ישראל היום
אמן האשליות איל ברקוביץ' החזיק מעמד כמעט שמונה חודשים כמנג'ר הפועל ת"א • אחרי שהסתכסך עם בעלי המניות, ראה כיצד הוחתמו שחקנים מעל ראשו ולא הצליח לפטר את המאמן אסי דומב, הוא שבר את הכלים והתפטר • "חתיכת אפס, פחדן, אני עזבתי," הודיע בסגנונו המעודן לבעלים חיים רמון • דרור קשטן עשוי להחליף את דומב, אם יודח מהגביע ויספוג תבוסה בדרבי מול מכבי ת"א שי ארצי הזעזועים בהפועל ת"א, שהחלו אתמול עם התפטרותו הצפויה של המנג'ר איל ברקוביץ' אחרי כמעט שמונה חודשים בתפקיד, עשויים להימשך בתקופה הקרובה. גורמים במועדון העריכו כי שלושת המשחקים הקרובים יכריעו את עתידו של המאמן אסי דומב, שעשוי לקבל הודעה על סיום תפקידו אם הפעל תודח מהגביע על ידי הפועל כפ"ס, או תפסיד בצורה כואבת בדרבי. "אם לא נודח מהגביע ולא נושפל בדרבי, יכול להיות שהוא ימשיך עד סוף העונה," טענו בהפועל. יו"ר הקבוצה, בארי בן זאב, הבהיר אתמול כי נכון לעכשיו אין כוונה ל פ ט ר א ת המאמן, אך הסתייג בכל הקשור לעתידו: "דומב לא מפוטר. אם אגיד שהוא יאמן עד סוף העונה, זה לא יהיה רציני. הוא יאמן את המשחק בשבת, נקודה. אם הוא יפוטר, הוא ישמע את זה ממני ולא דרך התקשורת. אני לא תוקע סכינים בגב." כפי שפורסם באתר "ישראל היום," גורמים המקורבים להנהלה גיששו עם דרור קשטן, שעשוי לשוב לעמדת המאמן תמורת שכר לא גבוה במיוחד, אך טרם נעשתה פנייה רשמית אליו. גישושים נעשו אתמול גם עם אלי כהן ה"שריף." אם דומב יצלח את המשחקים הקרובים והאדומים יתאפקו עם זעזוע נוסף במערכת, קשטן עשוי להגיע בעונה הבאה או לתפקיד המאמן או כמנהל מקצועי, ובמקרה כזה ימונה תחתיו מאמן אחר. כך או כך, האדומים לא אמורים לצרף עד לתום העונה מנהל מקצועי חדש במקומו של ברקוביץ,' בעיקר כדי לחסוך את הכספים שהתפנו בעקבות עזיבתו ולאור העובדה שכרגע הקבוצה לא זקוקה למנהל מקצועי שיבנה את הסגל לעונה הבאה. כידוע, הפועל כבר צירפה שלושה שחקנים בחלון ההעברות הנוכחי, וייתכן כי שניים נוספים יגיעו. ויצמן וחג'ג' לא מאשרים הבוקר של הפועל התחיל בזעזוע צפוי, אבל בכל זאת זעזוע. כבר לפני המשחק מול בית"ר ירושלים החלו השמועות לגבי האפשרות שברקוביץ' יפוטר או יתפטר מתפקידו לנוכח המתיחות עם ההנהלה. בסביבת ראשי המועדון נטען שלשום כי לאחר שהתחזקו בכמה שחקנים למרות שה"קוסם" הודיע שלא יגיע רכש - דרכו החוצה היתה ברורה. הפגישה המתוכננת של בעלי המניות עם היו"ר בארי בן זאב וללא ברקוביץ,' שדבר קיומה העתידי פורסם ביום ראשון ב"ישראל היום" ואשר אמורה להיערך בימים הקרובים, גם היא תמכה בתיאוריה שהמנג'ר אוטוטו עוזב, אך הוא התעקש וטען: "אני לא הולך לשום מקום." לאחר התיקו עם בית"ר והתוצאות העגומות במשחקים האחרונים ברקוביץ' החליט לפטר את דומב, אך התבקש על ידי חיים רמון להמתין עם גזר הדין כדי לקבל אישור למהלך מעידו חג'ג' (אחד מבעלי המניות ומתומכיו של דומב, ש"א) ומאיש העסקים מני ויצמן, אשר מזרימים כסף למועדון. הדבר לא התקבל בעין יפה אצל ברקוביץ,' שראה בכך פגיעה בסמכותו המקצועית. לטענת אנשי הפועל, המנג'ר הודיע לרמון על התפטרותו בהודעת טקסט זועמת, שבה כתב למחזיק זכויות הניהול: "חתיכת אפס, פחדן, אני עזבתי." "הוא לא ידע לעבוד בצוות" במועדון קיבלו את הבשורה בסיפוק, מאחר שרוב בעלי המניות היו בעד סיום תפקידו של ברקוביץ,' שהסתכסך לאחרונה עם חג'ג.' "אין מישהו שמצטער שהוא לא פה," אמרו בהפועל. אחד מבעלי המניות של הקבוצה, סיימון כץ, שהיה מהבודדים שיצאו לאחרונה בגלוי נגד ברקוביץ,' אמר ל"ישראל היום:" "לא ארקוד על הדם, רק אומר שהודעת העזיבה המבישה ששלח לרמון מעידה כאלף עדים שצדקתי בכל מה שאמרתי עליו. הוא לא היה ראוי למועדון כמו הפועל ת"א ואני שמח על עזיבתו." יו"ר הקבוצה, בארי בן זאב: "לא היתה אידיליה. בשל חוסר ניסיונו בניהול הוא לא ידע לעבוד בצוות. זו עובדה שברקוביץ' נכשל. המבחן שלו הוא מקצועי, כך הוא אמר בעצמו, ואנחנו לא בדרך לפלייאוף העליון כפי שהוא הבטיח. המועדון יתנהל בקרוב מאוד לא ברמה של הפועל בשנתיים-שלוש האחרונות. החגיגה נגמרה. כשאין ניהול ברמה שבה מועדון צריך להתנהל ויש תככים והדלפות, אין סיכוי להסתדר בכלל." בהודעת המועדון הדברים נכתבו בצורה חריפה יותר: "למרות שברקוביץ' קיבל את כל הסמכויות המקצועיות ועד לא מכבר גם הניהוליות, התוצאות מעידות על כישלון דרכו. ברקוביץ' קיבל את התנאים האידיאליים והוזהר יותר מפעם אחת שיחדל להתראיין בתקשורת ולשלוח מסרים באמצעות אמצעי תקשורת אחד, מה שיצר כאוס והיקשה מאוד על תפקוד המערכת. על רמון הופעלו בחודשיים האחרונים לחצים אדירים לפטר את ברקוביץ,' אולם הוא עמד כחומה בצורה מול אותם לחצים, עד הודעתו האחרונה של ברקוביץ."' בצד המקצועי, קשר הפועל פ"ת לירוי צעירי מתקרב למועדון. מי שמקשה על מעברו היא הנהלת פ"ת, שדורשת פיצוי עבורו מאחר והוא חתום עד סוף העונה ומחזיק בסעיף יציאה רק לחו"ל.
הציטוטים הגדולים העונה של ברקו:
"חזרתי בגלל סיבה אחת - נמאס לי לדבר" "עזבתי את נתניה כי אי אפשר היה לעבוד עם דניאל יאמר, אב בהפועל ת"א זה לא יקרה, כי יש בעלים רגליים על הקרקע" "אם אביא את ונגר או את אנצ'לוטי אבל השחקנים לא יאהבו אותם זה לא יצליח, אבל את אס השחקנים אוהבים. גם אם הוא יפסיד 4:0 ארבעה משחקים, אני מאחוריו" "לא מאמין שעבדתי בתקשורת. נראה לי הזוי כל הקטע הזה לפרשן דברים מבחוץ בלי לדעת באמת מה קורה בפנים. לא אחזור לשם יותר" "ההצלחה תהיה של אסי דומב, ואולי גם שלי. הכישלון - אני לוקח את כל האחריות עלי. ממילא יפילו את זה עלי" "אם לא הייתי מגיע ועושה את כל הצעדים שעשיתי הקבוצה היתה עכשיו בפשיטת רגל. עשיתי מהלימון לימונדה" "אני לא בקשר עם אף אחד בתקשורת חוץ מאופירה אסייג ובעלה, הם שפחה שלי" "כשהגעתי ידעתי שהמצב קשה, אבל עד כמה הוא אנוש" "לא עושים שום רכש, זאת הקבוצה עד סוף השנה" "עידו חג'ג' רוצה לממן לנו חלוץ. אמרתי לו 'בכיף גדול,' אבל ל זה צריך לממן את המשכורות של כל מי שלא שילמו להם כבר הרבה זמן" "שרן ייני, החנון הזה בא לאיים עלי ולתקוף אותי, אם לא היו ש שחקנים שיפרידו" "חתיכת אפס, פחדן, אני עזבתי"
אין צדיקים בחודורוב
1 יהיה קל לחלק גם את מה שהתרחש בתוך הפועל ת"א לטובים ורעים. ככה הכי קל לראות את העולם. כל העולם כולו שונא את הפועל ורק אני אוהב. על זה אפשר לקחת דאבלים ולטוס לליגת האלופות ועם זה אפשר להתרסק, לקחת הלוואות ולהגיע בסוף ינואר למשחק עונה מול הפועל פ"ת כשכל תוצאה זולת ניצחון תסבך את המצב עוד יותר. אין צדיקים בהפועל ת"א שנת ,2015 ולו אחד. לא איל ברקוביץ,' לא חיים רמון וגרורותיו עלי אדמות ואפילו לא אוהדי הפועל שחצו את גיל .18 כל אחד ידע היטב למשוך את הספינה הזו למקומות שהכי נוחים לו, ולעזאזל הכל. כשברקוביץ' נחת בקיץ הוא הגיע כמושיע. כשהתבקש לקצץ כאשר אמיר לובין ורמון התחבאו מהשחקנים היה זה ברקוביץ' שקיצץ וסגר את חודורוב, אותו מתחם אימונים שרק לפני שנה אחד האוהדים ורן בן שמעון דחפו בו זה את זה. וזה לא שנציג העיר חיפה בחודורוב הוא קדוש מעונה, ממש לא. מי שעושה עסקים עם רמון צריך לקחת הכל בחשבון, ולברקוביץ' היה נוח לשפשף על חשבון האדומים את שלומי אזולאי ושובל גוזלן ולעשות מהפכה במחלקת הנוער לאחר העבודה הטובה שעשה שם איתי מרדכי. ומה עם אדון אסי דומב, 21 נקודות 18-ב משחקים? עם אחוזים כאלה היה אפשר להביא את עודד קטש שיאמן 2 גם את הכדורגל. ועוד פנייה אחת לאוהדים, ככה בקטנה. עיזבו לרגע את השואה ואת הספינים על הרוכשים שלא באים בגללכם, ותשאלו את עצמכם שאלה אחת כשאף אחד לא שומע. נו, אתם לא מצטערים קצת שהמלכתם על המועדון את רמון וחבורתו? שעשיתם את העבודה המלוכלכת עבור החונטה השולטת בקבוצה מתחילת המילניום וגירשתם את אלי טביב, שגם אם הליכתו היתה מוצדקת, לא היה עדיף לבדוק קודם מה האופציות הבאות? אפשר לתקוף את העולם ואשתו, אבל באיזה גיל ובאיזה מצב אפשר וצריך לקבל אחריות, לפחות חלקית, למה שמתרחש בקבוצת 3 הכדורגל של המועדון? עכשיו יגיע המשיח החדש, דודו דהאן, איש רב פעלים ורב שחקנים שיש להשביח על הדשא בווינטר, סליחה, בבלומפילד. חדי החושים כבר מבינים שהקרקע כמעט מוכנה לגמרי, ולנוכח ההצלחה המוכחת באשקלון האירוע המכונן הבא שיתרחש כנראה בשנה הבאה יהיה כאשר אבי נמני יהפוך לאיש החזק בהפועל ת"א. ראו זאת כפרסום ראשון לעונת .2015/16
חיים בריאליטי
1 למי שמביט מהצד ולא אוהד את הפועל ת"א, הקדנציה של חיים רמון כבעלים בכלל והקדנציה של איל ברקוביץ' כמנג'ר בפרט הן תוכנית ריאליטי משובחת. בית האח הגדול, סניף מתחם חודורוב, שלוש פרסומות וחזרנו. חוקי הפורמט ידועים, נוקשים ובלתי ניתנים לשבירה - כאוס אחד טוטאלי שממעוף הציפור נראה כמו משהו אקראי. אבל כשבוחנים את הנושא לעומק, מגלים שיש היררכיה באנרכיה. יש איש אחד שמנווט את העניין הזה, מאכיל את כולם בספינים ואיכשהו כמעט תמיד מצליח לצאת נקי מכל משימות התקציב - חיים רמון. והפעם על הגריל של הדיירים - ברקוביץ' - שאשם בכל המצב שאליו הפועל הגיעה העונה. ובכלום לא אשם רמון? מי מינה אותו ומי נתן לדומב את המפתחות? איך הוא הסכים לנדוניה הזו של איל כמנג'ר בדחיפה של אתר אחד, ושל עידו חג'ג' שהפך בתוך יום אחד למשיח האדום על החמור הלבן של המועדון, האתר ותחנת הרדיו? הוא לא ידע שלברקוביץ' אין ברקסים על הפה ושלהבטחות שהוא נתן במסיבת העיתונאים, שהוא לא ידבר שנה, היה כיסוי לשש שעות? אז עכשיו חיימק'ה נעלב. איל, שבדרך כלל מקפיד על עברית תקינה, שנוהג בכבוד כלפי אנשים שאינם איל ברקוביץ' ומשמש מאז ומתמיד דוגמה ומופת לכדורגלנים צעירים, נפרד ממנו בהודעה: "חתיכת אפס, פחדן, אני עזבתי." יש רגעים שבהם אתה מצטער שדני ענבר לא עובד על סרט ההמשך 2 "פליימייקר ,2 איך אתם מחכים לזה." מי שזיפזפ אתמול בין שתי תוכניות הספורט המובילות ברדיו , הרגיש כמו בתוכנית ריאליטי משובחת ממסדרונות בית המשפט של מתחם חודורוב. מצד אחד, בתחנת הרדיו של האתר האחד, זו שמלמדת סניגוריה על ברקו, זעקו: "רמון ועידו חג'ג' שיקרו לנו ולכל עם ישראל." התוכנית השנייה, מדרום לגבעתיים, התקשתה לכבוש את שמחתה. אחרי הכל, איל עבד עם המתחרים והדליף להם הכל. אחד ממגישיה הבכירים, שלא נכח באולפן, הועלה לשידור ומייד אמר: "למה מגיע לי כל הטוב הזה"? כשנשאל על ידי המגיש באולפן אם כבר פתח בקבוק וודקה בעקבות הניוז, ענה: "עוד לא, אני רואה בזה כישלון. אמרתי שיחזיק שלושה חודשים וזה לקח יותר מחצי שנה." וכך, בתוך חמש דקות, קיבלנו תמונת מראה של הבעיה המרכזית במתחם האדום. בעלי תפקידים שמעורבבים חזק עם עיתונאים בעלי אינטרסים גלויים וסמויים והופכים את המועדון לנזיד תפל. לתלונות אפשר לפנות לשף הראשי, חיים רמון.
_________________ הפועל תל אביב מ-1927 ולתמיד
|