תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 23 יוני 2025, 10:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 119  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 21:20 
benaim כתב:
Noam כתב:
לא רק שבנוהל חניבעל מניעה החטיפה נמצאת מעל חיי החייל בסדר העדיפויות, גם יש שמועות על כך שזאת לא הפעם הראשונה במבצע שהוא הופעל.
לפי פרסומים זרים אחד מהחללים של הצבא הוא חייל שנחטף לתוך מנהרה וכוחות צה״ל הפציצו את המנהרה ביחד איתו.
אם זה לגיטימי או לא, שכל אחד יחליט בעצמו. זה הנוהל ואי אפשר להתעלם ממנו.

כחייל, מעדיף למות ולא ליפול בשבי האויב ושייעשה ניסיון לשחרר אלפי רוצחים עבורי.

אני מעדיף לא להישלח למלחמות שרק מסלימות את הסכסוך, גובות קורבנות רבים מדי משני הצדדים ותורמות בעיקר לרווח הפוליטי של הממשלות שיוזמות אותן. ככה אין שום סיכוי שאפול בשבי האויב.
אבל ברור שאני לא חי במדינה אידיאלית וזה המצב, ובמצב כזה אני לא רואה שחרור כזה שמשהו שאמור למנוע החזרת חייל חטוף. בתי הכלא בישראל מלאים באסירים בטחוניים (מנהליים, אבל זה כבר לדיון אחר לגמרי) שחלקם המוחץ הם לא סכנה ממשית לבטחון המדינה. ילד שזורק אבנים הוא לא סכנה לבטחון המדינה, גם נהג שהסיע מחבלים לפיגוע בתל אביב הוא לא סכנה לבטחון המדינה. החמאס מגיע במבצע הזה להישגים מרשימים מאוד מבחינה אובייקטיבית (הרבה יותר מאשר ב"עופרת יצוקה" אגב, מה ששם סימן שאלה גדול מאוד על הצדקת חיסול ג'עברי וכל הבכירים שקדמו לו ונהרגו ע"י הצבא), זאת כאשר האסירים שישוחררו, אם וכאשר, עדיין יושבים בבתי הכלא. אני לא חושב שהמלחמה הבאה תקום ותיפול על האם רוצחי משפחת פוגל עדיין בכלא, גם לא על האם עוד 100 אסירים או 1000 אסירים (שוב, שרובם לא פעילי טרור, ובטח שלא פעילי טרור בכירים) ישתתפו או לא ישתתפו.
עד כאן במישור הפרקטי. במישור הרגשי, יש כמובן הצדקה להשארת רוצחי משפחת פוגל (פושעים מתועבים, כמו כל רוצח ילדים. אין על כך עוררין.) ודומיהם בבתי הכלא, אבל בשחרור שלהם אל מול שחרור של חייל בשבי החמאס, הנטייה כמובן צריכה להיות לטובת החייל. החייל, כולי תקווה, עדיין חי, ומשפחת פוגל לצערנו כבר מתים. ויש עוד עניין, רציני הרבה יותר. אתה, אני, וסג"מ הדר גולדין, כולנו נשלחנו ע"י המדינה לשדה הקרב. אף אחד לא שאל אותי אם אני מעוניין להתגייס לצבא, אף אחד לא שאל אותי אם אני מעוניית בשירות קרבי, וגם לא אם אני מעוניין להשתתף במבצע "צוק איתן". מדינה ששולחת חייל לשדה הקרב, מחובתה לעשות את כל המאמצים להחזיר אותו, תוך הימנעות מצעדים פזיזים כמו שהציעה בצערה משפחת גולדין, שהם בעלי סיכוי מאוד נמוך להחזיר את החייל, וסיכון גבוה הרבה יותר לפגיעה בחיילים אחרים. עסקת שבויים, לצורך העניין, היא הדרך הכי פשוטה להחזיר את החייל בלי לבזבז דם מיותר. כל הדיבורים על משוחררי עסקאות למינהן שחזרו לעסוק בטרור הם בעיניי רכילות זולה. כל עוד יש סכסוך יהיה טרור, ולא משנה גם אם ישראל תשים 30 אלף אסירים בבתי הכלא ולא תשחרר אף אחד מהם לעולם.
אם אתה באופן אישי מעדיף להיהרג מאשר שישחררו מחבלים, אתה מוזמן להתאבד במעמד החטיפה. כבר ראינו שגופה שווה הרבה פחות. אני מעדיף להשתחרר, אני גם מקווה שהקצין שנחטף במצב בריאותי תקין ושישתחרר בהקדם. רצוי במשא ומתן ובלי מבצעים צבאיים פזיזים שלא יובילו לשום תוצאות מלבד הרג מיותר של חיילי צה"ל ואזרחים פלסטינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 21:23 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
צר לי מאוד על המשפחה. ליבי איתם. עושה רושם שכולם שם מלח הארץ.

מקווה מאוד שהממשלה , הקבינט וצה"ל ידעו לחבק את המשפחה ולספק להם את תשומת הלב הראוייה מחד אולם אין להשתמש במקרה זה כחלק מהאסטרטגייה של
הלחימה/יציאה/מו"מ מאידך ושלא יגררו "לפסטיבל שליט" בשנית.
אני מקווה, ואני לא בטוח שיש בסיס לתיקוותי, שהופקו הלקחים ממקרה שליט.

יהודים באופן כללי לא לומדים לקח.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 21:28 
סמל אישי של המשתמש
מציע לכל אלופי הלינקים, במיוחד נציגינו בתפוצות, לשמור אותם לעצמם. מדינת ישראל מנהלת מערכה צבאית מול ארגון טרור, לא מול מדינה. לכל קרב יש חוקים וכללים, מה שקורה בעזה לא דומה לשום דבר שישראל התמודדה איתו כי למנהיגים בצד השני לא אכפת מהעם עליהם הם שולטים ולכן גם לחץ על האוכלוסיה האזרחית שעבד גם בלבנון, גם בגדה וגם במדינות השכנות לנו לא עובד כאן. כשמדינה נלחמת מול ארגון טרור, במיוחד כזה שאי אפשר לשאת ולתת איתו מדינית, יהיו פעולות שלא עומדות בתקנות נורמליות של דיני מלחמה ואמנות שונות. הגיע הזמן אחרי כמעט חודש שגם אתם תפנימו את זה ותפקחו את העינים, פחות לינקים יותר מציאות.
הפתרון, אגב, צריך להיות מצב שבו הפעם הבאה שנילחם (אם נילחם) זה יהיה מדינה מול מדינה.
גם למי שמחזיק בדעות ימניות ירד האסימון שיש פרטנר בגדה שרק יושב ומחכה שידברו איתו. בלי תנאים מקדימים, בלי להכריח אותו להכיר במדינה יהודית שאפילו אנחנו לא יודעים מה זה אומר, בלי להכריח אותו להוציא הצהרות שיכולות לפגוע בו בעם שלו ולא ישיגו שום דבר מוחשי בצד שלנו.
חלאס. לגמור את מה שצריך לגמור בעזה, להרים טלפון לאבו מאזן ולהתחיל לקדם על אמת את התהליך מולו.
אחרת, הסבב הבא קרוב מתמיד. וכמו שאנחנו מפיקים לקחים ומשנים טקטיקה כדי לפגוע בצד השני, גם החמאס לומד אותנו ויודע בדיוק מה לעשות כדי לפגוע בנו יותר, הוא עשה את זה אפילו תוך כדי הלחימה הנוכחית. מצטער שאני לא יכול להביא את זה בלינק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 21:33 
סמל אישי של המשתמש
קובסטר, אתה מדבר פה בשיא הטבעיות על "לחץ על אוכלוסיה אזרחית" שאמור להשפיע על בדרך עקיפה על האויב.
איך שלא תהפוך את זה, זה לא דבר שמקובל כיום בעולם (שאינו ישראל).
(אם בא לך להתעלם ממני כי אני חי בתפוצות אז לך על זה, מבטיח לא להיעלב)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 21:33 
כרגע הייתה כתבה מעולה בערוץ 10 של אריק וייס - "אנחנו מנצחים?"
מניח שבהמשך הוא יעלה אותה לעמוד הפייסבוק שלו.
למי שלא ראה - ממליץ לצפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 21:41 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
benaim כתב:
Noam כתב:
לא רק שבנוהל חניבעל מניעה החטיפה נמצאת מעל חיי החייל בסדר העדיפויות, גם יש שמועות על כך שזאת לא הפעם הראשונה במבצע שהוא הופעל.
לפי פרסומים זרים אחד מהחללים של הצבא הוא חייל שנחטף לתוך מנהרה וכוחות צה״ל הפציצו את המנהרה ביחד איתו.

אני מעדיף לא להישלח למלחמות שרק מסלימות את הסכסוך, גובות קורבנות רבים מדי משני הצדדים ותורמות בעיקר לרווח הפוליטי של הממשלות שיוזמות אותן. ככה אין שום סיכוי שאפול בשבי האויב.
אבל ברור שאני לא חי במדינה אידיאלית וזה המצב, ובמצב כזה אני לא רואה שחרור כזה שמשהו שאמור למנוע החזרת חייל חטוף. בתי הכלא בישראל מלאים באסירים בטחוניים (מנהליים, אבל זה כבר לדיון אחר לגמרי) שחלקם המוחץ הם לא סכנה ממשית לבטחון המדינה. ילד שזורק אבנים הוא לא סכנה לבטחון המדינה, גם נהג שהסיע מחבלים לפיגוע בתל אביב הוא לא סכנה לבטחון המדינה. החמאס מגיע במבצע הזה להישגים מרשימים מאוד מבחינה אובייקטיבית (הרבה יותר מאשר ב"עופרת יצוקה" אגב, מה ששם סימן שאלה גדול מאוד על הצדקת חיסול ג'עברי וכל הבכירים שקדמו לו ונהרגו ע"י הצבא), זאת כאשר האסירים שישוחררו, אם וכאשר, עדיין יושבים בבתי הכלא. אני לא חושב שהמלחמה הבאה תקום ותיפול על האם רוצחי משפחת פוגל עדיין בכלא, גם לא על האם עוד 100 אסירים או 1000 אסירים (שוב, שרובם לא פעילי טרור, ובטח שלא פעילי טרור בכירים) ישתתפו או לא ישתתפו.
עד כאן במישור הפרקטי. במישור הרגשי, יש כמובן הצדקה להשארת רוצחי משפחת פוגל (פושעים מתועבים, כמו כל רוצח ילדים. אין על כך עוררין.) ודומיהם בבתי הכלא, אבל בשחרור שלהם אל מול שחרור של חייל בשבי החמאס, הנטייה כמובן צריכה להיות לטובת החייל. החייל, כולי תקווה, עדיין חי, ומשפחת פוגל לצערנו כבר מתים. ויש עוד עניין, רציני הרבה יותר. אתה, אני, וסג"מ הדר גולדין, כולנו נשלחנו ע"י המדינה לשדה הקרב. אף אחד לא שאל אותי אם אני מעוניין להתגייס לצבא, אף אחד לא שאל אותי אם אני מעוניית בשירות קרבי, וגם לא אם אני מעוניין להשתתף במבצע "צוק איתן". מדינה ששולחת חייל לשדה הקרב, מחובתה לעשות את כל המאמצים להחזיר אותו, תוך הימנעות מצעדים פזיזים כמו שהציעה בצערה משפחת גולדין, שהם בעלי סיכוי מאוד נמוך להחזיר את החייל, וסיכון גבוה הרבה יותר לפגיעה בחיילים אחרים. עסקת שבויים, לצורך העניין, היא הדרך הכי פשוטה להחזיר את החייל בלי לבזבז דם מיותר. כל הדיבורים על משוחררי עסקאות למינהן שחזרו לעסוק בטרור הם בעיניי רכילות זולה. כל עוד יש סכסוך יהיה טרור, ולא משנה גם אם ישראל תשים 30 אלף אסירים בבתי הכלא ולא תשחרר אף אחד מהם לעולם.
אם אתה באופן אישי מעדיף להיהרג מאשר שישחררו מחבלים, אתה מוזמן להתאבד במעמד החטיפה. כבר ראינו שגופה שווה הרבה פחות. אני מעדיף להשתחרר, אני גם מקווה שהקצין שנחטף במצב בריאותי תקין ושישתחרר בהקדם. רצוי במשא ומתן ובלי מבצעים צבאיים פזיזים שלא יובילו לשום תוצאות מלבד הרג מיותר של חיילי צה"ל ואזרחים פלסטינים.

הדגשתי את החלק בתגובה שלך שהפריעו לי מאוד כחייל וכאזרח מדינת ישראל.
ילד שזורק אבנים הוא כן סכנה לבטחון המדינה, כי כאשר תפגע האבן הזו בנהגת שברכבה יש ילדים ותגרום לתאונת דרכים ובסופו של דבר להרוגים - זו סכנה.
כשמחבל ערבי בעל תעודת זהות כחולה מסיעה מחבל ערבי ללא תעודת זהות כחולה להתפוצץ בתל אביב - זו סכנה.
לגבי כל האסירים הבטחוניים - עונש מוות לרוצחים זו לא מילה גסה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 21:54 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
קובסטר, אתה מדבר פה בשיא הטבעיות על "לחץ על אוכלוסיה אזרחית" שאמור להשפיע על בדרך עקיפה על האויב.

אה באמת ? לא מקובל באיזה עולם ?
כל מדינה, אבל כל מדינה, שיצאה למלחמה בשטח עוין מפעילה לחץ על אוכלוסיה אזרחית. קח את מויטנאם, דרך עירק-אירן, דרך מלחמת המפרץ, דרך אפגניסטאן, דרך מה שלא תרצה. אגב, זה מה שעשינו בגדה על בסיס יומי בתקופות פחות נעימות, רק בעוצמות אחרות.
אז נכון שאנחנו מדינה וכמיטב המסורת אנחנו אלופים בלהלקות את עצמנו אבל העובדות בשטח (לא בלינקים) אומרות שלצד השני לא מזיז כמה מהעם שלו נהרגים, לא מזיז לו לירות מבתי חולים ובתי ספר ומרפאות בידיעה שאנחנו נירה לשם בחזרה, לא מזיז לו שאנחנו דואגים לפינוי פצועים פלסטינים והוא יורה עלינו תוך כדי, זה פשוט לא קריטריון בשבילו אם להמשיך או להפסיק את האש. אז צר לי על הממשלה המטומטמת הזו שגררה אותנו לסיפור הזה אבל once אנחנו שם, זה מה שצריך לעשות.
וכל הלינקים בעולם לא ישנו את זה.

נערך לאחרונה על ידי kobster בתאריך 02 אוגוסט 2014, 22:02, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 21:55 
its-sick כתב:
NARKOTIKA כתב:
זה נוהל הכרחי כדי לא לסיים עם 400 חיילים הרוגים.
אם בוחרים להילחם, וזאת לא הדרך שאני מאמין בה, ככה צריך לפעול. אם הייתה דרך מלחמה לא לפגוע באזרחים מבלי שבצד השני של המשקולות עומדים חיים של מאות ילדים בני 20 מהצד שלנו, היו כנראה משתמשים בה. כל מדינה הייתה נוהגת בצורה כזאת. ישראל לא מיוחדת.

בתור מצביע מרצ ואחד שמתנגד לכל המדיניות הישראלית, הטקסטים האלה מבחילים מבחינתי.
"בלתי מעורבים" זה השם האורווליאני ל"חפים מפשע".
לפי דבריך, אתה מוכן שייהרגו אלפי חפים מפשע בכדי להקטין את אבדות החיילים. הרצח המכוון הזה של חפים מפשע הוא פשע מלחמה בלי שום ספק קל בענין.
מה שאני לא מבין זה איך מדינה שלא מוכנה שייהרגו לה חיילים כל כך ששה אלי קרב. הרי ללא ה"מבצע" היה לוקח לנו שנים רבות להגיע לספירת האבידות שלנו בחודש האחרון.
אני לא רואה איך לא נכשלנו במבצע הזה עם כל כך הרבה אבידות מיותרות.

אלא אם אתה סבור כי צה"ל תקף במטרה להרוג אזרחים ולא מחבלים\מטרות צבאיות אז יש סיכוי שתתאכזב מלקרוא את מה שבית המשפט בהאג קבע לא מזמן בנוגע לצפון קוריאה

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/588/122.html

האג: מתקפה צבאית חוקית, גם אם מתו אזרחים
בית הדין הפלילי הבינלאומי פסק כי אינו יכול לחקור תקרית ירי בין שתי הקוריאות שבה נהרגו אזרחים, כי מטרת התקיפה הייתה צבאית

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג סירב לבקשת דרום-קוריאה לפתוח בחקירה בשל פשעי מלחמה או פשעים נגד האנושות שביצעו חיילי הצפון בים הצהוב ב-2010, במסגרת שתי תקריות ירי שבמהלכן הוטבעה ספינת מלחמה של הדרום והופגז אי שתחת שליטתו. לטענת בית הדין, אי אפשר לפתוח בחקירה, משום שההתקפות לא שמו להן במכוון אזרחים כמטרה.

בדצמבר 2010 התובעת פטו בנסודה פתחה בחקירת התקריות, שבהן נהרגו חמישים בני אדם בסך הכול, בתגובה לתלונה של אזרחים וסטודנטים דרום-קוריאנים, וזאת במטרה לבדוק אם יש בסיס לחקירה מלאה של האירוע.

בנסודה אמרה אתמול (יום ב') שלאחר "ניתוח משפטי ועובדתי מעמיק על העובדות הידועות לנו" היא נחושה שהתקריות, שבמסגרתן מתו גם 46 מלחים מפגיעת טורפדו, לא עולות לכדי עילה לחקירה. היא הסבירה בהצהרה שפרסמה כי ההתקפה על ספינת המלחמה "צ'אונן" "כוונה נגד מטרה צבאית לגיטימית".

נראה גם כי ההפגזה על האי יאונפיואנג לא שמה לה למטרה אזרחים, למרות שגם בה נהרגו שניים, בנוסף לשני קציני צבא. "אף שההפצצה הסתיימה, למרבה הצער, במותם של אזרחים, המידע שבידינו אינו מספק בסיס הגיוני להאמין שההתקפה שמה לה במכוון לפגוע במטרות אזרחיות", היא אמרה.

פעילי זכויות אדם כבר מחפשים זמן רב אמצעי לגרום לכך שצפון-קוריאה – אשר לא מקבלת את סמכות בית הדין הפלילי הבינלאומי – לענות על שאלות הנוגעות למצב העגום של זכויות האדם בשטחה, כך על פי האו"ם וסוכנויות שונות שלו. התקפה מצד הצפון על הדרום, אשר חבר בבית הדין הפלילי הבינלאומי, יכולה מבחינה עקרונית לספק עילה ריבונות להעמדה לדין בבית הדין על אירוע זה.

כעת נותר רק לראות אם יש לתשובת בית הדין תקדים למצבים דומים בסכסוך הפלסטיני-ישראלי ולקריאות הרשות הפלסטינית להעמיד לדין את ישראל על פגיעה באזרחים, במסגרת מבצע "עופרת יצוקה" למשל, שבו נהרגו אזרחים כאשר מחבלים התחבאו בתוך אוכלוסייה האזרחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:03 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
teknoboy כתב:

אה באמת ? לא מקובל באיזה עולם ?
כל מדינה, אבל כל מדינה, שיצאה למלחמה בשטח עוין מפעילה לחץ על אוכלוסיה אזרחית. קח את מויטנאם, דרך עירק-אירן, דרך מלחמת המפרץ, דרך אפגניסטאן, דרך מה שלא תרצה. אגב, זה מה שעשינו בגדה על בסיס יומי בתקופות פחות נעימות, רק בעוצמות אחרות.
אז נכון שאנחנו מדינה וכמיטב המסורת אנחנו אלופים בלהלקות את עצמנו אבל העובדות בשטח (לא בלינקים) אומרות שלצד השהי לא מזיז כמה מהעם שלו נהרגים, לא מזיז לו לירות מבתי חולים ובתי ספר ומרפאות בידיעה שאנחנו נירה לשם בחזרה, לא מזיז לו שאנחנו דואגים לפינוי פצועים פלסטינים והוא יורה עלינו תוך כדי, זה פשוט לא קריטריון בשבילו אם להמשיך או להפסיק את האש. אז צר לי על הממשלה המטומטמת הזו שגררה אותנו לסיפור הזה אבל once אנחנו שם, זה מה שצריך לעשות.
וכל הלינקים בעולם לא ישנו את זה.

יודע מה, אני באמת לא מומחה למשפט בינלאומי ולדיני מלחמה.
אולי זה כן מקובל, לא יודע.
לי זה נראה מעשה לא מוסרי ממדרגה ראשונה, ועד כמה שהבנתי משגת זה גם מוגדר בפשע מלחמה, אבל כאמור אני לא מומחה.

למרבה הצער דעת המומחים הובאה בפורמט של לינק, ואני מבין מדבריך שזה פוסל אותה מראש. :SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:07 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
אני באמת שואל את עצמי כמה שנים אחורה יש ללכת כדי להגיע במצטבר לכמות ההרוגים הישראלים בחודש האחרון בעזה? אני מעריך שבערך עשור.
מישהו כתב בפייסבוק, ואני לא ערב לדבר אבל בהחלט נשמע לי הגיוני, שבכל שנות קיומה של ארץ ישראל - מימי היישוב העברי, דרך פרעות תרפ"ט, המשך ב-48' ובאינתיפאדות ובפיגועים וכן הלאה - נהרגו/נרצחו 2500 אזרחים יהודים בפעולות איבה. כלומר, בפחות מחודש נהרגו/נרצחו בעזה אזרחים חפים מפשע בכחצי מהכמות הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:13 
סמל אישי של המשתמש
מיק ג'ונס כתב:
שאלה שהייתי שמח אם המשתמשים פה יביאו דעתם עליה: מאז החטיפה מדברים הרבה על נוהל חניבל הזה שנועד כביכול להרוג את החייל השבוי יחד עם שוביו. לי זה נשמע כמו מיתוס כזה שאין באמת משהו מאחריו, מה דעתכם?

ממש לא מיתוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:20 
בגדול ההוראות של צה"ל הן לעשות כל שניתן על מנת למנוע את החטיפה כולל פתיחה באש (לאחר שמוצו כל האופציות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:20 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
גיא האדום כתב:
אני באמת שואל את עצמי כמה שנים אחורה יש ללכת כדי להגיע במצטבר לכמות ההרוגים הישראלים בחודש האחרון בעזה? אני מעריך שבערך עשור.
מישהו כתב בפייסבוק, ואני לא ערב לדבר אבל בהחלט נשמע לי הגיוני, שבכל שנות קיומה של ארץ ישראל - מימי היישוב העברי, דרך פרעות תרפ"ט, המשך ב-48' ובאינתיפאדות ובפיגועים וכן הלאה - נהרגו/נרצחו 2500 אזרחים יהודים בפעולות איבה. כלומר, בפחות מחודש נהרגו/נרצחו בעזה אזרחים חפים מפשע בכחצי מהכמות הזו.
סליחה, עכשיו אני קולט ששאלת משהו אחד ועניתי משהו אחר. אני מניח שצריך כמעט לחבר את כל ההרוגים מאז לבנון השנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:44 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
ערן כתב:
גיא האדום כתב:
סליחה, עכשיו אני קולט ששאלת משהו אחד ועניתי משהו אחר. אני מניח שצריך כמעט לחבר את כל ההרוגים מאז לבנון השנייה.

אני לא חושב שלספור הרוגים זה נכון.
כשיורים עליך פגז או רקטה ביום במפתיע זה קצת משבש לך את החיים גם אם זה לא הורג אותך.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:44 
its-sick כתב:
NARKOTIKA כתב:
זה נוהל הכרחי כדי לא לסיים עם 400 חיילים הרוגים.
אם בוחרים להילחם, וזאת לא הדרך שאני מאמין בה, ככה צריך לפעול. אם הייתה דרך מלחמה לא לפגוע באזרחים מבלי שבצד השני של המשקולות עומדים חיים של מאות ילדים בני 20 מהצד שלנו, היו כנראה משתמשים בה. כל מדינה הייתה נוהגת בצורה כזאת. ישראל לא מיוחדת.

בתור מצביע מרצ ואחד שמתנגד לכל המדיניות הישראלית, הטקסטים האלה מבחילים מבחינתי.
"בלתי מעורבים" זה השם האורווליאני ל"חפים מפשע".
לפי דבריך, אתה מוכן שייהרגו אלפי חפים מפשע בכדי להקטין את אבדות החיילים. הרצח המכוון הזה של חפים מפשע הוא פשע מלחמה בלי שום ספק קל בענין.
מה שאני לא מבין זה איך מדינה שלא מוכנה שייהרגו לה חיילים כל כך ששה אלי קרב. הרי ללא ה"מבצע" היה לוקח לנו שנים רבות להגיע לספירת האבידות שלנו בחודש האחרון.
אני לא רואה איך לא נכשלנו במבצע הזה עם כל כך הרבה אבידות מיותרות.

א. להגיד פה אלפים זה דמגוגיה, כי נכון לעכשיו נהרגו קצת פחות מאלף חפים מפשע (אני לא ממעיט בזה, אבל לא צריך להפריז כדי להעביר את המסר שאתה מנסה להעביר)

ב.אני לא מתעסק במחשבוני מוות. אני נגד מלחמה, אני נגד מבצע. אני בעד לתת להם מדינה ויכולת לחיות כמו אנשים נורמלים.
אם יצאו ללחימה, וכל עוד לא מכוונים ולא מקטלגים אזרחים בתור מטרות, צריך לעשות הכל כדי שכמה שפחות חיילים ייפגעו.
אם אתה חושב שיש מדינה שיצאה ללחימה שלא פעלה כך, נראה לי שאתה זקוק להתפכחות.

ג. לגבי החלק השני של ההודעה - אולי, לא רואה מה זה קשור לדיון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:51 
אני שוב שואל ספציפית לגבי רפיח. ממה שפורסם ונרמז, צה"ל די חירב אזור שלם ונהרגו עשרות רבות של אזרחים. על זה כדי לרדוף אחרי החוטפים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:51 
benaim כתב:
Noam כתב:
benaim כתב:
Noam כתב:

הדגשתי את החלק בתגובה שלך שהפריעו לי מאוד כחייל וכאזרח מדינת ישראל.
ילד שזורק אבנים הוא כן סכנה לבטחון המדינה, כי כאשר תפגע האבן הזו בנהגת שברכבה יש ילדים ותגרום לתאונת דרכים ובסופו של דבר להרוגים - זו סכנה.
כשמחבל ערבי בעל תעודת זהות כחולה מסיעה מחבל ערבי ללא תעודת זהות כחולה להתפוצץ בתל אביב - זו סכנה.
לגבי כל האסירים הבטחוניים - עונש מוות לרוצחים זו לא מילה גסה

אם רק זה החלק שמפריע, אז מצבנו נפלא. את הפער הזה אפשר ללבן מאוד בקלות.
כוונתי היא במישור הפרקטי נטו. אם יאסרו ילד שזורק אבנים, ילד אחר יזרוק אבנים. ילדים יש מאות אלפים ואבנים אפילו יותר. אם יאסרו אדם שהסיע מחבל לפיגוע התאבדות, אזי בפיגוע התאבדות הבא אדם אחר יסיע מחבל אחר. גם לאסור את רוצחי משפחת פוגל זה דומה, רק יותר קיצוני. כל מאסר כזה הוא בעצם עונש (שלא נאמר נקמה) על אותו מעשה ספציפי. בטחון המדינה לא משתפר בעקבות המעצרים האלו (נהפוך הוא, אם המדינה מחזיקה שנים בבית הסוהר ילד שזרק אבן, אז גם מתבזבז כסף מיותר על ההחזקה שלו, וגם קרובי המשפחה של הילד יקצינו בשנאתם לישראל ואולי יהפכו למתנגדים אקטיביים בעצמם)
המקרים היחידים שבהם אתה יכול לומר שיש שיפור בבטחון המדינה, וגם זה מאוד נתון לויכוח, זה במעצר\חיסול של רבי מרצחים ואנשי הנדסה בכירים, או של אנשי סמכות רמים - דוגמת ברגותי שיושב בכלא הישראלי, או אחמד יאסין, יחיא עייש, אחמד ג'עאברי וראנטיסי שנהרגו ע"י ישראל. אין שום ספק שמבחינה אובייקטיבית כל אחד מהאנשים האלו פגעו קשות בבטחונה של ישראל, הן בפעילות שטח והן בהנהגה רוחנית. השאלה היא, האם החיסול או ההחזקה שלהם במאסר משפרת את הביטחון הישראלי או פוגעת בו.
החיסול של יחיא עייש לדוגמא, ללא ספק פגע ביכולות ההתנגדות של הפלסטיניים, ומצד שני גרר שורה ארוכה של פיגועים כנקמה על מותו, ועד היום (כמעט 20 שנה אחרי) המוות שלו משפיע על הסכסוך. אני בכלל לא בטוח שאם הוא היה נשאר בחיים הנזק לישראל היה יותר גדול מהנזק שנגרם כתגובה למותו.
אחמד ג'עאברי למשל זאת דוגמא עוד יותר טובה. מספיק להסתכל על היכולות של חמאס לפני החיסול, ב"עופרת יצוקה", ועל היכולות שלו היום תחת מוחמד דף. הבדלים של שמיים וארץ. אז חוץ מלהקצין עוד יותר את הסכסוך וההתנגדות, מה יצא לך מהחיסול שלו?
בכל מקרה, לפני שישוחררו מהכלא המחבלים בכל מיני עסקאות, צריך לחשוב האם ההחזקה שלהם בכלא בכלל משרתת את ישראל או פוגעת בה.
ובנושא העונש מוות למחבלים, בוא קודם כל נפסיק את כל הפארסה הזאת של המעצרים המנהליים, ניתן להם הליך משפטי הוגן במקום להכניס אותם לכלא אחרי שנשפטו אצל שופט צבאי, ואז נתחיל לדבר על ענישה כזאת. רק שאז נצטרך להגדיר מה זה בעצם מחבל, ואני לא חושב שהממשלה כאן תשמח מאוד לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:53 
אוגוסטוס היל כתב:
אני שוב שואל ספציפית לגבי רפיח. ממה שפורסם ונרמז, צה"ל די חירב אזור שלם ונהרגו עשרות רבות של אזרחים. על זה כדי לרדוף אחרי החוטפים?

אני לא יודע מה קרה ברפיח ואולי ההיסטרה שם חצתה את הקו.
בגדול מדברים על העניין שמפנים אזרחים מבתיהם/מפציצים להם את הבית בעקבות כניסה קרקעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:54 
ItaiH6 כתב:
ערן כתב:
ערן כתב:
גיא האדום כתב:

כשיורים עליך פגז או רקטה ביום במפתיע זה קצת משבש לך את החיים גם אם זה לא הורג אותך.

יש הרבה מדדים כאלו ואחרים.
התשובה לשאלה שלי היא לא מלחמת לבנון השניה. אני די בטוח שמאז ההתנתקות היו פחות הרוגים מרצועת עזה מאשר במהלך החודש האחרון. אני מניח שצריך להגיע עמוק לתוך שנות האינתיפאדה בשביל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 22:56 
NARKOTIKA כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

בגדול מדברים על העניין שמפנים אזרחים מבתיהם/מפציצים להם את הבית בעקבות כניסה קרקעית.

בגדול אני יודע. נדמה לי ששם ספציפית היתה השתוללות מטורפת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 23:00 
גם בחילוץ של נפגעי הנגמ"ש בשג'עאייה היה ירי חסר הבחנה ומעצורים לעבר אוכלוסיות אזרחיות. נראה שחשש לחיילים או גופות שיפלו בשבי האויב גורם לישראל להתנהג בצורה מופרעת לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 23:02 
וזה מהאתר שמצהיר על עצמו שהוא מוטה לישראל
http://touch.walla.co.il/ExpandedItem.a ... rticalId=2

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 23:32 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
ItaiH6 כתב:
ערן כתב:
ערן כתב:
גיא האדום כתב:

יש הרבה מדדים כאלו ואחרים.
התשובה לשאלה שלי היא לא מלחמת לבנון השניה. אני די בטוח שמאז ההתנתקות היו פחות הרוגים מרצועת עזה מאשר במהלך החודש האחרון. אני מניח שצריך להגיע עמוק לתוך שנות האינתיפאדה בשביל זה.

אתה צודק, אבל שוב זה לא המדד ללמה לצאת למבצע או אם היו הישגים במבצע.
מספיק שהרסו את החיים למאות אלפי אנשים יום יום במשך 14 שנה בשביל להצדיק יציאה למבצע (בתנאי שנותנים לו יעדים ריאליים לביצוע שגם יביאו לשקט).
מספיק שבדרום יהיו שנים רבות של שקט (לא שיש לי אשליה שיש סיכוי לזה) בשביל להצדיק גם 100 חיילים הרוגים גם אם בכל ה14 שנים האלה נהרגו רק 2 אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 23:33 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

אנו גם לא יודע מה היה שם. אבל מניסיון בארועים דומים. אם הכוח שם הפעיל אש לחילוץ, זה אומר שהתותחנים מתחילים להפעיל כוח חזק של אש. תותחנים בהגדרה זה נשק פחות מדויק. (ראה ערך מאה ההרוגים בכפר כנה במבצע ענבי זעם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 23:35 
סמל אישי של המשתמש
ובכלל, כשהכתבים מדווחים שהארטלריה פועלת, זה ברב המקרים סימן שיש היתקלות/הסתבכות של כוח כלשהו בשטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2014, 23:51 
סומך כתב:
NARKOTIKA כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

תותחנים בהגדרה זה נשק פחות מדויק. (ראה ערך מאה ההרוגים בכפר כנה במבצע ענבי זעם)

אולי מסתדר לך עם האג׳נדה אבל דבריך שטויות במיץ כרגיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2014, 00:07 
סמל אישי של המשתמש
the worker כתב:
סומך כתב:
NARKOTIKA כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

תותחנים בהגדרה זה נשק פחות מדויק. (ראה ערך מאה ההרוגים בכפר כנה במבצע ענבי זעם)

אולי מסתדר לך עם האג׳נדה אבל דבריך שטויות במיץ כרגיל.

מנצל את החופש הגדול לשבת בפורום עד מאוחר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2014, 00:22 
איזה חופש? מחר מתחיל מחזור שני של הקייטנה יבדחן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2014, 00:31 
ציטוט:
אתה צודק, אבל שוב זה לא המדד ללמה לצאת למבצע או אם היו הישגים במבצע.
מספיק שהרסו את החיים למאות אלפי אנשים יום יום במשך 14 שנה בשביל להצדיק יציאה למבצע (בתנאי שנותנים לו יעדים ריאליים לביצוע שגם יביאו לשקט).
מספיק שבדרום יהיו שנים רבות של שקט (לא שיש לי אשליה שיש סיכוי לזה) בשביל להצדיק גם 100 חיילים הרוגים גם אם בכל ה14 שנים האלה נהרגו רק 2 אנשים.
לא ממש אמרתי אחרת, אבל בשביל להבהיר:
אני כולל בכל ההרוגים מאז ההתנתקות גם את כל ההרוגים בכל המבצעים הקודמים שהחזירו את השקט לעוטף עזה לכמה חודשים כאן או שם. גם איתם אני חושב שלא מתקרבים למספר ההרוגים בחודש האחרון.
במרחב הפצמ"רים, עוטף עזה, גרים כ40,000 ישראלים.

מעבר לזה "שנים רבות של שקט"? מדע בדיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2014, 00:55 
נקבע מותו של הדר גולדין ז"ל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 119  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: