האדום הצורר כתב:
יובל כתב:
מאכזב מאוד. הדיבורים על עומק לא רלוונטיים בשלב הזה, אני בטוח שאם הולכים ומחפשים ציטוטים מהקיץ הקודם אז מוצאים אותם משפטים על סגל עמוק ומאוזן, כשבפועל גם הישראלים מהספסל לא נתנו כלום (לא שאני חושב שזה יהיה הסיפור השנה) וגם הזרים לא נתנו את התרומה המצופה. מצבת הזרים המתהווה לא מתאימה בעיניי, אין לי בעיה עם הימורים על שחקנים כמו בראון וסקוט אבל כשזה בשביל לחסוך כסף לשחקן חלש כמו גייטס זה לא טוב.
על בסיס מה החלטת שגייטס הוא שחקן חלש? הוא היה אדיר מולנו, ובאופן כללי יש לו סטטיסטיקה סבירה פלוס בקבוצת צמרת כמו אילת. נראה לי שקטש שאימן אותו מכיר אותו ואת היכולות שלו קצת יותר טוב ממך.
אתה מבסס את ההודעות שלך על עובדות לא נכונות. הוא היה "אדיר" נגדנו בערך בשני משחקים מתוך שבעה, היו לו גם משחקים בינוניים ומשחקים רעים.
הסטטיסטיקה שלו לא סבירה ולא קרובה לזה, היא גרועה ואין דרך אחרת לתאר אותה. רוצה להיכנס לפרטים? אם אני משווה אותו לסנטרים זרים אחרים בעונה שעברה בליגה שלו באיזור השכר שלו או יותר זולים שהשלימו עונה מלאה או קרוב לזה (ספרתי שמונה כאלה - גייטס, אוונס, וואט, סימפסון, ג'קסון, פרימן, תומאס, דאב), אז זה הדירוג שלו:
מבחינת נקודות - 6 מתוך 8 (רק אוונס וג'יימס תומאס קלעו פחות).
אחוזים מהשדה - 8 מתוך 8 (חוץ מג'יימס תומאס כולם גם בפער די משמעותי).
אחוזים מהקו - 7 מתוך 8 (רק ג'יימס תומאס קלע באחוזים נמוכים יותר).
ריבאונד - כמובן 8 מתוך 8 בפער גדול מאוד מהשאר.
סחיטת עבירות - 6 מתוך 8.
בכל הקשור לחטיפות, אסיסטים, איבודים אלה מספרים יחסית מינורים והוא בקו אחד עם כל השאר.
חסימות - 1 מתוך 8 בהבדל מזערי מרוב האחרים, והוא עדיין הגבוה ששומר הכי גרוע בליגה. אם אתה רוצה אני יכול גם להביא את הסטטיסטיקה של הסנטרים האחרים במשחקים נגדו, רובם חגגו עליו. רק בפלייאוף אוונס עשה עליו את המספרים הכי טובים שלו העונה, ושחורציאניטיס עשה עליו מספרים הזויים.
אז איך אפשר להגיד שהסטטיסטיקה שלו סבירה אם כמעט בכל מדד אפשרי הוא נמצא בתחתית?
וזה לא שאני מבסס את הדעה שלי עליו רק על מספרים, ראיתי את גייטס די והותר (מעל עשרה משחקים) כדי לראות שהוא שחקן לא טוב. לא ששחקן עם מספרים כאלה יכול לעשות משהו במציאות שיהפוך אותו לשחקן טוב.
זו לא תהיה הפעם הראשונה שמאמן מביא איתו שחקן למרות שהוא לא טוב (לפרטים פנה למחלקת הכדורגל), כך שזו לא ערובה לכלום לצערי. מאמן מכיר הכי טוב את השחקנים שלו אבל כולם יכולים לראות מה הם שווים במשחקים, אין פה איזה סוד.