תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 15:36

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גילוי דעת
הודעהפורסם: 23 יולי 2014, 17:04 
סמל אישי של המשתמש
המאמר של לפיד נראה לי הרבה יותר חמור משל כספית. עיתון מרכזי כמו ידיעות, שמתפאר תמיד בזה שבניגוד ל"ישראל היום" הוא עצמאי, נותן במה לשר בכיר כדי שיקרא לאנשים להחרים עיתון אחר.
http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=71317

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2014, 17:04 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אופיסר, אני אתייחס.
על אורנה בנאי איימו ברצח.
על חנוך לוין השליכו ביצים.
שי פירון לא חווה שום דבר מהאלימות הפיזית הזו.
אני נגד השתקת דעות. לא אהבתי כשקיללו את נפתלי בנט בוועידת השלום. צריכים להקשיב לדעות גם אם הן מעצבנות. גם אם הן בוגדות באינטרסים של ישראל ויביאו להקמת מדינה דו-לאומית, צריך להקשיב

אני בעד. אני בעד שאורנה בנאי תשמיע את דעתה ולא תצטרך לחזור בה(אלא אם כן היא באמת רוצה), כנ״ל לגבי חנוך לוין, גדעון לוי, שי פירון ועוד רבים. לשני הצדדים מותר להשמיע את קולם.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2014, 18:07 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
1. הטיעון שלי קטלני ומתוחכם.
2. אתה משתמש בציניות כי רמת האינטיליגנציה שלך נמוכה, כבר היינו בדיון הזה.
3. הזמנתי אותך להכניס אותי לרשימת הנודניקים שלך ואני מזמין אותך גם עכשיו.

1. ודאי.
2. ברור.
3. חצי מהכיף שלי בפורום זה להתבדר מהמשתמשים הפחות מוצלחים, ובחצי הזה אתה מככב ובענק.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יולי 2014, 19:54 
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

1. ודאי.
2. ברור.
3. חצי מהכיף שלי בפורום זה להתבדר מהמשתמשים הפחות מוצלחים, ובחצי הזה אתה מככב ובענק.

אני מתחיל להאמין שבכל זאת הסיבה שלא קונים אותנו,
זה האוהדים שלנו..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: גילוי דעת
הודעהפורסם: 24 יולי 2014, 06:49 
יורם כתב:
המאמר של לפיד נראה לי הרבה יותר חמור משל כספית. עיתון מרכזי כמו ידיעות, שמתפאר תמיד בזה שבניגוד ל"ישראל היום" הוא עצמאי, נותן במה לשר בכיר כדי שיקרא לאנשים להחרים עיתון אחר.

להקיא מהאפס הזה
http://www.haaretz.co.il/mobile/.premiu ... 01E1789B28

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יולי 2014, 06:55 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
zink כתב:
מאוד קשור ורלבנטי. טרול.

ברור, כל דבר שמוציא אותכם אפסים הוא לא רלוונטי. מי שלא מתיישר עם האג׳נדה הרדיקלית שלכם הם אפס ומזעזע. אתם פאשיסטים ליברלים ואתם גרועים כמו החבורה של הצל.

אין, אתה גדול.
לא ייאמן איך בנאדם מצליח לחשוב כל כך הרבה ולהבין כל כך מעט.

על זה ועל כאלה חנוך לבוין כתב בדרך כלל. אם תהגה קצת בעניין? זה האנשים שממלאים את מחזותיו וכתיבתו. יא רדיקל אחד!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יולי 2014, 07:30 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
יורם כתב:

להקיא מהאפס הזה
http://www.haaretz.co.il/mobile/.premiu ... 01E1789B28

תודה. הטור מאוד מעניין.
אמנם להקיא מהזוג הזה מתמצת את השורה התחתונה, אבל התחברתי יותר לסגנון הבלתי מתלהם של משגב :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יולי 2014, 20:06 
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

1. ודאי.
2. ברור.

זה די מעכיר את האוירה בפורום כל ההתכתשויות והירידות בינך לבין אופיסר.
לפחות ככה אני מרגיש.
אולי אפשר לעשות איזשהו הסכם שפשוט שניכם לא תגיבו על תגובות של השני.

נערך לאחרונה על ידי MANDALA בתאריך 24 יולי 2014, 22:31, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יולי 2014, 20:09 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

1. ודאי.
2. ברור.

רחי, זה די מעכיר את האוירה בפורום כל ההתכתשויות והירידות בינך לבין אופיסר.
לפחות ככה אני מרגיש.
אולי אפשר לעשות איזשהו הסכם שפשוט שניכם לא תגיבו על תגובות של השני.
יצויין ששלחתי הודעה כזאת גם לאופיסר

אני משתדל להגיב עניינית, אבל כשבנאדם שבקושי מצליח להפעיל את שתי האונות מתנשא עליי אז אני מרשה לעצמי להתבטא בצורה קצת יותר משועשעת.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יולי 2014, 22:01 
סמל אישי של המשתמש
מנדלה fail רצה לשלוח פרטית :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יולי 2014, 22:12 
סמל אישי של המשתמש
Sadrik כתב:
מנדלה fail רצה לשלוח פרטית :LOL2:

רחי???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יולי 2014, 22:18 
סמל אישי של המשתמש
קיצור של אח אדום (אח-רוחו),
דווקא לא רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יולי 2014, 22:30 
אמיתי, חתיכת fail :)
בכל מקרה, לא רואה איך רלוונטי ואשמח לדעת אם יש עוד שמרגישים ככה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יולי 2014, 22:33 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
אמיתי, חתיכת fail :)
בכל מקרה, לא רואה איך רלוונטי ואשמח לדעת אם יש עוד שמרגישים ככה

אני גם חושב שזה FAIL

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יולי 2014, 23:02 
סמל אישי של המשתמש
כנ"ל.
אבל חינני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יולי 2014, 15:02 
http://mekomit.co.il/%D7%91%D7%92%D7%9C%D7%9C-%D7%A1%D7%98%D7%98%D7%95%D7%A1-%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1%D7%91%D7%95%D7%A7-%D7%AA%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%A1%D7%AA%D7%94-%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%9E/

ציטוט:
בגלל סטטוס בפייסבוק: תלונה על הסתה נגד מנהלת הבית הפתוח
מאת אלמה ביבלש | 25.7.2014

מאורנה בנאי ועד מנהלת הבית הפתוח לגאווה בירושלים: בימים של אווירה ציבורית מתלהמת, הראשונות לשלם את המחיר על דעות שאינן בקונצנזוס הן נשים

אלינור סידי מנכ"לית הבית הפתוח לגאווה וסובלנות, ארגון קהילתי למען קהילת הלהט"ב בירושלים, כתבה לפני כמה ימים בעמוד הפייסבוק הפרטי שלה את הסטטוס הזה:

"זו היתה שמועה שממש לא רציתי להאמין לה אבל הנה שוב מתברר שהמציאות עולה על כל דמיון. בוכה על 13 חיילי גולני, ילדים בני 18, מן הסתם מזרחים או רוסים או אתיופים כמו שרק היחידה הזו מוכנה לקבל. בשר תותחים של האליטה הישראלית ושל החארות ששלחו אותם. צריך לשרוף את הקרייה. צריך לשרוף את משרד רוה"מ.

היום התגייס מחזור חדש של גולנצ'יקים ובא לי לצרוח עליהם מצער ומתסכול. אתם בשר תותחים, אתם לא מבינים?? לעולם לא תקבלו מה שהאליטה מקבלת. לעולם לא תהיו שווים. ישתמשו בכם ויזרקו אתכם וכשתמותו לא יהיה אכפת לאף אחד בבונקר הפיקוד. סרבו פקודה, ארורים, היא תביא לכם רק מוות."

סידי הביעה צער וכאב על מות חיילים אך היא גם קראה לשריפת הקריה ובית ראש הממשלה. אני חושבת שכל בר דעת יבין כי מדובר בדימוי. סידי, כפי שאני הבנתי את דבריה, ביקשה לומר כי יש לנתב את הכעס הרחק ממפגיני השמאל או מאזרחי ישראל הפלסטינים והרחק מתושבי עזה. היא בקשה לנתב את כעסה וכאבה וכך גם את שלנו על מות החיילים וההרג ברצועה אל מוסדות השלטון בהם היא ראתה ובצדק אחראיים למצב.

היא גם הציגה טענה שאולי לא כולם מסכימים איתה לגבי זהותם האתנית והמעמדית של הנשלחים למותם, אך זו טענה שרבים שותפים לה וספרים ומאמרים נכתבו עליה. רבים הזדעקו עד לב שמים כאילו העובדה שבישראל יש דם יקר יותר ודם יקר פחות הוא גילוי חדש ומרעיש. כן, לא רק דם יהודי יקר מדם ערבי, גם בתוך העם הנבחר יש מי שבעיני השלטון פשוט שווה יותר.

יום למחרת, אחרי סערה קשה בקהילה ומחוצה לה שכללה מאות פניות זועמות ודרישות לפיטורים, פרסמה סידי התנצלות בפני כל מי שנפגע. היא בקשה להבהיר שכתבה מתוך צער וכאב, הדגישה את מחוייבותה למאבק בלתי אלים והזמינה את כל מי שמרגיש צורך לפנות אליה ולדבר על הדברים. היא לא שינתה את דעותיה או הפכה את עורה אלא התנצלה בצורה מכובדת על הנקודות בהם הרגישה שהניסוח היה מוגזם או פוגעני. למרות זאת הודיע מאיר תורג'מן, סגן ראש עריית ירושלים כי יגיש נגדה תלונה במשטרה על הסתה לאלימות וסרבנות.

קשה שלא לתהות איך בתקופה בה אנשים מקיאים את דעתם הרצחנית על כל עץ רענן – נבחרי ונציגי ציבור, אומנים, ואזרחים מן השורה – דווקא אלו שמשלמות מחיר כבד על הבעת דעה לא מספיק רגישה או לא מנוסחת מספיק בקפידה הן אלו בצד השמאלי של המפה ובראשן כמובן- הנשים. אורנה בנאי שאבדה את מקום עבודתה, שרית וינו אלעד, גילה אלמגור, שירה גפן ואורלי ויינרמן. כולן קבלו קללות, נאצות ואיומים על חייהן וחיי משפחתן. ואלו רק דמויות שמעמדן כנשות בידור חשף אותנו לסיפורים שלהן, בניגוד למאות סיפורים נוספים על נשים וגברים שעבורם הבעת דעה היא חשיפה לסכנה. לגבי ערביות פלסטיניות שמפחדות לאבד את מקום עבודתן או להיפגע אם יביעו ביקורת על התנהלות המדינה או יביעו הזדהות עם אחיהם בעזה אפשר לכתוב פוסט שלם.

שמחתי מאוד כאשר ועד המנהלים של הבית הפתוח הוציא הודעה רשמית התומכת בסידי ובזכותה להשמיע באופן פרטי את דעתה. מדובר במהלך אמיץ, נכון וחשוב. באווירה ציבורית מתלהמת ומקריבה קורבנות אדם, בתקופה בה התיוג כשמאל ועוד אחד "קיצוני" מביא איתו חשש להוקעה מוחלטת מהחברה ואף סיכון לאלימות, ארגון שבוחר לא להיגרר ולפעול מפחד ולעמוד על זכויות העובדת שלו באופן הגון ומכבד, ראוי להערכה.

הביקורת על סידי שנעשתה בצורה כוחנית, אלימה ומשתיקה ובחלקה אף מיזוגנית (שנאת נשים) וסקסיסטית העלתה גם שאלות חשובות וראויות. האם הנהגת הקהילה מזוהה עם דעות שמאליות? האם הדבר פוגע בקהילה ובאינטרסים שלה? האם האנטרסים של קהילת הלהט"ב מתנגשים עם מאבקי זכויות אחרים? האם מותר לנציגת ציבור להביע את דעתה האישית שיכולה להיות שונה ואולי אף מנוגדת לדעת הארגון בראשו היא עומדת?

השאלות האלה חשובות לא רק סביב קהילת הלהט"ב אלא סביב קהילות מאבק או "קבוצות אינטרס" בכלל. הטענות על השתלטות או הובלת מאבקים על ידי אנשי שמאל שמנעו מהם לקבל תמיכה רחבה הן טענות שנשמעו רבות סביב מאבקי המחאה החברתית, מאבק הדיור הציבורי, מאבקי זכויות עובדים או המאבק על השקעת רווחי הגז הטבעי בישראל לטובת הציבור. השאלה מה הוא מאבק פוליטי לעומת מאבק חברתי נשמעות לצערי שוב ושוב. גם השאלה מה תפקידה של מייצגת ציבור והאם אשה העומדת בראש ארגון ציבורי היא אדם פרטי או שכל דבריה חייבים בדין וחשבון לציבור? בעקבות שאלות אלה הזמינה הנהלת הבית הפתוח את חברי הקהילה (ואחרים) לקחת חלק בדיון פתוח שידון בסוגיות הללו.

דעתי בנושא היא שאין הפרדה בין מאבקי זכויות. אפשר כמובן לבחור מאבק הקרוב לליבך ולדבוק בו אך כאשר אדם או אישה נאבקים למען זכויות להט"ב אבל תומכים בכיבוש והרג אזרחים בעזה או יוצאים נגד מאבק הפליטים או נגד המאבק הפמיניסטי או המאבק נגד אפלית מזרחים הם למעשה אינם נאבקים על זכויות אדם ואשה. הם נאבקים למען רווחתם האישית והאינטרסים הפרטיים שלהם תוך רמיסה והשתקת האחר.

על כן ראוי ביותר שארגון שקורא לשוויון זכויות, סובלנות, וקבלת השונה יעמיד בראשו אשה פמיניסטית וחזקה שכואבת את כאבם של המוחלשים כולם, שרואה כי מאבק הקהילה אינו מתקיים בחלל ריק, שהוא חלק ממאבק על אופיה של החברה הזאת שהמאבק הוא לא רק זכויות הומואים לנישואין אלא המאבק הוא לשבור את ההיררכיה החברתית ויחסי הכוח המאפשרים את האפליות הללו. אשה שרואה את כל אלה יכולה לייצג בכבוד ולהיאבק בנחישות על שוויון זכויות גם עבור הומואים לסביות טראנסים ובי סקסואליות גזענים ומחרחרי מלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יולי 2014, 19:10 
סמל אישי של המשתמש
אני כל פעם מתפעל מחדש מהיכולת של הפמיניסטיות בארץ לרתום כל דבר לטובת האג'נדה שלהן, תוך התעלמות מוחלטת מהעובדות. הרי כל מי שעוקב קצת אחרי חדשות בארץ יודע ש'הארץ' הצמידו לגדעון לוי מאבטח בשל האיומים על חייו, ושהטכניון הישעה סטודנט לרפואה בגלל סטטוס שרשם. אפילו בלינק שמובא בפוסט (המלים "פוסט שלם") יש דוגמאות לגברים שנענשו בגלל דיעות שהביעו, ובצורה הרבה יותר קשה מהנשים שמוזכרות במאמר, אבל למה לתת לעובדות להרוס תזה כל-כך יפה? חוץ מזה, למאמר אין שום ערך מבלי שהכותבת מביאה אפילו דוגמא אחת(!) לגבר שנהג בצורה דומה לנשים שהוזכרו בו, ולא שילם כל מחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יולי 2014, 21:03 
אלינור סידי:
ציטוט:
מכללת הדסה אסרה כניסה לקמפוס על סטודנטית ערבייה בגלל התבטאות בפייסבוק, עיריית לוד פיטרה עובדת ערבייה בגלל אותה סיבה. בחיל האוויר זועמים על אשת מפקד טייסת עד כדי כך שנאלצה להסיר את עמוד הפייסבוק שלה כולו. אורלי ויינרמן, מירה עוואד, אורנה בנאי, חנין זועבי וגם אני.

יש פה הטייה מגדרית ברורה לכיוון השתקה של נשים שמתנגדות למלחמה. הייתי מעזה ואומרת אפילו שיש פה אלימות מגדרית (מילולית, במקרה שלי. פיזית במקרה של זועבי. כלכלית במקרה של בנאי, הסטודנטית מהדסה ועובדת עיריית לוד). הביקורת שמשמיעות נשים נתפשת כחסרת לגיטימיות. האש שנשים פוליטיות חוטפות היא חזקה יותר משל גברים, שנוכחותם בשדה הפוליטי הציבורי טבעית יותר. הסנקציות חמורות יותר והמחיר גדול יותר.

מזל שיש את גדעון לוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יולי 2014, 21:33 
סמל אישי של המשתמש
ושוב, זה לא רק גדעון לוי. מתוך המאמר בלינק מהמאמר שהבאת:
ציטוט:
ראאפת עואישה שעשה "לייק" על הזמנה להפגנה (שהיא זכות דמוקרטית) נחקר במשך חמישה ימים. פעילים חברתיים נוספים, כמו מופיד אבו סוילם שנעצר עם אחיו ונחקר במשך ימים על הסתה וארגון הפגנות למרות שלא קרא ולא השתתף בהפגנות, וראתב אבו גרינאת שנעצר גם הוא למשך יממה באותן האשמות – כולם שוחררו ללא משפט או הגשת כתב אישום. כי מדובר אך ורק במסע הפחדה.

וכאמור, אם מישהו רוצה להציג תזה על הטייה מגדרית ביחס למתנגדי המלחמה, אז המינימום שנדרש ממנו זה להציג דוגמאות לגברים שהתבטאו נגד המלחמה ולא נענשו כמו הנשים המוזכרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 יולי 2014, 22:19 
אני לא מכיר את כל הדוגמאות שכתבו פה,
אבל בעניין של מכללת הדסה הייתי יחסית מעורב כי ידידה שלי שלומדת שם התחילה את המחאה,
ולהציג את זה "אסרו עליה כניסה בגלל התבטאות בפייסבוק" זה וואחד אנדרסטייטמנט.

מדובר בסטודנטית שהלימודים שלה הם במלגה במימון המכללה, שפרסמה בקיר שלה תמונה של חיילים פצועים וכתבה "הלוואי שתחזרו אחד אחד בארונות".

כל עונש שהיא תקבל מוצדק. וכן חבל שביטויים שקולים מהצד שלנו לא מקבלים גם את הגינוי הזה בהתאם, אבל חצי צדק עדיף על אפס צדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: