גיא האדום כתב:
ציטוט:
אתה צודק, אבל שוב זה לא המדד ללמה לצאת למבצע או אם היו הישגים במבצע.
מספיק שהרסו את החיים למאות אלפי אנשים יום יום במשך 14 שנה בשביל להצדיק יציאה למבצע (בתנאי שנותנים לו יעדים ריאליים לביצוע שגם יביאו לשקט).
מספיק שבדרום יהיו שנים רבות של שקט (לא שיש לי אשליה שיש סיכוי לזה) בשביל להצדיק גם 100 חיילים הרוגים גם אם בכל ה14 שנים האלה נהרגו רק 2 אנשים.
לא ממש אמרתי אחרת, אבל בשביל להבהיר:
אני כולל בכל ההרוגים מאז ההתנתקות גם את כל ההרוגים בכל המבצעים הקודמים שהחזירו את השקט לעוטף עזה לכמה חודשים כאן או שם. גם איתם אני חושב שלא מתקרבים למספר ההרוגים בחודש האחרון.
במרחב הפצמ"רים, עוטף עזה, גרים כ40,000 ישראלים.
מעבר לזה "שנים רבות של שקט"? מדע בדיוני.
סליחה על הקטנוניות אבל במרחב הטפטוף שכולל גם קסאמים ולא רק פצמ"רים, במועצות האיזוריות של עוטף עזה פלוס שדרות יש (לפי ויקיפדיה נכון לדצמבר 2012, מה שאומר שעכשיו צריך להוסיף בערך עוד 5%) כ80000 איש.
אם תוסיף את נתיבות זה עוד כ30000, אופקים עוד 25000 ואשקלון (שלפחות חלק ממנה בטווח הקסאמים) עוד מעל 125000.
זה כבר מעל 200000 שזה בלי להכניס את אשדוד שהייתה גם היא מטרה חביבה לגראדים מדי פעם בימות "שלום" שכבר מקפיצה (יחד עם מועצה איזורית באר טוביה) את טווח הרס החיים גם בלי להרוג אף אחד לסביבות ה600000 ויש שגם היו מכניסים לעניין את באר שבע ומגרדים את המיליון.
בהחלט מספר סביר של אנשים עם שיגרה הרוסה בשביל להפעיל מבצע צבאי (דרך אגב, גם 40000 נניח שבטווח הפצמ"רים הם סיבה מספיק טובה) בתנאי שמציבים לו יעדים ריאליים מראש וגם עומדים בהם ולא חוזרים שוב ושוב על המבצעים הקודמים שלא הביאו לאותם מאות אלפים שקט.
שנים רבות של שקט זה מדע בדיוני?
ברור לי, בגלל זה כתבתי מייד אחרי זה "לא שיש לי אשליה שיש סיכוי לזה".