Serp und Molot כתב:
שאלה קטנה לגבי מינוחים.
בארץ מקובל לחלק את המפה (כמו כל דבר טוב) לשלושה חלקים. אבל למעשה יש ארבעה חלקים למפה.
מה שקרוי שמאל מדיני ושמאל חברתי, מתויג כשמאל. ימין מדיני, ימין חברתי - ימין. ימין מדיני, שמאל חברתי - מרכז.
קיימת חיה העונה על הגדרת ימין מדיני ושמאל חברתי?
אגב, אם זכרוני אינו מטעני, עשו מחקר/בדיקה כשמעלימים את שמות המפלגות דוגמת מרצ והעבודה ומציגים רק את המצע שלהן, הן מקבלות הרבה יותר קולות. אבל זה כבר נושא אחר.
אורלי לוי הכי קרובה להגדרה הקלאסית הזו.
כחלון מתיימר להיות כזה. הוא לא סוציאליסטי במובן של מדינת רווחה, אבל בטח לא קפיטליסט חזירי.
צריך לזכור שבחירות הן לא עניין של אידיאולוגיה, אלא של רגש - שנאה, סלידה, פחדים, האם אני מאמין לו - והשאלות הן מי מצליח לתעל את הרגשות ולהביא את קהל המצביעים שלו באחוזים גבוהים לקלפי.
אם בכל זאת נתעכב על אידיאולוגיה, אני חושב שיש ארבעה קווי חלוקה מרכזיים
דתי-חרדי - חילוני-זיקתי
אגרסיבי-ליברלי
מדיני: מדינה אחת יהודית מהים עד הירדן, שתי מדינות שאחת מהן יהודית, שתי מדינות שאחת מהן כל אזרחיה
כלכלי: חזקים-חברתי
1) דתי, אגרסיבי, מדינה אחת יהודית, חזקים - בנט
2) דתי-חרדי, אגרסיבי, נטיה למדינה אחת יהודית, חברתי - ש"ס
3) דתי-חרדי, אגרסיבי, נטיה למדינה אחת יהודית, בלי העדפה כלכלית - יהדות התורה
4) דתי, ליברלי, נטיה לשתי מדינות, נטיה לדגל חברתי - מימ"ד (יהדות רפורמית, יהדות העולם,..)
5) חילוני, אגרסיבי, נטיה למדינה אחת יהודית, חזקים - ליברמן
6) חילוני-זיקתי, אגרסיבי, נטיה למדינה אחת יהודית, חזקים - הליכוד (עם מצביעים חלשים,..)
7) חילוני-זיקתי, נטיה למדינה אחת יהודית, חלשים - אורלי לוי + כחלון (לא יודע לגבי גזעני/ליברלי)
8) חילוני-זיקתי, ליברלי, מדינה אחת, חזקים - ז'בוטינסקי, בני בגין, מרידור, רובי ריבלין
9) חילוני-זיקתי, אגרסיבי, שתי מדינות אחת יהודית, חזקים - אהוד ברק
10) חילוני, ליברלי, שתי מדינות אחת יהודית, חזקים - ציפי, יאיר, בוז'י (או לפחות מצביעיו)
11) חילוני, ליברלי, שתי מדינות אחת יהודית, חלשים - שלי יחימוביץ'
12) חילוני, ליברלי, שתי מדינות (יהודית / כל אזרחיה), חלשים - מרצ (עם מצביעים חזקים. בעבר מפ"ם היתה בקוטב של החלשים, רץ ושינוי בחזקים)
13) חילוני, ליברלי, שתי מדינות כל אזרחיה, חלשים - חד"ש באופן מובהק
14) שתי מדינות כל אזרחיה, חלשים - רע"ם-תע"ל ובל"ד
חסרים 10 סגמנטים אפשריים. חלקם בלתי אפשריים (חרדי, ליברלי, מדינה דו-לאומית,..). אבל יש סגמנט אחד שמייצג את רוב העם:
חילוני-זיקתי, אגרסיבי, שתי מדינות אחת יהודית, חלשים
ואם יורשה לי, הסגמנט הזה מייצג את הציונות מראשית דרכה. הציונות היתה מורכבת מליברלים אוהבי אדם, שהיו גם, בדרך כלל, מאוד לא נחמדים, בין אם כלפי הערבים ובין אם כלפי המזרחים. מצביעי מפלגת העבודה עד שנות ה-80 לא היו "אוהבי ערבים". השיח הליברלי-דמוקרטי התחיל בארץ בשנות ה-80, התעצם אחרי סברה ושתילה, רץ ומרצ, המהפכה החוקתית, בית המשפט העליון
רבין ענה בדיוק על התיאור הזה