תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 23 יוני 2025, 12:59

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הפתרון - כמו במולדת הכדורגל - לנקות את החוליגניות מהמגרשים
הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 10:34 
הגיע הזמן - כמו שמתחיל אותו שיר מפורסם.
יותר מ-30 שנה אני במגרשי הכדורגל ותחושת המיאוס בשנים האחרונות רק גוברת יותר ויותר.
אם לפני מספר עשורים זו הייתה כמעט רק נחלת "הקומץ" מבין אוהדי בית"ר ירושלים, הרי שבשנים האחרונות תופעת החוליגניות, בשילוב של קריאות נאצה ושנאה בלתי פוסקות ובלתי נסבלות כבר קיימות בגרעין אוהדים של כל קבוצה מרכזית בארץ.
צריך אחת ולתמיד להעיף לכל הרוחות את גרעין החוליגנים משער 11, את גרעין החוליגנים משער 5 וכמובן את היציע המזרחי הגזעני והמתועב בטדי.
אם הם כל כך להוטים להדליק אבוקות - אז שייסעו לצפון סוריה ויעשו זאת שם.
כאן צריך כמו היום באנגליה - כן, כן - כדורגל מודרני כפי שזה מכונה כאן, או כדורגל לקהל קונצרטים כפי שזה נאמר כאן בלעג.
הגיע הזמן לצפות פה בכדורגל או בכדורסל ללא איחולי מוות לאנשים, ללא קריאות נאצה ובוודאי ללא קריאות גזעניות והשמעת איומים כלפי אוהדים אחרים.

ואת כל ההיתתממות פה ואת כל נסיונות הצדקת חלק מאירועי החוליגניזם שאירעו בדרבי מצד אוהדים מהצד המתפרע ושלוח הרסן אצלנו בשער 5 - אני דוחה בשאט נפש. וואו, אז זהבי הפרובוקטור הבלתי נלאה, השחצן הבלתי נלאה, שההתנהגות שלו במגרש גורמת גם לי להקיא ממנה, עשה תנועות פיו פיו וביצע עוד כמה תנועות התגרות. בשביל זה יש שופט במגרש שמוציא לו על כך לפחות כרטיס צהוב. אבל כל התגרות של שחקן במגרש, מעצבנת ומתריסה ככל שתהיה, אינה מצדיקה שום אלימות פיזית ושום פעולה חוליגנית. גם רונאלדו בריאל כשמבקיע בקלאסיקו לא בדיוק חוגג בצניעות אל מול אוהדי בארסה. ודני אלבס מתקל שחקן של ריאל באופן חריף לא פחות מטל בן חיים (ודני אלבס פרובוקטור ומתלהם לא פחות מטל בן חיים) והשחקנים שם מניפים ידיים ומשלהבים את הקהל שלהם ומתגרים בקהל הקבוצה היריבה - ועדיין אוהדים חוליגנים לא פורצים למגרש ומתחילים לתקוף שחקנים.

רק כרודגל מודרני ורק קהל קונצרטים - זה מה שצריך אצלנו בדיוק כמו בפרמייר ליג.

נ.ב.
אני זוכר כילד דרבי בבלומפילד בשנת 80 (שנה לפני האליפות הראשונה המפורסמת של סיני/שאבי/לנדאו וחבריהם). הדרבי הסתיים ב-2:2 . ישבתי בשער 13, בשורה איתי בטריבונה ישבו יחדיו אוהדי הפועל בצעיפים אדום לבן ואוהדי מכבי בצעיפים צהובים כחולים. גברים, נשים וילדים יחדיו. הפועל הבקיעה ראשונה 2 שערים, אני וכמחצית מהאוהדים ביציע המעורב קפצו, האחרים ישבו. הקריאות היו בעיקר "היידה הפועל ואל-אל-הפועל". לאחר מכן מכבי השוותה ל- 2:2, המחצית האחרת של האוהדים ביציע קפצו וקראו "היידה מכבי, ומכבי-מכבי", אני והאחרים ישבנו. וביציע שער 13 זה - לא הושמעו קריאות נאצה, לא הושמעו איומים, ובוודאי לא היו אירועים אלימים. כן, כבר אז התחלתי לא לסבול את שמעון מזרחי מהכדורסל ופסטיבל הקבוצה של המדינה שהיה בשיאו בשנים ההן - אבל זה לא גרם לי ללכת לצייר צלבי קרס ולתלות שלטים שהוא יתאבד. משהו חולני מתפשט ביציעי הכדורגל (וגם הכדורסל) בשנים שמאז. אם בזמנו, זה היה קיים רק אצל חבורת עבריינים גזענית בקרב אוהדי בית"ר, הרי היום יש כבר גרעין חוליגנים בכמה מועדונים, כולל אצלנו, לצערי הרב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הפתרון - כמו במולדת הכדורגל - לנקות את החוליגניות מהמגרשים
הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 10:36 
סמל אישי של המשתמש

היישר ממולדת הכדורגל נטולת החוליגניזם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 10:37 
ofer23 כתב:
יותר מ-30 שנה אני במגרשי הכדורגל ותחושת המיאוס בשנים האחרונות רק גוברת יותר ויותר.
אם לפני מספר עשורים זו הייתה כמעט רק נחלת "הקומץ" מבין אוהדי בית"ר ירושלים, הרי שבשנים האחרונות תופעת החוליגניות, בשילוב של קריאות נאצה ושנאה בלתי פוסקות ובלתי נסבלות כבר קיימות בגרעין אוהדים של כל קבוצה מרכזית בארץ.
צריך אחת ולתמיד להעיף לכל הרוחות את גרעין החוליגנים משער 11, את גרעין החוליגנים משער 5 וכמובן את היציע המזרחי הגזעני והמתועב בטדי.
כאן צריך כמו היום באנגליה - כן, כן - כדורגל מודרני כפי שזה מכונה כאן, או כדורגל לקהל קונצרטים כפי שזה נאמר כאן בלעג.
הגיע הזמן לצפות פה בכדורגל או בכדורסל ללא איחולי מוות לאנשים, ללא קריאות נאצה ובוודאי ללא קריאות גזעניות והשמעת איומים כלפי אוהדים אחרים.

ואת כל ההיתתממות פה ואת כל נסיונות הצדקת חלק מאירועי החוליגניזם שאירעו בדרבי מצד אוהדים מהצד המתפרע ושלוח הרסן אצלנו בשער 5 - אני דוחה בשאט נפש. וואו, אז זהבי הפרובוקטור הבלתי נלאה, השחצן הבלתי נלאה, שההתנהגות שלו במגרש גורמת גם לי להקיא ממנה, עשה תנועות פיו פיו וביצע עוד כמה תנועות התגרות. בשביל זה יש שופט במגרש שמוציא לו על כך לפחות כרטיס צהוב. אבל כל התגרות של שחקן במגרש, מעצבנת ומתריסה ככל שתהיה, אינה מצדיקה שום אלימות פיזית ושום פעולה חוליגנית. גם רונאלדו בריאל כשמבקיע בקלאסיקו לא בדיוק חוגג בצניעות אל מול אוהדי בארסה. ודני אלבס מתקל שחקן של ריאל באופן חריף לא פחות מטל בן חיים (ודני אלבס פרובוקטור ומתלהם לא פחות מטל בן חיים) והשחקנים שם מניפים ידיים ומשלהבים את הקהל שלהם ומתגרים בקהל הקבוצה היריבה - ועדיין אוהדים חוליגנים לא פורצים למגרש ומתחילים לתקוף שחקנים.

נ.ב.
אני זוכר כילד דרבי בבלומפילד בשנת 80 (שנה לפני האליפות הראשונה המפורסמת של סיני/שאבי/לנדאו וחבריהם). הדרבי הסתיים ב-2:2 . ישבתי בשער 13, בשורה איתי בטריבונה ישבו יחדיו אוהדי הפועל בצעיפים אדום לבן ואוהדי מכבי בצעיפים צהובים כחולים. גברים, נשים וילדים יחדיו. הפועל הבקיעה ראשונה 2 שערים, אני וכמחצית מהאוהדים ביציע המעורב קפצו, האחרים ישבו. הקריאות היו בעיקר "היידה הפועל ואל-אל-הפועל". לאחר מכן מכבי השוותה ל- 2:2, המחצית האחרת של האוהדים ביציע קפצו וקראו "היידה מכבי, ומכבי-מכבי", אני והאחרים ישבנו. וביציע שער 13 זה - לא הושמעו קריאות נאצה, לא הושמעו איומים, ובוודאי לא היו אירועים אלימים. כן, כבר אז התחלתי לא לסבול את שמעון מזרחי מהכדורסל ופסטיבל הקבוצה של המדינה שהיה בשיאו בשנים ההן - אבל זה לא גרם לי ללכת לצייר צלבי קרס ולתלות שלטים שהוא יתאבד. משהו חולני מתפשט ביציעי הכדורגל (וגם הכדורסל) בשנים שמאז. אם בזמנו, זה היה קיים רק אצל חבורת עבריינים גזענית בקרב אוהדי בית"ר, הרי היום יש כבר גרעין חוליגנים בכמה מועדונים, כולל אצלנו, לצערי הרב.

:ROSE: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 10:38 
:LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 10:39 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
ofer23 כתב:

נ.ב.

:ROSE: :ROSE:

כל מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 10:40 
מוות כתב:

היישר ממולדת הכדורגל נטולת החוליגניזם.

קדימה
המשך בתגובה מניפולטיבית.
תדגיש את היוצא מן הכלל ונסה לתת תחושה מעוותת שזה בעצם מה שקיים שם ברוב המגרשים וברוב המשחקים.
כנס לדרבי בלונדון באיצטדיון האמירויות או בסטנפורד ברידג.

אבל לא משנה - תמשיך לאתר מקרים חריגים.
הרי בחרת לעצמך כינוי הולם פה בפורום "מוות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 10:41 
NARKOTIKA כתב:
:LOL2: :LOL2:

אפשר עוד סמיילי בבקשה ?
כי לא ממש הבנו - 2 סמיילים זה לא מספיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 10:47 
כמה משחקים היית בחו"ל?

הלכת למשחקי דרבי בגרמניה? באיטליה? ספרד?
אתה רוצה קונצרט תלך לקונצרט. אלימות צריך למגר, אנשים נורמטיביים לא צריך לסנן קללות בגלל 3% פסיכופטים באוכלוסיה.
וזה שבשנות ה80 היה פה אחרת זה רק מראה שהיום זה הרבה יותר מודרני. איפה בעולם אתה רואה אוהדי קבוצות יושבים יחד? טוב שהתקדמנו.
וגם אז היה מכות, דרבים לא היו עוברים בשקט, אבל אני לא אהרוס לך את הנוסטלגיה.

"אוהדים חוליגנים לא פורצים למגרש ומתחילים לתקוף שחקנים"
זה קרה, בוא נראה... פעם אחת. אוהד אחד. ב60 שנה. לא אוהדים, אוהד. ב60 שנה האלה היו הרבה יותר מקרים הפוכים של אנשי מועדון ושחקנים שתקפו.
לקרוא לקרב דחיפות הזה תקיפה זה גם זלזול באיטליגנציה, אבל שיהיה.

נערך לאחרונה על ידי NARKOTIKA בתאריך 04 נובמבר 2014, 10:48, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 10:48 
זה סתם עוד איזה מזדיין ציני, כמו 90% מהפורום ומאותו גרעין של הפועל בשערים המדוברים ומאנשי השמאל שעוד נשארו במדינה הזאת.
עוד בעיה מרכזית של הכדורגל- עניין הפוליטיקה.
צריך לסגור את הכדורגל עד שיוקמו קבוצות שלא קשורות בכלל לכל מחנות "בית"ר" "הפועל" ו"מכבי".
גם בגלל זה הכדורגל פה לא מתקדם לשום מקום.
לדבר על "אנטי גזענות" כשיש ריח כל כך חריף של פוליטיקה תמיד זה לצחוק על אנשים כמו פותח האשכול בפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 10:56 
NARKOTIKA כתב:
כמה משחקים היית בחו"ל?

הלכת למשחקי דרבי בגרמניה? באיטליה? ספרד?
אתה רוצה קונצרט תלך לקונצרט. אלימות צריך למגר, אנשים נורמטיביים לא צריך לסנן קללות בגלל 3% פסיכופטים באוכלוסיה.
וזה שבשנות ה80 היה פה אחרת זה רק מראה שהיום זה הרבה יותר מודרני. איפה בעולם אתה רואה אוהדי קבוצות יושבים יחד? טוב שהתקדמנו.
וגם אז היה מכות, דרבים לא היו עוברים בשקט, אבל אני לא אהרוס לך את הנוסטלגיה.

זו הודעה ילדותית: "כמה הלכת ?"
אני עושה תחרות לכמה הלכתי ולאן ?
גם אם קיימות תופעות של חוליגניזם במקומות אלו ואחרים - אני לא רוצה שכאן ינסו להעתיק זאת עם כל טרנד האבוקות וכדומה.
פיפ"א ואופ"א מתחילות להיאבק בתופעות הללו, בפרט בתופעות הגזענות. כולי תקווה שיצליחו ושפלאטיני כן יצליח להטמיע את אווירת הכדורגל המודרני "והקונצרט" כפי שאתה מכנה זאת.
ואז אתה תלך למקומות אפלים ועלובים לראות כדורגל באווירה שכונתית מתלהמת ואני לא אלך לקונצרט (כי אני לא סובל קונצרטים ומוסיקה קלאסית) - אלא לכדורגל באווירה ספורטיבית ונעימה. כי הכדורגל - כמו כל ענף ספורט - הוא אמור להיות תרבות לשעות הפנאי ולא אמור להיות מקור התכנסות לחבורות של חוליגנים.

NARKOTIKA כתב:

גם אז היה מכות, דרבים לא היו עוברים בשקט, אבל אני לא אהרוס לך את הנוסטלגיה.

נסה להיות קצת פחות דמגוג ולהבחין שתיארתי את מה שהיה רק בשער 13 באותו דרבי של שנת 80. זה מבחינתי האידאל. תרבות ספורט ובילוי לכל המשפחה ולא מוקד לחבורות של חוליגנים להשמיע את כל רפרטואר קריאות ההבל שלהם.

נערך לאחרונה על ידי ofer23 בתאריך 04 נובמבר 2014, 11:08, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:02 
NARKOTIKA כתב:

זה קרה, בוא נראה... פעם אחת. אוהד אחד. ב60 שנה. לא אוהדים, אוהד. ב60 שנה האלה היו הרבה יותר מקרים הפוכים של אנשי מועדון ושחקנים שתקפו.

הנה - עוד דמגוגיה זולה ועיוות של ההודעה המקורית שלי.
פעם אחת ? פעם אחת ב-60 שנה ?
פעם אחת ב-60 שנה אני שומע קריאות נאצה ? פעם אחת ב- 60 שנה אני שומע איומים ? פעם אחת ב- 60 שנה ניסו לתקוף אוהדים אחרים ?
ואם לא שמת לב, אני מכוון את הטענות שלי לכל החוליגנים - בראש ובראשונה (כפי שציינתי זאת והדגשתי בהודעה הראושנה שלי) היציע המזרחי בטדי הגזעני והאלים. אבל אחריו - גם גרעין אוהדים חוליגנים הן בשער 11 והן בשער 5 ועוד כמה חבורות חוליגנים במספר קבוצות אחרות.

"קרב דחיפות" - אהה, במקרה זהבי ואותו אוהד נפגשו ברחוב ונתקלו האחד בשני. אין יותר עלבון לאינטיליגנציה של ילד בן 10 ממה שרשמת פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:09 
סמל אישי של המשתמש
עופר, ממש לא ניסיתי להראות את היוצא מן הכלל שאתה התכוונת אליו. להפך. ניסיתי להראות שמה שקורה פה הוא היוצא מן הכלל - ודווקא מבחינה חיובית.
הכדורגל הישראלי לא מתקרב ברמת האלימות שלו למה שקורה בשאר העולם. זה היה מבדח קצת פחות מג'ימי ג'אמפ שזרק על פיגו צעיף של ברצלונה במהלך הסופר קלסיקו.

כל הסיפור התקשורתי מסביב הופך את זה לאפילו יותר קומי, והמחדל המשטרתי הופך את זה לטרגדיה (מזעזע לחשוב על התוצאות של פיגוע ספורטיבי אמיתי, כמו למשל, קריסה של יציע, שריפה או אירוע טרור). בקיצור, זה בדיוק מה שאני אוהב בכדורגל הישראלי. זו אחלה של טלנובלה.

וכן, יש חוליגנים בכדורגל הישראלי (מההתרשמות שלי, דווקא במכבי זה תופס די חזק). אבל הם מיעוט כ"כ קטן אפילו יחסית לערסים הממוצעים שתמצא ברחוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:11 
סמל אישי של המשתמש
ofer23 כתב:
NARKOTIKA כתב:

פעם אחת ב-60 שנה אני שומע קריאות נאצה ? פעם אחת ב- 60 שנה אני שומע איומים ? פעם אחת ב- 60 שנה ניסו לתקוף אוהדים אחרים ?
ואם לא שמת לב, אני מכוון את הטענות שלי לכל החוליגנים - בראש ובראשונה (כפי שציינתי זאת והדגשתי בהודעה הראושנה שלי) היציע המזרחי בטדי הגזעני והאלים. אבל אחריו - גם גרעין אוהדים חוליגנים הן בשער 11 והן בשער 5 ועוד כמה חבורות חוליגנים במספר קבוצות אחרות.

"קרב דחיפות" - אהה, במקרה זהבי ואותו אוהד נפגשו ברחוב ונתקלו האחד בשני. אין יותר עלבון לאינטיליגנציה של ילד בן 10 ממה שרשמת פה.

נו באמת. אתה חי בואקום?
אנחנו חלק מתרבות מזרח תיכונית אלימה, ואירוע כזה הוא תולדה שלה. הכדורגל הוא ראי של החברה. לא הכדורגל הוא זה שגורם לאלימות.
ואתה לא תוציא את האלימות מהכדורגל לפני שתוציא אותה מהתרבות בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:13 
kruvi1 כתב:
ofer23 כתב:
NARKOTIKA כתב:

נו באמת. אתה חי בואקום?
אנחנו חלק מתרבות מזרח תיכונית אלימה, ואירוע כזה הוא תולדה שלה. הכדורגל הוא ראי של החברה. לא הכדורגל הוא זה שגורם לאלימות.

כבר כתבתי הודעה ארוכה ודומה, אבל עשית את זה קצר יותר.
בקיצור, מה שהוא אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:21 
מוות כתב:
עופר, ממש לא ניסיתי להראות את היוצא מן הכלל שאתה התכוונת אליו. להפך. ניסיתי להראות שמה שקורה פה הוא היוצא מן הכלל - ודווקא מבחינה חיובית.
הכדורגל הישראלי לא מתקרב ברמת האלימות שלו למה שקורה בשאר העולם. זה היה מבדח קצת פחות מג'ימי ג'אמפ שזרק על פיגו צעיף של ברצלונה במהלך הסופר קלסיקו.

כל הסיפור התקשורתי מסביב הופך את זה לאפילו יותר קומי, והמחדל המשטרתי הופך את זה לטרגדיה (מזעזע לחשוב על התוצאות של פיגוע ספורטיבי אמיתי, כמו למשל, קריסה של יציע, שריפה או אירוע טרור). בקיצור, זה בדיוק מה שאני אוהב בכדורגל הישראלי. זו אחלה של טלנובלה.

וכן, יש חוליגנים בכדורגל הישראלי (מההתרשמות שלי, דווקא במכבי זה תופס די חזק). אבל הם מיעוט כ"כ קטן אפילו יחסית לערסים הממוצעים שתמצא ברחוב.

אני לא ביצעתי השוואות עם שאר העולם.
במשחק כדורגל בין מצרים לאלג'יריה לפני מספר שנים היו תופעות חמורות עוד יותר ובמשחקים במצרים עצמה אנשים מצאו את מותם.
ומאז שלואיס פיגו כבר תלה את הנעליים שלו חלה התקדמות גם בספרד וכאמור גם באנגליה.
לשם צריך לשאוף.
אני הייתי בשנים האחרונות במספר משחקי דרבי בלונדון, ולצעוד למשל בצוותא אוהדי ארסנל וטוטנהם יחדיו גם לאחר המשחק, תוך קריאות ציניות משעשעות לכל היותר, הזכיר לי את חוויות משחקי הדרבי שלי מתחילת שנות ה-80.
לשם צריך לשאוף.
פיפ"א ואופ"א פועלות בכיוון הזה - לפחות בתחום המאבק בתופעות הגזענות במגרשי הכדורגל.
ואל תנסה למזער את תופעת החוליגניזם בכדורגל אצלנו.
זה מתחיל בכל קריאות הנאצה והשנאה שמושמעים לפני, במהלך ואחרי כל משחק, כמו גם בטוקבקים באתרי הספורט וברשתות החברתיות.
אז גם אם היום בפרמייר ליג לא הכל מושלם ולא הצליחו למגר לחלוטין את כל התופעות הללו, עדיין אי אפשר להמעיט במה שהצליחו לעשות מאז התקופות האפלות של החוליגניזם במגרשים באנגליה, שהיוו מקום בו אנשים שהשתכרו הרשו לעצמם להתפרע ולהשתולל. את זה צריך למגר גם ממגרשי הכדורגל (והכדרוסל) אצלנו, ויפה שעה אחת קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:26 
אם בשבילך לתלות שלט "תתאבד כבר" זה חוליגניזם, הבעיה אצלך.
(ולא שחסר פה בעיות אמיתיות במגרשים, אבל לשים את הדברים האלה באותה שורה זה כמעט לתת להם לגיטימציה בעצמך.)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:32 
kruvi1 כתב:

נו באמת. אתה חי בואקום?

אז אנחנו חלק מתרבות אלימה - אז בוא גם נבטל את המשטר הדמוקרטי במדינה ואת הפרדת הרשויות (כי הרי אנחנו חלק מהמזרח התיכון, לא ?).
ותתפלא - אפשר להוציא את האלימות מהכדורגל בארץ. כבר ציינתי שבאנגליה מיגרו תופעות אלימות וחמורות הרבה יותר.
נקיטת צעדי ענישה מסוג של כמה שנים טובות בכלא לכל מתפרע אלים במגרש יגרמו לכל אוהד ששוקל לפרוץ לכר הדשא, לחשוב פעם נוספת לפני שהוא ינסה לבצע זאת.
ואולי גם פעולה כמו לא רק סגירת יציע מזרחי או שער 11 או שער 5, אלא דרישה מאותם אוהדים בשערים הללו לרכוש מחדש כרטיסים לשערים אחרים. אהה, נכון, זו ענישה קולקטיבית - מה לעשות, אין מאבק מושלם בתופעה הזו, ואולי זה יגרום לאוהדים שאינם מתפרעים לא לרכוש בעתיד מנויים וכרטיסים שיציעים שחוליגנים נמצאים בהם וזו עוד דרך להילחם בתופעה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:35 
ofer23 כתב:
kruvi1 כתב:

נו באמת. אתה חי בואקום?

ואולי גם פעולה כמו לא רק סגירת יציע מזרחי או שער 11 או שער 5, אלא דרישה מאותם אוהדים בשערים הללו לרכוש מחדש כרטיסים לשערים אחרים. אהה, נכון, זו ענישה קולקטיבית - מה לעשות, אין מאבק מושלם בתופעה הזו, ואולי זה יגרום לאוהדים שאינם מתפרעים לא לרכוש בעתיד מנויים וכרטיסים שיציעים שחוליגנים נמצאים בהם וזו עוד דרך להילחם בתופעה הזו.

נו, היית אומר מההתחלה שאתה מסתלבט וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:36 
ofer23 כתב:

נ.ב.

סתם תיקון.בשנים ההם לא היו צעיפים.וכמעט אף אחד לא לבש חולצות בצבע המועדון שהוא אהד.נשים לא היו הולכות/באות לכדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:37 
NARKOTIKA כתב:
אם בשבילך לתלות שלט "תתאבד כבר" זה חוליגניזם, הבעיה אצלך.
(ולא שחסר פה בעיות אמיתיות במגרשים, אבל לשים את הדברים האלה באותה שורה זה כמעט לתת להם לגיטימציה בעצמך.)

תמשיך עם הדמגוגיה.
כן, אני בעצמי נותן לגיטימציה.
ובוודאי שאני אשים הכל בשורה אחת.
הכל מתחיל מתרבות של שנאה, מתרבות של קריאות נאצה, של איומים וקללות בלתי נסבלות.
שום תופעה חוליגנית מסוג של התפרצות למגרש אינה מתחילה בחלל ריק.
וגם אתה הרי יודע זאת.
אז במקרה הטוב אתה מיתמם, ובמקרה אחר - אתה ממשיך בגישה דמגוגית.
<< ועכשיו ממתין לתגובה הדמגוגית הבאה שלך ... >>

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:43 
nati כתב:

סתם תיקון.בשנים ההם לא היו צעיפים.וכמעט אף אחד לא לבש חולצות בצבע המועדון שהוא אהד.נשים לא היו הולכות/באות לכדורגל.

סתם תיקון - בשנים ההן היו שפע של צעיפים (צעיפים של פעם - צעיפי צמר עם פסי אדום לבן או פסי צהוב כחול) ובמשחקי דרבי בשערים 1,2,13 היו גם נשים - בוודאי לא בכמויות של אלפים, ואולי גם לא מאות (מצטער שלא ביצעתי ספירה באותו משחק דרבי) - אבל אני עדיין משער שמספר עשרות נשים שהיו שם - לא עברו קודם לכן ניתוח לשינוי מין.

נערך לאחרונה על ידי ofer23 בתאריך 04 נובמבר 2014, 12:00, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הפתרון - כמו במולדת הכדורגל - לנקות את החוליגניות מהמגרשים
הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:51 
ממליץ להתמקד במסר - להוציא את השנאה והחוליגנים מהכדורגל. אפשר להתחכם עם השוואות לאנגליה, אבל זו לא הנקודה. המסר שתרבות הכדורגל בארץ (אין כזה דבר באמת אבל נניח) מונעת סביב התלהמות ושנאה והחוליגנים שולטים בה, כולל הקבוצה שלנו ראו את האנשים שניהלו את מחלקות הנוער שלנו למען השם. אין לזה באמת סיכוי, במקרה שלנו גם ככה המועדון גמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 11:58 
ofer23 כתב:
nati כתב:

סתם תיקון - בשנים ההן היו שפע של צעיפים (צעיפים של פעם - צעיפי צמר עם פסי אדום לבן או פסי צהוב כחול) ובמשחקי דרבי בשערים 1,2,13 היו לא גם נשים - בוודאי לא בכמויות של אלפים, ואולי גם לא מאות (מצטער שלא ביצעתי ספירה באותו משחק דרבי) - אבל אני עדיין משער שמספר עשרות נשים שהיו שם - לא עברו קודם לכן ניתוח לשינוי מין.

נכון שחוץ משער 7(לא שזה עצר את אוהדי בני-יהודה ובאר שבע לשבת שם)שער 11 ויותר מאוחר שער 8 לבית"ר.כל השערים האחרים היו מעורבים.ביחוד במשחקי גביע בר"ג.אבל נראה לי שציירת לעצמך תמונה צבוענית ויפה על אותם ימים.צעיפים ונשים לא היו במגרשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 12:05 
nati כתב:
ofer23 כתב:
nati כתב:

סתם תיקון - בשנים ההן היו שפע של צעיפים (צעיפים של פעם - צעיפי צמר עם פסי אדום לבן או פסי צהוב כחול) ובמשחקי דרבי בשערים 1,2,13 היו לא גם נשים - בוודאי לא בכמויות של אלפים, ואולי גם לא מאות (מצטער שלא ביצעתי ספירה באותו משחק דרבי) - אבל אני עדיין משער שמספר עשרות נשים שהיו שם - לא עברו קודם לכן ניתוח לשינוי מין.

נכון שחוץ משער 7(לא שזה עצר את אוהדי בני-יהודה ובאר שבע לשבת שם)שער 11 ויותר מאוחר שער 8 לבית"ר.כל השערים האחרים היו מעורבים.ביחוד במשחקי גביע בר"ג.אבל נראה לי שציירת לעצמך תמונה צבוענית ויפה על אותם ימים.צעיפים ונשים לא היו במגרשים.

נתי,
היו אותם צעיפי צמר עם פסים.
בפרט במשחקי דרבי.
ונשים כבר אמרתי שהיו, אכן באותם יציעים מעורבים ובעיקר במשחקים מסוג דרבי וגמר גביע - כלומר אותן נשים שהצטרפו לבני-זוגם ו/או אמהות לילדיהם. גם אם הכמות שלהן הייתה יחסית קטנה, עדיין נשים וילדים באותם יציעים מעורבים של 1,2,13 הייתה תופעה בולטת.

והקטע הזה בזמנו של אוהדי ב"ש לשבת דווקא בשער 7 (בפינה למעלה, צמוד לשער 8). הם היו צריכים לשבת דווקא בשער 8 (והמבין יבין ;) )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 12:10 
סמל אישי של המשתמש
ofer23 כתב:
kruvi1 כתב:

נו באמת. אתה חי בואקום?

אז אנחנו חלק מתרבות אלימה - אז בוא גם נבטל את המשטר הדמוקרטי במדינה ואת הפרדת הרשויות (כי הרי אנחנו חלק מהמזרח התיכון, לא ?).

ואתה אחרי זה מדבר על דמגוגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 12:16 
kruvi1 כתב:
ofer23 כתב:
kruvi1 כתב:

נו באמת. אתה חי בואקום?

ואתה אחרי זה מדבר על דמגוגיה.

בהחלט כן.
לתרץ אלימות בכך שאנו חלק מתרבות מזרח תיכונית אלימה - זה לתת הצדקה לכל מה שדורש הוקעה.
היכן שיש התפרעות, היכן שיש תקיפה, היכן שיש אלימות מכל סוג שהוא - יש לדרוש שגורמי אכיפת החוק יטפלו בכך. ואם יש מחדלים (ולא חסר כמובן) - זה עדיין לא מצדיק זאת.
והכדורגל כיום הוא לא ראי של כל מה שקיים בחברה שלנו, אלא דווקא בעיקר ראי של תופעות פסולות בחברה שלנו.
רוב אזרחי המדינה אינם חווים ביום-יום תופעות פסולות שקיימות חדשות לבקרים ביציעי הכדורגל שלנו. בוא לא ניסחף, למרות הגישה הדמגוגית שרווחת בהודעות אלו ואחרות באשכול זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 12:18 
chimpfive כתב:
ממליץ להתמקד במסר - להוציא את השנאה והחוליגנים מהכדורגל. אפשר להתחכם עם השוואות לאנגליה, אבל זו לא הנקודה. המסר שתרבות הכדורגל בארץ (אין כזה דבר באמת אבל נניח) מונעת סביב התלהמות ושנאה והחוליגנים שולטים בה.

מקבל את ההערות שלך ומצדד בגישה שלך. :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 12:21 
סמל אישי של המשתמש
בעיית האלימות הרבה יותר שורשית, ולא נובעת מטיפול כושל של גורמי החוק.
זה טמון בתרבות ובחינוך.
הכדורגל הוא תוצר של זה, ו-ואללה מה שקרה אתמול (או בכלל במגרשים) אפילו לא מתקרב לרמת האלימות שיש ברחובות.
והנקודה היא, שאתה לא תצליח לעקור את האלימות מהכדורגל, כי היא לא קשורה לכדורגל. זה מגיע ממקום אחר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 12:22 
סמל אישי של המשתמש
אתה מדבר על הוצאת החוליגניזם? סבבה.
בוא נניח שמחר אין יותר דבר כזה שנקרא "אולטראס". האלימות תיפסק? לא יהיו יותר קללות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2014, 12:28 
kruvi1 כתב:
בעיית האלימות הרבה יותר שורשית, ולא נובעת מטיפול כושל של גורמי החוק.
זה טמון בתרבות ובחינוך.
הכדורגל הוא תוצר של זה, ו-ואללה מה שקרה אתמול (או בכלל במגרשים) אפילו לא מתקרב לרמת האלימות שיש ברחובות.
והנקודה היא, שאתה לא תצליח לעקור את האלימות מהכדורגל, כי היא לא קשורה לכדורגל. זה מגיע ממקום אחר לגמרי.

נראה לי שזו גישה בעייתית, ״במילא מה שהיה הוא שיהיה״ כל אחד ואחד יכולים לעשות שינוי ולהוריד במעט את מפלס השנאה ולהתמקד בדברים יותר חיוביים באהדה לקבוצת כדורגל, ולא חסר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: