red pepper כתב:
צריך לזכור שזו לא הייתה הבחירה הראשונה שלו
הוא אמר בעצמו באסיפה הראשונה העונה שהוא רצה להשאיר את ג'וש אוונס שבאמת היה מתאים הרבה יותר לשיטת המשחק..
להתפשר על גייטס בדיעבד הייתה טעות אבל זה לא שהוא לא ידע מה הוא מביא. וגם את זה הוא אמר באסיפה.
לדעתי גייטס עדיין שחקן שנותן תמורה למחיר המאוד נמוך שלו יחסית לשוק הגבוהים. מה שכן, אין ספק שהוא לא מתאים לשיטה של הפועל השנה.
קודם כל, את אוונס הוא רצה להביא ליד גייטס, על המשבצת של מיימון.
המחיר המאוד נמוך שלו? כל איזה פורוורד מסכן שמגיע לליגה הזאת בכסף קטן עולה פחות ונותן יותר. בתחילת העונה הוא היה הזר הכי יקר או כמעט הכי יקר מחוץ למכבי וירושלים (באמצע העונה הגיעו וואט שנס ציונה שילמו עליו לא מעט כדי להוציא אותו מהדי-ליג, יוטר שמשלמים עליו מס מלא ורייט שמרוויח יוטר פר חודש אבל כל השאר עדיין יותר זולים), מבחינת תרומה כוללת על המגרש עדיף כמעט כל גבוה נורמלי שיש בליגה.
והפועל, זה לא נכון להציג את זה כך שהאפשרויות היחידות היו ארבעה זרים בינוניים או יינסי גייטס אחד. אפשר היה לשים את הכסף על כל כך הרבה שחקנים שהסיכוי שלהם להצליח היה יותר גבוה מאשר של גייטס (גם אם מכוונים לשחקן אחד שיכול להצליח בגדול ולהרים את הקבוצה). הוא גם לא כזה פוטנציאל בעיניי, שחקן בן 25 שכבר עבר כמה קבוצות מאז המכללות כולל עונה מלאה בארץ שבה היה חלש מאוד, עם חסרונות מנטליים אבל גם מקצועיים בולטים מאוד שכנראה כבר לא ניתנים לשיפור. הכישלון היה צפוי וידוע מראש (טוב שפז הביא את הלינק מלפני שנה), ולהכניס את המהלך הזה תחת הטייטל של "הימור" לא פוטר את הכישלון הזה משום דבר.
ועם כל הדיבורים על גייטס ועל הבעיות בסגל, מה שהכי מטריד אותי זה מה שהוקיץ' כתב, שכמה שאני רוצה אני לא יכול להגיד במה הוא טועה. הרי בליגה הזאת מספיק שאתה פוגע בשני זרים תותחים ומוסיף לידם עוד שניים סבירים (וכשיש עונה שלמה לעשות החלפות זה לא בשמיים), ויש לך קבוצת צמרת. אפשר לבנות סגל יותר טוב בעונה הבאה ויש סיכוי גדול שזה גם יקרה. מה שאי אפשר להיפטר ממנו זה עבודת האימון הנוראית שקטש עשה העונה. ניהול משחק גרוע, קבלת החלטות רעה מאוד במהלך העונה - אם זה החיזוק הלא נכון, אחר כך כל הסיפור של רישום הזרים, רוטציה תמוהה, היררכיה לא ברורה. חוסר היכולת והרצון שלו לקדש מחויבות ומלחמה למשל הקרדיט שהוא נותן לסקוט לעומת שחקן כמו גייטס וגם כל מיני ניואנסים כמו האדישות הנראית שלו יש בזה חלק, חוסר היכולת להבחין בטעויות מתמשכות ולתקן אותן, הרושם שכשיש כדור שלג במקום לעצור אותו הוא רק עושה עוד ועוד שטויות ומדרדר אותנו עוד יותר.