פאביו כתב:
Noam כתב:
אגב, אני הוזה או שפאביו התהפך?
אם כתבת את ההודעה הזאת ברצינות זה פתח לדיון מאוד מסקרן בנושא פעולות ותגובות
אינך הוזה כלל
פעולה צבאית לגיטימית בניגוד לטילים על מרכזי ערים
מעניין מה משתמש כמוך היה אומר לו חיל האויר היה מחסל תחוליה
בדרכה לירות טילי נט...
נתחיל בתשובה של "משתמש כמוני":
אתה מתאר מצב שהוא מאוד מורכב ויכול להשתמע להמון פנים. אם חוליה באה לשגר נ"ט מתוך מחסן ובדיוק נקרית ההזדמנות לחסל אותם, מדובר בפעולה לגיטימית לגמרי. יכול להיות גם מצבים שבהם משגרים מתוך בניינים או אזורים מאוכלסים צפופים, שעם כל הצער שבדבר יש עם זה בעיה קשה.
יש הבדל גדול מאוד בין לחימה בעזה ולחימה בגבולות ישראל-סוריה-לבנון וגם לפעולות עמוק מעבר לקווי הגבול. גם כשהלחימה מתנהלת בשטחים אזרחיים, מה שלא קורה עכשיו, הפצצה בעזה היא חמורה עשרות מונים מבחינה מוסרית מאשר הפצצה בביירות, ואני מאמין שאתה מבין את זה.
לא יודע לגבי "משתמשים כמוני", אבל הטענות שלי בעניין חילופי האש המטומטמים האלה הן לא טענות מוסריות אלא תועלתניות בלבד. אני חושב שלא היה צורך ליזום את כל הפרוייקט האידיוטי הזה, שהכל נעשה משיקולי בחירות ציניים (שזה אפילו גלנט ציין, ואי אפשר לחשוד בו בשמאלניות), שאלה מהלכים לא מחוייבי המציאות ואפילו לא מביאים תועלת.
נסכם בזה שכל טיפת דם של חייל שנשפכה היום היא על הידיים של נתניהו.
בלי קשר, דיברת על פגיעה בחיילים מול אזרחים ועל רקטות ממרכזי ערים, וזה העניין העוד המסקרן שרציתי לדבר עליו.
במלחמה האחרונה נהרגו כמעט 70 ישראלים, מתוכם בערך 65 חיילים (נתונים לא מדוייקים אמנם שכן הם בשליפה מהזיכרון, אבל נטולי דעה אישית). בניכוי של כיפת ברזל אפשר להוסיף באופן תיאורטי 15 הרוגים מרקטות במקרה הכי קיצוני (מספר החיילים ההרוגים במבצע עבר בהרבה את כל האנשים שנהרגו מירי תלול מסלול מאז נורתה הרקטה הראשונה מעזה, מה שגם שם בסימן שאלה גדול את כל התועלת שלו, אבל גם זה לדיון אחר), מה שמשאיר לך 65 מתוך 85 שזה פחות מ25 אחוז פגיעה באזרחים. היות ולחמאס אין אמצעי לחימה מתקדמים (זכור לי ציטוט של גורם עזתי כלשהו ששמעתי לא מזמן, לא זוכר מתי ואיפה במדוייק - "הייתי מעדיף שיהיו לנו מסוקים ונוכל להפציץ מטרות צבאיות, אבל אין לנו") זה משאיר להם שלושה נתיבי לחימה עיקריים כרגע - הרקטות, המנהרות, והמלחמה פנים מול פנים בתוך הרצועה. לגבי השלישי אני מאמין שאין לך שום השגה, כמו מה שאמרת על רמת הגולן - פלישה לשטח אחר, 0 אחוז בלתי מעורבים. הלאה למנהרות. נכון שזה עניין מפחיד ביותר המנהרות האלה, ונכון שהן יוצאות קרוב מאוד לכל מיני יישובים, אבל דה פקטו פגיעה באזרחים הייתה רק בחלומות ההזויים של אברי גלעד. כל פלישה ממנהרה כוונה אך ורק לפגיעה בחיילים, ואפילו היו מקרים (נדמה לי שבפלישה הראשונה בקיבוץ סופה) שדובר על כך שאנשי חמאס הסתתרו כמעט שעה מחוץ ליישוב וחיכו לסיור שיבוא. יכלו לנסות להיכנס לפעוטון ולשחוט כמה ילדים, ובכל זאת חיכו ביער עד שיגיעו חיילים. על הרקטות כבר דיברתי.
מהצד השני, ישראל, עם כל החימוש המדוייק והפיתוחים הטכנולוגיים (ארטילריה רגילה, ארטילריה מדוייקת, חיל האוויר ושריון, והחי"ר שהוא מעט פחות רלוונטי מבחינה מספרית), הגיעה לאחוזי פגיעה באזרחים של בין 50 אחוז (העמדה הישראלית) ל75 אחוז (העמדה של "בצלם"). בכל אחד מהמקרים מדובר באחוז גבוה בהרבה מאחוזי הפגיעה באזרחים של הצד הפלסטיני.
ואם אתה רוצה להכניס כאן גם את אלמנט החיים בפחד, אז אני חושב שעדיין עדיף היה לחיות בעוטף עזה מאשר בעזה עצמה במלחמה הזאת.
ככה שמבחינה מספרית, לפי הראש שלך, חמאס פעל בצורה הרבה יותר הומנית מאשר צה"ל במלחמה האחרונה. אני טועה?