יובל כתב:
beny כתב:
יובל כתב:
Fez כתב:
היום דוקא היה מהמשחקים הטובים של שולדבראנד (כמה שזה עצוב). היחיד שקלע מבחוץ בקבוצה הזאת, ואפילו בהגנה הוא היה פחות גרוע מהרגיל.
זה נכון שבדיעבד הוא בזבוז כסף, הוא שחקן שאי אפשר לבנות עליו לשום מטרה אבל אני לא חושב שיש לנו ממש ברירה. הגבוהים הישראלים בקבוצות ברמה שלנו (רוזפלט וכדיר) תפוסים, ורותבארט יהיה בירושלים או במכבי בעונה הבאה. לא מחזיק מבלייזר ולא חושב שהוא עולה על יהונתן, שחקן רך שמשחק רק מבחוץ ולא יוסיף לנו. וכך או כך אנחנו די תקועים עם החוזה של שולדי לדעתי.
נצטרך לבנות את הקבוצה אחרת עם שלושה זרים גבוהים (שני 4-5 ואחד שהוא 3-4 כזה) ולהתאים את עצמנו לפחות דקות של יהונתן, האמת שיש מצב שזה כבר יקרה העונה בין אם יגיע קלי או מישהו אחר.
מתן לעומת זאת די גמר את הסיפור לצערי, וזה כל כך עצוב לי כי אני מת עליו. שחקן שנתן כל כך הרבה למועדון הזה. אבל שנה הבאה הוא צריך להיות שחקן 8-9-10, לא יותר. בטח לא שחקן חמישייה. זה לא רציני.
לדעתי כדיר מסיים חוזה בקיץ. בכל הפרסומים על החתימה שלו באילת כתוב שהוא חתם לשנתיים.
אם יהיה אפשרי להעביר את החוזה של יהונתן לקבוצה אחרת (אפילו תמורת פיצוי מסוים) אני לא חושב שזה לא ריאלי להביא את כדיר.
אני חושב שכדיר הוא שחקן של 200,000 $ נטו, כלומר מעל מיליון וחצי ש"ח, זה לא בתקציב שלנו.
בפערי המחיר אפשר לשדרג את בחירת הזרים.
השנה התחלת את העונה עם 3 זרים של 70,000$ ומטה. וזה הימור בעייתי, בפועל פגענו רק באחד.
זה עניין של אופציות, אמנם הוא נותן עונה מעולה אבל לירושלים או מכבי הוא כבר לא יחזור, ורוב קבוצות הביניים די סגורות עם הישראלים הבכירים שלהן. חוץ מאילת אין לו ממש אופציות לדעתי, השאלה זה כמה הם יהיו מוכנים להציע לו. יכול להיות שהם יתנו לו הצעה שלא נוכל להתחרות איתה.
באופן כללי, אני מעדיף לשלם 100 אלף דולר לישראלי ששווה את זה, מאשר 50 אלף לשחקן שלא שווה כלום ורק עושה נזק על המגרש. במיוחד כשיש את החוק הרוסי. זרים גם אפשר לשדרג באמצע העונה, חלק מתאימים ואת השאר אפשר להחליף בניגוד לישראלים, אפשר גם להביא זרים באמצע העונה שאי אפשר להביא בתחילת העונה (למרות שהעונה זה לא עבד כל כך).
אני מסכים לגבי חשיבות הישראלים בחוק הרוסי. ואם נוכל להחליף את כדיר בעלות של יונתן עם תוספת לא גבוהה נעשה עסקה טובה.
אבל כיום יש לנו מס' ישראלים ומאמן ש"חונקים" את התקציב, רובם בחוזה רב שנתי. צריך לזכור שברמות השכר האלו כל שקל נטו עולה כ- 2 ש"ח ברוטו.
אם נסיים את העונה כמו שאנחנו נראים עכשיו, יהיה קשה מאד להגדיל את התקציב לשנה הבאה.
ובסופו של דבר השחקנים החשובים בקבוצה הם הזרים. ובדרך כלל יש הבדל בין שחקנים של 60-80 אלפי $ שאנחנו לוקחים לשחקנים של 120-150 אלפי דולר שעליהם אפשר רק לפנטז בפורום.