תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 04 אוגוסט 2025, 21:23

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 187  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 16 ינואר 2015, 22:50 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
הדבר הכי מדהים לטעמי היא היכולת של השמאל לשקר לעצמו לגבי סיכוייו (ראו הטענה שהמחנה הציוני יצטרך רק לבחור עם מי לעשות רוטציה).
מה יציע המחנה הציוני לשס / יהדות התורה שביבי לא יכול? כסף? הקלות בחוק הגיוס? סגירת חנויות בשבתות? הכל ביבי יכול לתת, וביתר קלות.
מה יציע המחנה הציוני לכחלון שביבי לא יכול? את תיק האוצר - ביבי יכול וללפיד יש כרגע יותר מנדטים אז למה שיסכים? את תיק הבטחון לגלנט - כנראה ביבי לא יכול, אבל זה אומר שלגלנט יהיה תיק בכיר לכחלון (כי השותפה השלישית בגודלה בקואליציה לא תקבל שני תיקים בכירים). סיכוי קלוש מאוד. מאוד. מאוד. אם לכחלון היו הרבה יותר מנדטים מלפיד אפשר היה להציע לו רוטציה בראשות הממשלה.
ביבי לעומת זאת יכול להבטיח לכחלון שהוא יעבוד למענו לראשות הליכוד.

מכיוון של מחנה הציוני אין מה לתת, הוא מתחיל לספר לעצמו סיפורים - שליברמן כחלון ודרעי שונאים את נתניהו ובגלל זה יילכו לממשלה שלהם. אשליות זה אחלה

נראה לי שגלעד ארדן השתלט לך על היוזר, הוא היה לא פחות היסטרי ממך בערוץ 2...

השיח על איזו ממשלה תורכב הוא משני בעיני כי המטרה היא קודם כל לקבל את ההמלצה מהנשיא להרכיב ממשלה (או במילים אחרות גוש חוסם) וזה הדבר החשוב כרגע כשמנתחים את הסקרים. אם נצא מנקודת הנחה שעל בוז'י ימליצו העבודה+לפיד+מרצ+ערביות אז לפי הרוב המוחלט של הסקרים האחרונים יש כאן גוש שנע סביב ה 50-52 מנדטים ואז זה תלוי בהחלטה של כחלון להצטרף לגוש הזה ולמעשה לקואליציה שתקום לאחר מכן.
אגב, גוש הימין בסקר של ערוץ 10 (ביבי-בנט-ליברמן-חרדים) קיבל 58 וגם הוא צריך את כחלון כדי לקבל את ההמלצה מהנשיא וכאן בא לידי ביטוי הפער של 4 מנדטים בין העבודה לליכוד שאמור להטות את הכף לטובת העבודה.

אם בכל זאת מנסים להרכיב קואליציה זו אמנם משימה קשה אבל יותר קלה מהשגת אותו גוש חוסם, ולצורך העניין ניקח את הסקר של ערוץ 2 מאתמול ונלך לפי מפתח של תיק על כל 4 מנדטים ואז אפשר להרכיב משהו בסגנון הזה :
1. ש"ס (7) - דרעי יקבל את הפנים ואת הרווחה
2. כולנו (8) - כחלון יכול לקבל את הכלכלה והתשתיות (כולל מנהל מקרקעי ישראל) לעצמו, את הביטחון לגלנט ואת התיירות למלכו או לאורן
3. יש עתיד (11) - לפיד יכול לקבל את החוץ וסגנות רוה"מ לעצמו ואת החינוך והבריאות לפירון וגרמן
4. ישראל ביתנו (7) - ליברמן יכול לקבל את את התחבורה וסגנות רוה"מ לעצמו ובנוסף את קליטת העליה
5. מרצ (5) - זהבה תקבל את התרבות והספורט לעצמה ואת החקלאות ואיכות הסביבה לגילאון
6. עבודה (25) - לבני תקבל את המשפטים ברוטציה, את האוצר למנו, את התקשורת לשלי, את הבינוי והשיכון לכבל, את ביטחון הפנים לפרץ ואת תיק המדע למרגלית.

18 תיקים כמו בחוק, 63 ח"כים בקואליציה + תמיכה מבחוץ של חד"ש* (5) ורע"מ-תע"ל (6).

* הלוואי והיה אפשר להכניס את חד"ש במקום את ליברמן. אני עדיין מקווה שזה מה שיקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ינואר 2015, 23:33 
סמל אישי של המשתמש
טחינת מים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ינואר 2015, 23:37 
תן לי לנסח מחדש את השאלה קובסטר: נניח ומחר יש בחירות ולבוז'י יש 52 ממליצים אצל הנשיא, לביבי 58 וכחלון ביניהם. ברור לך שהמו"מ הקואליציוני יתחיל עוד בליל הבחירות ויגיע לשלב מאוד מתקדם עוד לפני שמישהו יעלה למשכן הנשיא. בסיטואציה שכזאת מה יכול בוז'י להציע לכחלון שביבי לא יכול? כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 00:12 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
תן לי לנסח מחדש את השאלה קובסטר: נניח ומחר יש בחירות ולבוז'י יש 52 ממליצים אצל הנשיא, לביבי 58 וכחלון ביניהם. ברור לך שהמו"מ הקואליציוני יתחיל עוד בליל הבחירות ויגיע לשלב מאוד מתקדם עוד לפני שמישהו יעלה למשכן הנשיא. בסיטואציה שכזאת מה יכול בוז'י להציע לכחלון שביבי לא יכול? כלום.

פשוט מאוד.
הוא יגיד לו שככה נראה יאיר לפיד לפני שהוא היה שר האוצר של ביבי -
תמונה

וככה הוא נראה כשהוא היה שר האוצר של ביבי -
תמונה

ועכשיו שיבחר מה הוא רוצה לעשות.

ובמילים פשוטות יותר, כחלון מבין (או אמור להבין) שכשר אוצר בממשלה ימנית שבנט הוא השותף הבכיר בה, גורלו יהיה גרוע מזה של לפיד והוא לא יצליח להעביר שום דבר ממה שהוא מתכנן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 00:40 
סמל אישי של המשתמש
קובסטר, תקע בעצמך שתי סטירות וקום מהחלום האפילו לא באמת ורוד שלך למציאות.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 00:50 
סמל אישי של המשתמש
אפשר לדבר על הסתברויות וסיכויי הצלחה אבל שום דבר כאן לא מופרך או מנותק מהמציאות.
בניגוד לבחירות הקודמות הליכוד כנראה הולכת להיות המפלגה השניה בגודלה, ואם הפער ימשיך לגדול זה יהיה מעוות לא לתת להרצוג את ההזדמנות להרכיב ממשלה ומהנקודה הזו זה כבר יותר כיסאולוגיה מאידאולוגיה.
קל לפטור את זה באין סיכוי ומה פתאום וכולם ירוצו לביבי אבל הפעם זה לא המצב. שיארוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 04:12 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
לא ...מנותק מהמציאות.

הא הא.

מה שכן,
מעניינת התיאוריה שלהיות שר אצל ביבי גורמת לאחד להיראות (הרבה) יותר טוב.
נראה לי שאנחנו צריכים לבחון את זה במקום כל מיני תרחישים מוזרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 04:44 
שתי התמונות האלו של לפיד הן אחלה דוגמא.

בכל מקרה, ברמת העקרון אני מסכים שביבי הרבה יותר פגיע בבחירות האלו בהשוואה לבחירות הקודמות שהיו עניין סגור לפני שהתחילו. למשל, אם לביבי יקרה בבחירות האלו אסון אלקטורלי בסדר גודל של זה שהיה בבחירות הקודמות (כמה מנדטים הוא איבד אז בשבועיים האחרונים לפני הבחירות? 10? 12?) הוא לא יהיה ראש ממשלה יותר. זה בכלל לא סביר לטעמי אבל אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 04:59 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
red in blood כתב:
אדום אופטימי כתב:
העלאת אחוז החסימה הוא אחד מהחוקים היותר מוצלחים שעברו בכנסת בקדנציה האחרונה.
הלוואי ולאחר הבחירות יעלו אותו עוד יותר.

אשמח לדעת למה בדיוק.

כי אני מעדיף שיהיו פחות מפלגות

זה ברור לי.
למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 05:02 
סמל אישי של המשתמש
חייב להיות לחץ ציבורי כבר מעכשיו על כחלון לא להיכנס לממשלה עם ביבי.
כי כחלון רוצה את תיק האוצר, ואת זה יהיה הרבה יותר קל לביבי לתת לו מאשר לעבודה.
וגם אם שניהם יציעו לו את זה, הוא כנראה יעדיף את ביבי.

אני לא אומר שאלו בחירות אבודות מראש, רחוק מכך - יש אחלה סיכוי להדיח את ביבי.
אבל זה דורש המון עבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 09:04 
ערן כתב:
רגע לפני שתתעוררו עם נפתלי בנט שר ביטחון, פה תהיו הראשונים לדעת איך השמאל-מרכז מקים גוש חוסם פלאי עם החרדים ועם ליברמן ברוטציית ראשות ממשלה לפיד-הרצוג*.

*הנתונים מוגשים בחסות קובסטר ועל אחריות המאמין בלבד.

קובסטר, אתה צודק כמובן, אבל ביבי יסביר לכחלון שלפיד היה עליו איום ישיר, שכחלון הוא בשר מבשרו של הליכוד, ושביבי יעזור לו להיבחר לראשות הליכוד אחריו. הוא יבטיח לו עתיד.
מכל זווית רציונלית, לכחלון עדיף ללכת לביבי.
יכול להיות שהתסריטים ה אמוציונליים יתממשו, אבל צריך כל הזמן לזכורצשזה סיכוי זעיר

נערך לאחרונה על ידי 20 בתאריך 17 ינואר 2015, 09:20, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 09:08 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
kobster כתב:
לא ...מנותק מהמציאות.

הא הא.

מה שכן,
מעניינת התיאוריה שלהיות שר אצל ביבי גורמת לאחד להיראות (הרבה) יותר טוב.
נראה לי שאנחנו צריכים לבחון את זה במקום כל מיני תרחישים מוזרים.

אפשר לשאול את כחלון, וסער, וברק, ומרידור, ובגין, ומרדכי. אפילו את בנט ושקד ולוקר והנדלר. אפס ביחסי אנוש, אפס בקיום הבטחות, אפס מנהיגים שהוא הצמיח תחתיו, רק הוא והוא והפסיכופטית שלצדו.
כחלון יודע טוב מכולנו מה זה לעבוד תחת ביבי והוא ראה מה קרה ללפיד באוצר, אם תהיה לו אלטרנטיבה אמיתית אני לא רואה שום סיבה הגיונית שהוא ירצה לשים את הראש שלו תחת הגליוטינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 09:10 
כחלון זה הדבר הכי טוב שקרה במערכת הבחירות האלה לביבי
סוס טרואני שלוקח 10 מנדטים של מאוכזבי ביבי רק כדי להחזיר לו אותם בחזרה.
מספיק לראות את 2 הבכירים שלו בראש הרישמה. אנשי ביבי מובהקים.
התקווה היחידה היא שהסחף שקורה בדרכ בשבוע האחרון של הבחירות לאיזה מפלגת אוויר יהיה לכיוון לפיד ולא לכיוון כחלון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 09:12 
סמל אישי של המשתמש
קוסטר.
בוא נניח שכל מפלגה תקבל אותו מספר מנדטים כמו שמנבא לה הסקר העדכני.
עכשיו בוא תרכיב ממשלה בראשות הרצוג,
ותסביר גם למה היא לא תתחיל לקרוס אחרי האירוע הבטחוני הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 09:21 
אבי כתב:
כחלון זה הדבר הכי טוב שקרה במערכת הבחירות האלה לביבי
סוס טרואני שלוקח 10 מנדטים של מאוכזבי ביבי רק כדי להחזיר לו אותם בחזרה.
מספיק לראות את 2 הבכירים שלו בראש הרישמה. אנשי ביבי מובהקים.
התקווה היחידה היא שהסחף שקורה בדרכ בשבוע האחרון של הבחירות לאיזה מפלגת אוויר יהיה לכיוון לפיד ולא לכיוון כחלון

כל מלה.
ולגבי המשפט האחרון: גם אם זה יקרה, עדיין הסיכוי של בוני (בוז'י+לבני) לנצח בבחירות נמוך מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 09:37 
סמל אישי של המשתמש
EISEN כתב:
קוסטר.
בוא נניח שכל מפלגה תקבל אותו מספר מנדטים כמו שמנבא לה הסקר העדכני.
עכשיו בוא תרכיב ממשלה בראשות הרצוג,
ותסביר גם למה היא לא תתחיל לקרוס אחרי האירוע הבטחוני הראשון.

תעלה כמה תגובות למעלה ותראה, דווקא השקעתי וניסיתי להתאים תיקים לכישורים...
ממשלה של עבודה+לפיד+כחלון+מרצ+ליברמן+ש"ס היא ריאלית מבחינת המנדטים ברוב הסקרים האחרונים (אני הלכתי על הסקר של ערוץ 2) ומקיפה כמעט את כל הגורמים במערכת הפוליטית כך שזו יכולה להיות גם נקודת החוזק וגם נקודת התורפה.
ברור שעדיף ממשלת שמאל-מרכז חילונית ויציבה אבל אין סיכוי שזה יקרה, בראיה שלי כל דבר עדיף על ממשלת ימין-חרדים.
לגבי האירוע הבטחוני, נובמת. נראה לי שלפחות פה עדיף שנסנן את ההפחדות המגוחכות מדף המסרים של ביבי וארתור פינקלשטיין. תרים טלפון לתושבי מזרח ירושלים או לעוטף עזה ותשאל אתם כמה הם מרגישים בטוחים תחת האיש שחזק מול החמאס אבל הוא היחיד שגם מנהל איתם מו"מ ומחזק אותם מול אבו מאזן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 09:58 
סמל אישי של המשתמש
זה לא הוא מה שהוא התכוון.

אגב, גם לי ענית על משהו אחר לגמרי, אבל זה לא רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 10:25 
סמל אישי של המשתמש
הבנתי מההתחלה. זקן וזה. תחליף אובססיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 10:35 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
אדום אופטימי כתב:
red in blood כתב:
אדום אופטימי כתב:
העלאת אחוז החסימה הוא אחד מהחוקים היותר מוצלחים שעברו בכנסת בקדנציה האחרונה.
הלוואי ולאחר הבחירות יעלו אותו עוד יותר.

אשמח לדעת למה בדיוק.

כי אני מעדיף שיהיו פחות מפלגות

זה ברור לי.
למה?

מלאכת הרכבת הממשלה/ קואלציה, פשוטה יותר, סחטנית פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 10:37 
סמל אישי של המשתמש
אני מתכוון לזה שאתה ואני יודעים טוב מאוד שכאשר השמאל בשלטון, מספיק לימין אירוע בטחוני אחד כדי להתחיל להבעיר את השטח ולהלחיץ את כל המערכת.
כשאתה נשען על כל מיני כחלון וליברמן, אתה לא יכול להיות רגוע איתם אף פעם.
כשאתה נשען על ערבים מהצד השני, תגובה אחת של צה"ל לאירוע בטחוני (או אפילו מספיק מקרה מהסוג של מה שהיה לאחרונה בכפר כנא) שהיציבות תתחיל להתערער מהצד השני.
אני לא רואה תוחלת לממשלה כזאת.

ומילה אחרונה על ליברמן - קודם כל אני מאוד מקווה שאלדד יניב צודק, והוא יראה את הכנסת מערוץ 99.
אבל אם בכל זאת הוא נכנס לכנסת ולממשלת הרצוג, אני בטוח שמהרגע הראשון הוא יעשה הכל בשביל להפיל אותה ולהיות הבא בתור שתופס את השלטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 10:39 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
ערן כתב:
רגע לפני שתתעוררו עם נפתלי בנט שר ביטחון, פה תהיו הראשונים לדעת איך השמאל-מרכז מקים גוש חוסם פלאי עם החרדים ועם ליברמן ברוטציית ראשות ממשלה לפיד-הרצוג*.

*הנתונים מוגשים בחסות קובסטר ועל אחריות המאמין בלבד.

קובסטר, אתה צודק כמובן, אבל ביבי יסביר לכחלון שלפיד היה עליו איום ישיר, שכחלון הוא בשר מבשרו של הליכוד, ושביבי יעזור לו להיבחר לראשות הליכוד אחריו. הוא יבטיח לו עתיד.
מכל זווית רציונלית, לכחלון עדיף ללכת לביבי.
יכול להיות שהתסריטים ה אמוציונליים יתממשו, אבל צריך כל הזמן לזכורצשזה סיכוי זעיר

אם כחלון יאמין לכל מה שרשמת פה אז הוא עוד יותר מטומטם ממה שאני חושב שהוא. דווקא השיקולים הרציונליים עובדים נגד ביבי, בטח כשלוקחים את מה שקרה ללפיד תחת ביבי ולאן הכסף באמת הלך ומוסיפים למשוואה את הרכב הממשלה העתידית בראשות ביבי, בה לבנט יהיה משקל עוד יותר גדול בתור השותף הבכיר. אם כשהיו לו 12 מנדטים הוא הצליח להעביר מיליארדים להתנחלויות ע"ח עוטף עזה, החינוך והבריאות, לא צריך להיות גאון בשביל לנחש מה יקרה כשיהיו לו 17 או 18 מנדטים והוא יהיה שר הבטחון וסגן ראש הממשלה. אז כחלון יקבל את מנהל מקרקעי ישראל, בנט יעקוף אותו עם החטיבה להתיישבות ומועצת יש"ע. כחלון ירצה לפרק מונופולים, בנט יעביר כספים למפעלים מעבר לקו הירוק ולדברים הזויים כמו איזור תיירות בברקן. הטיקט האמוציונאלי הוא הדבר היחיד שיכול לשכנע את כחלון ללכת עם ביבי, מבחינה רציונאלית זו התאבדות פוליטית.
לא יודע לכמת את זה באחוזי סיכוי. מדובר פה בסופו של דבר בהחלטה אחת של איש אחד. אם אני בוז'י אני מבין שזו ההחלטה החשובה והקריטית של מערכת הבחירות ומכין את הקרקע מעכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 10:50 
סמל אישי של המשתמש
EISEN כתב:
אני מתכוון לזה שאתה ואני יודעים טוב מאוד שכאשר השמאל בשלטון, מספיק לימין אירוע בטחוני אחד כדי להתחיל להבעיר את השטח ולהלחיץ את כל המערכת.
כשאתה נשען על ערבים מהצד השני, תגובה אחת של צה"ל לאירוע בטחוני (או אפילו מספיק מקרה מהסוג של מה שהיה לאחרונה בכפר כנא) שהיציבות תתחיל להתערער מהצד השני.

ומילה אחרונה על ליברמן - קודם כל אני מאוד מקווה שאלדד יניב צודק, והוא יראה את הכנסת מערוץ 99.
אבל אם בכל זאת הוא נכנס לכנסת ולממשלת הרצוג, אני בטוח שמהרגע הראשון הוא יעשה הכל בשביל להפיל אותה ולהיות הבא בתור שתופס את השלטון.

אז מדברים על יציבות שלטונית כשממשלת הימין-מרכז האחרונה החזיקה מעמד שנה ושמונה חודשים ? בלי חרדים סחטנים ובלי סמולנים שחותרים תחת ראש הממשלה ועם גיבוי מלא מהאופוזיציה בצוק איתן והממשלה הזו עדיין הצליחה לרסק את עצמה מבפנים.
הדג מסריח מהראש וביבי הוא ראש ממשלה גרוע לא רק למדינה שלו אלא גם לשותפים שלו בקואליציה, מוקדם ומאוד יומרני להעריך איך בוז'י וציפי יתנהלו אבל קשה לי לראות אותם מתנהלים יותר גרוע מאחד שחושד בכולם כל הזמן ומתרכז בהישרדות הפוליטית שלו במקום להנהיג ולקחת אחריות. לא מבין איך אחרי 6 שנים מחפירות אנשים עדיין מעדיפים לתת לו להנהיג רק בגלל שהם לא יודעים איך יתנהג מי שיבוא במקומו. יכול להיות שיהיה יותר טוב ובוז'י יעמוד בלחצים מבית ומחוץ וישמור על הממשלה הזו מתפקדת גם עם הרכב כזה ויכול להיות שהוא לא יצליח.
את מה שביבי יודע לעשות כבר ראינו לצערנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 11:02 
סמל אישי של המשתמש
אם תוצאות הבחירות יאפשרו בכלל מצב של הקמת ממשלה שלא בראשות ביבי תצטרך המפלגה הציונית לשלם מחירים מאוד מאוד יקרים בחלוקת התיקים ללפיד ובעיקר לכחלון.

כחלון לא פרש מהליכוד, ישב בצד במשך שנתיים כדי להיות שר כלכלה אצל הרצוג כשהליכוד יציע לו את האוצר .
כדי שכחלון ילך עם המחנה הציוני הוא חייב יהיה לקבל שלל שווה או גדול מזה שיציע לו ביבי. כחלון כמו כל פוליטיקאי לא אוהד כדורגל שמשנאת היריבה יוותר על הצלחתו ועל סיכוייו בעתיד להמשיך בקריירה הפוליטית שבחר.
אין הבדל בין יכולת המימוש של המחנה הציוני , הליכוד , כחלון ולפיד במדיניות החוץ והשלום. היא לא תלויה לצערי בהרבעתם.
יש הבדל מהותי בין המחנה הציוני לליכוד בכיוון הפניית המשאבים הכספיים של המדינה והפנייתם למקומות הנכונים.

כל עוד המחנה הציוני לא יצליח להעביר 10 מנדטים מהליכוד אליו (להיות 33 ויותר מנדטים )הוא יצטרך לשלם מחירים יקרים בתפקידים לכחלון ולפיד או לחילופין להצטרף לממשלת ליכוד או להמשיך וליילל באופוזיציה.

לכן כמו שניכתב כאן ייצרת גוש חוסם חייב להיות פאזל של ממשלה המונה יותר מ-60 מנדטים.
כחלון יקבל את תיקי הביטחון והאוצר.
לפיד והרצוג יהיו שרי החוץ וראש הממשלה ברוטציה וממלאי מקום ראש הממשלה שבעזרת ה' תוציא את ימייה וגם עזרתו לא בטוח שתספיק.
ליבני תהיה שרת המשפטים וסגנית ראש הממשלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 11:38 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
EISEN כתב:

אז מדברים על יציבות שלטונית כשממשלת הימין-מרכז האחרונה החזיקה מעמד שנה ושמונה חודשים ? בלי חרדים סחטנים ובלי סמולנים שחותרים תחת ראש הממשלה ועם גיבוי מלא מהאופוזיציה בצוק איתן והממשלה הזו עדיין הצליחה לרסק את עצמה מבפנים.
הדג מסריח מהראש וביבי הוא ראש ממשלה גרוע לא רק למדינה שלו אלא גם לשותפים שלו בקואליציה, מוקדם ומאוד יומרני להעריך איך בוז'י וציפי יתנהלו אבל קשה לי לראות אותם מתנהלים יותר גרוע מאחד שחושד בכולם כל הזמן ומתרכז בהישרדות הפוליטית שלו במקום להנהיג ולקחת אחריות. לא מבין איך אחרי 6 שנים מחפירות אנשים עדיין מעדיפים לתת לו להנהיג רק בגלל שהם לא יודעים איך יתנהג מי שיבוא במקומו. יכול להיות שיהיה יותר טוב ובוז'י יעמוד בלחצים מבית ומחוץ וישמור על הממשלה הזו מתפקדת גם עם הרכב כזה ויכול להיות שהוא לא יצליח.
את מה שביבי יודע לעשות כבר ראינו לצערנו.

עזוב. אל תלך בכלל לכיוון של ביבי כי אתה לא צריך לשכנע אותי בכלום.
שואל אותך על ממשלה בראשות "המחנה הציוני" (שאוף טופיק זה בדיחה של שם, ועצוב שאנשים מתביישים לקרוא לעצמם "עבודה", כאשר התוצאות האחרונות בפריימריז מראות שהמפלגה הזאת מכוונת להיות לייבור אמיתי. עצוב שבנט "לא מתנצל", אבל הלייבור כן צריכים להתנצל, אבל נחליק להם את זה משיקולי אלקטורט).
בקיצור - איך אתה רואה את הממשלה הזאת שורדת אחרי האירוע הבטחוני הראשון, כאשר הימנים מתחילים להלחיץ, הערבים מתחילים להתנהג כמו שהם יודעים במצבים כאלה, וליברמן+כחלון מתחילים לערער את היסודות מבפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 12:11 
סמל אישי של המשתמש
כמו ששאר הממשלות שרדו אירועים ביטחוניים ואפילו מלחמות. מה שונה משולש של הרצוג-לבני-גלנט ממשולש של אולמרט-לבני-פרץ ? הרצוג היה יו"ר אופוזיציה שכללה ערבים וחרדים והצליח לאחד את כולם ולהוציא את כולם מהמליאה בזמן ההצבעות על חוקי המשילות, משהו שלא קרה מעולם בכנסת. אתה באמת חושב שאחרי שהלכנו לבחירות תוך שנתיים מהפעם הקודמת ליברמן וכחלון (כחלון ?) יפילו את הממשלה בשביל ללכת שוב לבחירות ולאבד סופית את האמון של הציבור במערכת ?
אין לי ספק שליברמן יעדיף להיכנס לקואליציה ע"ת המבוגר האחראי, לגרום להתפטרות של ביבי ולתכנן את ההשתלטות שלו בחזרה על הליכוד, כתבתי את זה מספר פעמים פה. נתמודד, בשביל זה יש אנשים שמקבלים החלטות שלא מונעות מטובתם האישית וההישרדות הפוליטית שלהם.

אגב, מסכים איתך לגבי השם. המחנה הציוני זה שם לא להיט בלשון המעטה ויקשה על השגת פוטנציאל הבוחרים במגזר הערבי, לא הבנתי למה לא הלכו על ישראל אחת כמו ב 99.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 12:37 
לא אמרו שזה שם זמני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 12:41 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי זה שם מעולה. עושה reclaiming למונח "ציונות", שזה פחות או יותר הדבר הכי חשוב שהשמאל יכול לעשות כדי לחזור לשלטון, ולפנות לציבור שמימין למרצ. ההשחרה שהימין עושה לשמאל כאנטי-ציוני ולא פטריוטי היא הסיבה מס 1 שאנשים (במיוחד צעירים) לא רוצים להזדהות יותר כשמאלנים, ומתביישים להצביע לו.
זה גימיק, אבל הגימיקים האלו עובדים מצוין על אנשים. ועם כל הכבוד לחצי מנדט מקסימום שזה ירחיק מהעבודה ממצביעים ערבים, זה חסר משמעות.
עוד צעד בשורה של צעדים שמראים שהרצוג אשכרה רוצה לחזור לשלטון, ולא רק לדבר על זה בניגוד למומחיות השמאל הטהרנית הרגילה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 12:50 
סמל אישי של המשתמש
אגב, אם הייתי ימני הייתי ממש מתעצבן על זה שהעבודה קוראת לעצמה המחנה הציוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 12:53 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
לא אמרו שזה שם זמני?

הפך לשם קבוע ברביעי האחרון.

הפועל, מסכים עם רוב מה שאמרת ואני מניח שידגישו את זה בקמפיין (ביחד עם המחנה הציוני לעומת המחנה הקיצוני) אני עדיין חושב שישראל אחת זה שם יותר טוב וגם הצליח בפעם הקודמת. מאחר והבן אדם היחיד שהגיע עם לבני מהתנועה הוא יו"ר העבודה לשעבר, מבחינתי זה עדיין העבודה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 ינואר 2015, 13:05 
בקצרה-
1.הפקקים ימשיכו גם מחר- וגם מחרתיים.
כולל ניצול של מאות אלפי אנשים אם לא לכיוון המיליונים ע"י חברות קבלן.

לא בוז'י, לא שלי, ולא יהיר יסייעו בעניין, וגם לא כחלון, ועוד כל מיני בררות כאלה אחרות.

2. אלפקה-תעיר אותי אחרי הבחירות- כשאחוזי ההצבעה בכל הצפון- הדרום וצפון הנגב יהיו לטובת הליכוד או הבית היהודי.

3. תלמדו מלחמה מהי- ותתחילו בזה שתדאגו(עוד פעם אתם, כן כן, אנשי מרצ והשמאל הטהור) לכל אבן מתפוררת בשכונות כמו שכונה ד' בבאר שבע(מבחינת איך שהן נראות)- אחרי שזרקתם לשם ברוב חוצפתכם(מרצ) את כל הסודנים המטונפים וחבריהם עם כל המחלות- האלימות- האלכוהול- ועוד 2 דברים שאני לא אציין.

תודה, שלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 187  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: