20 כתב:
לא מאמין לך שלא תלשין לסינים

זה לא עניין של גישה. זה עניין של הרבה שיחות וראייה מפוכחת של המציאות. עדיין לא הסברתם, לא אתה ולא טקנו איך בדיוק המנהיג הפלסטיני הדמיוני מצליח להתגבר על כל המכשולים אבל נניח לכך.
אני מעדיף נסיגה חד צדדית על מדינה דו לאומית.
יש בינינו הבדלים מהותיים, אבל ההבדל האופרטיבי הוא סמנטי.
סיכויים לסיום הסכסוך שקט שלום שלווה אתים זאבים וכבשים: אתה חושב שיש, אני חושב שאין, לא משנה מה נציע
אופרטיבית: לסגת מההתנחלויות
לוחות זמנים: נסיגה חד צדדית וסיפוח הם פתרונות מיידיים. משא ומתן - נמשך כבר 20 שנה, יימשך עוד ועוד.
אגב, למיטב ידיעתי מאנשים שניהלו את המשא ומתן, זה פחות או יותר מה שאולמרט הציע. מעבר לזה שהוא היה ברווז צולע מאוד, אבו מאזן אמר לו שזה לא מקובל עליו (בגלל שהוא לא יכול לעמוד מול שאר הפליטים שלא יחזרו הביתה)
על איזה מכשולים בדיוק אתה מדבר?
ואגב, אולמרט לא הציע קווי 67', הוא לא הציע פינוי של כל ההתנחלויות, ולמרות שלא היתה שום זכות שיבה מעבר לסמלית ולמרות שלא היו פיצויים לפליטים ולמרות שהיתה דרישה להכרה בישראל כמדינה יהודית לפני שישראל מורידה מאחז אחד, הפלשתינאים פחות או יותר אמרו לזה כן. תקרא פעם את מסמכי אל ג'זירה, זה מאיר עיניים.
ושמע, יכול להיות שאת ההצעה הזו היה לו קשה למכור לרחוב הפלשתינאי, אני לא בטוח בכלל שאני כפלשתינאי הייתי מקבל אותה, אבל את לגזור מזה שזה אומר שהם לא היו מקבלים שום דבר.
ואני מנחש שיהיה יותר קל למכור הצעה הוגנת לפלשתינאים מאשר לישראלים (לפחות כל עוד אין לחץ בינלאומי רציני על ישראל).
נ.ב.
אני לא חושב שיש סיכוי לשלום סטייל ישעיהו, אל תכניס לי מילים לפה. יהודים עם יהודים לא יכולים להגיע לזה זה.
אבל אני בהחלט חושב שאתה יכול להקטין את רמת האלימות פה באזור, וככה על הדרך להפסיק לשלול זכויות אדם למיליוני אנשים, אבל זה בקטנה, ערבים, שמעתי שאחרי שהם מתים תולעים אוכלות אותם.