20 כתב:
מכיוון שאתה מתעקש בעניין הסינים, להלן ויקיפדיה:
Chinese immigration law gives priority to returning Overseas Chinese — ethnic Chinese who were living abroad. As a result, practically all immigrants to China are ethnic Chinese, including many whose families lived outside of China for generations.
The mainland Chinese government encourages the return of Overseas Chinese with various incentives not available to others, such as "tax breaks, high salaries and exemptions from the one-child policy if they had two children while living abroad".[6]
The "rights and interests of returned overseas Chinese" are afforded special protection according to Articles 50 and 89(12) of the Chinese Constitution.[7]
נו טוף, תמשיך ללמוד עד סין מוויקיפדיה.
בשבילך -
Article 50 The People’s Republic of China protects the legitimate rights and interests of Chinese nationals residing abroad and protects the lawful rights and interests of returned overseas Chinese and of the family members of Chinese nationals residing abroad.
ו -
Article 33 All persons holding the nationality of the People’s Republic of China are citizens of the People’s Republic of China.
מדובר על אזרחים סינים ובני משפחותיהם.
לא שאני מבין למה זה משנה למשהו, whataboutism זה תמיד "טיעון" מטופש, אבל כשהוא קבוע יוצא מחיפושים של חמש דקות בוויקיפדיה (הוצאת את זה מהערך על right of return, נכון?) זה באמת מתחיל לעייף.
20 כתב:
אני לא רואה איך ההגדרות של חוקי אזרחות עומדות בסתירה לשוויון מלא לכל אזרח שגר כאן, אבל אני אשמח אם תאיר את עיניי.
בכל מקרה, אני מתקשה להבין את מטרת הדיון (לא שאני לא נהנה ממנו).
האם אתה מבקש שנדמיין שאין מדינות? שנדמיין שאין דת? שאין שום דבר להרוג או למות בשבילו?
כל זה התחיל מהטענה שיהדות זה לאום ולכן לא יכול להיות יהודי ערבי או יהודי אירופאי.
כל מה שניסיתי להראות שבשביל להתאים את זה ליהדות (שעוד פעם, לדעתי זה בעיקר דת) צריך לעקם את ההגדרה המקובלת בעולם ל nationality באופן די רציני.
לגבי זכויות יתר ליהודים, תן לי הגדרה של מה זה "מדינה יהודית" שלא כוללת את זה ואני אפילו אולי אהיה מוכן להתעלם מהעובדה שיהודים קיבלו זכויות יתר בישראל מיום היווסדה.
לגבי מה אני רוצה, בתיאוריה אני אנטי לאומן, הייתי מאד שמח אם המין האנושי היה מתקדם הלאה מהמודל הזה, אבל בגלל שאין לי שמץ של מושג איך עושים את המעבר הזה נכון לעכשיו, אני מתפקס על דברים יותר קטנים, כמו מדינת כל אזרחיה.