תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 14:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 187  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 12:02 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
ביבי לא יכול לקחת 5 מישי אם ישי קיבל 3. הוא לקח 2 פלוס מנדט מהחלוקה מקס'

בכוונה לא ירדתי לרזולוציות כאלה אלא למספרים בסקרים. היה כאן גוש של ימין-חרדים שכלל 56 מנדטים ובתוצאות האמת הוא הגיע ל 57. כל השינוי הוא במספרים בתוך הגוש והזינוק של הליכוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 12:03 
סמל אישי של המשתמש
כל מילה של אמיר באשכול הזה.
בנוסף, אני חושב שכמעט כל מצביע ליכוד שתראו לו את המצע של מרץ/מחנ"צ בלי שם המפלגה - יסכים אתו ויתמוך בו. עד החלק המדיני.
אנשים כנראה לא מבינים עד כמה אנחנו עם בפוסט טראומה. כשצחקנו כולנו על תגובת 'החיים עצמם-אירן' של ביבי. יצאנו אנחנו לא מחוברים לתחושות הקשות בעם.
אנשים פה באמת מפחדים פחד שורשי ועמוק מהערבים. ושום מצע חברתי לא יכול לכסות על זה.
השמאל זוכה ויזכה רק כשיהיה בראשו מנהיג שישקיט למצביעים את הפחד הזה. ואת זה בוז'י רחוק מלעשות...

ובעניין אחר. אני מאמין ששינוי אמיתי ועמוק בגושים יתרחש רק כשתקום אלטרנטיבה שמאלנית מזרחית אמיתית. בסה"כ אין כרגע אין ייצוג אמיתי להרבה מאוד מזרחיים אנטי-ממסדיים ליבראליים אבל מאמינים. ביטחוניסטיים אבל אוהבי תרבות ערב. ה'אליטות החדשות' סואו-קולד. שבכל מקום בעולם מזוהות חזק עם שמאל כלכלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 12:07 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
Serp und Molot כתב:
אמיר,
אין פה עניין של להצביע נכון או לא נכון. יש פה אנשים שהצביעו למפלגת שלטון. הצבעה למפלגת שלטון משמעותה היא הסכמה עם המדיניות הנוכחית ובקשה להמשיך באותו הכיוון.
עדיין לא הבנתי למה אתה רוצה לשנות משהו בכח בשגרת חייהם של מצביעי הליכוד.

נו באמת.
אתה חושב שמצביעי ליכוד עניים רוצים להמשיך לחטט בזבל?
אתה חושב שמצביעי ליכוד בדרום רוצים להמשיך לאכול רקטות?

אנחנו חוזרים לנקודת ההתחלה.
זה לא משנה מה אני חושב או מה אתה חושב. משנה מה הם חושבים.
יותר מזה. הם עשו פעולה אקטיבית כדי להביע את תמיכתם והערכתם לשלטון המכהן. הם אפילו לא הינהנו בשתיקה וישבו בבית. הם קמו, הלכו לקלפי, שמו פתק ״מחל״ או ״ל״ כדי להמשיך במצב הקיים.
למה אתה רוצה לשנות להם משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 12:16 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001019755
קמפיין "לא לתת" שוטף את הרשת לאחר ניצחון נתניהו
גולשים מתוסכלים מכך שהשכבות החלשות הצביעו לנתניהו - וקוראים להסתגרות בבועה: "אל תספרו לי על שכר מינימום, מפוטרים בדרום וילדים רעבים"

מה זה שוטף את הרשת..
פאקין 130 לייקים. לא נורמלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
Serp und Molot כתב:

יותר מזה. הם עשו פעולה אקטיבית כדי להביע את תמיכתם והערכתם לשלטון המכהן. הם אפילו לא הינהנו בשתיקה וישבו בבית. הם קמו, הלכו לקלפי, שמו פתק ״מחל״ או ״ל״ כדי להמשיך במצב הקיים.

עוד פעם, אני רוצה לשנות לכולם.
אני מאמין שיש המון מקופחים, עניים ודפוקים במדינה, אני מאמין שמדיניות של שמאל חברתי יכולה לעזור להם, והאמונות האלו לא תלויות בכמה פתקי ליקוד שמו בקלפי בשדרות.
וזה אפילו לא בקטע שרוב האנשים האלו נגד המדינויות האלו, זה דבר אחד אם הם היו באם ואומרים "לא, אנחנו נגד צימצום הפערים החברתיים" (גם אז אגב לא הייתי מוותר והייתי אומר שהתפקיד שלך זה להסביר למה הם טועים) אבל זה לא מה שקורה פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 12:25 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
Serp und Molot כתב:

עוד פעם, אני רוצה לשנות לכולם.
אני מאמין שיש המון מקופחים, עניים ודפוקים במדינה, אני מאמין שמדיניות של שמאל חברתי יכולה לעזור להם, והאמונות האלו לא תלויות בכמה פתקי ליקוד שמו בקלפי בשדרות.
וזה אפילו לא בקטע שרוב האנשים האלו נגד המדינויות האלו, זה דבר אחד אם הם היו באם ואומרים "לא, אנחנו נגד צימצום הפערים החברתיים" (גם אז אגב לא הייתי מוותר והייתי אומר שהתפקיד שלך זה להסביר למה הם טועים) אבל זה לא מה שקורה פה.

אמיר, אני לגמרי מבין ומזדהה עם מה שאתה אומר.
אבל אתה מתעלם מהעובדה שזה לא שהם בחרו ליכוד אבל מבינים את האלטרנטיבה.
יש באזורים האלה שנאה יוקדת לשמאל.

סתם שאלה. נניח מרצ יביאו לשדרות מאה ילדים שיעזרו לקשישים, שינקו מתנסים, שיחלקו ארוחות.
ונניח, שאותו ציבור גזען דוחה ומטונף מגרש אותם בבוטות. ממש לא מאפשר להם לעבוד.
מה עושים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 12:30 
סמל אישי של המשתמש
אמיר, על אותו משקל,
אתה רוצה גם לעזור לחרדים לרכוש השכלה? הם לא רוצים.
אתה רוצה לשכן את הבדואים בבניינים משותפים? הם לא רוצים.

למה אתה מנסה להיות קולוניאליסט לבן? תעזוב אותם לנפשם.
כשהם ירצו שינוי, הם יידעו למצוא אותך. אל תדאג.

נערך לאחרונה על ידי Serp und Molot בתאריך 19 מרץ 2015, 12:32, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 12:30 
סמל אישי של המשתמש
לא יגרשו אותם, אבל זה גם לא יגרום לשינויים בדפוסי ההצבעה.
תשאל את מרצ ואת יובל רבין, שניסה את הפרוייקט הזה עם "דור שלם דורש שלום" בסוף שנות ה-90.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 12:38 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

אמיר, אני לגמרי מבין ומזדהה עם מה שאתה אומר.
אבל אתה מתעלם מהעובדה שזה לא שהם בחרו ליכוד אבל מבינים את האלטרנטיבה.
יש באזורים האלה שנאה יוקדת לשמאל.

סתם שאלה. נניח מרצ יביאו לשדרות מאה ילדים שיעזרו לקשישים, שינקו מתנסים, שיחלקו ארוחות.
ונניח, שאותו ציבור גזען דוחה ומטונף מגרש אותם בבוטות. ממש לא מאפשר להם לעבוד.
מה עושים?

השמאל הרוויח את השנאה אליו די בצדק (על עוד שאתה מתייחס למפא"י כשמאל, והיא לא, אבל בתפיסה הציבורית היא כן).
ושיהיה ברור, אני לא חושב שיש סיבה טובה טובה נניח למישהו משדרות היום לשנוא את מרצ, אבל תפיסה פוליטית באה מהבית, היא יכולה להשתנות, אבל ברירת המחדל זה להשאר במחנה שלך (תסתכל על הצבעה בקיבוצים בתור דוגמא הפוכה).
עכשיו תוסיף לנקודת הפתיחה הבעייתית את ליבוי השנאה שהימין וחלקים גדולים בממסד הדתי עושים, תוסיף לזה שכל פעם שהשמאל מפסיד הם נופלים על האנשים האלו בוריצאיות על מה שרץ פה באשכול (זה הרי לא התחיל עכשיו, כבר ב 77 היה לך את יצחק "אני לא מכבד את החלטת העם" אהרון) ואני מבין, אם כי כמובן לא מצדיק, מאיפה זה בא.

לגבי מה אפשר לעשות, לא יודע, נקודית יש המון דברים שאפשר לעשות אפילו בלי להיות חבר כנסת. בראיה יותר רחבה ואני חושב שישראל נמצאת במסלול רע מאד מאד שאני לגמרי לא בטוח איך אפשר פרקטית לשנות אותו, אבל להגיד "שייזדיין מי שהצביע ליכוד" בטח לא עוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 13:27 
http://www.xn--4dbcyzi5a.com/2015/03/%D ... %99%D7%A4/

ציטוט:
כמה מנדטים קיבל ליברמן בקיבוץ סמר שבדרום? תלוי את מי שואלים: התוצאה הרשמית טוענת 42, משקיף הקיבוץ ספר 0. עלה ירוק הועלמה מהתוצאות. ערעור הוגש ליו"ר וועדת הבחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 13:30 
אדום נחמד כתב:
its-sick כתב:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001019755
קמפיין "לא לתת" שוטף את הרשת לאחר ניצחון נתניהו
גולשים מתוסכלים מכך שהשכבות החלשות הצביעו לנתניהו - וקוראים להסתגרות בבועה: "אל תספרו לי על שכר מינימום, מפוטרים בדרום וילדים רעבים"

מה זה שוטף את הרשת..
פאקין 130 לייקים. לא נורמלי.

1,600 ומשהו שיירים לסטטוס הזה מאתמול זה די נחמד
https://www.facebook.com/limor.sholev/p ... nref=story

ואנקדוטה חביבה, במיוחד למי שהשווה את מה שקורה פה למכבי - כותבת הסטטוס לימור שולב לקחה חלק קטן במכונת המכביזם בעבר. מדובר באישה שמאחורי להקת המעודדות המקורית של מכבי בהיכל, משנות התשעים ועד שזה הוחלף בלהקה אחרת לפני כמה שנים (בין היתר פיזזו שם תחתיה האחיות דואני, דנה פרידר ועוד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 13:42 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
http://www.xn--4dbcyzi5a.com/2015/03/%D ... %99%D7%A4/

ציטוט:
כמה מנדטים קיבל ליברמן בקיבוץ סמר שבדרום? תלוי את מי שואלים: התוצאה הרשמית טוענת 42, משקיף הקיבוץ ספר 0. עלה ירוק הועלמה מהתוצאות. ערעור הוגש ליו"ר וועדת הבחירות.

אני לא יודע מה עדיף, שיגידו שהבחירות מזוייפות או שיגידו שהעם אמר את דברו באופן הוגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 13:44 
עלה ירוק זו המפלגה הכי מעיקה בפור. די כבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 13:47 
למה זה קשור רק לעלה ירוק?
איפה הקולות של מרצ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 13:59 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
למה זה קשור רק לעלה ירוק?
איפה הקולות של מרצ?

מרצ התחלפו עם ליברמן..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 13:59 
אוגוסטוס היל כתב:
עלה ירוק זו המפלגה הכי מעיקה בפור. די כבר

נכון.העובדה שהיא קבלה 45000 קולות בערך מעידה על המצב הנפשי הקשה ששורר בחברה.
הקנאביס הוא בריחה מהמציאות, וכאשר יותר מ2 מיליון איש סובלים ומשתמשים בתרופות נגד דכאון וחרדה
אז אני מאמין שנראה את המפלגה הזאת צומחת מבחירות לבחירות.
עד שלא ימצא טיפול תחליפי ראוי לתרופות הקשות שמקבלים חולי נפש בחסות המדינה וחברות התרופות שרוצות להפוך את האנשים לזומביים, אזי המפגה הנ"ל תגדל במספרים שלה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 14:01 
שבועיים לפני הבחירות נתניהו מוציא סרטון פוגעני שמלגלג ומזלזל בציבורים גדולים בדרום (ובמדינה בכלל): עובדי מדינה, עובדי נמלים, עובדים מאוגדים וכו'. הוא טוען שהם מתבטלים כל היום, משווה אותם לחמאס. הוא משתתף בעצמו בתשדיר, ככה שהוא לא יכול להגיד:"לא ידעתי, לא שמעתי, זה לא על דעתי". אפילו שהתשדיר נגנז, עצם עשייתו מבהירה את הכיוון. אם זאת לא פגיעה בכבוד אני לא יודע מה היא פגיעה בכבוד. אז אני לא מצפה שישימו את ה"פתק הנכון", כלומר עבודה או מרצ לתפיסתנו, אבל יש את כחלון, יש את ש"ס, יש את "יש עתיד". אפילו ליברמן ובנט, על כמה שהם תקפו את הועדים ואת המאוגדים לאורך כל הזמן,עדיין לא התקרבו למידת הזלזול שנתניהו הפגין כלפיהם בסרטון הזה. ואפילו אף אחד מהמועמדים האחרים לא מוצא חן בעיניהם ולא מהווה עבורם אלטרנטיבה-אז תשארו בבית ואל תלכו לבחור.
אבל הם הלכו לבחור, והם בחרו בליכוד והם בחרו בנתניהו. כן, לאיש שלפני רגע שם אותם בקבוצת תמיכה יחד עם חמאסניק רעול פנים.

אז שלא ימכרו לי סיפורים על כמה מפא"י והשמאל פוגעים בכבודם, ורק אם יידעו להתייחס אליהם ולשמוע את זעקתם ולתת להם פתרונות ואלטרנטיבה-אז הם יבחרו אחרת ממחל. יש גבול לכל תעלול.
לא יודע אם לזנוח אותם ולהגיד שילכו להזדיין זאת התשובה הנכונה, אבל צריכים לעשות חושבים טוב מאד בסיפור הזה, כי הוא הוכיח שהוא משולל כל היגיון, לפחות כמו שאנחנו תופסים היגיון מהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 14:14 
אגב, גם אם היה הסכם עודפים בין מרצ לרשימה- לא היה שינוי במנדטים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 14:32 
http://www.globes.co.il/news/article.as ... rearticles
"פעם אחרונה שאני מצביע לליכוד"
אחכ אומרים שאנחנו מתנשאים על חבורת המטומטמים האלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 14:35 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
Serp und Molot כתב:

הנחנת היסוד שלך מוטעית. למה אתה או מישהו אחר צריך לעזור להם?
העם אמר את דברו - טוב לנו ואל תפריעו.

הנחת היסוד של שמאל חברתי זה שהמדינה והחברה יכולה וצריכה לעזור לעניים, למקופחים ולדפוקים.

NARKOTIKA כתב:

מי יכול לעזור לאנשים שלא רוצים לעזור לעצמם?

העם אמר את דברו זה אנדרסטייטמנט.
אנחנו מדינה פתוחה תקשורתית. גזען פה הוא גזען כי זה מה שהוא בוחר להיות ולא בגלל שהתקשורת מאכילה אותו גזענות. אין פה תירוצים או הקלות.
השכבות החלשות פה בוחרות פעם אחר פעם באנשים חשוכים, גנבים, פושעים ולוחמי אוליגרכים.
אתה מנסה לשכנע והם דופקים לך "חחחחח רק ביבי" בתגובה.

אף פעם לא לקחתי את הבחירות קשה כמו הפעם.
שיסתדרו פה אנשי הפריפריה, אני אתרכז בעצמי, ואולי תוך כמה שני אתעופף מפה.

העניים לא רוצים לעזור לעצמם זו קראת הקרב של שמרנים\ימנים\אבירי שוק חופשי בכל העולם. תהיה בריא אם אתה רוצה להאמין בזה, רק אל תקרא לעצמך שמאל חברתי.
וזה אגב בולשיט, רובם המכריע של העניים והדפוקים רוצים מאד לעזור לעצמם, ואני חושב ששמאל אמיתי אמור לנסות לעזור להם, אפילו אם הוא חושב שההצבעה שלהם לכנסת היא שגויה.
תחשוב שניה מה אתה בעצם אומר -

אני בעד צימצום פערים חברתיים*
* של כל האנשים שהצביעו שמאלה ליאיר לפיד.

אני רוצה לעזור לזוגות צעירים להצליח להגיע לדירה*
* כל עוד שפחות מחמישים אחוזים מהישוב שבו הם גרים הצביע לגוש הימין.

ואחרי זה לא מבינים למה בפריפריה (שאגב להפיל את תוצאות הבחירות עליה זה פשוט בולשיט) מסתכלים על השמאל בארץ כמו חבורה של מתנשאים צבועים שלא באמת מתעניינים בשכבות החלשות.

ומה אם אותם אנשים הצביעו לממשלה שמחזיקה מיליוני בני אדם תחת משטר כיבוש, מדכאת אותם ומתעללת בהם, מוענת מהם זכויות אדם בסיסיות והורגת עשרות ומאות מהם בשנה?
מה אם אותם אנשים הצביעו לממשלה שמחזיקה אלפי פליטים במחנות ריכוז?
מה אם אותם אנשים הצביעו לממשלה שמתייחסת לערבים בישראל כאזרחים סוג ב', על כל המשתמע מכך?
מה אם אותם אנשים הצביעו לממשלה שמעבירה ועוד תעביר חוקים גזענים ואנטי-דמוקרטיים?
מה אם בגלל אותם אנשים אני הולך לקבל ממשלה מחרחרת מלחמה שתביא לטילים על האיזור שבו אני גר כמו בקיץ האחרון?
מה אם בגלל אותם אנשים והמלחמות שלהם עשרות חיילים יכולים למות כל רגע?
מה אם אותם אנשים נהרו בהמוניהם בשבוע האחרון של הבחירות אל חיקו של ביבי רק בגלל ההסתה הדוחה שלו נגד שמאלנים וערבים?
ובנוסף לכל הדברים האלה, מה אם בגלל אותם אנשים, גם המצב הכלכלי של מצביעי השמאל והמרכז ימשיך להיות גרוע? אתה יודע, זה לא שהשמאלנים העשירים החליטו מטוב לבם להצביע לשמאל רק כדי לעזור לאותם עניים, ולהם זה בכלל לא משנה. יש עניים, ויש פחות עניים שאולי מצליחים להסתדר, זה לא שהשמאל היה עוזר רק למסכנים בפריפריה.

אז מבחינתי, הרבה הרבה לפני שהם עניים ומקופחים, הם גזענים, פשיסטיים ומחרחרי מלחמה שמתעללים ומדכאים את האוכלוסיות הבאמת עניות ומדוכאות, ובנוסף הורסים כל סיכוי ל-40% האחרים לחיות פה בשלום ובכבוד כלכלי כמו שהיינו רוצים. ולאנשים שאחראיים בהצבעות שלהם לכל הדברים האלה יש לי פחות ופחות אמפתיה. וכמובן שאם השמאל היה בשלטון הוא היה עוזר לכולם (אף אחד לא הציע אחרת), אבל אני מצביע לשמאל בשביל לעזור לאוכלוסיות המדוכאות באמת שחיות תחת השלטון הישראלי, שעוברות סבל והתעללות יומיומיים - והם, בניגוד למסכנים שאתה מדבר עליהם שהולכים ומצביעים ליכוד, לא יכולים להשפיע במאום על החיים שלהם בין אם כי אין להם זכות הצבעה או שיש להם אבל אף אחד לא סופר אותם - ואני גם מצביע בשביל שיהיה כאן יותר טוב עבורי ועבור הסביבה שלי.

דרך אגב, איך בדיוק הייחולים שלך לסנקציות (שאני כמובן מזדהה איתם באופן מלא), מתיישבים עם הדאגה שלך לעניים מצביעי הליכוד?
וכמו שכתבו לך, איך הסנקציות האלה שיפגעו בכלל אזרחי ישראל כולל מצביעי מרצ, יותר הוגנות מהיחס שמופגן פה לתושבי שדרות שכוללים מצביעי מרצ (96 מתוך 10,767 מצביעים. 0.89%)?

ברמה הפרקטית זה לא מוסיף, אבל אני לא חושב שליחס אל המזרחים והפריפריה (היחס בפועל, לא איך שהם תופסים את היחס הזה) קשר יותר מקלוש לתוצאות הבחירות, ואני מסכים עם כל מילה ש-RedWorld כתב בהקשר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 14:37 
אין ספק שהמצב בארץ לא נורמלי לחלוטין, אבל בפרפרזה על ימי קלינטון העליזים, It's national security, stupid. וזה תמיד היה ובעתיד הנראה לעין זה תמיד יהיה.
לשם השוואה, הנה המצב בארה"ב:
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 14:40 
סמל אישי של המשתמש
כן, היו צריכים לצלם אחרי הבחירות סרטון פינאלה של הזוג, שאחרי כל הסרטונים הגבר כביכול השתכנע שביבי גרוע והממשלה גרועה, ובסוף גם הוא הצביע לביבי.
זה בערך היה מספר את הסיפור של דפוסי ההצבעה במדינה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 14:43 
יובל כתב:
אמיר כתב:
Serp und Molot כתב:

הנחת היסוד של שמאל חברתי זה שהמדינה והחברה יכולה וצריכה לעזור לעניים, למקופחים ולדפוקים.

NARKOTIKA כתב:

אנחנו מדינה פתוחה תקשורתית. גזען פה הוא גזען כי זה מה שהוא בוחר להיות ולא בגלל שהתקשורת מאכילה אותו גזענות. אין פה תירוצים או הקלות.
השכבות החלשות פה בוחרות פעם אחר פעם באנשים חשוכים, גנבים, פושעים ולוחמי אוליגרכים.

העניים לא רוצים לעזור לעצמם זו קראת הקרב של שמרנים\ימנים\אבירי שוק חופשי בכל העולם. תהיה בריא אם אתה רוצה להאמין בזה, רק אל תקרא לעצמך שמאל חברתי.
וזה אגב בולשיט, רובם המכריע של העניים והדפוקים רוצים מאד לעזור לעצמם, ואני חושב ששמאל אמיתי אמור לנסות לעזור להם, אפילו אם הוא חושב שההצבעה שלהם לכנסת היא שגויה.

ואחרי זה לא מבינים למה בפריפריה (שאגב להפיל את תוצאות הבחירות עליה זה פשוט בולשיט) מסתכלים על השמאל בארץ כמו חבורה של מתנשאים צבועים שלא באמת מתעניינים בשכבות החלשות.

ומה אם אותם אנשים הצביעו לממשלה שמחזיקה מיליוני בני אדם תחת משטר כיבוש, מדכאת אותם ומתעללת בהם, מוענת מהם זכויות אדם בסיסיות והורגת עשרות ומאות מהם בשנה?
מה אם אותם אנשים הצביעו לממשלה שמתייחסת לערבים בישראל כאזרחים סוג ב', על כל המשתמע מכך?
מה אם בגלל אותם אנשים אני הולך לקבל ממשלה מחרחרת מלחמה שתביא לטילים על האיזור שבו אני גר כמו בקיץ האחרון?
מה אם אותם אנשים נהרו בהמוניהם בשבוע האחרון של הבחירות אל חיקו של ביבי רק בגלל ההסתה הדוחה שלו נגד שמאלנים וערבים?
ובנוסף לכל הדברים האלה, מה אם בגלל אותם אנשים, גם המצב הכלכלי של מצביעי השמאל והמרכז ימשיך להיות גרוע? אתה יודע, זה לא שהשמאלנים העשירים החליטו מטוב לבם להצביע לשמאל רק כדי לעזור לאותם עניים, ולהם זה בכלל לא משנה. יש עניים, ויש פחות עניים שאולי מצליחים להסתדר, זה לא שהשמאל היה עוזר רק למסכנים בפריפריה.

אז מבחינתי, הרבה הרבה לפני שהם עניים ומקופחים, הם גזענים, פשיסטיים ומחרחרי מלחמה שמתעללים ומדכאים את האוכלוסיות הבאמת עניות ומדוכאות, ובנוסף הורסים כל סיכוי ל-40% האחרים לחיות פה בשלום ובכבוד כלכלי כמו שהיינו רוצים. ולאנשים שאחראיים בהצבעות שלהם לכל הדברים האלה יש לי פחות ופחות אמפתיה. וכמובן שאם השמאל היה בשלטון הוא היה עוזר לכולם (אף אחד לא הציע אחרת), אבל אני מצביע לשמאל בשביל לעזור לאוכלוסיות המדוכאות באמת שחיות תחת השלטון הישראלי, שעוברות סבל והתעללות יומיומיים - והם, בניגוד למסכנים שאתה מדבר עליהם שהולכים ומצביעים ליכוד, לא יכולים להשפיע במאום על החיים שלהם בין אם כי אין להם זכות הצבעה או שיש להם אבל אף אחד לא סופר אותם - ואני גם מצביע בשביל שיהיה כאן יותר טוב עבורי ועבור הסביבה שלי.

דרך אגב, איך בדיוק הייחולים שלך לסנקציות (שאני כמובן מזדהה איתם באופן מלא), מתיישבים עם הדאגה שלך לעניים מצביעי הליכוד?
וכמו שכתבו לך, איך הסנקציות האלה שיפגעו בכלל אזרחי ישראל כולל מצביעי מרצ, יותר הוגנות מהיחס שמופגן פה לתושבי שדרות שכוללים מצביעי מרצ (96 מתוך 10,767 מצביעים. 0.89%)?

ברמה הפרקטית זה לא מוסיף, אבל אני לא חושב שליחס אל המזרחים והפריפריה (היחס בפועל, לא איך שהם תופסים את היחס הזה) קשר יותר מקלוש לתוצאות הבחירות, ואני מסכים עם כל מילה ש-RedWorld כתב בהקשר הזה.

פרח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 14:44 
פוסט בפייסבוק של טריפולטאית מאשקלון

תושבי הפריפריה היקרים
מגיע לכם. תמשיכו עם עוני ובערות. תמשיכו לחיות עשרות שנים מאחור בדירות עמידר לא שלכם. תמשיכו להמליך את הקיסרים ששותים את דמכם.
אתם נושאים עיניים למדינת תל אביב. לחיים הטובים. להשכלה. אבל ממשיכים להצביע לדיקטטור הגדול שידעה המדינה. למי שדואג שתישארו מאחור. למי שמאיים ומפחיד אתכם וכשהוא מדבר ניכר בו שהוא מדבר לקשיי תפיסה. פונה לפחדים. הוא לא מסוגל להתמודד עם אנשים משכילים ואינטיליגנטים. כוחו באספסוף. כוחו מול חלשים.
אני מתביישת. ומצד שני אני אומרת לעצמי. שהעשירים צריכים להפסיק לתרום. שאנשים החיים בשוליים, מצביעי נהנתיהו, שיגיעו לפת לחם. שלא יהיו עמותות לנזקקים כי רק אז יש סיכוי לתיקווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 14:49 
NARKOTIKA כתב:
יובל כתב:
אמיר כתב:
Serp und Molot כתב:

NARKOTIKA כתב:

פרח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 14:56 
אבי כתב:

אם לא יעזרו להם מהאופוזיציה - יקראו להם צבועים שלא באמת מעוניינים לעזור לכל החלשים אלא רק לחלשים מהשבט שלהם.
אם כן יעזרו להם מהאופוזיציה - סיכוי סביר שיהפכו את זה להישג של השלטון וגם אם לא הם עדיין יצביעו אותו דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 15:02 
לא קלטת כבר שבנט לקח קרדיט על העלאת שכר המינימום?
גם הליכוד בכמה פוסטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 15:06 
בארץ הזאת הישגים זה הימין וכשלונות זה השמאל, הערבים והפועל תל אביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 15:10 
קצת צביעות לרשום שאנחנו אחראים לדיכוי של מיליונים,הקמנו בתי כלא לפליטים, הורגים עשרות או מאות מהערבים בשנה, המלחמות נעשות רק כאשר ממשלת הימין בשלטון.
אני מקווה שאתם מבינים שזה לעג לרש לכתוב דברים כאלה בתור מנטרה לתושבי הדרום "חסרי ההשכלה ומנשקי המזוזות" שלא הצביעו לבוז'י.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 מרץ 2015, 15:10 
סמל אישי של המשתמש
אבי כתב:

:LOL2: :LOL2:
אני לא מבין, הוא נבהל מהתוצאות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 187  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: