pokara כתב:
... ובהמשך לדבריך, הייתי שמח לקבל ממך שתי תשובות.
הראשונה, חתמת מחר על הסכם, אתה גם אז תקבל ירי כולה פצמרים מידי פעם כי זה אירגון קיקיוני ששם זין על החמאס?
והשניה שעדיין אני מחכה לתשובה ממנה גם מנרקוטיקה, מה בעינייך מצדיק את פיצוץ השיחות? (כי מה לא כבר הבנתי, מאוד סקרן מה כן יצדיק)
יום אחרי שחתמת על הסכם אתה רשאי לדרוש 100% מאמץ מהצד השני למניעת פיגועים. האמת היא שמה כולל 100% מאמץ זאת לעיתים שאלה לא קלה אבל ללא ספק זה כולל סיכול על פיגוע שיודעים עליו. כמה דוגמאות:
1. ירדן עושה 100% מאמצים לסכל פיגועים נגד ישראלים, לכן כאשר חייל ירדני רוצח 7 ישראלים או כאשר מסתנן פלסטינאי פותח באשר באזור הירדן, זאת לא הפרה של הסכם השלום. ואגב, אפרופו מאמצים להילחם בטרור, בהרבה מהשנים האלו מנהיגי החמא"ס הסתובבו די בחופשיות בירדן (זוכר את חאלד משעל?).
2. מצרים עושה 100% מאמצים לסכל פיגועים ולכן כאשר רוצחים ישראלים ברס בורקה, או ליד הפירמידות או ליד אילת (שלושה מהפיגועים היותר קשים אגב), אין בזה הפרה של הסכם השלום.
אותם דברים אגב נכונים לרשות הפלסטינאית באמצע שנות ה90. הימין אהב לצווח על כל פיגוע אבל העובדה היא שבמשך לא מעט שנים, כולל שנים שבהם ביבי היה ראש הממשלה, לא היו פיגועי תופת של חמא"ס שהרשות יכלה לסכל ולא סיכלה. עדיין, היו פיגועים בישראל. אגב, ישראל הבטיחה לעיתים להקפיא התנחלויות... היא לא תמיד יכלה לסכל אותן.
במקרה של עזה אתה צריך להבין שכן, גם אם יהיה הסכם, יהיה כנראה פעם בכמה זמן ירי ספורדי. אגב, אם המדיניות הישראלית תהיה שכל ירי שכזה משמעותו פיצוץ הכלים אני יכול להבטיח לך שהירי הזה יקרה הרבה יותר מהר.