kobster כתב:
לא ברור לי על אילו ציטוטים אתה מדבר.
הבאתי לך ציטוט - תומכים בהעברת העתירות לבג"צ.
אני מאוד בעד הרשימה המשותפת והלוואי שיגיעו ל 15 מנדטים כמו שטיבי אמר היום באום אל פאחם אבל ההתבטאויות של זועבי, כמו גם ההתבטאויות של מרזל הטינופת שלא לחץ יד ליו"ר ועדת הבחירות כי הוא ערבי, מצדיקות החלטה של בג"צ.
אני מניח שאם הוא לא פסל אותה בבחירות הקודמות (ואפילו ביטל את הפסילה שלה ע"י ועדת הבחירות), הוא גם יאשר את הריצה שלה הפעם. בשביל זה יש מערכת משפטית ובשביל זה יש בג"ץ.
הבאת ציטוט של מקור עלום שם. בכל האתרים יש הודעה אחידה ורשמית של המחנה הציוני:
NRG
ציטוט:
״מדובר במועמדים קיצוניים משני צדי המתרס הפוליטי, שפעילותם נוטפת הסתה, גזענות ושנאה, עד כדי פגיעה בדמוקרטיה", נאמר בהודעת ה'מחנה הציוני', ״מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית כפי שנקבע במגילת העצמאות, עם שוויון מלא לאזרחיה - ועל שמירתה כזו המחנה הציוני ילחם בלי פשרות. זועבי חצתה את כל הקווים האדומים של הסובלנות והדמוקרטיה, ומרזל, מנגד, שייך לפלג הקיצוני, האלים והמסוכן של הימין הקיצוני, שמסכן את מרקם היחסים שבינינו לבין אזרחי ישראל הערבים. שני אלה מקומם אינו בכנסת ישראל״.
וואלה
ציטוט:
במחנה הציוני הסבירו: "מדובר במועמדים קיצוניים משני צדי המתרס הפוליטי, שפעילותם נוטפת הסתה, גזענות ושנאה, עד כדי פגיעה בדמוקרטיה. זועבי חצתה את כל הקווים האדומים של הסובלנות והדמוקרטיה, ומרזל, מנגד, שייך לפלג הקיצוני, האלים והמסוכן של הימין הקיצוני, שמסכן את מרקם היחסים שבינינו לבין אזרחי ישראל הערבים. שני אלה מקומם אינו בכנסת ישראל".
חדשות 10
ציטוט:
הפעם טענו במפלגתו של הרצוג שהם מצטרפים לעתירות לפסילת זועבי ומרזל שכן "מדובר במועמדים קיצוניים משני צדי המתרס הפוליטי, שפעילותם נוטפת הסתה, גזענות ושנאה, עד כדי פגיעה בדמוקרטיה. מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית כפי שנקבע במגילת העצמאות, עם שוויון מלא לאזרחיה - ועל שמירתה ככזו המחנה הציוני ילחם בלי פשרות. זועבי חצתה את כל הקווים האדומים של הסובלנות והדמוקרטיה, ומרזל, מנגד, שייך לפלג הקיצוני, האלים והמסוכן של הימין הקיצוני, שמסכן את מרקם היחסים שבינינו לבין אזרחי ישראל הערבים. שני אלה מקומם אינו בכנסת ישראל".
המחנה הציוני תומך בפסילה של זועבי ואומר, במפורש, שמקומה לא בכנסת.
מרצ מתנגדים לפסילה של זועבי ולא אומרים שמקומה בכנסת.
ואין פה שום העברה להחלטה של בג"ץ. יש ניסיון של המחנה הציוני יחד עם הליכוד, הבית היהודי, ישראל ביתנו וש"ס לפסול את זועבי דרך ועדת הבחירות. אחרי שהיא תיפסל, זכותה לפנות לערכאה נוספת ולערער לבג"ץ.