20 כתב:
אדום מטלי כתב:
20, הבהר את שאלתך. האם אתה שואל איך קרה שהם נהפכו לפחות גזענים, או שאתה מטיל ספק בקביעה ושואל במה אני רואה שהם פחות גזענים?
שניהם. נתחיל בשני...
איך אני רואה שהם פחות גזענים?
נתחיל ממה שהיה פעם. עד לפני כמה עשרות שנים בלבד הייתה שם הפרדה, אפרטהייד פחות או יותר, כלפי האבוריג'ינים. לא הייתה להם זכות בחירה עד אמצע המאה הקודמת, עד שנות ה-80 היו בתי ספר נפרדים על פי הגזע, עד שנות ה-60 היו פשוט לוקחים להם ילדים ושמים אותם במיסיונים לחינוך מחדש.
היום כל הדברים הללו אסורים כמובן בחוק. זו ארץ עם המון מהגרים, ותראה בכל בתי הספר ילדים מכל תפוצות העולם. אולוסיית המהגרים מפוזרת היטב, ובכל שכונה תמצא הודים, אסייתים, יוונים, איטלקים, קרואטים, פרסים, טורקים ועוד ועוד. אין שכונות לאוכלוסיה מסויימת. אתה רואה אותם בכל המקצועות, כולל הכי ׳נחשבים׳. אגב, זה לא כולל אבוריג'ינים, שבכלל לא מגיעים לגור באיזורים המיושבים.
אני לא שומע על אוכלוסיה מסוימת שטוענת שהיא מקופחת על ידי הממסד. יש שירותים מעולים למהגרים, ואפילו סתם לתושבים זרים זמניים, כמו המון עזרה לילדים בבית ספר (הלוואי כאן..), מתורגמנים להמון שפות בכל הבית חולים, ועוד. האוסטרלים מאד רגישים לזה ומאד סובלנים לזר.
הנה דוגמא משנה שעברה: יש שם פוטבול אוסטרלי, ספורט מאד פופולרי, בכל משחק 40-60 אלף צופים, ויש כאלה שיותר. לסידני יש שחקן אבוריג׳יני במוצאו. במשחק נגד קולינגווד אוהדת בת 14 של קולינגווד נעמדה וצעקה לשחקן הזה ape. שלושה ימים כל העמודים הראשיים בעיתונים דברו רק על החרפה הזו, ולדעתי היו״ר של המועדון התפטר אפילו (אח״כ החזירו אותו). זה פשוט היה דבר כל כך חריג, מעשה שלא ייעשה, וכל היום דברו רק על זה, לאורך המון זמן. חשבתי אז על זה שכאן אלפי אנשים עומדים וצועקים מוות לערבים, ולא קורה כלום. אני לא אומר שאין אוסטרלים גזענים, אבל בציבור זה לא יעלה על הדעת, וכל פעם שעולה ריח של גזענות ממשהו, הציבור מוקיע את זה וזה קונצנזוס ללא יוצאים מן הכלל.
עכשיו, אם תשאל אותי איך קרה השינוי הזה, זה כבר דיון אחר ועמוק יותר, וזו רק דעתי. אני חושב שמקור הגזענות שהייתה שם שונה לגמרי מכאן, והראש האוסטרלי כל כך שונה מהישראלי במהות שלו שלו ובתפיסה שלו את החיים, וזה בא לידי ביטוי גם בזה. אני יכול להרחיב, אבל זה כאמור דיון אחר.