תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 21:09

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re: חרף המתיחות: ישראל תרכוש עוד טייסת אף-35 מארה
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2014, 20:28 
סומך כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
צה"ל כבר אמר שהוא יתחדש בנגמ"שים חדשים בעקבות "צוק איתן". אני רק לא מבין איך זה קשור לנושא (מטוסים). מי אמר לך שלא הקציבו כבר סכום מסוים בשביל נגמ"שים חדשים?

חתיכת שיח חרשים שאלוהים ישמור.
מה אתה לא מבין? אני טוען שרכישת המטוסים היא בזבוז של מיליארדים.
אתה מתעקש שגם ככה אי אפשר לעשות עם הכסף משהו אחר כי זה מיועד רק לרכש בטחוני מהאמריקאים
אז אני נותן לך דוגמא לרכש צבאי יותר חשוב שאפשר לעשות עם המליארדים האלו. מה לא ברור?!

א. זה לא בזבוז של מיליארדים, כי זה כסף של האמריקאים.
ב. לא יודע אם את הנגמ"שים החדשים אנחנו קונים מהאמריקאים או שהם מיוצרים כאן, אז אני לא יכול לענות על זה.
ג. שוב אני אומר, צה"ל כבר אמר שהוא יתחדש בנגמ"שים חדשים בעקבות מה שקרה ב"צוק איתן", אז אני מניח שהוא יתחדש בהם בלי שום קשר למטוסים הנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חרף המתיחות: ישראל תרכוש עוד טייסת אף-35 מארה"ב
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2014, 20:42 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
הטווח שלו באמת יותר קצר ממטוסים אחרים שיש לצה"ל? כי ההצדקה היחידה שיכולה להיות לרכוש מטוס שכזה היא הפצצת מתקני גרעין באיראן. כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר.

הF35 ידוע כמטוס קצר טווח (ומטוס בעייתי מאוד באופן כללי)*.
הF16 פותח כמטוס קל וקטן בשביל משימות ארוכות.

*בדקתי בגוגל, ויכול להיות שאני טועה, יש ל35 הרבה דגמים ווריאציות וחלקם מגיעים לטווח רחוק מאוד.

נערך לאחרונה על ידי KingAlpaca בתאריך 29 אוקטובר 2014, 21:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: חרף המתיחות: ישראל תרכוש עוד טייסת אף-35 מארה
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2014, 20:52 
עד המ!!ת הפועל כתב:
סומך כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
צה"ל כבר אמר שהוא יתחדש בנגמ"שים חדשים בעקבות "צוק איתן". אני רק לא מבין איך זה קשור לנושא (מטוסים). מי אמר לך שלא הקציבו כבר סכום מסוים בשביל נגמ"שים חדשים?

אתה מתעקש שגם ככה אי אפשר לעשות עם הכסף משהו אחר כי זה מיועד רק לרכש בטחוני מהאמריקאים
אז אני נותן לך דוגמא לרכש צבאי יותר חשוב שאפשר לעשות עם המליארדים האלו. מה לא ברור?!

ב. לא יודע אם את הנגמ"שים החדשים אנחנו קונים מהאמריקאים או שהם מיוצרים כאן, אז אני לא יכול לענות על זה.
ג. שוב אני אומר, צה"ל כבר אמר שהוא יתחדש בנגמ"שים חדשים בעקבות מה שקרה ב"צוק איתן", אז אני מניח שהוא יתחדש בהם בלי שום קשר למטוסים הנ"ל.

אתה אמיתי?
הוא אומר לך שהאמריקאים נתנו לך כסף שמיועד לרכש בטחוני, ובכסף הזה קנית מטוסים. הכסף שייצא על הנגמ"שים יכול היה להיות הכסף הזה, ועכשיו יוציאו עליהם כסף אחר.

המקרה היחיד שבו אתה צודק, זה מקרה שהאמריקאים אמרו "קחו מטוסים או אל תיקחו כלום". לפי מה שאני מבין זה לא המקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: חרף המתיחות: ישראל תרכוש עוד טייסת אף-35 מארה
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2014, 22:37 
19 כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
סומך כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

אתה אמיתי?
הוא אומר לך שהאמריקאים נתנו לך כסף שמיועד לרכש בטחוני, ובכסף הזה קנית מטוסים. הכסף שייצא על הנגמ"שים יכול היה להיות הכסף הזה, ועכשיו יוציאו עליהם כסף אחר.

המקרה היחיד שבו אתה צודק, זה מקרה שהאמריקאים אמרו "קחו מטוסים או אל תיקחו כלום". לפי מה שאני מבין זה לא המקרה.

האמריקאים נותנים לך כסף כדי שתקנה ציוד אמריקאי! (מבחינתנו אפשר לקרוא לזה "חינם")
אני שוב שואל: הנגמ"שים החדשים שאמורים להחליף את אלה מקום המדינה מיוצרים ע"י האמריקאים או שבישראל?
כי אם בישראל, אז הכסף שהאמריקאים נותנים לך לא יכול ללכת על זה. לא מסובך.
המקרה של "כיפת ברזל" הוא יוצא דופן, כי בו האמריקאים נתנו לך כסף להמשך פיתוח בישראל (לפי מה שאני זוכר כ-200 מיליון דולר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2014, 23:01 
סמל אישי של המשתמש
גם אם לא מייצרים נגמ"שים בארה"ב אפשר לקנות כלים אחרים (לדוגמא אושקושים שמשמשים את מערך המנתץ) ולשחרר משם נגמ"שים לטובת החי"ר.
אם מספיק רוצים אפשר לעשות כמעט הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: