עומר מ. כתב:
teknoboy כתב:
קראתי את הכתבות באתרים האנטישמיים של הBBC וNYT.
בNYT יש סוג של ניתוח סטטיסטי שמראה שאכן היה תת-ייצוג בקרב ההרוגים לקבוצות אוכלוסיה שבבירור אינן לוחמות (נניח ילדות קטנות וזקנים), אם כי עדיין יש מאות הרוגים מקרב הקטגוריות הללו (נשים, ילדים, תינוקות, קשישים), ושהיה ייצוג-יתר לקטגוריה דמוגרפית שסביר שמחבלי\לוחמי\חיילי חמאס משתייכים אליה (קרי גברים בגיל הרלוונטי).
אם יורשה לי להסיק מסקנה ראשונית, מהנתון הזה נראה ששיעור ההרוגים בירי סטטיסטי ולא מבחין קטן ממאה אחוז (אם נעשה שטיק סטטיסטי של שנקל, ונניח שרק מקרי המוות שמשקפים פלוס מינוס את התפלגות האוכלוסיה היו כתוצאה מירי סטטיסטי נגלה שרק משהו כמו חצי מההרוגים, פלוס-מינוס-אל-תתפסו-אותי-בנקודה-עשרונית-כי-לא-באמת-חישבתי , נהרגו מירי כזה).
מהBBC למדתי שישראל מעריכה שכאלף מההרוגים היו לוחמי אוייב, אלא שבעוד לגבי כ400 מהם היא יודעת לציין מי הם ומאיזה ארגון, שאר ה600 אינם מוכרים ואינם ידועים (ספק אם הם בכלל מזוהים), ולמעשה אין יסוד להניח שהם היו מחבלים\איךשלאקוראיםלזה.
עדיין מוקדם לפרש את התוצאות, כי טרם התקבלו "קולות החיילים", אבל נראה (איזה תדהמה בקהל!) שהאמת נמצאת איפשהו בין הגרסה הישראלית (חמישים אחוז מההרוגים היו חמאסניקים) לבין הגרסה הפלסטינית (רק עשרה אחוז היו כאלה).
כמו כן, לפי כל המקורות, יהיה די קשה להגיע לתוצאה סופית ומוסכמת, כיוון שיש מאות גופות שטרם זוהו ושספק אם ניתן יהיה לזהותן. בגלל המספר הגדול של גופות מרוסקות יש ספק אפילו לגבי מספר ההרוגים הכללי, וכל המספרים האלה הם למעשה רק הגופות של הרוגים שזוהו.
--------------
תודה לבלאד על הלינקים.
נחמד מאוד לקרוא משהו שמשתדל לתאר את האמת ולא רק לתמוך באג'נדה כזו או אחרת.
הלוואי שיום אחד נוכל לקבל חדשות איכותיות גם בעברית.
מה אכפת לך מחדשות בעברית? אתה פורטוגלי בכלל.
וואו מצחיק, כבר יש לך תוכנית בטלוויזיה?
דרך אגב, אם לא שמת לב, מדובר פה בחדשות שהתפרסמו באתרים מכובדים מהעולם הרחב שאינו דובר עברית, כך שאפילו לי מותר לעיין בהם.
ואני עדיין לא פורטוגלי, בינתיים אני רק תושב. כמו כן, תתפלא לדעת, אבל אזרחות ישראלית דווקא יש לי.
עריכה: לא יודע למה באמת חשבתי שיש סיכוי סביר לתגובה עניינית...