red in blood כתב:
Adom Bdam כתב:
הבעיה הראשונה שצריכים לטפל בה זה המחירים שהקבוצות משלמות למשטרה בהעסקת שוטרים וסדרנים שבמקרה הטוב יושבים ולא עושים כלום ובמקרה הרע מרביצים לאוהדים.
די התעצבנתי על הפועל שלא מוכנה להוריד ל50 שקל כי אני לא חושב שנגד קריית שמונה יש המון הוצאות אבטחה באופן חריג, אבל אני לא אתעצבן על הפועל אם תקח 130 לדרבי למשל בגלל נושא ההוצאות, אני קורא שמבקשים למשחק בין ביתר לחיפה מעל 500 אנשי אבטחה שקצת יותר מחצי זה שוטרים, אני מעריך שבדרבי המספרים דומים או גבוהים יותר, מעניין גם כמה משלמים לכל אחד מהשוטרים.
אבל למה אתה לוקח את זה פר משחק, ומשווה בתוכו את הרכיבים?
יש הכנסות מכרטיסים, ויש הוצאות על אבטחה, ויש עוד 20 סעיפים אחרים של הוצאות והכנסות.
שיסתכלו על מאזן שנתי, ויחליטו משם. ואם צריך לקצץ במשהו בשביל לא להפסיד - שיקצצו. או ישקיעו כסף. אבל שזה לא יהיה הברירת מחדל שהאוהדים משלמים עוד אם צריך.
מה זה ברירת מחדל?
כאשר אתה בונה תקציב אתה מכניס לתוכו צפי של הכנסות מכרטיסים. נגיד בקבוצה כמו הפועל הוא עומד על 10 מליון, אחרת מה בדיוק ההבדל בינך לבין קבוצה קטנה?
בבלומפילד יש 14000 אלף מושבים.
הצפי הוא שהם יתמלאו 4 פעמים בשנה (דרבי*2, בית"ר + חיפה) ועוד 4 פעמים יהיו בסביבות ה 12 אלף עוד 4 פעמים 10000 ובשאר המשחקים 8000.
סה"כ כ 208000 צופים, זה יוצא מחיר יעד של 50 שקל לכרטיס.
לפי זה אתה אמור לתמחר את המנויי, כלומר מחיר מנוי ממוצע של 1000 שקל.
דבר ראשון, כן. מחיר המנוי חייב להיות יותר נמוך. אבל אין לו קשר ישיר למחירי הכרטיסים.
מנוי מבטיח לך את המקום שלך ביציע ללא כל מאמץ לפני כל משחק, ובהחלט יכול להיות מצב שללכת לקנות כרטיס בכל משחק יהיה זול יותר מלקנות מנוי בתחילת העונה.