el dudernio כתב:
איתי אתה חוטא בחטא היוהרה.
אני לא יודע אם אני מכיר אותך ואתה אותי אבל אני יודע שאני בקיא מספיק במה שקורה, לפעמים יותר מידי אפילו. ואם הייתי בבלומפילד הייתי מוחא כפיים. לא כדווקא לשער 5 אלא כי זה מה שאני חושב שהיה טןב להפועל באותו הרגע.
לא הבנתי איפה יש פה יוהרה.
מצד שני אני גם לא מבין איך למחוא כפיים לכל נגיעה של שחקן שמושאל ממכבי לצורך השבחה יכול להיות טוב להפועל.
אני יכול להבין למה שריקות וקריאות בוז לעברו יכולות להיות טובות להפועל מהסיבות שכבר נחרשו פה עד רמה בלתי נסבלת.
לעומת זאת מחיאות כפיים לכל נגיעה של השחקן הזה בנוסף לסימן להשלמה עם הפיכת הקבוצה למכבי ב' איזה מסר היא משדרת לשאר השחקנים? אתכם נמשיך לקלל על כל נגיעה או במקרה הטוב להתעלם ולנטע הזר שמקבל את המשכורת שלו מהקבוצה שאנחנו הכי שונאים בעולם ועקף את כולכם בדרך להרכב אחרי אימון ורבע בקבוצה נריע על כל נגיעה בכדור? אתם, השחקנים שלנו, לא שווים כלום והמכביסט שמשחק בשביל להרשים את יורדי ראוי לתשואות שלנו פי אלף יותר מכם?
איך בדיוק שידור מסר כזה לכל השחקנים חוץ מאחד (שגם ככה בסוף העונה חוזר למכבי) יכול להיות לטובת הפועל במשחקים עצמם? הרי הרבה יותר הגיוני שבשביל להפסיק לשמוע את התשואות הרמות לאותו נטע זר השחקנים פשוט התחילו לדאוג שלא יגיעו אליו כדורים.
זה בלי להזכיר את העזרה של מסר כזה להגדלת הרצון של שחקנים לחתום בהפועל. אולי הפועל היא שם גדול (בעצם כבר לא כי היום היא בסך הכל מכבי ב') אבל למה לחתום בה כשאפילו מושאלים לחצי עונה מהיריבה העירונית השנואה שלה מקבלים יחס יותר טוב משחקנים של המועדון?
באמת שלמחוא כפיים "כי זה מה שאני חושב שהיה טוב להפועל באותו רגע" מתחרה בכבוד ב"הם שחקנים של הפועל עם חוזה במימון חיצוני" במדד ההתפתלויות המביכות.