http://article.yedioth.co.il/default.as ... cleid=8407ההכרזה על "נוהל חניבעל", פרשת "המכתב הדתי" ולמה מבחינתו "קרענו לחמאס את הצורה". מח"ט גבעתי אל"מ עופר וינטר מדבר על המלחמה בעזה ומשיב אש למבקריו
"זו הכתבה האחרונה שאני עושה, אני רוצה לחזור להיות עופר, מח"ט גבעתי", כך הוא פתח את הראיון וכך ביקש לסיים אותו. וינטר של המשרד הוא אותו וינטר של השטח. גם כשהוא כלוא מאחורי שולחן הוא מלא אש וחיות, מתקומם על כך שהעיסוק בנושאים הטפלים בעיניו החל עוד לפני ששככו הדי הקרבות. "כשנלחמנו בעזה היה ברור מי האויב", אומר הקצין הקשוח ברגע של כמעט חולשה. "חשבתי שגמרנו ואני רואה שהאש מבית נמשכת. רק עכשיו סיימנו להילחם. מה אתם רוצים?"
הוא נסער, מח"ט גבעתי אל"מ עופר וינטר (43). חמש שבתות רצופות הוא לא היה בבית, אבל לא זה מה שמפריע לו. הפרסומים האחרונים פגעו בו. "עוד לא הספקנו לחזור מהמלחמה, החיילים נתנו את הנשמה, ופתאום מתעסקים בשטויות ובשקרים, ואני לא מבין למה".
לפני כעשרה ימים, ביומה הראשון של הפסקת האש, כשהצליח לעזוב לרגע את הגזרה, הוא מיהר לבקר אצל המשפחות השכולות של חיילי החטיבה שלו. "כמה עצוב", הוא נאנח. "הרגשתי שאני לא יכול לחזור הביתה, עד שלא אפגוש את כל המשפחות השכולות. ארבעה חיילים איבדתי. שלושה בתקרית המנהרה ברפיח — רס"ן בניה שראל, סגן הדר גולדין וסמ"ר ליאל גדעוני — ואחד בתקרית הפילבוקס, סמל ארז שגיא שהיה בקורס מ"כים. היו לי פגישות עצובות אצל המשפחות, אבל יצאתי מהן מעודד. פגשתי הורים שיודעים שהם לא איבדו את ילדיהם לחינם".