teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
אני לא יודע אם אני חלק מהרוב(זאת לא קללה בישבילי), אני פשוט חושב שהעולם המערבי הוא לא מה שאתה מדמיין אותו. למעט ריצה לממד פעם בשנתיים(לדעתי זה עדיף על בית שנהרס בסופה או רעידת אדמה) ו-3 שנים צבא, הישראלי הממוצע לא ממש שונה מאזרח מערבי אחר. הרי איכות חיים מערבית יש כאן, תיירות יש כאן, עיתונות חופשית ובית משפט חופשי יש כאן ובעיקר כלכלה יש כאן. נכון, הסל בסופרמרקט והדיור הם כפולים במחיר מרוב המדינות המערביות האחרות, אבל אלה צרות של "מערביים". במדדי האושר העולמיים, אנחנו בין המקומות הראשונים ויש הרבה יהודים מערביים שעולים לכאן מידי שנה. אם היינו עזה, אמריקאים וצרפתים לא היו עולים לכאן בעד שום הון שבעולם.
ריאליטי צ'ק:
איכות החיים בישראל לא ממש מערבית, תיירות לא ממש מעניינת את התושבים. עיתונות חופשית, בתי משפט וכלכלה - לא בטוח שאתה יודע על מה אתה מדבר.
בנוסף, מלבד העובדה שבסופר מוציאים פי שתיים ושאין סיכוי לקנות דירות, גם אין רשת ביטחון סוציאלית או בכלל שירות ציבורי ראוי לשמו (הכוונה למערכת חינוך, בריאות, תחבורה וכו' וכו').
ועוד לא דיברנו על הנזק הנפשי והבריאותי של חיים במצב חירום תמידי ושל החרדה הקיומית שנוכחת בכול.
אני לא אומר שכל זה קורה בגלל המלחמה (יש מצב שזה סתם מסך עשן כדי שלא תשימו לב שעשרים משפחות אונסות אותכם), אבל זה בטח לא עוזר.
כנראה שלפי קנה המידה שלך אין הרבה מדינות מערביות. או זה, או שבשביל הרטוריקה אתה מעקם את האמת. במדינת ישראל מקבלים האזרחים בריאות וחינוך טובים מאוד (בקנה מידה מערבי) ובמחירים מצחיקים. רשתות הביטחון הסוציאליות מצטמקות בהדרגה, אך עדיין רחבות יותר מהרבה מדינות מערביות. מבחינת מערכת משפט קשה לעשות השוואות.
יש הרבה לעשות בתחום הדיור, אבל המצב של צעירי אירופה לא טוב יותר מבחינת עבודה או דיור. גם בארה"ב החיים לא דבש למעמד הביניים. רחוק מזה.
התחבורה הציבורית מחורבנת, אבל לא מחוץ לפרופורציה לרוב העולם המערבי, שבוא נודה לא מורכב רק מהערים הגדולות שם יש תחבורה מצוינת (בחלקן בלבד).
יכול להיות יותר טוב בישראל, וחובה לחשוף מה שלא טוב ולשאוף ליותר, אבל אין צורך להשמיץ סתם. יש מספיק דברים אמתיים.
בכלל משעשע לשמוע על יציבות כלכלית ממישהו שהחליט לקשור את גורלו באחת ממדינות PIGS ומערכת הבריאות שלה מתרוקנת בעקבות הגירה לבריטניה (שהחליטה למלא חוסרים מספרד ופורטוגל).