כמיטב המסורת, גם העונה נפתחה ליגת פנטזי פרמייר ליג של פורום שדים. אני מניח שכולם יודעים במה מדובר, מה גם שלא שמתי לב לשינויים בפורמט מהעונה שעברה, אבל למען הסדר הטוב אני אכתוב גם הפעם את הדברים הבסיסיים:
איפה נרשמים?פה -
http://fantasy.premierleague.com/.
איך זה עובד?פשוט מאוד, בדומה לכל ליגת פנטזי, למי ששיחק במשחק פנטזי כלשהו של היורו/מונדיאל/פרמייר ליג זה בדיוק אותו דבר. מקבלים סכום כסף דמיוני כדי להרכיב סגל של 15 שחקנים - 2 שוערים, 5 שחקני הגנה, 5 קשרים ו-3 חלוצים. ניתן לבחור עד שלושה שחקנים מכל קבוצה. בכל שבוע צריך לבחור הרכב של 11 שחקנים, כשכל שחקן מקבל ניקוד לפי הביצועים שלו על המגרש, וקפטן שמקבל ניקוד כפול. בנוסף, במהלך העונה ניתן לבצע העברות. אני לא אפרט כאן את החוקים המלאים, הם נמצאים פה (
http://fantasy.premierleague.com/rules/).
חילופים והעברות* חילופים - יש לבחור רק 11 שחקנים שישחקו בכל מחזור. במשחק הזה לא ניתן לעשות חילופים ידניים באמצע המחזור. יש רק חילופים אוטומטיים - אם שחקן בהרכב שלך לא שיחק באותו מחזור, אז הוא יוחלף אוטומטית בשחקן ספסל.
* העברות - בכל שבוע ניתן לבצע העברה אחת. אם אתה לא משתמש בה היא נגררת לשבוע הבא, אבל אי אפשר לגרור יותר מאחת (כלומר אפשר לצבור עד 2 העברות לשבוע). כל אחד מקבל שני wildcard - אחד בו ניתן להשתמש בכל שלב במשחק, ועוד אחד בו ניתן להשתמש רק בינואר.
ליגותיש שני סוגים של ליגות - ליגה עם ניקוד קלאסי, שבו כל אחד צובר ניקוד לעצמו ומי שצובר הכי הרבה מנצח, וליגה עם ניקוד ראש-בראש, שבו כל מחזור משחקים נגד שחקן אחר, ומי שצובר יותר נקודות באותו מחזור מקבל 3 נקודות (או נקודה על תיקו).
כל שחקן מצורף אוטומטית לליגות הבאות: ליגה כללית, ליגה של כל השחקנים שנרשמו באותו מחזור יחד איתו, ליגה של המדינה שלו, וליגה של הקבוצה אותה הוא אוהד. כולן עובדות לפי שיטת הניקוד הרגילה (מצטברת).
בנוסף אפשר להירשם לליגת פרטיות. מניסיון העבר ליגת הראש-בראש לא ממש מעניינת והניקוד שלה גם ככה תמיד חופף לניקוד של הליגה הרגילה, אז העונה פתחתי רק ליגה עם הניקוד הרגיל. כדי להירשם לליגות האלה, צריך ללכת ללשונית LEAGUES, ללחוץ על Join a league, לבחור ב-Private league, ולהכניס את הקוד של הליגה.
הקוד של הליגה - 1362890-317484. מי שכבר שיחק בה בעונה הקודמת, נכנס אוטומטית לליגה הזאת ברגע שהוא נרשם למשחק.
ULTIMATE FANTASY PREMIER LEAGUEהעונה הפרמייר ליג השיקו בנוסף את האולטימייט פנטזי פרמייר ליג, משחק בתשלום (5 פאונד לכל העונה) שבו בוחרים סגל של 25 שחקנים עם אפשרויות כמו לעשות חילופים בזמן המחזור (בין שבת לראשון למשל). גם שם אפשר לפתוח ליגה פרטית, אם יהיו כאלה שיירשמו אני אפתח אחת כזו.