקצב. אבל בפרמטרים של המשחק הוא לא התקדם בכלל: הבנת המשחק שלו נותרה גרועה וגם קבלת ההחלטות. הובלת הכדור לא השתפרה. ניהול המשחק לא השתפר. הוא פשוט נכנס לכושר ועשה מספרים יפים.
ושוב, הוא שחקן מצויין וכישרון ענק. והדברים שאני כותב הם עדות לכישלון של עודד קטש, לא לכישלון של סקוט. כי סקוט ממש לא נכשל העונה וצריך לממש עליו את האופציה.

כל מילה. בכלל אף שחקן לא התקדם במילימטר השנה (חוץ אולי קצת מבלאט). להפך. ככל שהעונה התקדמה הקבוצה נהייתה יותר גרועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: 98 נקודות במשחק פליאוף ביתי
הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 07:57 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה היא קודם כל בשיטה ואז בשחקנים שהגיעו כדי להתאים לשיטה הזו.
בהתקפה פיק'נרול סטטי כדי למצוא את ינסי בכל מחיר, מה שגומר לנו המון זמן ומכריח זריקות התאבדותיות בסוף שעון (בעיקר של סקוט וגם של רביב ושולדי). איפה זה ואיפה המסירות סביב הקשת עד שמוצאים שחקן לזריקה נוחה, בפנים או בחוץ. כל הקבוצות מכווצות את האמצע מולנו ומפעילות לחץ על מוביל הכדור שהוא ב 90% מהזמן רביב. שום יצירתיות ושום מחשבה מחוץ לפרדיגמה הזו.
בהגנה המצב פשוט מתסכל. בשביל לבוא אגרסיבים, למנוע טיילת בצבע שלנו ולקפוץ על כל כדור חופשי לא צריך יותר מדי תרגולים אלא מוטיבציה ואנרגיות. ההגנה גם מתקשרת לעניין הקהל שעלה כאן המון מאז המעבר לדרייב אין. סטופים הגנתיים מייצרים מומנטום, מומנטום מעיף את הקהל, הקהל מעיף עוד יותר את השחקנים שלנו שיכולים לעוף להתקפה לנקודות קלות, שלא לדבר על הלחץ על הקבוצה היריבה. כשאתה חוטף דאנק אחרי דאנק ושלשה אחרי שלשה קשה לבוא בטענות לקהל שמת להתפוצץ ולדחוף קבוצה שלא נותנת שידחפו אותה.
אגרסיביות, אתלטיות, חלוקה בעומס בעמדת הרכז ותרגילים יותר מגוונים בהתקפה.
אם עודד ירכיב סגל לפי העקרונות האלו נראה הרבה יותר טוב בשנה הבאה, ולמרות כל האכזבה ממנו אני כן חושב שהוא צריך להמשיך. ניסה, טעה, שיתקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 09:22 
האחוזים מהשלשות שלהם היה משהו פסיכי, ועדיין אנחנו קבוצה חלשה עם אותם בעיות, לימונד יעשה הכל רק לא לקחת קליעה וזה מתבטא בתנועה לסל והופה מסירה ליריב שהוא עושה 20 פעם במשחק, וכל השאר פשוט אין מה להרחיב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 09:23 
יובל כתב:
דניאל א כתב:
יובל כתב:

זיכרון קצר. אי אפשר לשפוט אותו לפי המשחקים האחרונים שבהם אף שחקן לא תפקד. אף שחקן כמעט לא יכול לבלוט הגנתית בקבוצה לא מתפקדת, זה על גבול הבלתי אפשרי. לך תראה משחקים מהחצי הראשון של העונה שהוא נתן תצוגות הגנתיות גדולות, למשל את הניצחון בדרבי, ותגיד שהוא לא שומר טוב.
אין מה להשוות לקרלון. הרי גם קרלון לא השתפר בכלום מתחילת העונה עד סופה, הוא היה אלוהי מהרגע הראשון. זה נטו הבדלים של כישרון. תן לסקוט גם עוד 20 שנה להשתפר והוא ייראה פחות אפוי ויותר בוסרי ממה שקרלון הראה אצלנו.

לא קונה את זה. לתת לבר טימור לעבור אותו בכדרור כל פעם שבא לו לא קשור לקבוצה לא מתפקדת. אני די משוכנע שקרלון לא התחיל את הקריירה כאלוהי. סקוט צעיר מקרלון, והוא חייב להשתפר. את הכשרון יש לו. קבלת החלטות איומה, ברמה ההתקפית וגם ההגנתית. הוא לגמרי יכול להיות ת'רדקיל בהגנה שלו - רק הוא צריך להגן נכון. והוא לא עושה את זה. הוא לא התקדם בשיט העונה - רק החלים. זה על קטש יותר מאשר זה עליו אבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 09:41 
נעשו הרבה טעויות השנה בבניית הסגל, מה גם שהתרומה של הישראלים היתה דלה יחסית לשאר העונות.
שורה תחתונה, אני אוהב את הקו של המועדון בנסיון לגדל ולהכשיר שחקנים צעירים ומוכשרים (בלאט בדק' המעטות שהוא קיבל).
אני לא רואה סיבה למה צריך להתפשר ולנסות להחתים 5 זרים בינונים, אני אפילו חושב שעדיף להחתים שלושה אבל טובים, עדיף להשקיע בסגל ישראלי טוב ולנסות לבנות שלד שירוץ כמה שנים, אני מכיר את הטענה שחסרים ישראלים טובים בליגה, אבל עדיין, כדיר או רוטברט היו יכולים לתרום להפועל השנה ליד גייטס (אולי הם גם היו הופכים אותו לשחקן יותר אגרסיבי (דבר שכרגע אין לו ומונע ממנו לעשות את הקפיצת מדרגה ביכולת), סקוורר זה אחלה אבל הוא לא רכז ראשון קלאסי (חוסר יכולת בלייצר נק' מחדירה לסל, וזה מתבטא גם בסחיטת פאוולים, כל הזמן חדירה והוצאת כדור החוצה, אפילו לא פנימה), שולמן מנהריה היה יכול להיות מעניין, בר טימור היה יכול להיות הכי מעניין, אבל זה לא ריאלי, רביב צריך לשחק כמספר 2, אסור לו להוביל כדור, ברגע שהוא יבין את זה גם אנחנו רק נרוויח אותו.
חייבים שחקנים ישראלים עם יש טובה מחוץ לקשת, אתמול עלה השם של חנוכי, אולי שווה לחשוב על זה (למרות שביטלתי את זה בשניה הראשונה).
בכל אופן, לקבוצה הזאת אין D.N.A הפועל והטענה לגבי האולם היא מגוחכת בעיני, אוהדים לא יכולים כל הזמן להיות אלה שידאגו לסחוב את הקבוצה במשחק מסויים, צריך גם קבוצה לטנגו, השנה זה לא היה, לא אסון גדול, אם כמובן מוכנים לקבל את העובדה שהפועל היא לא באמת האלטרנטיבה בגלל הכסף של ירושלים (גם סוג של לוזריות מתקדמת), בכל אופן צריך לעשות פרישמיש בחשיבה של בניית הסגל, עונות כאלה בקלות יכולות להפוך לקטסטרופה ולמאבקים נגד ירידה, יכול להיות ש-98 נקודות בבית במשחק פלייאוף מול ירושלים זה להתקומם בכלל נגד השמנת, לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם בדרך לא דרך לא היינו עולים לפלייאוף.

עוד משהו קטן, כל הקבוצה ללא יוצא מן הכלל סבלה מטפשת משלב מסויים של העונה, אני יודע שיש מאמן ויש עליו הרבה אחריות מבחינת מה שאנחנו רואים על המגרש, אבל אי אפשר לנקות את השחקנים מיכולת מטורפת לקבל החלטות רעות תוך כדי משחק, וזה קרה המון !

יש קהל, יש אולם, יש הנהלה להתגאות בה, עכשיו רק קבוצה, קבוצה שהיא סך כל החלקים שגורמים להפועל להיות הפועל, נגמרו התירוצים.

רוצים לראות קבוצת הפועל קלאסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 10:06 
Fez כתב:
סוויפ צפוי. יאללה שהעונה הזאת תגמר כבר.
אנחנו פראיירים בגלל שגם כשירושלים לא פגעו (משחק קודם) עשינו הכל כדי לא לנצח. אז בטח כשהם ביום טוב אין לנו מה למכור. ההגנה היום לא היתה שונה מהמשחק הקודם , אותו חרא. רק שהפעם המשחק של ירושלים שטף יותר, זה הכל.
אנחנו פשוט קבוצה חלשה לצערי. שחקנים טובים אבל קבוצה חלשה מאוד, שמשחקת כדורסל מדכא.

שונה משמעותית, כמות הזריקות הפנויות(ולא רק מ3) שירושלים לקחו היום היא לא הגיונית בכלל.
לדעתי הסיבה העיקרית לזה מלבד זריקת הזין של חלק נכבד מהשחקנים היא דיזון שאומנם בחלק ההתקפי חלש אבל בהגנה הוא מוסיף לא מעט לקבוצה הרכה הזאת, טעות הייתה להשאיר אותו בחוץ כשהאלטרנטיבה זה קרטיס קלי.
כשהם שיחקו עם תומפסון ואליהו ואנחנו רק עם גייטס בלי עוד גבוה הם חגגו עלינו חופשי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 10:18 
סמל אישי של המשתמש
במשחק הראשון בסדרה דיזון שיחק וירושלים הגיעה לאותה כמות זריקות לשלוש, וגם אז חלק גדול מהם היו פנויות כתוצאה מחמישיות בלתי אפשריות שלנו, והגנה פרימיטיבית של חילופים פשוטים שהביאה לכך שכל מה שירושלים היתה צריכה לעשות זה להזיז את הכדור ולשחק על מיס מאצ'ים כדי להכריח אותנו לעשות דאבל טים שיפנה שחקן לשלשה.
יש פה גם בעיה חלית של חוסר רצון מספיק מצד שחקנים. אבל הבעיה הבסיסית היא שנבחרו מראש שחקנים כאלו, שלא מכניסים בהם מספיק מוטיבציה, שאנחנו בבירור לא מאומנים מספיק להגנות מתוחכמות ואולי הכי מתסכל שלא נראה שום ניסיון לשנות משהו בין המשחק הראשון לשני.
ירושלים עשתה בדיוק מה שעשתה במשחק הראשון, אוקי, תומפסון שיחק יותר במקום גפני, זה בערך ההבדל היחיד. כל השאר היה אותו דבר, רק שבמשחק הראשון הזריקות הקלות לא נכנסו להם, ואתמול הכל נכנס. זה הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 11:05 
גם אני הייתי רוצה לראות את סקוט ממשיך למרות שהוא יכול לחרפן לפעמים עם הראש בקיר והזריקות המטופשות. השאלה איך הוא ממשיך עוד שנה עם עודד וגם עם לימונד. לדעתי חלק מהאדישות בקבוצה נובעת מהאווירה הלא טובה והיחסים הלא משהו ביניהם, ואם צריך לבחור אחד מהם אני הולך עם לימונד.

על שאר הזרים אין שאלה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 11:40 
סמל אישי של המשתמש
vangroder כתב:
עדיף להשקיע בסגל ישראלי טוב

השאלה כמה.
אם הרבה, אז חס וחלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 11:47 
סגל ישראלי טוב לא יוביל אותנו גבוה כמו ארבעה זרים טובים, וככה צריך לבנות את הקבוצה. נכון שעידן החוק הרוסי מעלה משמעותית את מחירי הישראלים, אבל זה שהם עולים כמו זר טוב לא אומר שהם נותנים או יכולים לתת תפוקה דומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מאי 2015, 10:48 
סמל אישי של המשתמש
שום סגל ישראלי, כאילו חובה סגל כזה אבל מה לוקח אליפויות זה גארדים זרים.
ליד רביב ואסא צריכים רכז זר שמסוגל להוביל את הכדור וליצר מצבי קליעה (ליונס שכזה) + שלוש שמסוגל להוריד את הכדור לקרקע ולקלוע מבחוץ (נאנאלי שכזה).
בנוסף צריך סנטר אקטיבי שסוגר חזק לריבאונד ומשנה זריקות (וואט) וסמול אתלטי וגבוה שמסוגל לשחק 4 בליגה שלנו כמו שקטש אוהב (סטייל פאלמר).
תוסיף אליהם גבוה ישראלי (כדיר זה חלום אבל לא יקרה) וזהו,שבלאט ושות' ישלימו את הספסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: