Adom Bdam כתב:
kobster כתב:
לא צריך MA, מספיק ISTQB...
נפשט :
1. הפועל ת"א העמידה השנה תקציב שהפער בין הוצאות להכנסות עמד על 9-10 מיליון שקל.
2. הפער הזה כוסה ע"י הלוואה (נוספת) שלקחו מדיסקונט בסך 5 מיליון שקל + בערך 4 מיליון שקל שווי העיסקה של גילי למחלה (דמי העברה וחסכון בשכר)
3. כתוצאה מכך כל מי ששם ערבויות השנה (מני ויצמן ועידו חג'ג') יוכל לקבל אותן בחזרה בסוף העונה והבקרה לא תצטרך לחלט את הערבויות האלו.
4. מני ויצמן ערב להסכם מול טביב, כלומר הוא יצטרך להעביר בצורה כזו או אחרת 5 מיליון שקל לאלי טביב. צריך לזכור שהוא מימן את האירוח של מחנה האימונים של בית"ר בשנתיים של טביב שם ובנוסף קיימת עדיין עננה סביב ההעברה של קליימן לבית"ר ממנה לא ראינו שקל, כלומר יש מצב שבפועל החוב קטן מ 5 מיליון.
5. סוגיה אחת שנותרה פתוחה זה ההחזר של הלוואות שהזרימו מני,חג'ג',תושב וצבאן למועדון ומוערכות ב 2-3 מיליון שקל לכל אחד מהם. לפי מה שמפורסם מנסים לשכנע אותם להפוך את זה לתרומה ובכך להוריד גם את הגיבנת הזו מהגב של המועדון.
6. בהנחה ומני דואג לחוב מול טביב, לקראת עונת 15/16 צריך להעמיד תקציב שכולל את החזר ההלוואות, הוצאות התפעול ושכר השחקנים שיגזר מההכנסות פחות שני הסעיפים הראשונים. כלומר, לא יעמידו יותר תקציב גרעוני והפועל תתקיים בהתאם להכנסות שלה.
שורה תחתונה - ברגע שמני לוקח את החוב לטביב ומי שהזרים הלוואה מוותר על הכסף שלו, אין יותר צורך ברמון או חג'ג' או מני ויצמן והמועדון יכול להתנהל בכוחות עצמו בתקציב נמוך.
אני בספק אם זה יקרה.
כמה כסף הלוו לקבוצה?
מהם הוצאות התפעול?
מה הגרעון?
למה אין אף אחד שאומר את הפרטים כמו שהם?
1. מבחינת הלוואות בעלים רשמתי את ההערכה (9-10). הלוואות נוספות שנלקחו - 12 מיליון מדיסקונט בשנה שעברה (שילמו כבר 2 נשאר 10), עוד 5 מיליון מדיסקונט בחודש שעבר, בנוסף קיים חוב של 2 מיליון שקל לאבטחה כלומר סה"כ 17 מיליון שקל שפרוסים לכמה שנים קדימה.
2. הוצאות התפעול הצטמצמו מאוד השנה ועומדות על אזור ה 10-12 מיליון שקל אחרי 15 בשנה שעברה.
3. הגרעון רשמתי. 9 מיליון שיכוסה באמצעות ההלוואה והעיסקה של גילי.
בהנחה והגרעון אכן יסגר ,אלו המספרים (בהערכה) שישארו לנו בסוף העונה :
הלוואות בעלים - 10 מיליון
חוב לטביב - 5 מיליון
החזר הלוואות שנתי - 3 מיליון
הוצאות תפעול - 10 מיליון
בזמנו (גלבוט וקאהן) דובר על מחיר של 40 מיליון על 50% מהקבוצה.
אם אני מבין אותך נכון, עכשיו זה 27+5 על 100%? (לא שאני חושב שיש מישהו כזה עכשיו או בכלל)