תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 01:30

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא

הבעיה שלך עם הדת היהודית
אידיאולוגית/תיאולוגית- אני אתאיסט ולכן לא מתחבר לדתות באופן כללי. 65%  65%  [ 49 ]
פוליטית- היהדות מזוהה עם הימין הקיצוני והכהניזם. 12%  12%  [ 9 ]
תרבותית- היהדות מזוהה עם קמעות ואמונות תפלות, עם אוכלוסייה נחשלת ונבערת. 8%  8%  [ 6 ]
אני אדם מאמין וקרוב ליהדות, אין לי בעיה עם הדת. 15%  15%  [ 11 ]
סך הכל הצבעות : 75
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הבעיה שלך עם הדת היהודית
הודעהפורסם: 21 אפריל 2015, 15:29 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:
red in blood כתב:
Officer Barbrady כתב:
המושג "כפייה" חוזר פה הרבה. בואו נפריד בין הכפייה במרחב הציבורי לכפייה יחידנית. כפייה ציבורית יש כחלק מהחלטות הממשלות לאורך הדורות, כפייה ציבורית של גורמים וקבוצות הוא דבר נפוץ ולגיטימי. משרד התחבורה כופה עלי כביש ליד הבית, העירייה כופה עלי לאסוף את הצרכים של הכלב שלי, הממשלה כופה עלי לא לעשן בקניון. המרחב הציבורי הוא לא של קבוצת אנשים אחת והחוקים במרחב הזה, מטבע הדברים, נקבעים בעיקר דרך הפוליטיקה והממשלה. אז אין תחבורה ציבורית בשבת אבל הכבישים פתוחים ויש מוניות שירות, מי שרוצה יכול לנסוע ברכב הפרטי שלו ללא הפסקה.
כפייה על יחידים אין במדינת ישראל, שלא כמו במדינות מוסלמיות כמו איראן וסעודיה. אף אחד לא מכריח אותך לאכול רק כשר, אף אחד לא מכריח אותך לשמור שבת, אף אחד לא מכריח אותך לצום בכיפור. אין עונשים ואין שום עשיה כנגד בן אדם שלא מקיים את מצוות הדת(דעא"ש למשל, כורתים ידיים למי שלא מתפלל 5 פעמים ביום).

סליחה? אין כפייה על יחידים?
אתה מכיר את החוק נגד פגיעה ברגשות הדת?
מתי פעם אחרונה החוק הזה הופעל? מישהו אי פעם הורשע במסגרת החוק הזה?

לא מכיר את כל היסטורית ההרשעות של החוק, אבל לא צריך לבדוק הרשעות כדי למצוא השפעות. גם ציות לחוק הוא השפעה.
אני לומד בבצלאל. פסלו אצלנו עבודה של מישהו בגלל שהיא עוברת על החוק הזה. מספיק כפייה בשבילך?
בשם החוק הזה יש רחובות שחסומים לנסיעה בשבתות. חבר שלי החנה אצלנו בשכונה ברחוב כזה מבלי לדעת, וכשנכנסה השבת נעלו שם את השערים והוא היה תקוע. מספיק כפייה בשבילך?

אתה לא מתאר כאן כפייה דתית, אלא חוקי מוסר אנושיים. מה הייתה בעבודה שנפסלה? האם אפשר לפגוע באוכלוסיות בשם חופש הביטוי(בין אם על רקע גזע, בין אם על רקע דת)? חופש הביטוי הוא אינסופי?
לא, וזה לא קשור לחוקי ההלכה או משהו, אלא לעובדה שרוצים לקיים כאן סדר ציבורי ואי אפשר לתת לכל אחד לעשות מה שעולה לו בראש.
בעניין רחובות שחסומים לנסיעה, זה חלק מקונצנזוס תרבותי\דתי שמקובל על רוב מוחלט של תושבי השכונה. זה בדיוק כמו שמצעד הגאווה בת"א מקובל על רוב תושבי העיר ולכן מקיימים אותו למרות שהוא עובר על איסור התערטלות בציבור. סוגרים בשבילו עיר שלמה ואף אחד לא חושב שזה לא בסדר. אותו דבר לגבי כל המרתונים\הפגנות\אירועים שגורמים לסגירת רחובות שלמים. אנחנו חיים בחברה מגוונת וצריך לקיים כאן מרחב ציבורי שאיכשהו יתאים לכולם, לפעמים חלק מהחוקים נתפשים ככפייה אבל כשמתעמקים מבינים שהם לא כאלה. במרחב הפרטי כל אחד רשאי לעשות כרצונו(כל עוד זה לא עובר על החוק הפלילי).

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2015, 15:31 
סמל אישי של המשתמש
אם יחוקקו חוקים שמגבילים את חופש הביטוי במקרים שבהם מישהו עלול להיעלב, מהר מאוד יהיה אסור לפתוח את הפה, למה יש אנשים מה זה רגישים, חבל לך על הזמן.
חצי מהדברים שאתה כותב פה בפורום פוגעים בי ומעליבים אותי, ואפילו חורגים מכללי המוסר האנושי האמיתיים (לא אלה שאתה המצאת, אלא אלה שמדינות העולם חתמו עליהם והתחייבו לשמור עליהם). זאת סיבה לסתום לך את הפה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2015, 15:44 
סמל אישי של המשתמש
אז לשיטתך, גזענות צריכה להיות חוקית?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2015, 15:49 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אז לשיטתך, גזענות צריכה להיות חוקית?

לשיטתי, כמו שכבר כתבתי מאה פעם פה בפורום, גזענות כעמדה פוליטית שאדם מחזיק בה יכולה להיות חוקית, ואולי אפילו צריכה.
בכל מקרה אני לא רואה דרך הגיונית שבה אפשר להטיל משטר כזה או אחר על מחשבות ודעות של אנשים.

לעומת זאת, הסתה לגזענות, קידום גזענות וכדומה, שלא לדבר על קידום מדיניות גזענית בפועל, צריכה להיות לא חוקית.
אם אתה שואל את עצמך למה, אז כנראה ששכחת את מה שכולנו זכרנו והזכרנו רק לפני שישה ימים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2015, 15:59 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מדבר על משטרת מחשבות, אני מדבר על ביטויים ויצירות גזעניות(כמו שרד אין בלאד מוחה שלא אפשרו לפרסם).
אני נגד הסתה ופגיעה ברגשות על רקע גזע כמו שאני נגד אותם דברים שנעשים על רקע דת. אני לא חושב שאיסור על פרסום יצירה פוגענית זה כפייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2015, 16:23 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אני לא מדבר על משטרת מחשבות, אני מדבר על ביטויים ויצירות גזעניות(כמו שרד אין בלאד מוחה שלא אפשרו לפרסם).
אני נגד הסתה ופגיעה ברגשות על רקע גזע כמו שאני נגד אותם דברים שנעשים על רקע דת. אני לא חושב שאיסור על פרסום יצירה פוגענית זה כפייה.

באשכול מקביל כתבת שלציין שאנשים שרוצים להרוג את כל שחורי העור הם גזענים זו "הלבנת פנים", שכידוע כמו כשפיכת דם.
עכשיו אתה נגד פגיעה ברגשות על רקע גזע? למה, נראה לך שאנשים עם עור כהה נהנים לקרוא תגובות כמו אלה שהגנת עליהן?
מילא שאתה גזען, מילא שאתה צבוע, אבל לשקר ככה במצח נחושה? ועוד במשהו שכל מי שקורא מה שאתה כותב יודע שהוא שקר מוחלט?

דומני שהאיסור על דבר שקר הוא ציווי מדאורייתא, ועוד אחד חשוב מספיק כדי להיכלל בעזרת הדברות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2015, 16:55 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

באשכול מקביל כתבת שלציין שאנשים שרוצים להרוג את כל שחורי העור הם גזענים זו "הלבנת פנים", שכידוע כמו כשפיכת דם.
עכשיו אתה נגד פגיעה ברגשות על רקע גזע? למה, נראה לך שאנשים עם עור כהה נהנים לקרוא תגובות כמו אלה שהגנת עליהן?
מילא שאתה גזען, מילא שאתה צבוע, אבל לשקר ככה במצח נחושה? ועוד במשהו שכל מי שקורא מה שאתה כותב יודע שהוא שקר מוחלט?

דומני שהאיסור על דבר שקר הוא ציווי מדאורייתא, ועוד אחד חשוב מספיק כדי להיכלל בעזרת הדברות.

ואוו, מישהו פה לוקה ברגישות יתר. נכון שהגבתי אחרי שפירסמת שם לינק לפייסבוק, אבל התגובה שלי בכלל לא הייתה קשורה לזה. ציינתי הלבנת פנים ללא קשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2015, 17:26 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

ואוו, מישהו פה לוקה ברגישות יתר. נכון שהגבתי אחרי שפירסמת שם לינק לפייסבוק, אבל התגובה שלי בכלל לא הייתה קשורה לזה. ציינתי הלבנת פנים ללא קשר.

אם ככה, טעות שלי.
שמח לשמוע שאתה מגנה את הדברים שהבאתי שם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2015, 19:33 
סמל אישי של המשתמש
האמונה שיהודי שווה יותר ממי שאינו יהודי.
שיש דבר כזה נשמה יתרה.
שאם אני אעשה קטע לחברים שלי ואגיד להם שאמא שלי לא יהודיה
אז הפנים שלהם יחליפו צבעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2015, 19:47 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

סליחה, מתי בדיוק דיברתי על יצירות גזעניות?
למה בדיוק אתה מכניס לי מילים לפה? החוק לא מדבר על איסור פגיעה באנשים על רקע דתם, אלא על איסור פגיעה ברגשות הדת. כגוף. זה הבדל משמעותי. החוק לא מדבר בכלל על אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הבעיה שלך עם הדת היהודית
הודעהפורסם: 24 אפריל 2015, 13:54 
תמונה

רכב של קצין צה"ל, שביקר חייל שלו במאה שערים. נרגם ומדווח על ממש נסיון לינץ'.

כל מי שעושה דברים כאלה בשם דת, אם הוא מאמין בה' או באללה, הוא שליח נפלא ומייצג נהדר של למה דתות זה משהו שהעולם יסתדר מעולה בלעדיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2015, 17:17 
סמל אישי של המשתמש
אין לי בעיה ספציפית עם הדת, יש לי בעיה מאוד ספציפית עם שרלטנים מגלומנים כמו אופיסר ברביידי. היהודים מייצרים את הטייפ שלך כמו חרא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2015, 02:34 
סמל אישי של המשתמש
לא חייבים להאמין ולהיות מאוד מחוברים ליהדות כדי לא להתנגד אליה.

כלומר אני מרגיש שהסקר הזה דל מדי, בתור בן אדם שאוהב דברים מסוימים בדת אבל לא מגדיר את עצמו כאתאיסט, וגם לא "מאמין" במובן הנפוץ והיומיומי של המילה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הבעיה שלך עם הדת היהודית
הודעהפורסם: 29 אפריל 2015, 00:30 
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2015, 05:02 
סמל אישי של המשתמש
כל הדתות מטומטמות ברמה שאדם חושב לא מסוגל בכלל להבין איך מישהו לוקח אותן ברצינות.
אבל מה שהכי מחורבן ספציפית ביהדות זה כמות אינסופית של חוקים. אתאיסט בסביבה נוצרית סובל אולי מחינוך ילדיו ומההתנגדות למדע, אבל החדירה לחייו הפרטיים מינימלית.
היהדות לעומת זאת היא דיקטטורה מהקשות בהיסטוריה- היא מנסה להכתיב לך כל צעד וצעד בחיים, להתערב לך בכל שניה.
זה מה שבלתי נסבל בה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2015, 07:35 
its-sick כתב:

היהדות לעומת זאת היא דיקטטורה מהקשות בהיסטוריה- היא מנסה להכתיב לך כל צעד וצעד בחיים, להתערב לך בכל שניה.
זה מה שבלתי נסבל בה.

״מנסה להכתיב לך״ כאדם דתי שחי לפיה, או כאדם חילוני?
האם גדלת במשפחה דתית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2015, 08:51 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
its-sick כתב:

זה מה שבלתי נסבל בה.

האם גדלת במשפחה דתית?
יש לי המון דתיים במשפחה, כמו לרוב האנשים בישראל. זה לא זר לי. כן, הם מעירים לי נון סטופ, הם חייבים.
זה שאתה מחנך ילדים לחשוב כעבדים מילדות לא הופך את זה למוסרי.
"אדם דתי" הוא הרי ב 99% מהמקרים תינוק שנשבה. הוא בסדר עם זה שכל צעד וחצי הוא צריך לזרוק לאיזשהו סל כי הרגילו אותו לזה, אבל העכבות הללו פסולות מיסודן.

הדתיים (גם אלו שכן חיים בתוכנו) שואפים רובם למדינת הלכה. נסה לדמיין איך ייראו חייך תחת שלטונם. אני מפחד להתחיל לחשוב על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2015, 11:50 
its-sick כתב:
אדום מטלי כתב:
its-sick כתב:

זה מה שבלתי נסבל בה.

האם גדלת במשפחה דתית?
יש לי המון דתיים במשפחה, כמו לרוב האנשים בישראל. זה לא זר לי. כן, הם מעירים לי נון סטופ, הם חייבים.
זה שאתה מחנך ילדים לחשוב כעבדים מילדות לא הופך את זה למוסרי.
"אדם דתי" הוא הרי ב 99% מהמקרים תינוק שנשבה. הוא בסדר עם זה שכל צעד וחצי הוא צריך לזרוק לאיזשהו סל כי הרגילו אותו לזה, אבל העכבות הללו פסולות מיסודן.

הדתיים (גם אלו שכן חיים בתוכנו) שואפים רובם למדינת הלכה. נסה לדמיין איך ייראו חייך תחת שלטונם. אני מפחד להתחיל לחשוב על זה.

אני מסכים איתך בכל הקשור לאינטראקציה של היהדות עם החילוני, אבל שתי הערות:
1. למי שדתי ומקבל על עצמו את הדת, זוהי לא דיקטטורה יותר מאשר ההוראות שאומרת לך לעצור באור אדום או לשלם מס הכנסה. זה סט הוראות שהוא מקבל על עצמו באהבה.
2. אני לא בטוח שהכפיה או הדברים שאתה לא סובל ביהדות הם במהות שלה. במדינת ישראל זה ככה. בחול יש קהילות יהודים דתיים, אבל יהודי חילוני שם לא מרגיש כמוך, וגם הדתיים לא מתייחסים אל החילוניים בצורה כזו. כלומר, האינטרקציה הזו נוצרה כאן כי אין הפרדה בין הדת למדינה, לא בגלל מהות הדת היהודית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אפריל 2015, 12:02 
אגב, במלבורן היינו אוהבים ללכת לאיזה בר, שהיה בשכונה עם הרבה דתיים, כולל חבדניקים. בר עם 20 ברזים של בירה, שבנוסף כל שבוע היו מחליפים בו את הבירות, כמעט כולם ממבשלות קטנות מרחבי העולם.
בכל מקרה, אין פעם שלא היינו רואים שם דוסים יושבים ושותים בירה להנאתם. לא הפריע להם בכלל שמגישים שם גם כל מיני שרצי ים נפלאים. תעודת כשרות בתחת שלי.
כלומר, אפשר לחיות יחד בלי לחדד כל הזמן את ההבדלים ולמצוא סיבות לריב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2015, 13:03 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
אגב, במלבורן היינו אוהבים ללכת לאיזה בר , שהיה בשכונה עם הרבה דתיים, כולל חבדניקים. בר עם 20 ברזים של בירה, שבנוסף כל שבוע היו מחליפים בו את הבירות, כמעט כולם ממבשלות קטנות מרחבי העולם.
בכל מקרה, אין פעם שלא היינו רואים שם דוסים יושבים ושותים בירה להנאתם. לא הפריע להם בכלל שמגישים שם גם כל מיני שרצי ים נפלאים. תעודת כשרות בתחת שלי.

אפשר לחיות ביחד כשהדתיים פורקים עול ונהיים חילונים? לא תודה. זה לא סוד שיש דתיים\חרדים\דוסים\פינגווינים מקולקלים, אפילו הרבה מהם(במיוחד בחו"ל), אבל הם לא מייצגים שום דבר.

19, חוקי תורה הם חוקי תורה, גם אם ב-200 שנים האחרונות לימדו אותנו אחרת. אני מבטיח לך שאחרי שהרפורמים יסיימו לעשות באותם ילדים שימוש ציני, החרדים מעזר מציון ומעמותות חסד שונות יהיו לצידם כל החיים. לעשות רעש גדול למשך שבוע-שבועיים על עלייה לתורה זה אולי מוכר בעיתון, אבל לטפל ולסעוד אותם זה קצת פחות מעניין את הרפורמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2015, 13:22 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
אגב, במלבורן היינו אוהבים ללכת לאיזה בר , שהיה בשכונה עם הרבה דתיים, כולל חבדניקים. בר עם 20 ברזים של בירה, שבנוסף כל שבוע היו מחליפים בו את הבירות, כמעט כולם ממבשלות קטנות מרחבי העולם.

אפשר לחיות ביחד כשהדתיים פורקים עול ונהיים חילונים? לא תודה. זה לא סוד שיש דתיים\חרדים\דוסים\פינגווינים מקולקלים, אפילו הרבה מהם(במיוחד בחו"ל), אבל הם לא מייצגים שום דבר.

19, חוקי תורה הם חוקי תורה, גם אם ב-200 שנים האחרונות לימדו אותנו אחרת. אני מבטיח לך שאחרי שהרפורמים יסיימו לעשות באותם ילדים שימוש ציני, החרדים מעזר מציון ומעמותות חסד שונות יהיו לצידם כל החיים. לעשות רעש גדול למשך שבוע-שבועיים על עלייה לתורה זה אולי מוכר בעיתון, אבל לטפל ולסעוד אותם זה קצת פחות מעניין את הרפורמים.

בקשר לשורה הראשונה, צודק במאה אחוז. וזה גם התשובה לשאלה שלך "הבעיה שלך עם היהדות"..

לגבי הרפורמים, זו אמירה מאוד כוללת וקשה. אתה בטוח שאתה עומד מאחוריה?
אין עמותות שדואגות לשכבות החלשות מהקהילה הרפורמית (או, חלילה, החילונית)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2015, 14:31 
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:

מה אתה מתנשא? אתה חושב שאתה יותר דתי מאותם אנשים שראיתי שם? למה? כי הם מוכנים לשתות בירה בלי שכתוב על הדלת "כשר בהשגחת הרבנות הראשית"?
לפחות על פי החזות שלהם הם דתיים מאד, וזה שהדתיים בישראל ממשיכים לגדר ולסייג עצמם לדעת עד טירוף, לא עושה אותך דתי יותר מהם.

והמשפט הזה שלך הוא הדגמה מזוקקת של כל מה שדובר כאן למעלה, על הרע של היהדות בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2015, 14:56 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:

מה אתה מתנשא? אתה חושב שאתה יותר דתי מאותם אנשים שראיתי שם? למה? כי הם מוכנים לשתות בירה בלי שכתוב על הדלת "כשר בהשגחת הרבנות הראשית"?
לפחות על פי החזות שלהם הם דתיים מאד, וזה שהדתיים בישראל ממשיכים לגדר ולסייג עצמם לדעת עד טירוף, לא עושה אותך דתי יותר מהם.

והמשפט הזה שלך הוא הדגמה מזוקקת של כל מה שדובר כאן למעלה, על הרע של היהדות בישראל.

אתה באמת לא מבין מה רע ביהודים שיושבים בבר(אהמ אהמ) במדינה נוכרייה ואוכלים ושותים דברי מאכל לא כשרים בוודאות(בניגוד למקום לא כשר בישראל, שכנראה רוכש מוצרים כשרים)?
מה יכול להיות רע באוכלוסייה שמנסה לשמר את הערכים שלה? למה אתה מקבל דתיים רק כשהם לא שומרים על הערכים שלהם?
למה מערכת חוקים ששומרת בקנאיות על החוקים שלה זה משהו שמרתיע אותך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אפריל 2015, 15:03 
בהתחשב בזה שהוא יהודי שיושב בבר בארץ נכריה ושותה דברים לא קשורים, אני מהמר ש...לא. הוא לא מבין מה רע בזה.

ובן אדם שקורא לאחרים מקולקלים ומקבל אותם רק כשהם שומרים את הערכים שלו, מתלונן שלא מקבלים אנשים אחרים. וואו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2015, 16:36 
סמל אישי של המשתמש
אני קורא להם "דתיים מקולקלים", לא אנשים מקולקלים. אין לי בעיה מוסרית עם יהודים ששותים בבר(ועוד נוכרי), יש לי בעיה הלכתית עם יהודים שלבושים כחרדים ועושים מעשים אנטי-חרדיים. ולא, זה לא סטנדרט חרדי ישראלי, בהרבה חוגים בעולם יש חרדים שנוהגים כך(ויש גם, כמו שאמרתי, הרבה חרד"קים, כמו גם בארץ).
באשכול הזה אני מנסה להבין למה, במידה ואדם מאמין בישות אלוהית, הוא עדיין לא מתחבר לדת היהודית. מה גורם לו להעדיף את החוקים הליברלים(שקיימים כמה עשרות שנים) על פני החוקים היהודיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2015, 21:53 
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:

אתה באמת לא מבין מה רע ביהודים שיושבים בבר(אהמ אהמ) במדינה נוכרייה ואוכלים ושותים דברי מאכל לא כשרים בוודאות(בניגוד למקום לא כשר בישראל, שכנראה רוכש מוצרים כשרים)?

מה אהמ אהמ? סיפרתי על יהודים דתיים, שיושבים, שומו שמיים, בבר, ושותים בירה. לא אוכלים כלום. בירה, המשקה הזה שעשוי ממים, כשות ושעורה. אין בזה שום דבר לא כשר, בהשגחת אדוני. נכון, באותו מקום גם מגישים סרטנים (טפי) אבל הם, בניגוד לך, מצליחים להבין שסרטן לא עובר באוויר, וממילא הבר הזה ימשיך לפעול גם אם לא יקבל תעודת כשרות (ואף בטלן לא ירוויח ממנו כסף על תעודה כזו), ולכן אין להם בעיה לשתות שם בירה.
אתה מבין את ההבדל בינך לבינהם? הם שומרים על דתם בדיוק כמוך, אבל אתה מתנשא, וחושב שאם אתה מגדר ומסייג ומחמיר אז אתה טוב יותר.

משל למה הדבר דומה? דומה לכך שיבוא אדם דתי, ויכריז שאסור לאכול ברדיוס של 5 ק"מ סביב מסעדה שמערבבת בשר וחלב, וברדיוס של 20 ק"מ סביב מסעדה שמגישה חזיר. כמו כן, מי שלחץ ידו של אדם שאכל בשנה האחרונה חזיר יטבול ידיו באקונומיקה, או לחילופין יפסטר ידיו במים בטמפ' של 70 מעלות. ואחרי שאתה תכתוב שזה מטופש, הוא יגיד לך "מה רע באנשים ששומרים בקנאיות על הדת שלהם".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2015, 01:36 
אופיסר, ייתכן שאותם יהודים בדקו עם בעל המסעדה ממה הוא מכין את הבירה וכו' והגיעו למסקנה שאם הם שותים רק את הבירה אז זה בסדר.
אם לא, אז כמו שאמרת זה אכן חמור והם גורמים לחילול ה' ואין שום סיבה להתייחס אליהם כדתיים (כמובן זה לא סוד שיש אנשים שמתלבשים ומתנהגים כדתיים אך בתוך תוכם הם לא כאלה).

שאלה כהמשך להודעה הפותחת את האשכול, איזו מצווה בתורה הכי מפריעה לכם ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2015, 01:36 
אופיסר, ייתכן שאותם יהודים בדקו עם בעל המסעדה ממה הוא מכין את הבירה וכו' והגיעו למסקנה שאם הם שותים רק את הבירה אז זה בסדר.
אם לא, אז כמו שאמרת זה אכן חמור והם גורמים לחילול ה' ואין שום סיבה להתייחס אליהם כדתיים (כמובן זה לא סוד שיש אנשים שמתלבשים ומתנהגים כדתיים אך בתוך תוכם הם לא כאלה).

שאלה כהמשך להודעה הפותחת את האשכול, איזו מצווה בתורה הכי מפריעה לכם ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2015, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
ברית המילה היא הזוועה הראשונה שהייתי משחרר ממנה את האנושות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2015, 15:58 
בשבוע האחרון -
היחס לכהנים שהם בעלי מומים \ נכויות \ צבע עור כהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: