תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 09:33

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 187  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 22:16 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
במחקר של ליאת ששון נשלחו קורות חיים פיקטיביים וזהים של 4 מועמדים (גרינברג, ברנשטיין, בוזגלו ואבוקסיס, גבר ואישה מכל צד) ל100 מקומות עבודה.

רוצה לנחש מה היה המכנה המשותף של השניים שקיבלו 34% יותר זימונים לבוא לראיון?

מפלים רוסים במחקרים!!!!11
אגב, קיימת אפליה נגד רוסים בתחום הזה. מניסיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 22:17 
רק חינוך של הורים. או שאתה חושב שהפנמתי את כל המערכת הממסדית בכיתה ד'?
מישהו מכם גדל בפריפריה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 22:23 
Serp und Molot כתב:
19 כתב:
במחקר של ליאת ששון נשלחו קורות חיים פיקטיביים וזהים של 4 מועמדים (גרינברג, ברנשטיין, בוזגלו ואבוקסיס, גבר ואישה מכל צד) ל100 מקומות עבודה.

בסדר, יש פה מעסיקים גזענים. אבל אין קיפוח ממסדי, והמסלול של כולם זהה. אני עם שם משפחה ספרדי (למרות שהצד האשכנזי שלי דומיננטי יותר) , בדרך לסיים תואר ואין שום בעיה למצוא עבודה, ואם כן, זה לא קשור לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 22:27 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
1. רק חינוך של הורים. או שאתה חושב שהפנמתי את כל המערכת הממסדית בכיתה ד'?
2. מישהו מכם גדל בפריפריה?

1. והחינוך של ההורים הגיע מהאוויר? ואת אופק השאיפות שלהם לגבי עצמם ולגבי ילדיהם הם קיבלו בחלום בלילה?
הדבר הזה לא יחודי לישראל, ולא ייחודי למקומות שבהם יש אנשים בשני צבעים שונים, ולא כלום. הציפיות של אנשים מעצמם דומות לציפיות של המערכת מהם, ולמרבה הזוועה אנחנו אכן מפנימים את זה בגיל צעיר. ואם אתה לא מאמין לי, יש מלא מחקרים בנושא. כמו כן, אם כל זה נשמע לך הזוי אתה יכול לפתוח ספר מבואכלשהו לסוציולוגיה ולהיווכח שאני לא ממציא את זה.
2. כי המקרה הספציפי שלך מלמד על הכלל? כי אין יוצאי דופן בעולם?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 22:34 
מה קשור יוצאי דופן? אני לא מדבר עליי.
זה לא אני, זה השכבת גיל שלי. זה הבית ספר שלי. זה הלב של הסוגייה שאתה מדבר עליה.
ילדות בפריפריה, יחסי אשכנזים מזרחים, ההבדלים ביחס על בסיס שם משפחה.
ולא שאלתי את זה בשביל להוכיח משהו, רק כדי ללמוד עוד קצת על נקודת המבט שלכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 22:37 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
Serp und Molot כתב:
19 כתב:

בסדר, יש פה מעסיקים גזענים. אבל אין קיפוח ממסדי, והמסלול של כולם זהה. אני עם שם משפחה ספרדי (למרות שהצד האשכנזי שלי דומיננטי יותר) , בדרך לסיים תואר ואין שום בעיה למצוא עבודה, ואם כן, זה לא קשור לשם.

אני מדבר רק על המגזר הפרטי.
כשנתקלתי בזה לא האמנתי שזה קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 22:41 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
מה קשור יוצאי דופן? אני לא מדבר עליי.
זה לא אני, זה השכבת גיל שלי. זה הבית ספר שלי. זה הלב של הסוגייה שאתה מדבר עליה.
ילדות בפריפריה, יחסי אשכנזים מזרחים, ההבדלים ביחס על בסיס שם משפחה.
ולא שאלתי את זה בשביל להוכיח משהו, רק כדי ללמוד עוד קצת על נקודת המבט שלכם.

נקודת המבט שלי היא שכן, כבר בגיל צעיר אתה מפנים את הציפיות החברתיות ממך. ולמרבה הצער "חברתיות" בהקשר הזה זה לא האנשים שסביבך, אלא המערכת הגדולה שבתוכה אנחנו חיים.
דוגמה אחרת: בטח שמת לב שכבר בגיל צעיר מאוד ילדות נוטות לשחק בסוג אחד של משחקים וילדים בסוג אחר (לך לגן הילדים הקרוב לביתך ותבדוק את שיעור המשחקים\ות במשאיות ופטישים לעומת בובות וכו' וכו').

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 22:43 
סמל אישי של המשתמש
Serp und Molot כתב:
19 כתב:
Serp und Molot כתב:
19 כתב:
לא נכנס לכל הויכוח המתיש הזה, אבל בכנסת יש 7 אשכנזים יותר. 55 מול 48. (וזה לדעתי כשסופרים את הרוסים כאשכנזים, שזה לא ממש מדוייק בהקשר הזה) לא בדיוק שליטה.

רוסים הם לא אשכנזים בשום הקשר.

רוסים שהגיעו לפה וזכו להנות מהשנים היפות של מפא"י הם אשכנזים וחצי.

רוסים שהגיעו בשנות התשעים ומעלה.

יש לא מעט רוסים (כמובן היהודים שבהם) שהם אשכנזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 22:52 
נרקוטיקה, אתה לא היחיד שמכיר את הפריפריה מקרוב. אמנם לא גדלתי שם, אבל מכיר מספיק טוב.
זה נכון שהיום האפליה היא לא ממוסדת אבל האמת היא שזה לא משנה, הציבור הזה מקופח כל כך הרבה שנים שלצאת מהמעגל הזה זה מאוד קשה.
צריך הרבה אפליה מתקנת כדי לשבור את המעגל הזה והיום הקיפוח מתבטא בכך שזה פשוט לא מעניין את המדינה בכדי להשקיע בזה משאבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 22:55 
זה קצת חוטא לנושא אבל, לדעתך במקום נטול השפעה סביבתית בנים ובנות משחקים אותם משחקים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 23:05 
סמל אישי של המשתמש
טקנו, אני לא לחלוטין חולק עליך, אבל יש לשכבות החלשות גם איזושהיא אחריות על גורלם.
די להציג את זה כאילו מצבם הוא גזרת גורל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 23:08 
סמל אישי של המשתמש
לא משנה

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

נערך לאחרונה על ידי its-sick בתאריך 19 מרץ 2015, 23:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 23:09 
מה שהיה היה מה שקורה עכשיו הוא הרבה מעבר לאפליה מתקנת
אני חושב שאנשים קצת מתבלבלים בין גזענות לשבטיות או סטיגמות יש כאן הרבה היבטים פסיכולוגים
ואני חושב שאין אפליה כבר המון שנים בארץ לפחות לא בעשורים האחרונים
דרך אגב אם כבר גזענות ,שווה לבדוק איזה אוכלוסיה הכי גזענית כלפי ערבים או השכבה החלשה החדשה שהיא אתיופים
דרך אגב בישראל קיים כור היתוך אדיר כמו צה"ל שכמעט ואין במדינות אחרות ושם בטח ובטח שאין אפליה, למעשה אפשר לראות קוראלציה בין הערים שהצביעו ליכוד ומיצוי הגיוס לקרבי בערים אלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 23:16 
זה לא רלוונטי.
לא נעים להגיד אבל התנהגות ממוצעת של בני אדם לאורך זמן מנובאת די בקלות ובדיוק לא רע בהינתן משתנים דמוגרפיים ואחרים.
נכון שיש אנשים שיוצאים מהמסלול וזה בהחלט מראה שלבני אדם יש יכולת לשנות את הנתיב ש"נכתב" להם. יחד עם זאת, המציאות מוכיחה שהיכולת הזאת היא בד"כ תיאורטית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 23:22 
19 כתב:

שהם בוגדים מלוכלכים ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 23:29 
[quote="אוגוסטוס היל"]זה לא רלוונטי.
לא נעים להגיד אבל התנהגות ממוצעת של בני אדם לאורך זמן מנובאת די בקלות ובדיוק לא רע בהינתן משתנים דמוגרפיים ואחרים.
נכון שיש אנשים שיוצאים מהמסלול וזה בהחלט מראה שלבני אדם יש יכולת לשנות את הנתיב ש"נכתב" להם. יחד עם זאת, המציאות מוכיחה שהיכולת הזאת היא בד"כ תיאורטית[/quote
מסכים עם כל מה שרשמת וכמובן שזה גם חלק מרכזי שמוסבר בתאוריית מרוץ העכברים
אבל שוב אין קשר לגזענות פר אקסלנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 23:36 
נקודת המוצא של הדיון מעצבנת אותי.
ההנחה היא שהדרך ה"נכונה" נמצאת אצל השמאל, והאנשים הטיפשים לא רואים אותה, אז הוויכוח הוא האם זו אשמתם של הטיפשים או כוח שחזק מהם. אולי במקום להתנשא עליהם ולהתייחס אליהם כמושאי מחקר סוציולוגי, אפשר להקשיב להם? אולי אם הרוב בוחר שוב ושוב אותו דבר זה משהו ששווה לתת עליו את הדעת?

למרות הספינים, התקשורת ובית ראש הממשלה, בסופו של דבר השלטון צומח מהעם, ולא העם מהשלטון,
יש כאלו שיודעים לנווט את רצון העם אליהם, ויש כאלו שלא מקשיבים לעם בכלל ומציעים לו פתרונות שהוא בכלל לא רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 23:37 
להיפך. אם אתה מבין את זה לעומק אתה כמעט לא יכול להיות גזען...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 23:42 
אחד עם כיפה כתב:
ההנחה היא שהדרך ה"נכונה" נמצאת אצל השמאל, והאנשים הטיפשים לא רואים אותה, אז הוויכוח הוא האם זו אשמתם של הטיפשים או כוח שחזק מהם. אולי במקום להתנשא עליהם ולהתייחס אליהם כמושאי מחקר סוציולוגי, אפשר להקשיב להם? אולי אם הרוב בוחר שוב ושוב אותו דבר זה משהו ששווה לתת עליו את הדעת?

למרות הספינים, התקשורת ובית ראש הממשלה, בסופו של דבר השלטון צומח מהעם, ולא העם מהשלטון,
יש כאלו שיודעים לנווט את רצון העם אליהם, ויש כאלו שלא מקשיבים לעם בכלל ומציעים לו פתרונות שהוא בכלל לא רוצה.

איך בנט אומר "מפסיקים להתנצל"
לא התנצל על כך שאני חושב שמי שבוחר פעם אחר פעם במי שדופק אותו הוא מטומטם ואני אוסיף לאור התוצאות האלו גם בכיין
דרך אגב אם לא שמת לב שום דבר לא השתנה בגושים ככה שקצת קשה לקרוא לזה רצון העם אלא רצון הרוב היחסי בעם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 23:54 
סימרוטיץ כתב:
אחד עם כיפה כתב:

לא התנצל על כך שאני חושב שמי שבוחר פעם אחר פעם במי שדופק אותו הוא מטומטם ואני אוסיף לאור התוצאות האלו גם בכיין
דרך אגב אם לא שמת לב שום דבר לא השתנה בגושים ככה שקצת קשה לקרוא לזה רצון העם אלא רצון הרוב היחסי בעם

מקבל. הרוב היחסי בעם.

אני לא חושב שהרוב הזה מאוהב בביבי או בליכוד, הוא פשוט מתחבר אליו יותר מלעבודה. במקומכם, הייתי משקיע אנרגיה בלהקשיב לחלק הזה בעם במקום למרוח עליו כתבות זולות מידיעות אחרונות על שרה נתניהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 23:57 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
זה קצת חוטא לנושא אבל, לדעתך במקום נטול השפעה סביבתית בנים ובנות משחקים אותם משחקים?

לא ידוע לי על בני אדם שמתקיימים ללא השפעה סביבתית, ובכל אופן לא שמעתי על דבר כזה.
בחברות שבהן יש הבדלי תפקידים בין המינים\מגדרים אתה רואה את זה כבר בגיל צעיר.
היות ובכל חברה התפקידים הם שונים (התפקיד שמיועד לילדה מאיזה כפר בסודן לא דומה לזה שמיועד לילדה מירוחם ומה שמיועד לילד מפרבר אמריקאי שונה ממה שמיועד לילד באיזו עיירה בסין) וכך גם המשחקים שהילדים\ות משחקים\ות, קשה להניח שיש פה משהו "טבעי" במובן של משהו גופני, אינסטינקטיבי או בכלל משהו שאינו חברתי.
סליחה על הפשטנות, אבל בגדול אני חושב שלהתעלם מההשפעה של החברה על הפרט זה קצת פספוס.

אדום נחמד: אין לי כוונה להסיר ממישהו אחריות על מעשיו ואני לא אומר שמי שנולד מזרחי או בעיירת פיתוח נגזר עליו להצביע ליכוד. מצד שני, לבוא ולטעון שהאופציות שעומדות בפני כל אדם בישראל הן אותן אופציות זה קצת לשקר לעצמך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 00:20 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
סימרוטיץ כתב:
אחד עם כיפה כתב:

מקבל. הרוב היחסי בעם.

אני לא חושב שהרוב הזה מאוהב בביבי או בליכוד, הוא פשוט מתחבר אליו יותר מלעבודה. במקומכם, הייתי משקיע אנרגיה בלהקשיב לחלק הזה בעם במקום למרוח עליו כתבות זולות מידיעות אחרונות על שרה נתניהו.

תקרא את הפוסט הטרי של מירי רגב "אכלתם אותה סמולנים" הטרי בפייס.
ספר לי עוד מה אני צריך ללמוד על העם וכיצד לפלג אותו בדרך לשלטון ותוך כדי שלטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 00:33 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:

אני מסכים איתך לחלוטין
אני לא חושב שמצביעי הימין טיפשים.
אני חושב שהם גזענים שמבינים רק כשמדברים איתם על כח, והם מקבלים בדיוק מה שהם רוצים, ושהרבה פחות חשוב להם יוקר המחייה מאשר שיזיינו את הערבים.
איך אני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 06:15 
סמל אישי של המשתמש
טוב, אחרי שגמרנו לנתח על מה לא בסדר במזרחים ובישובי הפריפריה, אפשר לחזור לראש הממשלה היוצא והנכנס?
נתניהו נבהל מהשטויות של עצמו והלך לשקר ל NBC בפרצוף על זה שכשהוא הוא אמר שהוא נגד פתרון שתי המדינות הוא בעצם התככון להגיד שהוא בעד פתרון שתי המדינות.
לא נראה שאוכלים את את זה בנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 06:51 
ניוז פלאש: גם מזרחים עשירים מצביעים לביבי.
אולי זאת המנטליות, רגילים למלך ששולט עליהם עשרות שנים עד שנפטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 06:57 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
טוב, אחרי שגמרנו לנתח על מה לא בסדר במזרחים ובישובי הפריפריה, אפשר לחזור לראש הממשלה היוצא והנכנס?
נתניהו נבהל מהשטויות של עצמו והלך לשקר ל NBC בפרצוף על זה שכשהוא הוא אמר שהוא נגד פתרון שתי המדינות הוא בעצם התככון להגיד שהוא בעד פתרון שתי המדינות.
לא נראה שאוכלים את את זה בנתיים.

שילך אחרי זה לספר שאבו מאזן מדבר א׳ באנגלית וב׳ בערבית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 06:59 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
Serp und Molot כתב:
19 כתב:
Serp und Molot כתב:
19 כתב:
לא נכנס לכל הויכוח המתיש הזה, אבל בכנסת יש 7 אשכנזים יותר. 55 מול 48. (וזה לדעתי כשסופרים את הרוסים כאשכנזים, שזה לא ממש מדוייק בהקשר הזה) לא בדיוק שליטה.

רוסים הם לא אשכנזים בשום הקשר.

רוסים שהגיעו לפה וזכו להנות מהשנים היפות של מפא"י הם אשכנזים וחצי.

רוסים שהגיעו בשנות התשעים ומעלה.

יש לא מעט רוסים (כמובן היהודים שבהם) שהם אשכנזים.

בו ספר במה הם בדיוק אשכנזים.
בנוסח התפילה או במיקום הכפר של סבא רבא בפולין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 07:06 
סמל אישי של המשתמש
אדום כתב:
ניוז פלאש: גם מזרחים עשירים מצביעים לביבי.
אולי זאת המנטליות, רגילים למלך ששולט עליהם עשרות שנים עד שנפטר.

"מנטליות מזרחית".

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 08:02 
אובמה מתחיל להשחיז את הסכין.
כפי שאמרתי כבר כמה וכמה פעמים, האפשרות היחידה להקמת מדינה פלסטינית היא ממשלת ימין קיצוני בראשות נתניהו. ממשלת "שמאל-מרכז" הייתה הרסנית לעתיד המדינה.
מסתבר שמהלחץ של הV15 נתניהו פלט כמה דברים שסיבכו אותו עם האמריקאים אפילו יותר ממה שהיה קודם (הערבים נוהרים, ההתנערות מנאום בר אילן), ועכשיו הוא מנסה לתקן לשווא.
קדימה, אובמה, הקלפים על השולחן. תתחיל להרביץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 מרץ 2015, 08:54 
סמל אישי של המשתמש
המרכאות בממשלת המרכז-שמאל היו במקום.
הממשלה שהיתה קמה בראשות בוז'י היא הכי הרסנית שהיתה יכולה להיות.
אפילו יותר גרועה מהממשלה של ברק ב-99, ממשלה שאין בה רוב לשום מהלך מדיני רציני.
ואכן, במצב הנוכחי, מה שאפשר לעשות זה לתת לימין לשלוט לחלוטין, בלי שום הצטרפות של מפלגה מהמרכז או מהשמאל (ועל הטעות הזאת אני צועק כבר שנים), ולהמשיך בכל הכוח לפעול בנושא הלחץ הבינלאומי על ישראל. רק מהכיוון הזה יכולה לבוא הישועה, ולא להיבהל מכל אלה שיצעקו מלשינים, בוגדים, משתפי פעולה עם עוכרי ישראל וכד'.

ואם כבר הזכרתי את ממשלת ברק, הערה קטנה.
פרשנים דיברו כאן שהשמאל מנצח רק כשגנרל גדול ומעוטר עומד בראשו.
אז אני מזכיר לכם שלמרות הניצחון הגדול של ברק בבחירה הישירה, לא היה לגוש השמאל רוב (וזאת היתה ההתחלה שלא לוקחים את הערבים בחשבון אחרי טראומת רצח רבין).
זאת היתה ממשלה שעל הליכה לשיחות קמפ דייויד עזבו אותה ש"ס, ישראל בעליה של שרנסקי וגשר של דוד לוי שהיתה חלק מהמפלגה של ברק, ועוד קודם עזבה יהדות התורה על ענייני שבת.
וגם רבין ב-92, כשהיה השיא במנדטים לגוש השמאל, היא הצליחה לשלוט בזכות תמיכת הערבים.
ונזכיר גם את הרקע. אחרי ממשלת שמיר שלא עשתה כלום והחל טרור הסכינים ברחובות, ושעוד היתה תקווה לרבים בעם שאפשר לעשות שלום אם יוחלף השלטון.
לכן תשכחו מזה שאם העבודה תנחית איזה גנרל או מאה גנרלים, זה ישנה משהו בדפוסי ההצבעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 187  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: