ג'וליאן רייט בכושר שלו מראשל"צ יהיה לא פחות ממושלם בשבילנו. שחקן לעמדות 4-5, אתלט עצום, ריבאונדר אדיר, שחקן במוסיף להגנה הקבוצתית עם חטיפות וחסימות, ההגנה שלו על הטבעת זה לוקסוס שאין כמעט לאף קבוצה בליגה חוץ ממכבי עם רנדל וטיוס, עושה נקודות במתפרצת, יכול לסיים בצבע די בקלות בליגה בגלל היתרונות הפיזיים שלו. החיסרון הכי גדול של מיימון ששמעתי לב אליו, הוא שנגד מכבי הוא לא מסוגל לסיים בצבע כי הוא נמוך ולא אתלטי ונגד רנדל טיוס זו בעיה גדולה. לרייט יש את האורך להסתדר איתם. דיברו קודם כמה ג'ף אלן יעזור לנו, אז זה שחקן בסגנון דומה (שאנחנו מאוד צריכים) רק ברמה הרבה יותר גבוהה, יותר ארוך ואתלטי, יותר מוכשר, יותר אלגנטי, יותר חכם. אני חושב שאם אפשרי להביא אותו, לא יהיה סיכוי להנחית מישהו באיזור החיוג שלו מבחינה הרמה וההתאמה המקצועית. יש סימן שאלה אחד לגבי הכושר שלו, כי בעונה שעברה הוא גמר את העונה בדצמבר (כיכב לפני כן ב-vtb החזקה) ובפאו לא ממש קיבל קרדיט. אני חושב שיש פער גדול בין שחקן מנוסה שכבר שיחק ב-NBA, ויותר חשוב מזה שיחק פה והיה כוכב בליגה, בגיל שאמור להיות שיא הקריירה, מאשר כישרון צעיר מהדי-ליג, במיוחד כשמביאים שחקן באמצע העונה (ובנימון כישרון ענק). זה בלי להיכנס לעניינים חוזיים, באופן כללי רצוי מאוד להביא שחקן מוכח ברמת הליגה או לפחות באירופה, במיוחד באמצע העונה.
כתבתי כבר שלא יהיה פשוט יהיה פשוט להביא את רייט כי זה שחקן עם שם באירופה (אם כי 60 אלף דולר בחודש מקבוצה מטורקיה נשמע מופרך), הלוואי שזה יקרה. אבל גם אם לא, אם מדובר בניסיון אמיתי להתחזק זה מאוד מעודד ומעיד על האמביציה לחשוב בגדול ולנסות להתחזק משמעותית, וגם אם זה לא יהיה רייט אני מקווה שזה יקרה עם מישהו אחר.
נערך לאחרונה על ידי יובל בתאריך 05 ינואר 2015, 23:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
|