יופי של משחק במגרש קשה מאוד. אחרי הפתיחה הרעה אני חושב שלכולם עבר בראש המשחק מהשנה שעברה שם שהיה התפרקות מוחלטת, אבל גם אחרי הפתיחה וגם בהרבה רגעי מומנטום של נס ציונה שהיו יכולים להוביל לבריחה שלהם, הפועל חזרה לשלוט עם הרבה ביטחון. אנחנו בעיקר נראים נהדר התקפית, אם בתחילת העונה המשחק ההתקפי שלנו הסתכם בלדחוף כדורים לגייטס וזה נראה זוועה אז היום המשחק ההתקפי שלנו נראה מעולה, אנחנו קולעים הרבה ובעיקר באחוזים מדהימים מהשדה. כמובן "לא מזיק" שיש כישרון התקפי על המגרש, כשיש לך חמישיית סקוררים של רביב-סקוט-אובאנון-יונתן-גייטס שמכולם מקבלים תפוקה וכמעט בכל רגע נתון לפחות ארבעה מהם על המגרש אז קשה מאוד לעצור את זה, וד"ש לאדלשטיין - שעם כל הכדורסל הגאוני שלו (והוא באמת גאוני) זה לא שווה יותר מדי אם יש לך שניים-שלושה שחקנים שמסוגלים לעשות סל. מהצד השני נס ציונה קבוצה בלי ספסל, אם בשנה שעברה הם גם היו קבוצה די קצרה אבל היה להם שחקן שישי אדיר כמו סימפסון, שחקנים כמו קאר וזהביאן שנתנו גוף וגם בוסטיין ואמיתי נתנו את החלק שלהם, אז השנה אין להם תחליף לאף שחקן חמישייה וכל פעם שאחד מהם יורד אז הוא מותיר בור עצום. רוט נראה גמור וסולומון עלוב. הם גם קבוצה די מבוגרת אז הם מגיעים לסוף המשחק סחוטים.
רביב פשוט מלך, מילא זה שהוא סקורר אדיר, ניהול המשחק שהיה היום מעולה, ההגנה, כמה ביצים יש לו... כל פעם שיש התקפה קריטית הוא לוקח את המשחק על עצמו וגם בדרך כלל עושה את הנקודות. מדהים שבתור ישראלי שאפילו לא מרוויח יותר מדי הוא הגארד הכי טוב בליגה כולל הזרים וכולל מכבי וירושלים. רק שיחזור לקלוע מבחוץ. סקוט עם עוד משחק מצוין, אמנם יש לו כישרון אבל לא יותר מדי וזה לא מה שמייחד אותו. הוא פשוט ווינר וגיימר שחי את המשחק, לא מפסיק ולא מוותר גם כשלא הולך לו (את שני המשחקים האחרונים הוא פתח רע וסיים עם 18-19 נקודות), נלחם בהגנה ולא פחות חשוב נלחם בהתקפה ומוציא 150% מהכישרון שלו. אובאנון עד עכשיו בינגו אדיר ואני גם לא חושב שאף אחד כולל קטש ציפה לקבל את התרומה שאנחנו מקבלים ממנו כרגע. זה שהוא סקורר ידוע אבל פתאום הוא גם יוצר לאחרים שזה משהו שהוא לא עשה כל הקריירה, עושה עבודה מעולה בריבאונד, מחויב, מנוסה, פשוט יופי. גייטס גם היום כמו נגד ראשון היה מחויב ואנרגטי במידה סבירה לגמרי. סמית' עשה 22 נקודות? זה מה שהוא עושה על כל הליגה אז זה לא משהו לזקוף לחובתו של גייטס. גייטס גם ניצח אותו בכל המאבקים בריבאונד. שוב מה שבולט זה הדרך שגייטס עושה את הנקודות שלו, אם בתחילת העונה ניסו לדחוף לו כדורים לפוסט וגם כשהוא עשה את הנקודות שלו נראינו רע התקפית, אז היום הוא עושה את הנקודות שלו עם הפנים לסל, בשטף של המשחק וזה גם מקל על שאר השחקנים לייצר נקודות.
קטש עשה טעות בחמישייה, אני מבין את ההיגיון לפתוח עם ווילי כדי להכניס טירוף ואגרסיביות מהפתיחה נגד נס ציונה שבבית יכולה לעלות בטירוף ולברוח, אבל זו הייתה טעות כי זה נתן לנס ציונה להחביא את טפירו בהגנה. הוא היה צריך לעלות עם יהונתן במקומו כדי לא לאפשר להם להחביא את טפירו ואז לתקוף רק אותו מהפתיחה. בכושרם הנוכחי של יהונתן ומתן ולפי העובדה שבפעם הראשונה מתן לא בחמישייה מסיבות מקצועיות אני גם חושב שסיכוי גבוה שזאת הולכת להיות החמישייה. חוץ מזה ומעוד טעות אחת שבתחילת הרבע הרביעי נואלס נשמר ע"י אובאנון ולא סקוט וזה עלה לנו בנקודות, ניהול משחק מצוין.
ניצחון יפה מאוד וטוב שאנחנו סוגרים פערים על מקומות 3-4 אבל זה בסך הכל תחילת העונה ואני מקווה שהקבוצה תרד לקרקע. בכל זאת יש סוף סוף סיבות לאופטימיות, ואם מתישהו בהמשך העונה גם תהיה אופציה לחיזוק במקום מיימון (וכפי שכבר נוכחנו לדעת קטש זה לא אדלשטיין) אז אפשר לעשות דברים יפים.
|