פחות מיממה חלפה, ואני עדיין מזועזע מגילויי האלימות של אוהדי מועדון הכדורסל מכבי אלקטרה ת"א במשחק הכדורסל שנערך אמש בהיכל על שם חברה מסחרית כלשהי.

כאן נצפה אוהד מכבי כאשר הוא מסמן תנועת תלייה לעבר השופט, ובהזדמנויות נוספות תנועות דומות לעבר שחקני ואוהדי הפועל. זהו ביטוי קשה של אלימות שגרם לאוהדי הקבוצה ולאנשי האיגוד להרגיש לא בטוחים, כפי ששמעתי ממספר גורמים. כמו כן יש כאן מקרה ברור של ביזוי מוסדות האיגוד ונושאי תפקיד באיגוד הכדורסל. לא יתכן שתנועות כאלה יופנו לעבר שופט כדורסל מטעם איגוד הכדורסל המכובד.
במקרים נוספים במהלך המשחק נשמעו קללות וגידופים כלפי הפועל תל אביב ואף קריאות גזעניות כלפי שחקנה לשעבר סלים טועמה. מכיוון שכולנו יודעים שאלימות מילולית מובילה לאלימות פיזית, כפי שנוהג לומר עו"ד שמעון מזרחי, אני קורא לאיגוד הכדורסל שלא להעלים עין ולפעול מיידית בנושא. כמו כן אני קורא לתקשורת לדווח על התופעה הבזויה ולעזור לכולנו לשים קץ לאלימות הפושה והפושעת הזאת.
לפי תקדימים מהתקופה האחרונה, הנני סמוך ובטוח כי איגוד הכדורסל ימצא לנכון להעמיד לדין את מועדון מכבי תל אביב ואף לפסוק משחק רדיוס והורדת נקודות על תנאי כנגדה. אני גם משוכנע שהתקשורת תפעל בהקדם בנושא, עם כתבות תחקיר חותכות שתתארנה את כל אירועי האלימות של קהל מכבי תל אביב, כולל תמונות תקריב חוזרות ונשנות של אותם תפוחים רקובים ביציע, ותקרא במיידית לשים קץ לתופעות הבזויות הללו ולהעניש את המועדון הנושא באחריות לדבר.
מגרשי הכדורסל הם מקום לילדים ומשפחות, ואני נמלא תחושת גועל וחלחלה כאשר אני רואה ילד קטן ליד אותה בהמה בתמונה המצורפת, מבצע תנועות מגונות בעצמו ויונק את האלימות הבזויה הזאת מאוהדים אחרים ביציע.