אחרי שראיתי כמה משחקים מלאים שלו אני יכול לחוות עליו דעה קצת יותר מעמיקה מאשר לפרש דו"חות סקאוטינג (למרות שהדו"חות של DraftExpress כמעט תמיד מדוייקים מאוד).
אם להתחיל מהדברים הטובים, אז קודם כל בהגנה הוא שומר מצוין. קשה לעשות עליו סלים בצבע, אמנם הוא לא גבוה אבל רחב מאוד, חזק מאוד, נותן גוף. יחסית לגודל שלו הוא גם שומר טוב מחוץ לצבע, זז לא רע. מעבר לכך הוא גם שולח ידיים לכדורים, משקיע מאוד, פייטר מעולה, משתטח על הרצפה כשצריך.
כשזה מגיע לריבאונד, שם הוא באמת פורח. הוא ריבאונדר מצוין, למעלה מ-8 ריבאונדים למשחק אבל צריך לציין שאת זה הוא עשה כשלצידו בקו הקדמי היה ג'רנל סטוקס, אחד הריבאונדרים הכי טובים במדינה, יכול להיות שליד שחקן אחר המספרים שלו היו אפילו יותר גבוהים. הוא לא גבוה וגם לא אתלט במיוחד אבל עם הרוחב שלו ובוקס-אאוט שהוא מאוד מקפיד עליו קשה לקחת עליו ריבאונד. מעבר לכך הוא גם כל כך חזק, יש מקרים שהוא פשוט תולש ליריב את הכדור מהידיים. אם הוא באמת יתאקלם וייכנס לעניינים ויראה כל משחק 25 דקות ומעלה, לדעתי הוא יכול להביא את המספרים האלה גם לליגה, אם לא יותר בהתחשב בכך שהוא הריבאונדר הרציני היחיד בקבוצה.
בהתקפה באופן צפוי הוא פחות מאיים. בעונה האחרונה שלו הוא קלע פחות מ-10 נקודות למשחק שזה מעט - מצד אחד הקבוצה שלו שיחקה בלי רכז רציני וזה פגע בו מאוד, והוא גם שיחק לצד שני סקוררים דומיננטיים שנבחרו בדראפט האחרון (אפילו בצבע הוא לא היה האופציה ההתקפית הראשונה אלא סטוקס, ונדיר לראות במכללות קבוצה עם שני סקוררים בצבע) שזה כמובן גם פוגע לו במספרים. מצד שני גם לנו אין רכז וגם אצלנו הוא לא הולך להיות בדיוק שחקן מטרה אז הסיטואציה היא מאוד דומה.
בעיקרון יש לו משחק פוסט מאוד בסיסי, והוא מסוגל להוריד כדור לרצפה אבל משחק הפנים לסל שלו די בינוני, והבעיה הגדולה שלו זה שהוא לא מסיים מספיק טוב מתחת לסל בגלל הנתונים הפיזיים שלו. מה שהוא כן עושה טוב זה לשחק אגרסיבי גם בהתקפה וללכת הרבה לקו, ואפילו לקלוע משם באחוזים די גבוהים יחסית לשחקן פנים ועוד אחד שלא נחשב כישרון התקפי. יש לו קליעה יפה ובשתי העונות האחרונות הוא קלע ב-66, 67 אחוזים שזה נחמד מאוד. מידת ההצלחה שלו תלויה לדעתי כמה יעיל הוא יצליח לסיים ליד הטבעת וכמה הוא יצליח ללכת לקו כמו שעשה במכללות.
הייתי מציין גם שהוא מתנהל עם הכדור לא רע ועושה מעט מאוד שטויות. כשבאים לעזרה עליו הוא יודע למצוא שחקן פנוי בצבע או מחוץ לקשת, אחרי ריבאונד הגנה אין לו בעיה לשחרר את הכדור מהר למתפרצות, הוא מסוגל להשתחרר מלחץ על מגרש שלם עם כדרור או מסירה, בסך הכל הוא לא עושה נזק במשחק ההתקפה.
מה שבעייתי בעיניי זה שאמנם היינו צריכים שחקן שיכול לשחק 4-5 ולתת הגנה וריבאונד מאשר שחקן רך, אבל הוא יותר מדי 5 ומעט מדי 4.
הבחור הזה חתיכת שרירן, לפני 3 שנים הוא שקל 120 קילו ואני לא אתפלא אם הוא הוסיף כמה קילוגרמים מאז למשקל שלו. מעבר לכך שזה כנראה מעיד על שחקן רציני שעובד קשה, זה גם אמור לעזור לו במאבקים בצבע בהתקפה ובהגנה, אבל בכל הקשור לזריזות וניידות, שהוא כן יצטרך להפגין, אני לא יודע כמה טוב זה עושה לו. בקבוצה שלו במכללה הוא שיחק עם ג'רנל סטוקס שהוא שחקן בסגנון כמעט זהה, פורוורד לא גבוה ובלי קליעה אבל חזק מאוד ואגרסיבי, ולפחות ממה שאני שמתי לב בעונה האחרונה שיחק לגמרי בעמדה 5. גם אם הוא שיחק לעתים בעמדה 4 כאמור זה לא היה ליד סנטר אמיתי אלא ליד עוד שחקן בסגנון שלו שיוצא מהצבע וזאת לא הולכת להיות הסיטואציה בהפועל. גייטס הוא סנטר במשרה מלאה שלא זז הרבה מהצבע ואני לא יודע כמה אפקטיבי מיימן יוכל להיות סביבו, בהתחשב בכך שהוא יצטרך לשחק בערך 20 דקות במשחק בעמדה 4. לדעתי הוא שחקן שדווקא הרבה יותר מתאים ליד סקורר נייד כמו סימפסון אם לא ליד פאוור-פורוורד טבעי. יחד עם העובדה שאין בקבוצה רכז או קלעי זה יוצר כמה בעיות התקפיות לא פשוטות, לפחות על הנייר. אני גם חושב שלמרות המוניטין של קטש בתור מאמן התקפה הולכת להיות פה קודם כל קבוצת הגנה, לדעתי בסגל הזה יש כמה חורים מבחינת התקפית שתצטרך להיעשות הרבה עבודה כדי לסגור אותם.
דבר אחרון לגבי השם שכנראה גורר הרבה עניין, אז למדקדקים אני חושב שההגייה הנכונה היא ג'רון מֶיימֶן:
https://www.youtube.com/watch?v=jQVVHeer7zs. שיהיה בהצלחה