תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 01:03

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 119  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 18:36 
יש לכם כשל לוגי. גם הרמטכ"ל לא יודע אם אנחנו יודעים על כל המנהרות, כי אי אפשר לדעת. יודעים על אלה שיודעים. אפשר להעריך כך או אחרת, אבל בזה זה נגמר.
בכל מקרה, אני מקווה מאוד שאנחנו לא נכנסים לבוץ שם. ברור שהדרך הצבאית היחידה להבטיח שקט בדרום היא כיבוש עזה. עם הממשלה הזאת הכל אפשרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 18:39 
בינתיים הטוויטר של הבי בי סי מוצף בחברים של ברבריידי שמתלוננים שרק הרוגים ישראלים מקבלים שם כותרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 18:45 
ידעו על המנהרות??ברור שידעו עליהן.נו ..?צה"ל יקום בוקר אחד בתקופה שקטה יחסית ויכבוש חצי מהרצועה ויטפל בהן?אף אחד לא יתן לזה לגיטימציה.עכשיו יש אפשרות,אז עושים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 18:47 
סמל אישי של המשתמש
אין משהו אחד ספציפי שרצו להשיג כי זו לא תחרות מלכת היופי שרוצים להשיג שלום עולמי.
כל עוד חמאס שולט בעזה הירי לא יפסק לגמרי כי בניגוד ללבנון הם שמים זין על האוכלוסיה שלהם ונוהל דאחייה לא תופס שם.
כל עוד חמאס שולט שם הם לא יפסיקו לחפור מנהרות כי זו שיטה שעובדת והנחת העבודה היא שמה שאנחנו גילינו ויודעים עליהן זה רק חלק ממה שקיים בפועל והן מתחילות עמוק בתוך המרחב האורבני של עזה (אחד משלושת המטרופולונים הצפופים בעולם ביחד עם טוקיו ומקסיקו סיטי) ובשביל לחסל אותן לחלוטין צריך לשהות שם בין שנה לשנתיים.
אנחנו עמוק בפנים אבל הכיוון צריך להיות מכה צבאית מספיק חזקה שתוכל להוביל למהלך מדיני.
זה הצליח בלבנון, הרבה בזכות הצורה שבה אכפנו את הפסקת האש, לא יודע עד כמה זה יצליח בעזה מבלי שהשלטון שם יתחלף.
השאלה המרכזית היא מתי אנחנו יודעים שפגענו מספיק במוטיבציה של החמאס לפגוע בנו כי יכולת כנראה תמיד תהיה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 18:59 
19 כתב:
kobster כתב:
red_o כתב:
kobster כתב:
red_o כתב:
[quote="chimpfive"] [quote="יובל"] [quote="pokara"] אולי אני תמים אני באמת חושב שצה"ל לא ממש ידע כמה המצב חמור מבחינת המנהרות,
ברור שידעו שישנם מנהרות, אבל לא את ההיקף ועומק הגעתן לישראל (כי אחרת אין לי ספק שכבר היו עושים משהו עם הנושא (כי היי, זה הרי היה נותן כבר מזמן הזדמנות להרוג קצת ערבושים, לא?)

אתה רציני?
תוך יום אחד צה"ל מצא כבר את רוב המנהרות בזכות מודיעין מדויק של השב"כ וחיל המודיעין.
כמה קל אפשר למכור לכם בולשיט. איום חדש עלק.

וגם לקרבות בסג'עייה שאחראיים לרוב האבידות אין ממש קשר למנהרות.

תודה רמטכ״ל על הדיווח

יובל צודק.

הוא לא אבל זה לא ממש משנה.
החשש הוא שהגענו לנקודת אל חזור ואף צד לא יתקפל עכשיו. גם אלוהים לא יעזור במצב הזה.

חבל על הוויכוח.
ממקור ודאי ממישהו שהיה בעמוד ענן אני יכול להגיד לך שצהל יודע כמעט את כל המנהרות של החמאס.
לא בוודאות איפה הפתחים אבל איפה המנהרות עוברות.
לא ב100 אחוז אבל את הרוב הגדול כן.

ולראיה שתוך מספר שעות חשפו כ20 מנהרות.[/quote]
לא כתבתי את זה מעדות שמיעה.
חלק מהלחימה הובילה לאופציות של מודיעין שלא היו לנו לפני כן , ההתעסקות הזו באם היה צריך או לא היה צריך להיכנס מיותרת כרגע כי על כל החלטה משמעותית אפשר לשאול מה היה קורה אם לא. אולי זה שלא נכנסו קרקעית בעמוד ענן נתן לחמאס מוטיבציה להמשיך ולבנות את המנהרות ואת התחושה שישראל מפחדת להיכנס.
אין לזה סוף. כרגע צריך לשאוף להשיג את מה שרצו להשיג כמה שיותר מהר ולצאת משם. אני מקווה שכל היממה האחרונה לא דחפה אותנו יותר עמוק פנימה.
אגב, ההתמודדות האמיתית תהיה אחרי שנצא, עם מה שקורה בחברה שלנו ולמה הפכנו. יהיה הרבה זמן להתעסק בזה.[/quote]

אל תדאג, ימצאו משהו אחר להפחיד איתו את כולם, והטייקונים והחברים שלהם בכנסת ימשיכו לעשוק את כולם.[/quote]
בניגוד לאיום האירני שהם נהנים לרכוב עליו, המנהרות זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו. ראבק, מצאו כמה מנהרות שכבר יוצאות לתוך שטח של הקיבוצים. אם זה לא משהו שצריך לטפל אז מה כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 19:03 
חייבים לטפל, לא אמרתי שלא.
הפעם זה איום אמיתי, כשהוא יסתיים יעברו להמציא. השכנים שלנו דואגים שהם גם יוכלו להפסיק לשקר מפעם לפעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 19:07 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
בקטנה.

לא להפסיק!

אתה חייב לעצבן בכח, אה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 19:07 
סמל אישי של המשתמש
עומר מ. כתב:
בשביל בן אדם כמוך שחי רק באינטרנט ומ"אמרתי לכם" זו ממש שמחה אה?

זה יום שמח לעוכרי ישראל כמוני בלונדון, באוסישקין ובעזה.
פתחתי שמפניות.

JustZiv כתב:
KingAlpaca כתב:
עומר מ. כתב:
כולם רמטכלים, לכולם חברים שהיו ב ודודים שקצינים ב.
שורה תחתונה אנחנו לא יודעים כלום, הלחימה בשטח שונה מהלחימה באינטרנט.

אני דווקא ראיתי הרבה אנשים באינטרנט שחששו יותר מהכניסה הקרקעית המפגרת הזאת מאנשי צבא.

עוד שטות מוחלטת של אנשים הזויים.
לא להיכנס קרקעית כי יהיו חיילים הרוגים.

עם כל הצער, לא היה מנוס מכניסה וסיכון חיי חיילים.

באמת שטות, רק שזה לא מה שאמרתי,
כניסה קרקעית היא מטומטמת. מוות של חיילים זה רק ה"בונוס".

היה המון מנוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 19:08 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה עם המנהרות שיודעים איפה הן מתחילות כנראה שלא יודעים איפה הן יוצאות כי אז היו נערכים בהתאם.

צה"ל לא הופתע מהמנהרות, וגם מקבלי ההחלטות לא, ועדין הם בחרו שהסיכון לחיי החיילים הוא זניח לעומת קבלת הצעת החאמס לרגיעה.

אני אולי לא מודע לכל הדברים אבל לעניות דעתי יש כאן סיכון מיותר של חיי ילדנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 19:09 
אני ישבתי בדיונים בקריה על "איום המנהרות" בשנת 1993 (אלוהים כמה שאני זקן) ועוד כמה בשנים שאחרי זה. איום חדש זה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 19:13 
KingAlpaca כתב:
עומר מ. כתב:
בשביל בן אדם כמוך שחי רק באינטרנט ומ"אמרתי לכם" זו ממש שמחה אה?

זה יום שמח לעוכרי ישראל כמוני בלונדון, באוסישקין ובעזה.
פתחתי שמפניות.

JustZiv כתב:
KingAlpaca כתב:
עומר מ. כתב:
כולם רמטכלים, לכולם חברים שהיו ב ודודים שקצינים ב.
שורה תחתונה אנחנו לא יודעים כלום, הלחימה בשטח שונה מהלחימה באינטרנט.

אני דווקא ראיתי הרבה אנשים באינטרנט שחששו יותר מהכניסה הקרקעית המפגרת הזאת מאנשי צבא.

עוד שטות מוחלטת של אנשים הזויים.
לא להיכנס קרקעית כי יהיו חיילים הרוגים.

עם כל הצער, לא היה מנוס מכניסה וסיכון חיי חיילים.

באמת שטות, רק שזה לא מה שאמרתי,
כניסה קרקעית היא מטומטמת. מוות של חיילים זה רק ה"בונוס".

היה המון מנוס.

אתה הבלאדבראדר של כל נושא שלא קשור לטביב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 20:01 
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 20:15 
kobster כתב:
אין משהו אחד ספציפי שרצו להשיג כי זו לא תחרות מלכת היופי שרוצים להשיג שלום עולמי.
כל עוד חמאס שולט בעזה הירי לא יפסק לגמרי כי בניגוד ללבנון הם שמים זין על האוכלוסיה שלהם ונוהל דאחייה לא תופס שם.
כל עוד חמאס שולט שם הם לא יפסיקו לחפור מנהרות כי זו שיטה שעובדת והנחת העבודה היא שמה שאנחנו גילינו ויודעים עליהן זה רק חלק ממה שקיים בפועל והן מתחילות עמוק בתוך המרחב האורבני של עזה (אחד משלושת המטרופולונים הצפופים בעולם ביחד עם טוקיו ומקסיקו סיטי) ובשביל לחסל אותן לחלוטין צריך לשהות שם בין שנה לשנתיים.
אנחנו עמוק בפנים אבל הכיוון צריך להיות מכה צבאית מספיק חזקה שתוכל להוביל למהלך מדיני.
זה הצליח בלבנון, הרבה בזכות הצורה שבה אכפנו את הפסקת האש, לא יודע עד כמה זה יצליח בעזה מבלי שהשלטון שם יתחלף.
השאלה המרכזית היא מתי אנחנו יודעים שפגענו מספיק במוטיבציה של החמאס לפגוע בנו כי יכולת כנראה תמיד תהיה לו.

הבנתי, זו לא תחרות מלכת יופי אז המטרות לא מוגדרות (אחרת אני מניח שהיית מפרט אותן). אם ככה איך נדע אם השגנו את מטרותינו?
ותרשה לי להתנבא ולהגיד, על פי ניסיון עבר, שהמוטיבציה של חמאס לא תחלש ושאנחנו נחזור עוד שנתיים לשידור חוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 20:36 
הוקיץ' כתב:
kobster כתב:

הבנתי, זו לא תחרות מלכת יופי אז המטרות לא מוגדרות (אחרת אני מניח שהיית מפרט אותן). אם ככה איך נדע אם השגנו את מטרותינו?
ותרשה לי להתנבא ולהגיד, על פי ניסיון עבר, שהמוטיבציה של חמאס לא תחלש ושאנחנו נחזור עוד שנתיים לשידור חוזר.

אם אתה שואל אותי, להחזיר את השקט לתושבי הדרום ולא לשנה אחת{שגם בשנה הזאת פה ושם נשלחים רקטות}.
אם נפרוש עכשיו אז ברור שיהיה פה שידור חוזר עוד כשנתיים. צריך לתת מכה חזקה מאוד לחמאס שהוא לא יצליח להתרומם. זה ממש לא פשוט אבל זה דבר שלוקח זמן וצריך להיות סבלניים גם אם זה יקריב לנו עוד הרוגים. אני סומך על בני גנץ שהוא יודע מה הוא עושה , אך לצערי הכל תלוי בביבי ואת זה נראה עוד שבוע אפילו פחות שיהיה עליו לחץ לעשות הפסקת אש. אנחנו צריכים להכתיב מתי מסיימים את המבצע וזה צריך לקרות מתי שנפגע בהם חזק.

לא רוצים רמון בהפועל !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 20:44 
סמל אישי של המשתמש
הוקיץ' כתב:
kobster כתב:

המטרות מאוד מוגדרות לכוחות שפועלים, גולני נמצאים בסג'עיה כי משם יוצאות המנהרות לשטח ישראל ובשביל לנקות את האזור שמתחתן הן קיימות צריך להגיע לנקודות המוצא שלהם ולטהר אחורה. אין באמת דרך אחרת לעשות את זה, וזה מה שעשו גם בלבנון.
אני מאמין, וקצת יודע, שהכוונה היא שהסבב הזה לא יחזור על עצמו בתקופה הקרובה אבל מה שעומד לרעתנו זה ששתי הממשלות של ביבי בחמש השנים האחרונות הצטיינו בלהשפיל את אבו מאזן במקום לעזור לו לבנות את עצמו כמנהיג של העם הפלסטיני ולכן אין כרגע אלטרנטיבה לשלטון החמאס.
אז החמאס יצטרך להבין שירי לישראל לא ישתלם לו ולאזרחים שלו, זה יכול לבוא בצורת הפסקת אש עם תנאים שלא יהיה כדאי להם להפר או זה יכול לבוא בצורת מכה צבאית שתוריד להם את המוטיבציה כמו לחיזבאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 20:44 
אין שום דרך צבאית (אולי להוציא דרכים שאף אחד לא באמת שוקל כמו רצח עם כזה או אחר) "לתת מכה חזקה מאוד לחמאס שהוא לא יצליח להתרומם".
מדהים אותי שאחרי כל כך הרבה פעמים שבהם ישראל יצאה למבצע במטרה "לחסל את הטרור" כל כך הרבה ישראלים מאמינים שאפשר במבצע צבאי להשמיד את הטרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 20:52 
סמל אישי של המשתמש
אי אפשר לחסל את הטרור כי היכולת לפגוע תמיד תהיה קיימת ולכן מתמקדים ברצון לפגוע.
אגב, זה בדיוק מה שקורה בשטחים.

נערך לאחרונה על ידי kobster בתאריך 20 יולי 2014, 20:53, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 20:52 
כוונות לחוד ומציאות לחוד. אם אחרי כל כך הרבה שנים במדינה הזאת אתה באמת מאמין שבאמצעות מבצע כזה או אחר אפשר להשיג שקט מחמאס, מה אני אגיד לך... אשרי המאמין.
להשוות את המצב פה לחיזבאללה בלבנון זה פשוט לא נכון בשום מובן אפשרי.

ואם המטרות כל כך מוגדרות, איך זה שלפני יומיים שמענו שאנחנו נכנסים רק כדי לטפל באיום המנהרות ועכשיו אנחנו שומעים שזה רק מבוא להקדמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 20:53 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
אין שום דרך צבאית (אולי להוציא דרכים שאף אחד לא באמת שוקל כמו רצח עם כזה או אחר) "לתת מכה חזקה מאוד לחמאס שהוא לא יצליח להתרומם".
מדהים אותי שאחרי כל כך הרבה פעמים שבהם ישראל יצאה למבצע במטרה "לחסל את הטרור" כל כך הרבה ישראלים מאמינים שאפשר במבצע צבאי להשמיד את הטרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: כלגנו״ב ״הסלמה בדרום״/מבצע שקרכלשהו שיביא שקט לחודשיים
הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 20:59 
KingAlpaca כתב:
גיא האדום כתב:

לחלוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 21:09 
סמל אישי של המשתמש
מה שהגאונים שמנהלים פה את העסק לא מבינים בגלל היהירות הקולוניאליסטית שלהם, היא שתשתית החמאס מצויה בלב של האנשים, ולא במנהרות ובכל מיני סליקים של נשק, וככל שצה"ל ייתן מכה יותר אלימה, התשתית הזו תשתרש ותתחזק. זה מאוד פשוט. ונניח שאיכשהו יסלקו אותם, אז יצוץ מישהו יותר אכזר ויותר קיצוני כמו שקרה בלבנון. אז אולי יום יבוא וההנהגה פה תרד מהעץ וחס וחלילה תנסה ליזום איזה מהלך מדיני שיוביל לסוף המציאות הצפויה מראש הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 21:10 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
אין שום דרך צבאית (אולי להוציא דרכים שאף אחד לא באמת שוקל כמו רצח עם כזה או אחר) "לתת מכה חזקה מאוד לחמאס שהוא לא יצליח להתרומם". מדהים אותי שאחרי כל כך הרבה פעמים שבהם ישראל יצאה למבצע במטרה "לחסל את הטרור" כל כך הרבה ישראלים מאמינים שאפשר במבצע צבאי להשמיד את הטרור.

אחרי מלחמת לבנון השנייה אמר נסרללה שאילו היה יודע שזאת תהיה תגובת ישראל - הוא לא היה חוטף את החיילים.
זאת צריכה להיות מטרתו של המבצע הנוכחי. לא חיסול הטרור או שהחמאס לא יצליח להתרומם, אלא הרס עזה
בקנה מידה כזה שירתיע את החמאס לזמן ממושך מאוד.
בלבנון זה עובד כבר 8 שנים.
נכון שבמקרה הפלסטיני צריך להשלים את המהלך הצבאי כנגד החמאס ע"י יוזמת שלום כלפי אבו מאזן והליגה הערבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 21:13 
זה לא העניין של "לתת מכה חזקה לחמאס" וכל הבולשיט הזה.
זה פשוט להרגיש גברים ושאנחנו "לא פראיירים" ולא "יושבים בשקט" ("איזו מדינה היתה מאפשרת בלה בלה בלה"). זה הכל.
ה"מנהרות" ולפני כן "הטילים", זה הכל תירוצים של מקבלי ההחלטות שרוצים לרצות את האנשים הפשוטים שבוחרים בהם.

וכן, גם אחרי שהמבצע הנוכחי ייכשל, יגידו שזה כי הצבא פחדן/הסמולנים. בכל מקרה "תנו לצהל לנצח" יישאר פופולארי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 21:14 
סמל אישי של המשתמש
הצבא קדוש. ההנהגה פחדנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 21:15 
סמל אישי של המשתמש
מיק ג'ונס כתב:
מה שהגאונים שמנהלים פה את העסק לא מבינים בגלל היהירות הקולוניאליסטית שלהם, היא שתשתית החמאס מצויה בלב של האנשים, ולא במנהרות ובכל מיני סליקים של נשק, וככל שצה"ל ייתן מכה יותר אלימה, התשתית הזו תשתרש ותתחזק. זה מאוד פשוט. ונניח שאיכשהו יסלקו אותם, אז יצוץ מישהו יותר אכזר ויותר קיצוני כמו שקרה בלבנון. אז אולי יום יבוא וההנהגה פה תרד מהעץ וחס וחלילה תנסה ליזום איזה מהלך מדיני שיוביל לסוף המציאות הצפויה מראש הזו.

כמה קשה לאנשים לקלוט את זה. אלוהים ישמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 21:20 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
הצבא קדוש. ההנהגה פחדנית.

ולכן הפתרון חייב להיות מהלך מדיני שישלים את המהלך הצבאי. פה ימדד האומץ של מקבלי ההחלטות ולא ביכולת שלהם להוריד אוגדה וחצי לעזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 21:32 
סמל אישי של המשתמש
כל הטרמינולוגיה גם של הפוליטיקאים, של אנשי הצבא והכי מגעיל שגם של התקשורת היעני חופשית, היא מזלזלת כמו שהיה בזמנו אל מול חיזבאללה, כאילו זה חבורה של ילדים עם רוגטקות. במקום להפנים שאלו לוחמים לא פראיירים שלא ממש מזיז להם למות במלחמה. ההתקלות שהובילה לאסון אתמול בלילה תוארה כקרב בין חיילים למחבלים כאילו לא מדובר בהתנגשות בין לוחמים חמושים משני הצדדים. אותה יהירות וזלזול גם גורמים לחלק ענק מהציבור שניזון משקרנים כמו בנט וליברמן לחשוב שזה רק עניין של דקות לכבוש את עזה ולהעיף את כל המחבלים למצולות הים. אולי אם לציבור הטיפש פה היה קצת ידע הוא היה מבין שזה ממש לא עובד ככה והזלזול הזה רק פועל לרעת מדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 21:36 
יש גם את "ניתן להבחין בתסכול העצום של חמאס".
או כמו שנכתב בynet אמש: צה"ל מנסה לחשוף כמה שיותר מנהרות לפני הפסקת אש - ובחמאס עושים הכל כדי להאט את קצב החשיפה, כולל פעולות התאבדות נואשות. "אנחנו מרגישים שם עצבנות ותסכול רב", אמר גורם צבאי בכיר.

הם מיואשים, עצבניים ומתוסכלים, אין ספק. סן מרינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 21:38 
סמל אישי של המשתמש
טכנית לארז כתב:
יש גם את "ניתן להבחין בתסכול העצום של חמאס".
או כמו שנכתב בynet אמש: צה"ל מנסה לחשוף כמה שיותר מנהרות לפני הפסקת אש - ובחמאס עושים הכל כדי להאט את קצב החשיפה, כולל פעולות התאבדות נואשות. "אנחנו מרגישים שם עצבנות ותסכול רב", אמר גורם צבאי בכיר.

הם מיואשים, עצבניים ומתוסכלים, אין ספק. סן מרינו.

טוב מהמצופה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 יולי 2014, 21:42 
הסלע האדום כתב:
גיא האדום כתב:
אין שום דרך צבאית (אולי להוציא דרכים שאף אחד לא באמת שוקל כמו רצח עם כזה או אחר) "לתת מכה חזקה מאוד לחמאס שהוא לא יצליח להתרומם". מדהים אותי שאחרי כל כך הרבה פעמים שבהם ישראל יצאה למבצע במטרה "לחסל את הטרור" כל כך הרבה ישראלים מאמינים שאפשר במבצע צבאי להשמיד את הטרור.

אחרי מלחמת לבנון השנייה אמר נסרללה שאילו היה יודע שזאת תהיה תגובת ישראל - הוא לא היה חוטף את החיילים.
זאת צריכה להיות מטרתו של המבצע הנוכחי. לא חיסול הטרור או שהחמאס לא יצליח להתרומם, אלא הרס עזה
בקנה מידה כזה שירתיע את החמאס לזמן ממושך מאוד.
בלבנון זה עובד כבר 8 שנים.
נכון שבמקרה הפלסטיני צריך להשלים את המהלך הצבאי כנגד החמאס ע"י יוזמת שלום כלפי אבו מאזן והליגה הערבית.

ראשית, לא אמרתי שהמבצע מוצדק או שלא. אמרתי שאת החמא"ס הוא כשלעצמו לא ייחסל בניגוד למה שכל מיני ישראלים חושבים (ובניגוד למה שפוליטיקאים, בדר"כ מהאופוזיציה מימין מבטיחים להם).
שנית, לגופו של הטיעון שלך, ההבדל המהותי הוא שלחזבאללה יש המון מה להפסיד מלחימה נגד ישראל (למשל, את המדינה בגבולות 1967 שישראל נתנה לו) ולחמא"ס הרבה הרבה פחות.
יש לך הערכה כמה הרס צריך בעזה בשביל להשיג את מה שאתה רוצה? בעופרת יצוקה למשל הרגו כוחות צה"ל יותר פלסטינאים מאשר לבנונים במלחמת לבנון השנייה. אני חושב שגם הנזק לרכוש היה יותר משמעותי. הרווחנו 8 שנות שקט?

אני אגב יותר מתמכתי במלחמת לבנון. מלחמה מוצדקת עם תוצאות טובות. היה צריך לעצור אותה 48 שעות מוקדם יותר אבל מעבר לזה זאת לחימה שהביאה שקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3551 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 119  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: