kobster כתב:
אם אין באמת אף אחד ששם ערבויות והתקציב יבוסס על ההכנסות השוטפות בלבד אז הכוח בידיים של הקהל, בעיקר בנושא המנויים.
יכול לקום גוף שייצג את הקהל, אולטראס לצורך הדוגמא, ולנקוט בשיטת המקל והגזר. כל עוד חיים רמון לא מעביר את זכויות הניהול לגורם אחר (אחד מבעלי המניות האחרים) ומתנתק לחלוטין מהפועל, הקהל לא יקנה מנויים.
אם חיים רמון יקח את הנפש המרוסקת שלו וינתק את עצמו מהמועדון, כולל העברת הזכויות, כולל האנשים שלו בהנהלה, כולל האחריות על מפעלות חינוך וחברה, כולל הכל - הקהל יעשה מינויים כדי לעזור לקבוצה נטולת רמון להעמיד תקציב.
זה רעיון אחד שהוא לא מחייב כלום.
ההבנה שהכוח בידיים שלנו היא הנקודה המרכזית. הם צריכים אותנו יותר מאשר אנחנו צריכים אותם. מכאן לוקחים את זה הלאה.
א. בפעם המיליון, הקהל של הפועל לעולם לא יוכל להיות מורכב מגוף אחד, כמעט כל מי שמדבר איתי ביממה האחרונה מהמעגל ה"פחות שרוף" של האוהדים מתלונן שנמאס לו כבר מהאוהדים הקיצונים של הפועל, בלה, בלה... וזההרבה יותר מטריד אותם מרמון או חג'ג. אז לצפות שיהיה קהל ממושמע לגוף כזה, זה חסר סיכוי.
ב. הקהל שלנו מורכב מקבוצה גדולה של מכורים ושבויים שכבר קנו מנויים, אני ממש לא רואה 4000 מנויים מבטלים מנויים, לגבי ההמשך, אתה באמת מאמין שחוץ מכמה בודדים, יהיו עוד אנשים שירכשו מנוי השנה? אני ממש לא חושב, לא נראה לי שיש אוהדים שישתכנעו מהשטויות האלה של להציל את הקבוצה דווקא עכשיו (משפט שחוזר על עצמו עונה שלישית ברציפות) ולא צריך לארגן שום דבר כי ממילא זה מי שיגיע השנה למשחקים (ויהיה עסוק בחלק גדול מהמזן בקללות להנהלה).
ראיתי ששאלת מה אני מציע? אני לא מציע כלום, אני לא אקטיביסט ולא מארגן הפגנות, כן חושב שרי אכישת מנויים היא הבעת אי אמון מצד הקהל, מעבר לעניין הכלכלי, גם התדמיתי. זה לא קרה השנה, אבל זה יקרה בסוף. אני באמת מתחיל להאמין שמה שיכול להציל אותנו הוא רק קריסה מוחלטת, אנחנו בדרך לשם בצעדים ענקיים ולנו כקהל כבר אין יותר דרכים להשפיע. מעבר למה שהאולטראס עשו.
רמון משועבד להפועל תל אביב ואין לו שום אינטרס שהיא תגיע לפירוק כי אז הוא מסובך אישית עם תביעה של מיליונים מול טביב וכל שאר בעלי המניות לא יקבלו את הכסף בחזרה. אז כל ה"העברת זכויות לגורם אחר" לא רלוונטי , אלא אם אותו גורם ייקח על עצמו את החובות (ואני מאוד מקווה שאתה שוב לא רומז על העברת הזכויות לכל מיני עמותות או "נציגי אוהדים" למינהם).