תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 10:26

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 86 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ת"א - הפועל אילת, ראשון: משחק ליגה אחרון בהדר יוסף
הודעהפורסם: 14 דצמבר 2014, 23:19 
סמל אישי של המשתמש
בסגנון וברמה כדיר זה בערך יונתן (יונתן יותר כישרוני, כדיר קצת יותר פיזי),
סקוורר זה בערך ברקוביץ' (אני מעדיף את סקוורר),
והם לא דומים, אבל אני מעדיף את מתן על שמחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2014, 23:38 
red_o כתב:
KingAlpaca כתב:
ranjef כתב:
את אילת שהיא מבחינת סגל יותר טובה מאיתנו, וגם בתקופה מעולה.

לא לא.

היה 2 דקות סוף מחצית ראשונה שהמשחק צמוד ואילת הרשתה לעצמה לשחק עם 5 ישראלים

זה היה מדהים. שאפו. ולא שיחקו עם 5 ילדים מהנוער. חמישייה לגיטימית.
גם בזרים אני רוצה לראות מי פה לא לוקח את יוטר במקום גייטס או וואיט אפילו במקום אובאנון. הוא פשוט יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 00:14 
ואייט יותר טוב בדרגה אחת לפחות מכל שחקן אצלנו. הם קבוצה הרבה יותר מוכשרת בכל עמדה והרבה יותר עמוקה. למזלנו פילטר עדיין לא כשיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 00:16 
שחקן נהדר וואייט.
הלוואי עלינו זרים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 00:20 
היום ההגנה ניצחה את המשחק, הואקום שנוצר במשחק בינוני - של גייטס גרם לשחק הרבה דקות עם יונתן ומימון שנתנו משחק הגנה מצוין
מול קבוצה עם קו פנים חזק של כדיר ויוטר.
לגבי הגארדים אני חושב שבכללי אנחנו יותר טובים מהם במיוחד שרביב במשחק כמו היום שולט בכל המשחק (מדהים השחקן הזה).

הדבר היחידי שקצת כואב לי השנה זה ההוצאה מהרוטציה של גולן גוט, במיוחד היום כאשר מתן פצוע והרוטציה קצרה
היה חייב לתת לו לשחק יותר. אפילו וורקמן נכנס לכמה מהלכי הגנה. לא ברור למה עודד לא מחזיק ממנו
ולא מקדם אותו קצת יותר ברוטציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 00:34 
סמל אישי של המשתמש
7 איבודים לנו, 15 לאילת. 14 ריבאונד התקפה שלנו, 6 של אילת. למרות הניצול הלא-מספק של מצבי המעבר האלה, זה חלק גדול מההבדל: זרקנו היום 73 פעמים מהשדה, אילת רק 58.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 05:12 
סמל אישי של המשתמש
קטש עם ניהול משחק מזעזע היום. רביב להט עם 9 נקודות ברבע הראשון ומשום מה בילה את רוב הרבע השני על הספסל ואלה היו הדקות שלא הצלחנו לעשות סל ואילת ברחו, אחר כך גם רביב איבד את המומנטום והתחיל להחטיא. אי אפשר לדבר על שחיקה של רביב כשבלעדיו אין לנו משחק התקפה, שני הגארדים שלנו לא יכולים לרכז וסקוורר עם כל הכבוד שחקן התקפה ברמה נמוכה מאוד. אי אפשר לשחק פיק-אנד-רול עם רכז שלא מהווה איום על הסל (קולע באחוזים נמוכים, וגם הזריקות שהוא כן קולע אלה הזריקות הפנויות שבהן הוא מקבל מסירה ולא מכדרור) וזו בעיה גדולה מאוד גם לטווח הארוך. וההחלטה 4 דקות לסיום להחזיר את גייטס שבמו ידיו כמעט הצליח להפסיד לנו את המשחק לגמרי לבדו היא אחת ההזויות שראיתי. אני לא מודאג מזה לטווח הארוך כי קטש הוא אחד שחי את המשחק בצורה טובה ויודע לנהל רוטציות אבל היום זה היה גרוע מאוד.

היראה שיש אצל אוהדי הפועל לאילת וקיימת אך ורק אצלם זה משהו חסר תקדים לדעתי... אילת השנה קבוצה נוראית שבנויה בצורה מזעזעת עם הספסל שנותן ביי פאר את התרומה הכי גרועה בליגה. אילת מתחילת העונה מקבלת תפוקה מהזרים ומשני הישראלים הבכירים וזהו, מעבר לזה ריק מוחלט. קחו את כל השחקנים שעלו אצלם מהספסל היום, התרומה המצטברת שלהם במדד הוא פחות מנקודה למשחק, אלה נתונים חסרי תקדים בעליבותם. ההשוואה היחידה שראויה עבור ברקוביץ' ושמחון היא בין שניהם, מי יותר גרוע העונה ומצליח לתרום פחות לקבוצה שלו. שמחון פשוט שחקן חלש (אולי בעתיד הוא ישתפר אבל כרגע הוא חלש), שחקן שהטיקט היחידי שלו הוא קליעה והוא פשוט לא קולע. מראש זו הייתה החתמה גרועה, לא ברור איך עם כל הכסף שלהם הם ויתרו על חנוכי שהחיסרון שלו שם בהשוואה לעונה שעברה זועק לשמיים והביאו את שמחון במקומו. ניב ברקוביץ' דווקא שחקן טוב שנתן עונה טובה תחת קטש ובכיף הייתי מביא אותו במקום סקוורר אבל גם התרומה שלו מתחילת העונה מסתכמת באפס מוחלט. מתחילת העונה הם במקרה הטוב קבוצה של שישה שחקנים כשיש להם ארבעה זרים תורמים ובחלק מהמקרים, כמו היום ובעוד לא מעט משחקים העונה שיש להם רק שלושה זרים תורמים, קבוצה של חמישה שחקנים בלבד. ולא שהחמישייה שלהם כזאת מדהימה, כן? קאליף וואייט הוא בדיחה הגנתית מהגדולות שיש בליגה, זה מצחיק לראות איך הוא שומר או יותר נכון לא שומר. חס וחלילה להביא שחקן כזה להפועל. כמו שהיו כמה אוהדים שהתלהבו בעונה שעברה מכמה דאנקים חסרי משמעות של גייטס כשהיה ברור לכל מי שמסתכל קצת מעבר שמדובר בשחקן פח, וואייט זה סיפור דומה. יחד עם אפיק ניסים, ברקוביץ' ושמחון זה קו אחורי חלש להחריד מבחינה הגנתית, חסר כל יכולת אתלטית, יכולת למנוע חדירות, התאמה נוראית של שחקנים. אז אסברי שחקן לא רע - ועדיין לא מתקרב למגווייר שהשחרור שלו הוא אחד המהלכים ההזויים, והוא דומה מדי לפאלמר שגם כשיחזור קשה לראות איך הם מצליחים לתרום ביחד, ויוטר מצוין, וכדיר הוא כדיר, אבל זו חמישייה ממש לא בשמיים וכשמצרפים לכך ספסל לא קיים מקבלים קבוצה חלשה. הם במאזן 5:7 שגם הוא משקר לטובה, נתנו משחק וחצי טוב כל העונה (נגדנו במחזור הראשון וקצת נגד ירושלים במחזור הקודם, שאחרי ההפסד שלהם לנהריה מבינים מה הוא שווה), ניצחו בפוקס מטורף את חיפה בבית, ניצחו בקושי את נהריה בבית. גם אין להם כל כך לאן להתקדם כי הבעיה שלהם כאמור היא לא בזרים (עשו כבר שלוש החלפות וזה לא שיפר אותם יותר מדי) אלא בישראלים ובעיקר אלה שבאים מהספסל, ובקו אחורי חלש מאוד הגנתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הפועל ת"א - הפועל אילת, ראשון: משחק ליגה אחרון בהדר יוסף
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 08:08 
יש להם שני ישראלים בעשירייה הראשונה של הישראלים בארץ. לרוב הגדול של הקבוצות יש ישראלים פחות טובים מהם. אובייקטיבית, יש מצב שזה כולל גם אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 08:55 
סמל אישי של המשתמש
החשש מאילת מובן, על הנייר הם קבוצה טובה עם סגל חזק. על הנייר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הפועל ת
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 09:04 
סמל אישי של המשתמש
ranjef כתב:
יש להם שני ישראלים בעשירייה הראשונה של הישראלים בארץ. לרוב הגדול של הקבוצות יש ישראלים פחות טובים מהם. אובייקטיבית, יש מצב שזה כולל גם אותנו.

לא רק ישראלים, גם זרים ברמה של וויאט,פאלמר,יוטר ואסברי הם כל אחד בפני עצמו,ובטח במצטבר בקבוצה אחת, הם גבוה בדירוג הזרים.

בלי ספק קבוצה שעל הנייר חזקים מאוד והיו צריכים להיות חזק בצמרת העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 10:26 
סה"כ כיף לבוא למשחקים של הקבוצה השנה, אבל יש כמה בעיות בקבוצה שגורמות לי קצת לחשוש להמשך:

1. כמעט כל ההתקפות שלנו (באחוז קיצוני) מסתיימות בזריקה מחצי מרחק או זריקה מ-3. סה"כ יש לנו אחלה קלעים מהטווחים האלו, אבל אין מה לעשות, מדובר בזריקות שהאחוזים שלהם תמיד יהיו יותר נמוכים מחדירות ומהלכים של גב לסל. הנזק העיקרי שזה עושה לדעתי הוא שגם בדקות הטובות שלנו, ובכלל זה בדקות (הלא מעטות) שאנחנו נותנים פוש הגנתי מעולה, אנחנו לא מצליחים כמעט לנצל את זה על מנת לייצר בריחות.

2. אני מבין שהמשחק של קטש זה "משחק של גארדים" (אמרו את זה מבינים גדולים ממני פה בפורום). אבל דחילק, אין בקבוצה אפילו זכר למשחק בין גבוהים. אני בקושי מצליח לזכור פעם אחת מסירה בין שולדי -גייטס-מיימון. זה פוגע מאוד לדעתי בפוטנציאל של הקבוצה - בעיקר בשולדרבראנד. זה שהוא קולע הרבה שלשלות זה אחלה, אבל שנה שעברה השילוב בינו ובין ג'וש יצר לו הרבה זריקות מחצי מרחק או מתוך הבקבוק (בעיקר זריקות עם הקרש), שם לדעתי היתרון הגדול שלו.

3. לא משנה איך נסובב את זה - הבעיה הכי גדולה של הקבוצה זה גייטס. אני לא יודע מה אומר החוזה שלו, אבל לא יכול להיות שזו התפוקה של השחקן הכי יקר בקבוצה. לא רק שהוא מביך הגנתית, היתרונות שלו בהתקפה לא עוזרים לנו בכלל, אנחנו לא צריכים עוד מישהו שקולע סביר מחצי מרחק ומשחק עם הפנים לסל. הוא חלש בפיק אנד רול וחלש מאוד בפוסט אפ - דבר שלא מאפשר לקלעים שלנו להשתחרר לזריקות כמו שצריך. אם יש אפשרות לשחרר אותו זה ולהביא מחליף סביר זה הדבר הראשון שהייתי עושה. מיימון יחסית לעלות שלו נותן תפוקה מדהימה, ולדעתי הוא כבר חתום על 4 ניצחונות שלנו העונה.

4. קטש - אני סה"כ די מבסוט ממנו, אבל יש קצת תחושה, מדי פעם, שהוא לא לומד מטעויות. כך למשל, ההתעקשות לשחק עם מתן ב-4, ההשתתפות של סקוט בהובלת הכדור במשחק מול חולון (אחרי שכבר הפסקנו עם העניין הזה כמה משחקים לפני כן), והעובדה שהוא הרבה משחקים משחק עם גייטס יותר מ-30 דקות.

נקווה לשיפור בעניינים הנ"ל - ויאללה לאיינשטיין בטירוף!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 11:16 
דרך אגב למה מתן לא שיחק אתמול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 11:20 
סמל אישי של המשתמש
ran1982 כתב:
דרך אגב למה מתן לא שיחק אתמול?

פצוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
המשחק להורדה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 13:22 
סמל אישי של המשתמש
זה שאין משחק בין גבוהים זה מאד משמעותי לשולדי. הוא שחקן רך בבסיסו, ולא סתם הוא "בורח" לזריקות מרחוק, ומבסוט מזה שאין את ארז שיגער בו ללכת פנימה. אבל לאורך זמן שחקן גבוה לא יכול להסתמך על קליעות מבחוץ, וחייב לאזן את זה עם משחק פנים טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 14:14 
האכזבה הכי גדולה שלי היא מסקוורר, שאחרי כל השבחים מתחילת העונה (שהיו מוגזמים) בעיני רחוק מאוד מלהצדיק את הקרדיט שהוא מקבל. מובן שהוא פינישר רע מתחת לסל בשל בעיות הגובה (למרות שיש פה גם אלמנט טכני ברור) אבל ניסיונות החדירה שלו הם לפעמים פשוט שערורייתיים. אם מה שיש לך למכור מתחת לסל זה מה שראינו אתמול (במיוחד הניסיון ההזוי הזה עם הקרש מטר מעל הסל) אז אל תתקרב לשם. הבעיה היא שמצד שני הוא גם קלעי שלשות חלש (28% עונתי בזריקות שלמעשה כולן פנויות) ומגביל אותנו מאוד התקפית. בהגנה הוא אמנם כביכול שומר חזק אבל הוא לא שחקן שמשתק שחקנים, לא שומר יעיל במיוחד (גם סטטיסטית אפשר לראות שיש לו 0.2 חטיפות לעומת כמעט 3 פאולים למשחק מה שמראה כמה הלחץ שלו לא יוצר איבודים ליריבה אלא בעיקר עבירות) והוא גם יוצר הרבה מיסמאצ'ים בהגנה.

כשמתן יחזור מהפציעה לדעתי הוא צריך לקבל את הדקות של סקוורר ליד שני גארדים (במקום כל הדקות שסקוורר משחק ליד שני גארדים), אמנם פחות מוביל כדור אבל מתן נותן יותר גם בהגנה וגם בקליעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 14:52 
סמל אישי של המשתמש
Fez: סקוור נתן הגנה מדהימה אתמול על הכוכב של אילת. נותן 150% בהגנה כל משחק. אני פשוט לא מסכים איתך

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 14:52 
אגב, סתם ככה על הדרך, קליף וואיט הזה חתיכת שחקן. לא יישאר באילת עוד הרבה זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 14:55 
80% מהזרים בארץ לא נשארים בקבוצה שלהם הרבה זמן, טובים או לא :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 14:59 
19 כתב:
80% מהזרים בארץ לא נשארים בקבוצה שלהם הרבה זמן, טובים או לא :)

יופי..יא קטנוני :SMOKE:

קיצר, שחקן אדיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 15:47 
סקוורר החזיק לנו את ההגנה. עם כל החסרונות ההתקפיים (יותר נכון האין התקפה) בלעדיו היית מפסיד אתמול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 16:18 
מבחינת שמירה אחד על אחד - סקוורר השומר הכי טוב בהפועל אחרי סקוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 16:19 
והיחיד אצלנו שיכול לשמור על אפיק ניסים ביעילות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 17:19 
אני עם פז, סקוורר זאת אכזבת העונה מבחינתי.
לא שציפיתי לביאה השנייה של דרור חג'ג', אבל קבלת ההחלטות שלו כל כך עלובה עד שיוצא מצב שכל פעם שהוא עולה יש ירידה רצינית ברמה.
אתמול ספציפית הוא היה חשוב כי הוא היחיד אצלנו שיכול להתמודד עם הזריזות של ניסים. מול רוב הקבוצות בליגה אין לו ערך מוסף רציני בהגנה.
יותר מזה, בבקעה הוא היה קולע באחוזים מצוינים משלוש, אצלנו הוא פשוט לא פוגע בכלום.
פשוט אכזבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 17:29 
סמל אישי של המשתמש
פז צודק ב-100 אחוז.
אבל כמו שכתבתי באשכול על לימונד, חלק מהעניין זה לא רק היכולת של סקוורר אלא התפקיד המוגדל שהוא מקבל. כשהוא אמור להיות רכז שלישי אחרי לימונד ועוד קומבו-גארד זר, אז לתפקיד הזה הוא מתאים. כשהוא פתאום צריך להיות רכז שני אחרי לימונד, זה תפקיד שגדול עליו והוא פשוט לא מתאים לזה.
אני גם מסכים עם מה שפז כתב על ההגנה שלו - עם כל הכבוד למאמצים שהוא משקיע, הנתונים הפיזיים שלו כל כך גרועים שזה פוגע לו משמעותית גם במשחק ההגנה, שחקנים יכולים לקחת עליו זריקות שהם לא יכולים לקחת על שחקנים יותר גבוהים. גם אני מעדיף לראות בהמשך יותר הרכבים של אובאנון-סקוט-מתן על חשבון סקוורר-אובאנון-סקוט. הרי גם ככה בחצי מהזמן שהוא על המגרש, מרוב שהוא מוגבל התקפית הוא הולך לפינה לשחק אוף-דה-בול מאשר לרכז.

ודי כבר עם הבדיחה הזאת וואייט. שומר מהגרועים שיש בליגה. הוא ימשיך לקלוע 20 נקודות למשחק והקבוצה שלו תמשיך להפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 דצמבר 2014, 22:05 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
החשש מאילת מובן, על הנייר הם קבוצה טובה עם סגל חזק. על הנייר

לא לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 86 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: