גבעתיים כתב:
לא מבין איך נשכחו העונשים של ידין:
1 הרחקה ממשחק על התגרות באוהדי בית"ר.
2 ובהקשר רחב יותר הורדת נקודות והרחקות ארוכות לידין ולטועמה. כאשר ידין התפרץ על שופט.
זהבי עשה מעבר לכך כאשר סירב לרדת וניסה להמריד את שחקני מכבי לרדת.
http://www.one.co.il/Article/196545.htmlנקודה חשובה מאוד.
ידין וטועמה עשו הרבה פחות ממה שעשו במכבי לשופט. הם התפרצו וצעקו עליו (כמו שעשה כל אחד ממכבי מול כל צוות השיפוט) וגם איימו לרדת מהמגרש. בנוסף עודדו את האוהדים שלהם לפרוץ למגרש ולפוצץ את המשחק, מה שאכן קרה.
אם ידין הורחק על התפרצות לעבר השופט ל-12 משחקים, קרלוס גרסיה שהתפרץ גם לעבר השופט וגם עודד אוהדים לרדת לדשא צריך להיות בחוץ עד סוף העונה.
לגבי ההתגרות - זהבי בכלל לא עומד לדין. יש מסמך של תובע ההתאחדות שאוסר על התגרות בקהל יריב, מסמך שנכתב ספציפית בעקבות המקרה של זהבי. השבוע זהבי ישב במסיבת עיתונאים והכריז שאף אחד לא יגיד לו איך לחגוג והוא ימשיך עם זה, אז אני לא כבר לא מצפה לכלום.
אני חושב שאנחנו מתעסקים יותר מדי במה יקבלו במכבי. הפועל ת"א כמועדון צריך לצאת בזול מהדיון הזה. אפשר לדבר על זריקת החפצים וזהו.
הענישה כלפי האוהדים משני הצדדים צריכה להיות אישית. לגבי הקבוצות עצמן - בהפועל לא עשו שום דבר רע, במכבי שחקן התגרה בקהל יריב, סרב לרדת מכר הדשא לאחר שהורחק, שידל קבוצה שלמה לרדת מהדשא, המנהל המקצועי (שלא אמור להיות על הדשא) איים על השופט שאם השחקן מורחק הקבוצה יורדת מהדשא, עיכבו את המשחק ב10 דקות, שחקנים ובעלי תפקיד עודדו את האוהדים לפרוץ, מה שאכן קרה. יש כאן פשוט אוסף מטורף של אירועים שהמועדון שלהם מעורב בו, לא אוהדים בודדים. הם צריכים לחטוף חזק, אבל אני לא רואה את זה קורה. יהיה עונש דומה.