el dudernio כתב:
skadiv כתב:
el dudernio כתב:
אני לא אצביע ללפיד.
אבל אני חייב לדעת מה הוא עשה רע בפועל?
הרפורמה בחינוך, חיובית ולא תצא לפועל בגלל שהיא על חשבון הביטחון.
הרפורמה בבריאות, מבורכת אבל היא לא תצא לפועל בגלל שהיא על חשבון הביטחון.
ועדת אללוף? נפלאה אבל היא לא תצא לפועל כי היא על חשבון הביטחון.
הרפורמה בבניה? צעד חשוב להורדת המחירים, אבל זה על חשבון הביטחון.
אז מאחר שלפיד לא נכנע לדרישות הביטחון אנחנו עכשיו בבחירות.
נכון שיש אגו ויש הרבה מסביב אבל בשורה התחתונה לפיד לפחות אותי הפתיע מאוד לטובה.
קודם כל, הוא נרקסיסט וגונב דעת בלתי נסבל. תורם מאוד לאנטיפתיה כלפיו.
אבל תאחלס, הוא לא עשה שום דבר שלא היה עושה
כל אחד אחר במקומו. מכל המפלגה שהיא (פרט לערביות). כולל עבודה וגם מרצ.
אבל זו בדיוק הבעיה. הוא היה פוליטיקאי חדש עם סיסמה של פוליטיקה חדשה. ולכן יצר ציפיות וקיבל את ההזדמנות. אבל בדיוק כמו אבא שלו או הגימלאים לפניו, וכנראה גם כחלון אחריו, גילה שהמערכת והמציאות בה היא שקועה חזקה יותר מכל יחיד.
דעתך האישית עליו לא משנה כי זה לא הדיון. אתה יכול לסלוד מלפיד כבן אדם אבל לכבר ולעריך את מה שהוא עושה בפוליטיקה הישראלית, ולכן זה שאתה חושב שהוא נרקסיסט לא אמורה לשנות דבר.
למה לפיד הוא גונב דעת? תעבור על המצע שלהם ותראה שהם ניסו לעשות ופעלו למען כל מה שהם התחייבו.
מהתחלה עם המאבק על צימצום הממשלה, המשך בחוק גיוס חובה ונגמר בפירוק הממשלה לאחר שלא התפשרו על הדיור.
צימצום הממשלה זו עבודה בעיניים.
ספר השרים קטן, אבל מספר התיקים גדל. זה אומר לשכות, מנכ״לים, עובדים וכו׳.
כן, זה חסך משכורת של עוד שר, אבל זה התקזז עם שאר ההוצאות שגדלו.
פירוק הממשלה לא בדיוק נרשם לזכותו. הוא לא התפטר, הוא פוטר. ולטענתו, מיד אחרי ישיבה שאפילו הלכה טוב, ונראה היה שביבי הכין מראש את ההודעה והתכונן לעשות זאת בכל מקרה.
זה אפילו לא שהוא היה מוכן להסתכן בפירוק הממשלה בשביל שיקרו הדברים הנכונים. ההפך - הוא נאחז בכסא ולא הוציא כלום עד שהיה ברור שהולכים לבחירות. אחרי זה הוא טען שבמשך חודשים ביבי לא עונה לו לטלפונים (אבל בזמן ההוא שמר על שתיקה), הוא זה שטען שמדיניות הממשלה הובילה להגדלת העוני (אבל בזמן ההוא הגן על אותה מדיניות).
לגבי גיוס חובה אתה צודק. אבל זה הנושא שהכי קל לפעול בו, ונמצא בקונצנזוס ציבורי רחב כ״כ.